►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« HP Pro x2, un laptop pentru mobilitate în mediul enterprise
CityBeacon este un echipament multifuncÈ›ional pentru oraÈ™e inteligente »
4 Mar 2017 ·
AUTO, TEHNOLOGIE ·
Cei de la Ford au avut o competiție internă privind propuneri de soluții de transport în zone inaccesibile mașinilor și cele mai promițătoare proiecte au fost expuse la Mobile World Congress, la standul lor.
Cel mai interesant prototip pare TriCiti, o tricicletă electrică ce poate funcÈ›iona în mai multe moduri. ÃŽn principal va veni în ajutorul curierilor ale căror maÈ™ini nu pot pătrunde în tot felul de zone pietonale sau care au de transportat multiple cutii în interiorul unei clădiri, de exemplu, segmentul “last 15 meters” fiind problematic în acest domeniu deoarece consumă mult timp È™i multă energie.
TriCity poate funcÈ›iona ca o tricicletă, transportând omul, dar È™i ca un “cărucior de cumpărături” electric, transportând cu uÈ™urință coletele grele. Are un design rabatabil în diverse moduri, È™aua se desface pentru a deveni un spaÈ›iu de depozitare mai mare, poate fi folosită È™i ca o liză motorizată pentru a urca uÈ™or scări.
Al doilea prototip este Carr-E. Are aceleași dimensiuni ca și roata de rezervă și este gândit să intre în acel spațiu din mașină. Poate transporta 120 kilograme cu o viteză de până la 11 km/h, așa că poate duce un om de la mașină până în casă sau poate căra bagajele acestuia.
Controlul este asemănător cu al unui Segway, deși Carr-E are mai multe roți și deci nu întâmpină probleme de stabilitate. Senzori din platformă detectează când te apleci în față pentru a accelera sau te lași ușor pe spate pentru a frâna. Nu văd o mare utilitate pentru acest dispozitiv (pentru o tură prin cartier deja există acele unicicluri electrice), dar cea mai mare problemă pare a fi faptul că nu l-au botezat Wall-E.
Un alt proiect a fost conceptul Autolivery, un robot de livrare. Este o mașină ce se conduce singură până la destinație și, ajunsă la client, are niște fante prin care eliberează coletul destinat acestuia. Prezentarea vorbea și despre o dronă ce ia coletul și-l livrează ceva mai departe, dacă Autolivery-ul nu poate intra până acolo.
Poate mai important decât toate acestea a fost anunțul unui parteneriat Ford cu Vodafone prin care compania va oferi modemuri 4G în mașinile din anumite țări europene produse după jumătatea anului 2017. Modemul respectiv va asigura o conexiunea wifi pentru până la 10 dispozitive, așa că vei putea beneficia de streaming de filme sau de muzică sau de Internet în general chiar în mașină.
Mai mult, respectivul modem va fi integrat cu mașina la un nivel mai avansat, iar prin aplicația FastPass de telefon se vor putea descuia ușile mașinii, se pot verifica diverse informații despre ea și se poate vedea poziția ei pe hartă. Un sistem asemănător Waze, bazat pe viteza și poziția detectate de toate aceste mașini Ford cu astfel de modemuri la bord, ar putea avertiza șoferii de eventuale aglomerații pe drum.
« HP Pro x2, un laptop pentru mobilitate în mediul enterprise
CityBeacon este un echipament multifuncÈ›ional pentru oraÈ™e inteligente »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
Alătură-te discuției, lasă un mesaj