un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Asus Zenbook 3 UX390: 910 grame și hardware performant

3 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

34 comentarii

Zenbook 3, cod UX390UA, nu este doar un ultrabook, ci face parte din acea gamă foarte subțire, foarte ușoară și portabilă, chiar dacă sacrifică multe porturi pentru asta. Compromisul probabil că nu mai deranjează atâția oameni, mai ales dacă călătorești des și vrei să reduci la maxim greutatea transportată.

Specificații Asus Zenbook 3 UX390UA:

  • ecran 12,5 inchi, Full HD
  • procesoarea Core i5 7200 sau Core i7 7500
  • 8 sau 16 GB memorie RAM, tip DDR3
  • stocare SSD 512 GB sau 1 TB tip SATA 3 sau PCIe
  • Wifi 802.11a/b/g/n/ac maxim 867 Mbps, 2×2, Bluetooth 4.2
  • un port USB-C și un jack audio (adaptor cu mai multe porturi inclus în cutie)
  • 4 difuzoare, tehnologie Harman Kardon
  • baterie 6 celule 40 Wh, încărcare rapidă
  • greutate 910 grame
  • dimensiuni 296 x 191 x 11,9 mm
  • disponibil în royal blue, rose gold și quartz grey

Preț: între 7.000 și 8.900 lei la eMAG sau PC Garage, în funcție de configurație. Zenbook 3 compensează acest preț printr-o multitudine de detalii constructive.

ACCESORII INCLUSE

Vedeți mai jos ce-am primit în pachet: o husă de seamănă-cu-pielea, încărcătorul de dimensiuni reduse, cu ștecherul integrat direct în sursă, și un mic adaptor ce adaugă mai multe porturi laptopului: USB tip C, un HDMI și un USB tip A.

Opțional, poate fi achiziționat un Universal Dock, ce include mult mai multe porturi: LAN-RJ45, VGA, HDMI, cititor de carduri 3-în-1, microfon, căști, două porturi USB tip A și un USB tip C. Cum ar fi, cel inclus în pachet este un travel dock, mic și portabil, cel mare este de lăsat la birou, mai ales că are nevoie de alimentare separată cu propria sa sursă.

Ce m-a deranjat este inconsecvența de design. Am primit un laptop albastru închis, un încărcător negru și un adaptor alb. Când cheltui minim 7.000 de lei pe un laptop, mă aștept la un design unitar, o gândire premium în întreg pachetul. Nu am găsit-o aici.

CONSTRUCȚIE

Zenbook 3 UX390 arată bine pe albastru, care-i o culoare închisă, și pe argintiu, ambele având câteva tușe aurii pe lateral care, nu mă așteptam să zic asta înainte să-l văd, arată chiar bine așa. Cel pe roz este după gust.

Carcasa este făcută din aluminiu, iar prezentarea oficială spune că-i vorba despre aliajul 6013, un material mult mai rezistent decât “clasicul” 6063 din care sunt făcute alte laptopuri. O să-i cred pe cuvânt.

Laptopul este incredibil de subțire și fotografiile nu-i pun asta suficient de bine în evidență. Monitorul parcă-i un cuțit, iar partea inferioară este la fel de groasă cât porturile sale, un USB tip C și un jack audio. E genul de laptop care încape într-un plic. Dacă mai punem în ecuație și greutatea de sub un kilogram, rezultă un produs pe care abia simți că-l ai în mână sau în bagaj. Este definiția ultra-portabilului pe care-l poți lua oricând și oriunde cu tine.

Spațiul nu-i mare și asta se cunoaște la porturi. Ce-i drept, cu porturi USB-A oricum nu s-ar fi putut construi un laptop gros de 11,9 milimetri (cu tot cu monitor!). Această dimensionare a dus și la utilizarea diverselor artificii tehnologice pe care Asus le-a făcut pentru acest model, precum un sistem de răcire foarte subțire și plat și o balama de doar 3 mm în diametru.

Ecranul de 12,5 inchi are o ramă destul de mică; nu-i tactil, dar este protejat cu o sticlă Gorilla Glass 4 de 0,4 milimetri grosime, care îl face însă și foarte glossy.

Sistemul include patru difuzoare, două sub ecran, orientate în sus, și două orientate în jos, sub touchpad. Sunt făcute în colaborare cu Harman Kardon, Asus trecând la acest parteneriat după unul destul de lung cu Bang & Olufsen.

Tastatura este ușor ciudată. De culoare albastră, are caracterele într-o culoare verzuie-aurie, ceea ce le face greu de văzut în timpul zilei. Iluminarea interioară ajută în noapte, dar nu impresionează, având doar trei niveluri de reglaj, plus ceva bleeding pe lângă taste.

Tastatura folosește și niște taste cu mecanism în X și o cursă de 0,8 milimetri. Tastele sunt suficient de mari, cam prea grupate, dar te obișnuiești repede cu ele. Ce nu înțeleg eu este moda asta cu tastele sus și jos de dimensiuni mici, dar tastele stânga-dreapta mari, pentru că eu apăs sus-jos de mult mai multe ori.

Touchpad-ul este suficient de mare și recunoaște și diverse gesturi, dar în spațiul destul de înghesuit al laptopului l-am apăsat de multe ori cu încheietura mâinii sau cu degetul mare în timp ce “odihneam” mâna pe el. Astfel de atingeri nedorite duc la un salt al cursorului ce-ți strică tot avântul când tastezi. Touchpad-ul se poate dezactiva din butoane sau din software atunci când este conectat și un alt mouse, așa că să faceți asta.

În colțul din dreapta-sus al touchpad-ului este un cititor de amprente pentru login folosind Windows Hello, ceea ce este o soluție mult mai rapidă decât tastarea parolei.

Zenbook 3 folosește o baterie de 40 Wh cu un sistem de încărcare rapidă ce o poate duce la 60% în 30 de minute. Încărcarea se face cu un conector USB-C prin unicul port al laptopului, dar mufa ieșea destul de ușor din port. Mi s-a întâmplat o dată să descopăr o oră mai târziu că, mișcând un pic laptopul, îl deconectasem de la sursa de curent și nu se încărca.

Pe total, Zenbook 3 arată bine și este un adevărat ultra-portabil. Eu, care de obicei folosesc un desktop, iar laptopul doar în călătorii/concedii/out-of-office stuff, cu siguranță mi-aș dori unul pentru acesta proprietăți. Dincolo de acestea, design-ul parcă mai trebuia rafinat un pic pentru acei clienți care sunt foarte pretențioși la acest capitol.

O prezentare de 40 de pagini de la Asus compară în mod repetat laptopul lor cu MacBook sau MacBook Air, arătând cum pe UX390 cursa tastelor este mai lungă, rama ecranului mai subțire, cum este cu un milimetru mai subțire șamd. Sunt sigur că, tehnic vorbind, totul este adevărat, dar impresia artistică nu-i la același nivel dintr-un cumul de foarte mici motive.

PERFORMANȚĂ ȘI HARDWARE

La acest capitol, UX390 se prezintă foarte bine.

Ecranul de 12,5 inchi și rezoluție 1920 x 1080 pixeli este suficient de luminos, iar panelul acoperă 100% sRGB. Din păcate, sticla Gorilla ce-l acoperă îl transformă într-un ecran foarte glossy și nu simt că era nevoie de asta. De obicei, ecranele tactile sunt acoperite cu sticlă, că așa e tehnologia, dar aici pare inutilă. Câți dintre voi ați zgâriat ecranul laptopului încât să vă doriți sticlă Gorilla în pereche cu efectul glossy pe care-l aduce?

Sunetul este nu doar plăcut, ci și  surprinzător de puternic de la un model așa mic. Patru difuzoare, v-am spus, de calitate inclusiv pentru muzică. Am fost surprins plăcut de calitatea sistemului audio. Dincolo de 80-90% apare un pic de distorsiune, dar nu aveți motive să-l duceți dincolo de un astfel de volum decât dacă dați o ptrecere

Fără problema la capitolul conectivitate wifi. Sistemul are o placă Intel 8260 ce integrează un modul wireless 802.11a/b/g/n/ac de maxim 867 Mbps, 2×2 MIMO, plus Bluetooth. Am avut semnal uzual

Stocarea internă de pe modelul testat a fost foarte performantă. În caz că nu știați, SATA 3 este limitat la un maxim de 600 MB/s, dar acest laptop avea un SSD conectat direct pe PCI-Express, un protocol mult mai nou și mai rapid. Rezultatele au fost “wow”, cu 828 MB/s rată medie de scriere într-un test, 938 MB/s în altul, dar când avem și o coadă de comenzi viteza maximă a ajuns la 1400 MB/s scriere și 1720 MB/s citire.

Ultimul test, cel de PC Mark 8, testează unitatea de stocare simulând activități reale cu diverse programe ce deschid, editează sau prelucrează în diverse moduri fișiere de toate tipurile. Este un test complex, de durată, ce dă un rezultat (în acest caz, foarte bun) despre capacitatea unității de stocare în diverse scenarii.

Ca idee, scorul este peste ceea ce obține desktop-ul meu cu cel mai rapid SSD al meu, ce-i drept, unul SATA 3, de unde și limitarea.

Procesorul de pe modelul testat de mine a fost un Core i7 din generația Kaby Lake, un Core i7-7500U la 2,7 GHz. Am fost foarte fericit să văd că nu au utilizat un procesor Core M pe acest model. Memoria este de tipul DDR3, iar eu am avut 16 GB instalați. Asus spune că memoria rulează la o frecvență de 2133 MHz, iar CPU-Z detecta o frecvență de 2892 MHz. Nu știu cine are dreptate, dar deja nu mai contează.

Am testat laptopul folosind cea mai recentă versiune de PCMark 8 și am obținut rezultate foarte bune:

  • Home Conventional: 2.814 puncte
  • Home Accelerated: 3.317 puncte
  • Work Conventional: 3.259 puncte
  • Creative Conventional: 2.896 puncte
  • Creative Accelerated: 4.302 puncte

Acestea sunt teste ce durează fiecare vreo 2 ore și ceva și simulează în acest timp o suită de activități uzuale de PC. După cum le spune numele, unele teste sunt mai axate pe simularea programelor de casă, altele pe Office, grafice și prezentări și altele pe muncă “creativă”, ceva mai multă editare.

Rezultatele sunt foarte bune.

Nu la fel de bun a fost testul de baterie. În acest test, programul PC Mark repetă testul Work Conventional 3.0 până epuizează bateria. Rezultatul a fost de 3 ore și 4 minute de activitate continuă.

Asus spune că autonomia bateriei este de 9 ore. Probabil că această cifră se atinge într-un regim din acela cu ecranul la minim și făcând doar browsing simplu (nu cu Flash, clar!), iar un om normal se poate aștepta la vreo 5-6 ore de autonomie în regim de browsing, scris emailuri și editat prezentări PowerPoint. O muncă ceva mai intensivă duce spre o autonomie precum cea de mai sus.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Hardware performant.
  • Corp ultra-portabil, greutate 910 grame!
  • Ar fi fost bună o atenție suplimentară pentru un design unitar și un finisaj ultra-premium.
  • Ecran glossy.

CONCLUZIE

Dacă sunteți interesați de un laptop performant, foarte ușor și subțire, Zenbook 3 este unul dintre cele mai bune modele de pe piață în această privință, unul ideal pentru a fi purtat oriunde cu voi și suficient de bine echipat pentru a executa rapid orice sarcină de muncă. Ca unealtă de lucru, este în vârful topului. Câteva aspecte minore ar mai fi trebuit însă rafinate pentru a-i da un aspect cu adevărat premium, pentru a-l transforma în ținta invidiei și dorinței oricărui om ce-l vede.

Preț: între 7.000 și 8.900 lei la eMAG sau PC Garage, în funcție de configurație. Zenbook 3 compensează acest preț printr-o multitudine de detalii constructive.

asus s5507

    34 comentarii

  1. Bo$$… îmi pare mie sau are o dungă aurie împrejurul capacului?

      (Citează)

  2. Pretul putin cam ridicat, cu siguranta din cauza designului care este cu adevarat special.

      (Citează)

  3. Pai cu MacBook Air il compara ei ? Ar trebui comparat cu MacBooku’ de 12 inch.

      (Citează)

  4. offtopic total, ca te stiu pasionat: ce carne a mancat ziaristul de 200 lei? :)
    http://www.turnulsfatului.ro/2017/04/02/mancat-cea-mai-scumpa-carne-din-lume-200-de-lei-pentru-350-de-grame/

      (Citează)

    • Nu știu ce-i așa mare scofală. La Osho o friptură de Wagyu este 350 de lei pentru 300 de grame. http://www.osho-restaurant.ro/meniu/osho-premium-selection/

      Am mâncat eu o dată, nu mi s-a părut nimic special sau carnea nu era de cea mai bună calitate. Bani dați de pomană.

      Cât despre articolul acela, e o publicitate scrisă de un necunoscător, de unde și tonul. Dar mă bucur că se dezvoltă steakhouse-uri cu carne de calitate și în restul țării.

        (Citează)

    • Si zici ca aia din poza e carne de vaca? :)

        (Citează)

    • O fi pus și ăla ce poze a găsit pe Facebook.

        (Citează)

    • Ei Radu, uite pentru comentariul asta al tău nu o sa ii mai critic niciodată pe cei care te acuza ca unele articole sunt plătite.

      “E o publicitate, scrisa de un necunoscător, de unde și tonul “.

      Greșit. Oamenii fac în fiecare săptămână recenzia unui restaurant, chestie începută de ani de zile. Iar tonul e caracteristic jurnalistului, fiecare are stilul lui. Cam repede ai dat verdictul.

        (Citează)

    • Păi dacă se înțelege că cea mai scumpă carne din lume costă 200 de lei pentru 350 de grame, eu ce să înțeleg, că-i un profesionist?

      Bine, poate nu-i publicitate. Deși, dacă au mai făcut anterior recenzii de restaurante, nu înseamnă că nu poate fi aici un articol publicitar.

        (Citează)

    • Doi la mână, dacă mănânci ceva excepțional și nu ai nici măcar o poză clară cu preparatul respectiv, aș spune că nu-i tocmai o dovadă de profesionalism, nu?

        (Citează)

    • Pozele nu sunt de pe net, sunt cu ceea ce a mancat omul, convins fiind ca e wagyu.

        (Citează)

    • Pe bune? Iti spun ca oamenii fac asta de ani de zile si majoritiarea restaurantelor sunt localuri cu 4 mese si mancare de cantina, ca nu avem sute de restaurante de lux.

      Oamenii isi marcheaza articolele publicitare, la fel ca tine. Pacat ca insisti, la fel ca cei pe care ii critici cand te apostrofeaza.

        (Citează)

    • Păi te cred pe cuvânt că ai dreptate, dar mai mult de atât nu știu ce să zic.

      Articolul în sine, nepublicitar dacă așa zici că este, nu e ceva prea bun. Pe baza lui, nu m-aș duce în acel local, nici n-aș încerca vita aia.

        (Citează)

    • mie chiar mi-a placut articolul respectivului, omul a spus direct ca lui i s-a parut cea mai frageda carne de porc pe care a mancat-o pana atunci :))) deci s-a p!sat cu bolta pe friptura localului … daca era un articol platit, stim toti cum arata :p…

      + o parere sincera e o parere mult mai apreciata de mine decat una inflorita … cum fac unii blogari (nu dam nume) in care ridica in slavi orice… iti servesc un rahat proaspat facut la gard pe post de placinta cu mere usor aburinda.

        (Citează)

    • Problema este că, în lipsă de fotografii și ceva explicații despre ce mănâncă, nu știi ce a mâncat de fapt și câtă experiență are în legătură cu vita.

      De exemplu poți mânca Wagyu în câteva restaurante din București. Sfatul meu este să încerci asta abia după ce ai mâncat de mai multe ori vită din fiecare “treaptă” inferioară (diverse rase, diverse proveniențe, diverse cut-uri) ca să poți conștientiza diferența.

      Altfel, e o vită moale, dar la fel poate fi și una de 80 de lei/400 gr.

        (Citează)

  5. Intel graphics = hardware performant. I lol’d
    8000 lei facebook machine.

      (Citează)

    • Nu râde, poate doar confunzi nișa căreia i se adresează acest model.

      E un ultra-portabil de muncă, nu de gaming, nici n-ar avea rost altceva pe el decât placa integrată.

        (Citează)

    • i7 cu 2 core/4 threads si 4M cache = hardware performant —> LOL

        (Citează)

    • Chiar foarte performant, pentru un laptop de 11 mm grosime cu tot cu ecran și 12 inchi diagonală.

      De exemplu concurența Macbook folosește procesoare m3-m7 (șoc, tot cu 4 MB cache), memorie RAM mai lentă, placă video integrată mai slabă.

      HP Folio Elitebook are tot Core m, memorie mai lentă, placă video 515.

      Din clasa sa, Zenbook 3 chiar are cel mai performant hardware. De altfel, zbârnâie în majoritatea aplicațiilor office/business și se descurcă onorabil într-un Lightroom sau Photoshop, dacă ai nevoie și de asta.

        (Citează)

  6. 2892 Mhz este frecventa northbridge-ului:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Northbridge_(computing)

    “DRAM Frequency” este pentru RAM: 4*532.1MHZ=2128 MHz. De ce afiseaza CPU-Z frecventa impartita la 4 sau la 2 in alte cazuri, nu stiu.

      (Citează)

  7. Ia arunca un ochi pe Razer Blade, tot pe la banii aia ajungi si ai un laptop chiar performant (fara procesor ciontit) + placa video performanta, vre-un kil in plus si un pic mai maricel (un pic)

      (Citează)

    • Cred că n-ai înțeles ce fel de produs este Zenbook 3, de-l compari cu un laptop de gaming.

      Nu-i vorba despre cine are cel mai performant hardware (Asus oricum are seria ROG pentru gaming), ci despre cine are cel mai performant hardware într-un pachet ultra-portabil, pentru călătorii/șefi/lucrat în avion/transportat în poșetă șamd.

        (Citează)

    • Poate gresesc, dar laptopurile astea ultra usoare/finute se adreseaza unui public restrans, genul de oameni care alearga cu ele dintr-o sala in alta, sa prezinte diverse treburi… sa redactreze ceva rapid… Dar, te rog, astea nu-s laptopuri performante, oricat ar incerca ei sa le promoveze asa. Simplu: sunt laptopuri usor peste medie ca performanta, usoare dar foarte scumpe.

      Un laptop ce are scris mare pe el “gaming”, cred ca si tu stii ca e doar o chestie de marketing :)). Eu unul mi-am cumparat laptop de “gaming” si gaming nu vede saracu deloc. (si da, pot sa-l iau dupa mine, pentru ca nu cantareste aproape 3kg ca un ROG)
      Deci sa revenim, cam asa arata un laptop de “gaming” http://imgur.com/a/BxcfA ca componente iar ca aspect, dimensiuni, e mult peste seria ROG la portabilitate. (ROG e butucanos rau).

        (Citează)

    • E bun acel Razer, e performant și portabil, dar în total altă clasă față de Zenbook.

      Eu nu înțeleg exact cui se adresează. Dacă-i pui placă video de gaming, parcă ar fi mers mai bine pe ecran de 15,6 inchi. Dacă placa va fi utilizată pentru editare video, la fel, poate era mai bine pe 15,6 inchi.

      Dacă vrei doar procesor bun și memorie RAM și stocare rapidă ca să învârți rapid programe, plătești degeaba placa video.

        (Citează)

    • Fii atent aici: Eu sunt unul din aia care are nevoie de mobilitate. Daca mai tii minte, ai mai prezentat un Zenbook UX3* si te-am trolat intrebandu-te de UX501VW. Intre timp l-am testat pe ala si e prea mare, iar tastatura nu-i pe placul meu. Altfel, gigel!

      Mi-am luat altceva si nu tin neaparat sa spun aici ce, sa nu se interpreteze ca fac reclama/ antireclama sau ceva.

      Da’ hai sa vorbim de asta. Pretul e cam cat am dat pe al meu. L-am vazut pe asta in shop si arata absolut frumos! Mai frumos decat un Mac – parerea mea.
      Si tastele au cursa mai lunga si sunt mai potrivite pentru lucru decat la Macurile pe care le-am incercat. Au dreptate nenii astia, chiar conteaza cursa aia. Cu toate astea, tastatura nu se simte cum as vrea, dar hai sa ignoram acest aspect, e o chestie personala.

      Are o buba mare. Bateria. Nenea ala de la shop mi-a zis ( si cred ca-l lauda) ca daca fac “heavy browsing” pe varianta cu procesorul i7, tine vreo trei ore. Cica cu ecranul la 50%. Heavy browsing, ma? De cand dat-ul pe net activitate “heavy”? De cand folosesti procesoare “U” cu 2 core, si alea subturate si baterii de 40wh, probabil.
      Eu am facut un mic test de “heavy browsing” cu ecranul la 100% si s-a golit bateria de la 98% la 78% in 12 minute si nu mi s-a parut ca s-ar opri coolerul vreodata. Poate foloseam eu browserul prea tare, cine stie, lol.

      Iti spun eu sigur ca oamenii care calatoresc, sefi sau nu, si care vor chestii asa mici, vor un lucru de la ele. Baterie!
      Da, asa e, in general nu au chestiuni care cer putere mare de procesare, au prezentari, exceluri, alte soiuri de rapoarte, lucruri usor de digerat, eventual browsing, dar cu siguranta vor sa reziste bateria in cursul zborului de la Frankfurt pana la Abu Dhabi, ma crezi?

      Iar ca sa iti raspund la cui i se adreseaza Razer ala, alora ca mine, daca nu ar arata atat de plasticos.
      Adica astia care vrem sa muncim mobile, avem nevoie de maxim 14 inchi ca sa poti deschide laptopul in avion/ tren/taxi, la munca nu ar fi neaparat nevoie de putere de procesare fantastica, dar din cand in cand vrei sa te mai si joci, si n-o sa cari 2 laptopuri cu tine ca nu esti idiot. E laptopul ala pe care, daca esti angajat, nu are sa ti-l cumpere firma never ever desi faci bale la el, doar daca poti convinge pe cineva de la IT, sau daca esti contractor si t-il cumperi singur ca sa impaci si capra si varza.

      Cand l-am cumparat pe al meu nu am fost atent la ala, ca poate mi s-ar fi potrivit mai bine.

      Cand o arzi prin hoteluri si pe traseu tot timpul nu cari dupa tine si desktop si laptop de jocuri si ultraportabil pentru lucru. Iti trebuie unu sa le faca pe toate.
      Cand dezactivezi placa video si limitezi procesoarele HQ la 50% te tine 8-10 ore. Cand ai timp si priza, il dai blana si te joci, sau faci ce-ti mai taie capul.

        (Citează)

    • Cred că cei ce călătoresc Frankfurt – Abu Dhabi au și priză în scaun.

      Testul PCMark de baterie e destul de bun, deschide tot felul de programe Office, simulează acțiuni simple și complexe, simulează videochat șamd. Solicită binișor laptopul, nu doar browsing.

      Dacă mai ții minte, acum niște ani apăruse un Vaio Z de 12.000 de lei. În săptămâna următoare îl avea un șef de-al meu, deci firmele cumpără diverse astfel de echipamente la fel cum le cumpără șefilor (sau oamenilor de vânzări) și mașini scumpe.

      În fond, un laptop de 2000 de euro costă cât 3-4 bilete de avion, iar unii angajați zboară mai mult de atât într-o singură lună.

      Am stat recent în avion lângă un tip care a scos un Surface Book și a lucrat un pic pe el la ceea ce părea un raport-prezentare, apoi a băgat un film, apoi s-a culcat ascultând muzică de pe un iPhone 7 la câști Airpods (după care a pierdut una, că i-a căzut din ureche în timp ce dormea, așa că s-a băgat sub scaun după ea).

      Era la costum, lucra la o companie farmaceutică, dacă am tras bine cu ochiul la logo-ul din raport. Când produci companiei un profit de zeci de mii de euro, poate sute de mii de euro pe an (mult mai probabil, că altfel nu ți-ar da câteva zeci de mii salariu), un laptop de 2000 de euro e o cheltuială infimă. Îți vor lua unul și de 3000 de euro (iar la birou un scaun șmecher care costă tot atât), dacă vrei, ca să călătorești în continuare și să-ți faci treaba cât mai confortabil, că dacă nu-ți plac condițiile e posibil să pleci la concurență sau să nu fii productiv și ei nu vor asta. Sau ți-l iei tu, că-ți permiți.

        (Citează)

  8. nwradu: deci firmele cumpără diverse astfel de echipamente la fel cum le cumpără șefilor (sau oamenilor de vânzări) și mașini scumpe.

    Ma intelegi gresit, eu nu am zis ca laptopul ala e scump. E chiar decent ca pret. La ultima firma la care am lucrat laptopul meu a costa cam la fel si nu eram deloc sef.

    Spuneam de Razer ca nu e genul de laptop pe care ti-l cumpara firma pentru ca are stigmata ca fiind laptop de jocuri. Nu e Vaio, nu e Mac, nu prea ai trecere cu el ca “business” sau “fancy business”.

    Am stat recent în avion lângă un tip care a scos un Surface Book și a lucrat un pic pe el la ceea ce părea un raport-prezentare, apoi a băgat un film.

    Pai eu stau saptamanal, inclusiv peste 3 ore de-acum incolo langa un tip care lucreaza pe un Surface si e mandru de el :) . Are un mic avantaj fata de ultraportabilul de la Asus. Se face tableta .
    Probabil ca pentru asta are si sanse sa se vanda mai bine, ca bateria tine cam la fel cu cea de la Asus. Poate chiar mai putin. Iar puterea de procesare e la fel. De slaba. Ca sa ruleze o mizerie de script in python ( ceva in afara jobului nostru) omul isi inchiriaza masina virtuala pe cloudul amazon. Am facut un test si l-am pus la mine. Nu merge chiar ca pe cloudul ala, dar macar s-a terminat o data cu pauza de masa.

      (Citează)

  9. Revin iarasi cu piticul meu de pe creier:
    Avand in vedere publicul caruia i se adreseaza, nu consideri ca ar fi fost util un modem 4G/3G ?
    Sau oamenii dau 8000-9000 de lei pe un laptop ca sa intrebe de wireless-uri pe la diverse evenimente de business?

      (Citează)

    • Sau un cititor de carduri. Cred că piața de modemuri a fost câștigată de cele pe USB, nu de cele integrate.

        (Citează)

    • Eu am modem integrat. Dar da, nu e esential. Nu cred ca piata a fost castigata de modemuri pe USB. Ci de tethering de pe mobil. De ce ai avea cartela dedicata cand toata lumea are acum niste giga de net pe telefon?

        (Citează)

    • Pe nisa asta chiar nu vad rostul cititorului de carduri. Nu e ca si cum middle si top-management ar scoate cardul din telefon sa transfere poze, sau ar umba cu DSLR-ul dupa ei.

      Tethering de pe mobil e o solutie de compromis, pentru ca rupe bateria telefonului care si-asa abia tine o zi.
      Cartela dedicata ai avea de la firma, care ti-o da special pentru net, separat de aia pentru telefon.

        (Citează)

    • C +1 :)
      Adica, daca tot o dai cu portabilitate, normal ca ai vrea net fara sa stai sa scoti telefonul, sa-l faci hotspot… si alte alte…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus