un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noul vârf de gamă HTC U11 ia și locul 1 în testele foto-video DXOmark

17 May 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Faptul că are cea mai bună cameră foto de pe un telefon nu mă miră. DxOMark, care face niște teste foarte complexe pentru review-urile foto-video, avea anterior pe primul loc pe Google Pixel, care-i făcut tot de HTC, iar imediat mai jos pe HTC 10, flagship-ul de anul trecut.

Noul U11 depășește Google Pixel, așa că topul curent este cel de mai jos:

PuteÈ›i citi întreg review-ul foto-video al lui HTC U11 pe site-ul lor, dar, pe scurt, telefonul este lăudat la toate capitolele posibile, iar elementele “contra” sunt chiar minore. Bravo lor pentru reuÈ™ită.

Dincolo de asta, HTC U11, anunțat oficial ieri, vine cu mai multe noutăți interesante. Telefonul poate fi controlat prin strângere în mână, gestul putând fi configurat pentru aplicațiile preferate sau poate funcționa contextual. Numită Edge Sense, această funcție poate fi inclusiv configurată pe strângeri scurte sau lungi, poate declanșa dictarea de text sau camera foto șamd.

Despre cum merge și în practică nu putem vedea decât la un review. Până atunci, sper să văd măcar o dezasamblare a telefonul, că sunt curios ce senzori de presiune au integrat și cum funcționează aceștia.

O altă funcție foarte bună este cea de anulare activă de zgomot folosind căștile HTC USonic incluse în pachet. Acestea au microfoane ce detectează zgomotul ambiental, iar procesarea audio din telefon elimină acest zgomot generând în urechile tale unul exact opus. Nu știu dacă aceste căști sunt mai bune decât cele Bose testate de mine, dar cu siguranță sunt mult mai bune decât orice câști standard, fără anulare activă de zgomot, de pe alte telefoane.

Sistemul audio este completat de difuzoare Boomsound pe telefon, adică unele de putere mare și calitate crescută față de alte telefoane, cum ne-a obișnuit HTC la vedetele ultimilor ani.

Lista lucrurilor bune continuă cu cele patru microfoane montate pe telefon, care permit să vorbeÈ™ti “pe speaker” din orice direcÈ›ie. Carcasa este făcută în acea tehnologie liquid design pe care am văzut-o È™i pe U Ultra acum câteva săptămâni, adică face niÈ™te ape frumoase în funcÈ›ie de cum pică lumina pe ea. Este È™i rezistentă la apă È™i praf, rating IP67.

U11 include Google Assistant și Amazon Alexa, după dorință sau regiune, plus propriul sistem Sense Companion de prezentat informațiile atunci când ai nevoie de ele. Totul rulează pe un Snapdragon 835 cu 4 GB memorie RAM.

Specificații HTC U11:

  • ecran 5,5 inchi, rezoluÈ›ie 1440 x 2560 px, Gorilla Glass 5
  • Snapdragon 835, 4 GB RAM, conectivitate LTE 1 Gbps
  • 64 GB stocare internă UFS 2.1, card microSD maxim 2 TB
  • cameră principală 12 megapixeli, senzor Utrapixel cu elemente de 1,4 micrometri, focalizare ultrarapidă pe tot senzorul, F/1.7, mod Pro, filmare 4K
  • cameră frontală 16 megapixeli, filmare 1080p
  • anulare activă a zgomotului în căștile USonic, difuzoare Boomsound, 4 microfoane, Hi-Res Audio
  • port USB 3.1 tip C reversibil, wifi 802.11ac, NFC, BT 4.2
  • baterie 3000 mAh, QuickCharge 3.0
  • 153,9 x 75,9 x 7,9 mm, greutate 169 grame, carcasă IP67
  • disponibil în argintiu, alb, negru, bleu È™i ulterior roÈ™u.

Telefonul apare la vânzare în luna iunie, la un preț nespecificat momentan pentru România, dar mă aștept să fie în jur de 3.400 lei.

Observați că HTC n-a mers pe acel tip de ecran aproape cât întreaga față frontală, așa că sub acesta au un buton cu senzor de amprentă integrat în el. Singurele dezavantaje aparente din specificații sunt bateria de 3000 mAh, ceva mai mică decât media pentru această dimensiune, dar e foarte posibil ca acest aspect să fie negat de trecerea la Snapdragon 835, care are un consum energetic mult mai redus.

O altă posibilă problemă poate fi lipsa unui jack audio, telefonul având doar acel port USB-C. Ce-i drept, acel port face posibilă comunicarea constantă între telefon și căști pentru anularea zgomotului ambiental, ceea ce este un mare avantaj, iar un adaptor de la USB-C la jack audio este inclus în pachet.

Ca fost utilizator de HTC Hero, Desire și Desire Z, sper că acest U11 îi va ridica mult pe piață, că are cu ce.

    16 comentarii

    • Multumesc! Credeam ca a scos HTC un telefon nou (altul decat ala prezentat de Marquees), ma speriasem. Cat de amuzant mi se pare ca baietu’ asta, emcabehashde, zice ca e laba, iar aici citesc ca e Mesia, venit sa ne deschida ochii in forma de mar.
      Huh, no offence, raduboss!

        (Citează)

    • Cel din link-ul de youtube este HTC U Ultra, in timp ce cel descries in articol este HTC U1, bo$$-ilor :))

        (Citează)

    • Prea multe U-uri :p

      U Ultra rămâne pentru cei business oriented care vor un fel de phablet.

        (Citează)

  1. 3000Mah pe un ecran de 5.5 LCD, cu rezolutie 2K. Da, o sa fie bine.

      (Citează)

  2. Nu cred ca are senzori de presiune ci senzori capacitivi. Cand strangi ceva in mana pielea se muleaza mult mai bine pe acel obiect.

      (Citează)

  3. Un telefon ideal de bagat un cur. Lucios deci aluneca bine iar in functie de cat de tare strangi din buci vibreaza.

      (Citează)

  4. Nu s-a ars destul lumea cu HTC? Chiar ar lua cineva U11 in loc de S8 pentru 2 puncte in plus in DXO?

      (Citează)

    • Și pentru senzor de amprentă pe față È™i pentru anularea activă de zgomot È™i pentru a nu plăti Bixby È™amd. Fiecare alege telefonul în funcÈ›ie de ce-i prioritar pentru el.

        (Citează)

    • Hm, eu am HTC 10 È™i sunt mulÈ›umit, nu l-aÈ™ schimba decât poate pe un pixel, altceva nu. U11 nu cred că o să iau pt că deja e prea mare pt gustul meu È™i spatele glossy mă enervează la culme, prefer metalul.

        (Citează)

  5. Une e OnePlus in testele astora?

      (Citează)

  6. nwradu:
    Testează și ei telefoane de care a auzit lumea :P

    Dar oare de P10 Plus au auzit? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus