un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Vânzările de PC-uri au crescut în ultimul trimestru

28 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Ocazie cu care mi-am dat seama că statisticile privind vânzarea de PC-uri nu spun pare lucru despre situația reală din teren.

Iată topul:

  • HP – 4,478.000 unități
  • Lenovo – 3.587.000 unități
  • Dell – 2.086.000 unități
  • Acer – 1.699.000 unități
  • ASUS – 1.617.000 unități
  • Alții – 3.939.000 unități

Practic, același clasament ca întotdeauna, doar Asus și Acer schimbând locurile din când în când, Asus fiind în scădere în acest trimestru în timp ce ceilalți au crescut.

Și treaba e alta: numărul PC-urile cumpărate pe bucăți nu-l știe nimeni, dar pun pariu că-i semnificativ.

Cifrele de mai sus reprezintă vânzările de desktopuri și laptopuri (cu excepția tabletelor și 2-în-1), deci pun pariu că mai degrabă laptopuri.

Cine știe cât de mare o fi de fapt piața desktopurilor, mai ales a celor asamblate din componente alese individual? 5 milioane de bucăți? 1? 10?

sursa: The Register via IDC.

asus s5507

    16 comentarii

  1. Sa se numere carcasele vandute…

      (Citează)

  2. Numarul de componente vandute independent e de 10-20 ori mai mare decat numarul adunat al pc-urilor vandute de producatori sub brand propriu. Ma bucur ca a crescut si piata de PC-uri (nu prea au cum sa moara momentan). Faptul ca poti schimba / face upgrade pe parcurs componentelor cu putin know-how o sa faca PC-urile sa moara greu.
    Tabletele au murit (poate in afara de cele ieftine pentru jocuri si cele cu windows cu productivitate decenta daca le pui mouse si tastatura)- nu inteleg de ce inca sunt scumpe asa .
    Telefoanele au ajuns la 5.8″ in normalitate si 4GB RAM este un minim din ce vad, 32GB stocare este deja prea putin, dar una peste alta este bine “ca traim in viitor”!

      (Citează)

  3. Placa de baza ar trebui sa indice cel mai aproape numarul de sisteme desktop asamblate. Aproape intotdeauna este vorba de schimbat platforma sau socket-ul cel putin. Si asta inseamna procesor nou, memorie noua, iar daca le-ai luat deja pe astea schimbi si placa video.

    Este multa munca sa schimbi placa de baza intr-un sistem, este mai comod sa vinzi toata unitatea centrala si sa iei alta noua.

      (Citează)

  4. Eu tot nu imi dau seama de ce HP sunt asa de sus. E inertia sau chiar au cu ce? Serios, in ultimii 2 ani am fost de vreo 5 ori in situatia de a compara si selecta laptopuri, si ieftin dar si fitze cu touch si brizbrizuri si nici macar o data nu am ales hp (de fapt aproape toate au fost Dell, exceptie un Vaio mic). Si pentru mine trebuie sa schimb un Dell Latitude din 2006 (are 11 ani si tot nu vrea sa cedeze in afara de baterie) si nu imi vine sa cred ca tot un Dell sunt gata sa aleg.
    Ce ratez eu la HP? poate sunt prea focusat pe brandul asta si pe Sony si nu vad partile mult mai bune ale HP. Poate e sentimentul ala naspa de corporatie cand toti aveau laptop HP ala patratos urat cu spume si greu cu ala rotund rosu/portocaliu in mijlocul tastaturii, de mi-e greata de HP.

      (Citează)

  5. cris:
    Eu tot nu imi dau seama de ce HP sunt asa de sus. E inertia sau chiar au cu ce? Serios, in ultimii 2 ani am fost de vreo 5 ori in situatia de a compara si selecta laptopuri, si ieftin dar si fitze cu touch si brizbrizuri si nici macar o data nu am ales hp (de fapt aproape toate au fost Dell, exceptie un Vaio mic). Si pentru mine trebuie sa schimb un Dell Latitude din 2006 (are 11 ani si tot nu vrea sa cedeze in afara de baterie) si nu imi vine sa cred ca tot un Dell sunt gata sa aleg.
    Ce ratez eu la HP? poate sunt prea focusat pe brandul asta si pe Sony si nu vad partile mult mai bune ale HP. Poate e sentimentul ala naspa de corporatie cand toti aveau laptop HP ala patratos urat cu spume si greu cu ala rotund rosu/portocaliu in mijlocul tastaturii, de mi-e greata de HP.

    Nu ratez nimic. Lucreaza mai mult cu consumatorii business

      (Citează)

  6. Cele mai bune laptopuri pe care le-am avut la munca au fost Dell-uri, urmate de Lenovo, abia apoi HP.

      (Citează)

  7. Datele sunt pt EMEA
    La nivel global au scazut si Lenovo este liderul de cativa ani
    http://www.gartner.com/newsroom/id/3568420

      (Citează)

    • Asta ma mira si pe mine, stiam ca Lenovo e lider detasat worldwide, meric.
      Multi comenteaza ca nu sunt incluse sistemele facute din componente, dar nu inteleg ca la nivel de companii, mai ales in pietele mari, se lucreaza pe sisteme de producator, pentru a simplifica mentenanta si suportul tehnic/garantia. Doar in piete sarace cum e Romania o companie cum e cea in care lucrez eu, cu rulaj de cam 7-9M Eur pe an, se mai lucreaza cu sisteme desktop facute din componente (si care reprezinta aprox 20% din total, restul fiind portabile).

        (Citează)

  8. Nici nu mă așteptam la altceva după ce și-au dat specialiștii cu părerea și au zis că moare PC-ul pentru că smartphone sau și tablete. Ce să faci doar cu smartphone-ul dacă ești mai mult decât Facebookist și cititor de știri fake?

      (Citează)

  9. Gamingul creste enorm pe plan mondial și la noi in special.

      (Citează)

  10. Nu se compară hp cu nimic în lume..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus