un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Fondatorul Android lansează un telefon performant numit Essential

31 May 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Domeniul telefoanelor mobile s-a înnoit recent cu un nou model: Essential Phone PH-1. Telefoane ce încearcă să dea din coate pentru un mic loc în piață apar și dispar frecvent, dar Essential Phone are parte de ceva mai multe menționări dintr-un singur motiv: este făcut de compania lui Andy Rubin, cândva fondator Android, plecat în 2014 de la Google pentru a fonda compania Essential Products.

Numele nu-mi place din start. “-Ce telefon ai? -Essential! Esențial?”

În fine, telefonul este interesant pentru că are un mic aspect de modularitate, dincolo de restul specificațiilor sale care sunt de top, prin intermediul a doi pini de pe spatele carcasei, în partea de sus, unde de exemplu se poate atașa o micuță cameră 360 de grade ce va fi inclusă în pachet. Nu-i rea ideea, e un avantaj pentru marketing și promovare, deși astfel de accesorii au talentul de a se pierde rapid.

Essential are un ecran mare cât aproape întreaga parte frontală, ca și Galaxy S8 sau LG G6. De fapt, seamănă mai degrabă cu Xiaomi Mi Mix, ecranul fiind până în buza de sus. La Essential camera frontală chiar mușcă din ecran.

Modulul foto principal, de pe spate, are de fapt două camere în soluția asemănătoare cu cea de pe Huawei P9 și P10, cu un senzor monocrom și altul specializat pe culoare.

Carcasa este făcută din titaniu pentru o rezistență mai mare la șocuri, iar partea din spate din materiale ceramice. Cum ar fi, chiar și dacă îl scapi, carcasa nu se deformează la locul de impact. Mai mult, cei de la Essential n-au nici un logo plasat pe telefon și spun că asta a fost o alegere voită; e telefonul tău, nu trebuie să le faci publicitate prin faptul că-l folosești.

Hardware-ul, în mare, este următorul:

  • Snapdragon 835
  • 4 GB memorie RAM
  • 128 GB stocare internă
  • fără jack audio
  • ecran de 5,71 inchi în diagonală, rezoluție 2560 x 1312 px
  • baterie 3040 mAh

Rulează Android, desigur.

Pe ecran, arată ca un telefon bun. Mai mult ca sigur va avea experiența stock de Android, are un hardware performant, are un design foarte bun. Problema este cu prețul, costă 700 de dolari în SUA, care se va traduce la noi în 700 de euro minim. Eu estimez chiar 750-800 de euro, având în vedere lipsa unui canal oficial de vânzare și faptul că dolarul a crescut față de vremea când se putea face așa ușor o conversie.

Dockingul Home arată binișor, citiți detaliile pe site-ul lor.

asus s5507

    18 comentarii

  1. Nu e inclusa in pachet. Costa 50 de dolari daca o cumperi odata cu telefonul si 200 de dolari daca o cumperi separat.

      (Citează)

  2. Nu ma pasioneaza numele, dar sincer, sper sa aiba succes. Prezentarea pe site e foarte bine pusa la punct.

      (Citează)

  3. 4 ram, 6 ram, 8 ram, si tot degeaba…

      (Citează)

  4. Pe mine mă deranjează și ăia câțiva pixeli pierduți de când moda asta cu colțurile rotunjite la ecrane. Camera aia… nope!

      (Citează)

  5. Teniescu:
    Și ce iPhone ai?

    Nu conteaza! Te oftici?

      (Citează)

  6. “Problema este cu prețul, costă 700 de dolari în SUA, care se va traduce la noi în 700 de euro minim. Eu estimez chiar 750-800 de euro”

    De ce e asta o problema? Este un produs high end si este un pret de intrare si pozitionare in piata, probabil ca pierde bani la pretul asta. Este foarte clar ca nu se adreseaza celor din low end, economic market segment.

      (Citează)

    • O mare parte din preț este formată din costuri de marketing, publicitate, operarea unei mari corporații, investiție în cercetare șamd.

      Mă așteptam pentru Essential la un preț mai apropiat de Xiaomi și OnePlus.

        (Citează)

  7. Alea sunt overheads si nu sunt atat de mari pe cat sunt cost of goods sold, adica cost of materials, manufacturing si r&d.

    Strategic, este alternativa la iphone, pretul e pozitionare si iti spune direct strategia. Nu sunt wannabes, sunt the real thing

      (Citează)

  8. Ai pus tu un deget in vant si asta a iesit? :D

    Gandeste-te ca au productie mica, sunt la inceput si deci costul pe unit e mare, foarte mare. Intuitia imi spune ca cogs e la breakeven, restul de overheads fiind pierdere.

      (Citează)

  9. Inca un epic fail din punctul de vedere … cam din toate punctele. “Uau” ce tare , dar doar atat. Nu stiu cine va da o caruta de bani pe un noName, chiar daca vine cu surle si trambite, facut de o companie care azi e … maine poate nu mai e. Un telefon facut doar ca sa arate ca poate fi facut.
    just my 2c

      (Citează)

    • Lucrurile sunt mai complexe de atât. Poate atrage investitori, poate se descurcă bine în America, poate devine cool sa ai așa ceva.

      Probabil la fel se spunea cândva și de OnePlus și Xiaomi.

        (Citează)

  10. E un pic mai smecher decat pare. Pentru un context mai bun, uita-te la asta

    https://youtu.be/HCjjnVNXDLI

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus