►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« eMAG pregătește lansarea unui card de credit și extinderea opțiunilor de livrare
Trotuarul de la Șincai este reamenajat deși nu era nimic în neregulă cu el »
11 May 2017 ·
Am primit, după ce cu greu a încăput în lift, un televizor LG OLED 4K din cea mai nouă generație. Este vorba de modelul OLED65E7V, un televizor 4K HDR de 65 de inchi (165 cm) diagonală, cu ecranul făcut în acea tehnologie picture-on-glass pe care am văzut-o anul trecut la IFA, sistem ce-l face super subțire și elegant. Urmează un review, desigur.
Până atunci, iată câteva detalii despre o expoziție foarte interesantă pe care LG o pregătește în București, pentru o singură noapte, legată de televizoare OLED și aurora boreală.
Cu titlul “Descoperă aurora boreală în România”, evenimentul are loc pe 20 mai la Arcub Gabroveni, unde pe mai multe televizoare LG OLED vor fi prezentate imagini cu aurora boreală surprinse de Alex Conu. Site-ul oficial este lgoled.ro/eveniment
Îl știu pe Alex Conu, este specialist în astrofotografie, iar acum câțiva ani s-a mutat în Norvegia, în zona pitorească de lângă Lofoten, de unde transmite tot felul de imagini superbe nu doar cu insulele și fiordurile norvegiene, ci și cu aurora. Puteți vedea exemple pe site-ul său de portofoliu.
Acum, probabil că cel mai bine ar fi să vedeți aurora cu ochii voștri, deși chiar și la o călătorie dincolo de Cercul Polar nu există nici o garanție că veți asista la acest fenomen atmosferic (am fost eu, n-am văzut nimic). Dacă este să priviți imagini înregistrate cu aurora boreală, cel mai bine le veți vedea pe astfel de televizoare OLED cu HDR precum cele pe care LG va face expoziția, tehnologia respectivă potrivindu-se de minune pentru astfel de imagini.
În cazul ecranelor OLED, fiecare pixel în parte este o sursă de lumină, dar un avantaj se obține în direcția opusă: prin stingerea individuală a pixelilor, se poate obține un negru intens, pe când alte televizoare afișează un negru mai spălăcit, un fel de gri închis.
În plus, cum fiecare pixel generează lumină direct în nuanța dorită, culorile sunt mai vii, mai intense, spre deosebire de alte tehnologii de televizoare unde lumina albă trece prin diverse straturi de filtre ce determină nuanțele finale, straturi ce o și atenuează parțial.
Adunând cele două avantaje mari ale tehnologiei OLED, rezultă de ce imaginile cu aurora boreală, cu cer negru peste care se manifestă acele benzi spectaculoase generate de particule în atmosferă, vor fi cel mai bine puse în valoare pe astfel de televizoare. Dacă secvențele respective sunt și 4K sau HDR, spectacolul va fi și mai bun. Vedem la fața locului, că mai multe detalii nu știu dincolo de comunicat și site-ul oficial.
Expoziția are loc de Noaptea Muzeelor, pe 20 mai, începând cu ora 19. Eu am avut ocazia sa văd ceva asemănător la IFA Berlin anul trecut și era probabil cel mai vizitat punct din întreg târgul, unde sute de oameni stăteau și se uitau ca hipnotizați la imagini cosmice.
« eMAG pregătește lansarea unui card de credit și extinderea opțiunilor de livrare
Trotuarul de la Șincai este reamenajat deși nu era nimic în neregulă cu el »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
11/05/2017 la 5:37 PM
Geo:
Ce durată de viață au televizoarele acestea ?
dar ce vrei bo$$, sa il lasi zestre la plozi?
oricum o sa devina inutil modelul asta in 2-3 ani, cand se descopera supermegagigaOLEDplusplustripluA++++
micu(Citează)
11/05/2017 la 6:45 PM
Cred ca perioada de stabilizare a trecut. Dacă iei acum un 4K HDR cu Dolby Vision și decodare hevc și vp9, e bun minim 10 ani, mai ales ca are automat și hdr10, hlg și un procesor rapid.
Cel primit de mine este primul pe care și YouTube, și browserul, chiar zbârnâie și nu simți că “agață”.
nwradu(Citează)
11/05/2017 la 6:13 PM
Ce durată de viață au televizoarele acestea ?
Geo(Citează)
11/05/2017 la 6:27 PM
La fel ca celelalte, nu sunt probleme. Tehnologia este de mult timp stabilă.
nwradu(Citează)
11/05/2017 la 8:54 PM
Inainte de toate cat costa, pentru ca am vazut un model LG in MediaGalaxy al carui pret te punea pe ganduri inainte sa-l cumperi. Ceea ce e fascinant totusi (era alaturi de un tv obisnuit) este saturatia de culoare si contrastul (mult mai intense ca la tv-ul obisnuit) care nu deranjeaza deloc.
Nicu(Citează)
11/05/2017 la 10:25 PM
Trăiască plasma plus Chromecast. Mă bătea gândul la un oled dar mi-a zis un amic ce lucrează la Altex că încă sunt probleme la oled cu burn-in și cu pete dubioase de cum sunt scoase din cutie, deci nu e nicidecum stabilă tehnologia, e doar o loterie foarte scumpă. Mai vedem peste minim 2 ani.
FlorinM(Citează)
11/05/2017 la 10:40 PM
In magazin orice televizor face burn-in, că afișează același lucru non stop. În realitate nu e o problemă.
Pentru mine ar fi ultima grijă asta. Nu văd în ce situație aș afișa zeci de ore la rând aceeași imagine ca să risc să apară burn-in-ul.
nwradu(Citează)
11/05/2017 la 10:26 PM
CCristi70(Citează)