un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noul HTC U11: cum mi s-a părut la o primă vedere

31 May 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Am văzut ieri noul HTC U11. Telefonului n-ai ce-i reproșa, nu doar că arată bine, dar este și performant și vine cu câteva avantaje pe care altele nu le oferă, precum căștile cu anulare activă de zgomot ambiental, o tehnologie excelentă.

Specificații HTC U11:

  • ecran 5,5 inchi, rezoluție 1440 x 2560 px, Gorilla Glass 5
  • Snapdragon 835, 4 GB RAM, conectivitate LTE 1 Gbps
  • 64 GB stocare internă UFS 2.1, card microSD maxim 2 TB
  • cameră principală 12 megapixeli, senzor Utrapixel cu elemente de 1,4 micrometri, focalizare ultrarapidă pe tot senzorul, F/1.7, mod Pro, filmare 4K
  • cameră frontală 16 megapixeli, filmare 1080p
  • anulare activă a zgomotului în căștile USonic, difuzoare Boomsound, 4 microfoane, Hi-Res Audio
  • port USB 3.1 tip C reversibil, wifi 802.11ac, NFC, BT 4.2
  • baterie 3000 mAh, QuickCharge 3.0
  • 153,9 x 75,9 x 7,9 mm, greutate 169 grame, carcasă IP67
  • disponibil în argintiu, alb, negru, bleu și ulterior roșu.

Telefonul de fapt nu va fi disponibil din prima zi în toate acele culori, ci doar în negru și argintiu închis. Îl găsiți la precomandă la eMAG și PC Garage și la operatori (Vodafone, Orange), unde este disponibil ca precomandă cu o brățară Under Armour cadou, iar după 20 iunie la vânzare liberă.

După cum vă spuneam, carcasa este foarte arătoasă, frumos îmbinată, elegantă și finuță. Mie m-a plăcut mult mai mult pe roșu și albastru, când straturile multiple de sticlă de pe spate fac tot felul de ape și nuanțe, iar cândva vor apărea și acestea la vânzare.

Ca hardware n-am ce-i reproșa, având în vedere că folosește noul Snapdragon 835, iar camera foto este foarte bună, fiind pe primul loc în testele complexe ale celor de la DxOMark. Să vă zic mai degrabă ce-am putut testa cu mâna mea.

Edge Sense – este numele tehnologiei prin care poți strânge telefonul în mână și acesta efectuează o comandă presetată. Totul funcționează exact cum s-a promis, ba chiar din meniuri poți regla forța de strângere la care să se declanșeze acțiunea, după cum puteți vedea pe larg în clipul video de mai sus.

Strângerea poate duce la o acțiune directă (aprinde lanterna, face un screenshot, lansează Google Assistant) sau la deschiderea unei aplicații, de exemplu camera foto. O altă strângere de mână și chiar se face o fotografie.

În plus, există strângere scurtă și lungă, cu acțiuni configurabile. Cred că este bazat pe presiune, nu pe senzori capacitivi, pentru că HTC spune că va functiona și prin mănuși sau huse ceva mai moi.

Google Assistant și Alexa – nu înțelegeam de ce ai vrea amândoi asistenții integrați pe telefon, dar prezentarea m-a lămurit. Programele au diverse avantaje și niveluri de conectivitate. Google, de exemplu, poate răspunde mai bine sau mai repede la o întrebare despre vreme sau agenda ta. Alexa, în schimb, poate fi mai bine integrată cu un sistem de becuri inteligente sau cu magazinul Amazon, în țările unde asta chiar contează.

Difuzoarele Boomsound – cei de la HTC spun că întreg corpul telefonului este o cutie rezonantă pentru sistemul audio. Am ascultat o melodie și aceasta se auzea bine indiferent de direcția în care era orientat telefonul, chiar și când erau cu partea din spate spre mine. Orice i-ar fi făcut, funcționează foarte bine.

Căștile Usonic – telefonul nu are jack audio, ci căștile se conectează pe USB-C, dar cu un motiv bun: se face o comunicație bidirecțională pentru a analiza zgomotul ambiental și a-l anula. În plus, căștile fac o mapare a urechii tale interne și adaptează sunetul după forma acesteia. Un adaptor de la USB-C la jack audio este inclus gratuit în cutie, așa că puteți folosi și alte căști fără probleme.

Camera foto – 12 megapixeli cu focalizarea foarte rapidă folosind întreg senzorul pentru cea principală, 16 megapixeli cu unghi foarte mare de cuprindere pentru cea frontală. Am făcut câteva fotografii rapide în lumina foarte slabă a sălii de conferință și rezultatul mi s-a părut excelent. Practic, dacă ne luăm după scorul DxOMark, HTC demonstrează că știe să facă o cameră foto/video foarte bună, primele trei telefoane din acel top fiind ale lor.

Pe scurt, U11 se prezintă drept cel mai bun HTC de până acum. Rămâne de văzut în ce măsură acest lucru va convinge potențialii cumpărători pe o piață unde contează foarte mult și puterea brandului, marketingul, stocurile, campaniile de reducere șamd. Segmentul de piață al flaghship-urilor este foarte mic la noi, cam 4% din piață conform unor date de anul trecut, deci concurență este foarte acerbă acolo.

Citiți mai pe larg și pe site-ul HTC.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Salut!

    Flaghip are și concurentul Huawei, dar cu o poziționare de preț muuult mai ok pentru piața din România: 2600 de lei P10 versus 3400 de lei U11, versus 3300 LG G6, versus 3600 pentru Galaxy S8…

    Flagship să fie, dar să nu ardă la buzunar…doar zic.

      (Citează)

  2. Pare interesant. Cred ca e momentul sa trec si eu pe android dupa o lunga perioada de 6 ani de ios. Samsung nu imi place, dar HTC-ul asta ma incanta.

      (Citează)

  3. … au scos astia de la xiaomi casti cu noise cancelling pe type-c la $55 … saptamana viitoare imi sosesc .. am toata seria piston de la ei si sunt super-decente … sper sa nu dezamageasca cu astea noi !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus