un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Cum să primești notificări push pe telefon despre cutremure mari în România

6 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

85 comentarii

Update 3 aprilie 2017: canalul de Telegram despre care scrisesem inițial a trecut prin câteva modificări, complicându-se inutil un sistem simplu de alertă. Nu-i nimic, am actualizat și eu tutorialul de mai jos cu noile instrucțiuni.

Cele 513 articole scrise în trecut despre cutremure probabil v-au arătat că fac tot posibilul să fiu avertizat din timp de sosirea lor. Efectele unui cutremur produs în Vrancea se resimt la București după vreo 25-30 de secunde, timp suficient ca un sistem de avertizare să dea alarma. Măcar știi ce urmează să se întâmple și nu te panichezi la fel de tare când începe să salte blocul.

Biziday a anunțat oficial că renunță la alerta de cutremur, dar poate vă interesează alte metode. Sunt tot felul de metode de a fi avertizat, de la a ține un tab deschis pe alerta.infp.ro la extensia de Chrome și poate alte servicii. Iată o alternativă care vă trimite mesaje push pe telefon, la fel ca Biziday.

La ultimul articol, mai mulți cititori mi-au spus despre existența unui canal pe Telegram unde cutremurele sunt anunțate automat prin notificări push, imediat ce sistemele computerizate din Vrancea sună alarma. Bună ideea; am investigat un pic totul și am instalat și eu totul. Între timp, acel canal de avertizare a fost preluat chiar oficial de INFP sau ceva de genul acesta.

Iată un mic ghid pentru a vă seta și voi totul.

Instalați Telegram și faceți-vă cont. Este un program foarte asemănător cu WhatsApp (login prin numărul de telefon), fiind folosit pentru că din start trimitea mesajele folosind o criptare puternică. Îl găsiți pentru Android sau pentru iPhone. Tutorialul de mai jos este pentru Android. Pe iPhone arată altfel totul, dar principiul este același.

Dați click pe butonul de search din dreapta sus și scrieți @alertacutremur_bot. Selectați rezultatul cu acel nume (cu _bot în capăt; cel fără _bot este un canal informativ despre bot, aceasta fiind modificarea din aprilie 2017).

Apăsați Start pentru a porni botul. Botul este ca o persoană care răspunde la niște comenzi, similar cu mIRC sau huburile de DC++ de demult.

 

 

Apare o listă de comenzi pe care le puteți transmite. Fie scrieți “/alerta” în chat, fie apăsați butonul / și selectați de acolo această comandă pentru a vă abona la alerte.

De-ar fi așa de simplu! Acum apare un mesaj care spune că trebuie să acceptați Termenii și Condițiile. Apăsați butonul de jos.

Veți primi condițiile sub forma unor mesaje. Citiți-le dacă vreți, dar nu zic nimic important. Apăsați “Accept”.

Ca dovadă că ați acceptat chiar voi condițiile, vi se cere numărul de telefon și adresa de email în loc de “semnătură”. Scrie prin T&C că nu fac nimic dubios cu ele, nu le dau altora (sper, că am scanat mai rapid textul), așa că introduceți-le și să trecem mai departe. Cred că puteți băga și date false, că sistemul Telegram nu are legătură cu asta.

După ce le introduceți, apar mai jos diverse canale la care vă puteți abona, astfel:

  • cutremure mai mici de 5 grade
  • cutremure între 5 și 6 grade
  • cutremure între 6 și 7 grade
  • cutremure mai mari de 7 grade
  • canal educațional.

Vă interesează, bănuiesc eu, cele trei canale 5-6, 6-7 și 7+. Primul este opțional. Cutremurele de 5-6 grade se simt la noi, dar nu sunt periculoase. Totuși, prefer să-mi spună telefonul că urmează un cutremur de 5,2 grade decât să-l simt eu și, pentru o secundă, să mă sperii întrebându-mă de câte grade o fi. Eu m-am abonat la toate trei.

Apăsați pe ce buton vreți. Apare un mesaj care vă cere confirmarea de abonare la acel canal. Apăsați OK.

Așa arată canalul. Dați click pe titlul său pentru a accesa meniul de notificări.

Intrați la secțiunea Notifications.

Bifați Enable Custom Notifications și alegeți-vă o notificare bună.

Recomandarea mea: Vibrate Long, Smart Notification 10/1 (adică 10 notificări pe minut, să sune mult, nu o singură dată), Priority max (ca să sune și dacă telefonul e pus pe vibrație sau pe do not disturb). Alegeți un sunet special, poate unul de aici, ceva violent pentru urechi și puternic ca intensitate.

Acum întoarceți-vă la canalul botului și repetați operațiunile pentru 6-7 și 7+.

Asta e tot legat de Telegram. Sunteți rezolvați.

Mai e ceva de configurat în telefon. Anumite telefoane, tot mai multe, integrează software ce trece în sleep aplicațiile rar folosite, astfel încât acestea nu pot trimite notificări imediat ce ar fi cazul, ci doar când deschideți voi ecranul. Dacă nu mă înșel, Android 7 chiar include o astfel de funcție. Samsung-ul meu are un progrămel care trece în sleep programele ce n-au fost folosite în ultimele trei zile, cum sigur s-ar întâmpla cu Telegram.

Prin urmare, intrați în ce astfel de program aveți și reglați-l să ignore Telegram. Eu am pus programul în lista de Unmonitored Apps.

Asta e tot.

La câteva zile după ce am făcut configurarea de mai sus, am primit mesaj pe canal că acesta devine unul oficial de alertă la cutremur. Nu știu ce înseamnă asta, poate are legătură cu INFP. Săptămâna trecută au făcut și teste de alerte și le-am primit cu succes; prima oară când a început să sune mi-a sărit pulsul în 150, că am recunoscut imediat sunetul.

Iată cum a arătat alerta la cutremurul din 28 octombrie, cel mai mare din ultimii ani:

 

INFP a făcut și o retrospectivă bună a cutremurelor din România, la 40 de ani de la cel din 1977. Merită citită. Eu, de exemplu, nu știam că la cutremurul din 1986 au murit 100 de oameni în Republica Moldova.

Bonus:

În București există în prezent (conform datelor Recensământului din 2011) peste 31.430 de clădiri (10% din nr. total) construite înainte de 1940 (din care peste 3.600 au înălțime medie și mare), fără nici o proiectare specific antiseismică; acestea au supravietuit cutremurelor din 1940 și 1977, dar nu este o garantie că o vor mai face și la cutremure viitoare.

asus s5507

    85 comentarii

  1. You’re welcome :)

      (Citează)

    • Un cutremur cu magnitudinea 4,1 a avut loc marţi dimineaţă, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)….instalata aplicatia asta…nicio notificare

        (Citează)

    • mihai:
      Un cutremur cu magnitudinea 4,1 a avut loc marţi dimineaţă, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)….instalata aplicatia asta…nicio notificare

      Te alerteaza de la 4,8 grade in sus.

        (Citează)

    • Câteva cutremure au loc în fiecare zi, de ce-ai vrea să te alerteze de toate? Mie și 4,8 mi se pare prea mic. Nu vreau să mă sperii noaptea, să alerg la telefon și să descopăr că e doar un 4,8.

        (Citează)

  2. Am downloadat un ringtone dar cand dau la setari la Telegram nu mi-l vede. In ce fisier trebuie sa-l bag oare ca sa mi-l vada telegram si sa-l pot pune ca ringtone?

      (Citează)

    • in Android 6 eu nu am reusit sa fac asta, ca voiam sa-mi pun un ton special pt o anumita aplicatie (alta decat telegram).
      la sunetul de telefon se poate, dar altfel nu stiu cum, cred ca e vorba de faptul ca incepand cu A5 sau A6 nu mai ai drepturi pe anumite directoare de sistem, cum sunt si cele unde se afla tonurile

        (Citează)

    • Il pui in folderul Notification din memoria interna a telefonului. Daca nu exitsa folderul il faci tu de mana. Ar trebui sa arate cam asa:

      /0/Notifications sau /root/Notifications sau /storage/emulated/0/Notifications.

        (Citează)

  3. Biziday este idiot din ce in ce mai des. Si Guran este un impotent care nu accepta idei ce nu ii apartin.

      (Citează)

  4. Merge să setezi magnitudinea de la care sa sune alarma? Că nu as vrea sa fiu trezit de alarma pt un cutremur de 3 grade, care ar trece neobservat, altfel.

      (Citează)

  5. sau poti sa umbli cu un acvariu la subrat…

      (Citează)

  6. La cautare @alertaCutremur apare doar grupul “alertacutremur_bot”, cu poza de profil logoul infp. S-a schimbat ceva in doua zile?

      (Citează)

  7. Biziday folosea direct avertizarea de la INFP (institutu…) dar era degeaba, daca institutu nu da avertizare nici aplicatiile astea nu dau. Si INFP da fail cu avertizarile, vai de ei

      (Citează)

  8. Am povestit mai demult cu tipul care a creat canalul de Telegram. L-a facut in timpul lui liber, ca asa s-a gandit el ca ar fi bine. Guess what? Aia de la Institutul de Fizica Pamantului au incercat sa-l inchida, deoarece datele de alerta nu sunt destinate publicului. Pana la urma au ajuns la o intelegere si au preluat chiar ei canalul.
    Eu asta n-o pricep: cum adica nu sunt destinate publicului? E vorba de siguranta populatiei care le plateste lor leafa si seismografele.
    La americani, statul e obligat sa puna la dispozitia publicului cam tot ce e realizat pe banii contribuabililor: inclusiv softurile folosite de NASA sunt disponibile pentru descarcare, o buna parte sunt open-source. Idem pozele realizate de Hubble, Curiosity etc. (bineinteles ca nu pozele facute de satelitii militari).

      (Citează)

  9. Instalat pe IOS si nu am buton de search…(((

      (Citează)

  10. Pe IOS e ciudat, nu poti personaliza notificarile (nu ai “customize” la notifications)

      (Citează)

  11. E buna ideea de avertizare atunci cand folosesti o aplicatie deja instalata sau un dispozitiv pe care deja il ai. Daca trebuie sa instalezi ceva nou sau sa pui baterii unui dipozitiv doar pentru ca o data la 40-50 de ani sa fie util, deja mai bine te supui riscului de a cobori cu scarile.

      (Citează)

  12. multumesc, am instalat si eu

      (Citează)

    • mie nu-mi apare nimic in telegram dupa ce am adaugat @alertaCutremur, e normal?
      nu ar trebui sa vad undeva canalele pe care le urmaresc?
      adica nu-mi dau seama daca urmaresc sau nu canalul

        (Citează)

    • ok, nu apasasem “Join”.
      problem solved.

        (Citează)

  13. @Radu, vezi ca pe iOS e ceva diferit la setarea canalului. Ai scris mai sus pentru Android:
    “Dați click pe butonul de search din dreapta sus și scrieți @alertaCutremur. Selectați rezultatul cu acel nume (primul din lista mea, al doilea nu știu ce este).”

    Eu a trebuit sa adaug chair pe al doilea “@alertacutremur_bot” si doar apoi am avut cum sa adaug @alertaCutremur dupa ce am aprobat Termenii si Conditiile.

    ;)

      (Citează)

  14. Pe un wp stie cineva cum se seteaza alerta de cutremur in Telegram?

      (Citează)

  15. În Android în partea de Settings -> Sound există Emergency broadcasts. Acolo există tot felul de parametri ca Show extreme threats, Show severe threats, Show AMBER alerts etc. La noi niciun operator nu le transmite? De ce este nevoie de o aplicație specială pentru avertizări de cutremure?
    În alt registru, n-am înțeles de ce a renunțat Biziday să mai transmită avertismentele de cutremure prin aplicație. Lăsând la o parte plângerile penale ale unor oameni dornici de afirmare (mai era nevoie? știm cu toții ce-i poate pielea), ce alte motive mai sunt?

      (Citează)

  16. Eu sunt utilizator al aplicatiei Telegram si o folosesc ca principala aplicatie de mesaje.
    Ma bucur ca ai facut-o cunoscuta, este peste ceea ce ofera whatsapp la ora actuala.

      (Citează)

  17. Insa se pare ca pentru a primi notificari cu 30s inainte de a ajunge unda seismica trebuie sa te abonezi la @alertacutremur_bot
    Insa nu inainte de a accepta conditiile canalului, si anume de a-ti pune datele tale (nume, telefon, mail) la dispozitia dezvoltatorului aplicatiei, un anume domn Sorin Botirla. Asta nu mi se pare tocmai ok..

      (Citează)

  18. Salut Radu,

    Pe iPhone procedura e puțin diferită, trebuie inițiat un chat cu @alertacutremur_bot, dată comanda “/alerta” în acest chat, vor fi afișați termenii și condițiile, și abia după acceptarea lor se poate intra în grupul @alertaCutremur. Dacă ajută, îți pot trimite screenshot-uri.

    De asemenea, după cum a remarcat și cineva mai sus, pe iPhone nu se pot personaliza notificările.

      (Citează)

  19. Un cutremur cu magnitudinea 4,1 a avut loc marţi dimineaţă, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)….instalata aplicatia asta…nicio notificare

      (Citează)

  20. n-a fost cutremur mare :-)

      (Citează)

  21. mihai:
    Un cutremur cu magnitudinea 4,1 a avut loc marţi dimineaţă, în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP)….instalata aplicatia asta…nicio notificare

    Scrie clar când intri ca doar la cutremure >=4.8. Tot timpul apar oameni care blamează fără ca citească măcar 2 rânduri înainte…

      (Citează)

  22. TI-a facut si Moise reclama :) https://www.youtube.com/watch?v=CcI5dY5Jheo minutul ~21:00

      (Citează)

  23. Ce au vrut ieri sa spuna cei de la alerta cutremure pe Telegram si ce trebuie sa faci la /alerta ? Eu nu m-am prins unde sa intru si ce sa fac.

      (Citează)

    • Nici eu nu m-am prins momentan, că botul acela pare inactiv.

      Din ce-mi dau seama, au luat un sistem funcțional și l-au stricat cu noi features. Revin cu detalii când apar.

        (Citează)

  24. CatalinR:
    Insa se pare ca pentru a primi notificari cu 30s inainte de a ajunge unda seismica trebuie sa te abonezi la @alertacutremur_bot
    Insa nu inainte de a accepta conditiile canalului, si anume de a-ti pune datele tale (nume, telefon, mail) la dispozitia dezvoltatorului aplicatiei, un anume domn Sorin Botirla. Asta nu mi se pare tocmai ok..

    Ai dreptate ce scrii aici. Si mai mult decat atat, de ce pe siteul institutului nu scrie nimic de Telegram?
    Uite ce zice google advanced search: Căutarea dvs. – “telegram” site:http://www.infp.ro/ – nu a returnat niciun document.
    Pe site sunt mentionate doar doua platforme oficiale (in afara de site in sine): Twitter si Facebook

      (Citează)

  25. nwradu:
    Wow, INFP nu și-a actualizat site-ul? Cine ar fi crezut că statul e incompetent!

    Adica dezvolta ditamai sistemul de alertare si nu pot scrie 3 randuri pe site?
    Ideea este ca pun la indoiala faptul ca acest sistem e facut oficial de INFP. Sunt atatia care cloneaza siteuri de banci, institutii oficiale doar cu scopul de a colecta date. La ce le trebuie numerele de telefon si adresele de mail? Pe twiter nu le trebuie asta si tot alertare fac…
    In plus de asta nu scrie pe nicaieri ca INFP-ul ar fi operator de date cu caracter personal.

      (Citează)

  26. Botirla Sorin

    06/04/2017 la 9:57 AM

    nwradu:
    Nu știu, dar să presupunem că-i făcut de altul. Ce-ai de pierdut? Numărul tău de telefon și emailul sunt deja mai mult ca sigur publice dacă vreodată ai completat un talon la vreo tombolă sau pur și simplu ți l-a vândut altcineva.

    Bagă date false, probabil că funcționează și așa, că-i prin Telegram totul.

    Poate daca citeai Termenii si Conditiile intelegeai ce presupune transmiterea de informatii false.

      (Citează)

    • Nu am văzut nici un paragraf referitor la ceea ce spui, la ce te referi?

      Poate le răspunzi și celorlalți ce întreabă dacă este un canal oficial sau nu.

        (Citează)

  27. Se poate trimite o adresa oficiala catre INFP pentru a cere lamuriri privind acest bot de alerta si cat de oficial este.
    La o cautare mai amanuntita am gasit asta: https://www.dcnews.ro/mobile/interzis-la-o-aplica-ie-controversata-de-cutremur-in-romania-infp-pregate-te-o-ac-iune-de-anvergura_517568.html
    citat din articolul de mai sus: “Persoana despre care mă întrebați nu a avut nicio aprobare a INFP pentru acea aplicație. Nu ne-a zis că vrea să folosească informația pentru un grup creat de el. Aplicația nu va mai exista. Omul a crezut că Internetul este la liber și fiecare ia ce vrea, dar nu este chiar așa. Nu poți să faci un astfel de lucru și noi să nu știm”, ne-a declarat Constantin Ionescu.”
    Deci domnul Botîrlă se lauda cu munca altora, datele tot de pe INFP le ia.

      (Citează)

    • O investigație admirabilă, dar între timp INFP a pus pe site-ul oficial totul despre canalul de Telegram, așa că acum este oficial canalul :D

      http://www.infp.ro/notificari-prin-aplicatia-telegram/

        (Citează)

    • corect si imi recunosc greseala initiala. Initial am creat canalul de alerte (inainte sa fie necesare datele personale) fara sa cer acordul INFP-ului. Acum insa am propus solutia creata si am inceput colaborarea cu insitut-ul iar canalele de alerta sunt detinute acum de infp. Pentru orice nalamurire va rog sa il contactati direct pe Directorul General, Constantin Ionescu, la adresa de email de contact de pe site-ul infp.

        (Citează)

  28. hexagon:
    Se poate trimite o adresa oficiala catre INFP pentru a cere lamuriri privind acest bot de alerta si cat de oficial este.
    La o cautare mai amanuntita am gasit asta: https://www.dcnews.ro/mobile/interzis-la-o-aplica-ie-controversata-de-cutremur-in-romania-infp-pregate-te-o-ac-iune-de-anvergura_517568.html
    citat din articolul de mai sus: “Persoana despre care mă întrebați nu a avut nicio aprobare a INFP pentru acea aplicație. Nu ne-a zis că vrea să folosească informația pentru un grup creat de el. Aplicația nu va mai exista. Omul a crezut că Internetul este la liber și fiecare ia ce vrea, dar nu este chiar așa. Nu poți să faci un astfel de lucru și noi să nu știm”, ne-a declarat Constantin Ionescu.”
    Deci domnul Botîrlă se lauda cu munca altora, datele tot de pe INFP le ia.

    inca un aspect. acum nu iau datele de la INFP, ci INFP trimite direct datele catre Telegram cand se trimite alerta.

    http://www.infp.ro/notificari-prin-aplicatia-telegram/

      (Citează)

  29. Help!

    L-am instalat si am ajuns pana la pasul de Join Channel cand primesc mesajul “Sorry, this chat does not seem to exist” pe oricare dintre canale, mai putin cel de Education.

    Cine ma poate ajuta? :)

      (Citează)

    • se aduc niste imbunatatiri. E posibil sa dureze jumatate de zi de asta am dezactivat abonarea temporar

        (Citează)

    • Botirla Sorin

      11/04/2017 la 3:41 PM

      actualizarile au fost aduse cu succes si procesul de abonare este din nou functional

        (Citează)

  30. Botirla Sorin:
    se aduc niste imbunatatiri. E posibil sa dureze jumatate de zi de asta am dezactivat abonarea temporar

    OK, thanks! Voi ma incerca.

    Idee: Un courtesy page gen “Momentan se aduc imbunatatiri. Abonarea va fi posibila incepand cu XX.YY.”

      (Citează)

  31. nwradu:
    Uite că l-au actualizat acum http://www.infp.ro/notificari-prin-aplicatia-telegram/

    Minunat, hai ca suntem pe drumul cel bun. Acum mai trebuie sa scrie cateva vorbe si despre scopul prelucrării datelor personale, că datele vor fi folosite numai în limitele scopului stabilit, durata de stocare si cum pot utilizatorii sa isi modifice/stearga datele in caz ca vor asta. Aaa si daca sunt inscrisi in registrul de evidenţă a prelucărilor de date cu caracter personal….

      (Citează)

  32. nwradu:
    Între timp, nu folosi serviciul pentru că nu știi astea!

    E ok, m-am abonat deja cu date false…

    nwradu:
    Apropo, emailul tău apare ca fiind făcut deja public într-un databreach Linkedin din mai 2016, așa că nu mai contează.

    Pai tocmai nu vreau ca si numarul de telefon sa ajunga in aceeasi situatie. Am citit si articolul tau de azi, foarte bun, felicitari pentru el btw.

    Problema este ca daca pe langa alertare vor sa construiasca si o baza de date cu populatia Romaniei macar sa o faca legal.

      (Citează)

  33. nwradu:
    Aici ai dreptate. Oricum, între timp ai văzut că e un canal oficial.

    Da si chiar ma bucur ca s-au clarificat lucrurile

      (Citează)

  34. Botirla Sorin:
    Notificarile despre statusul serviciului se fac in canalul @alertaCutremur

    Botirla Sorin:
    actualizarile au fost aduse cu succes si procesul de abonare este din nou functional

    Eu in continuare am aceeasi problema pe toate canalele de Cutremur. “Sorry, this chat does not seem to exit.” Doar cel de educatie seismica se incarca.

      (Citează)

  35. Buna ziua,

    Am incercat azi sa ma abonez…..dau /start dupa care dau /alerta ….dar nu primesc mesajele pentru a configura mai departe. Ma poate ajuta cineva?

      (Citează)

  36.   (Citează)

  37. Aceasta aplicatie functioneaza, nimic de zis, dar nu isi are utilitatea daca intarzie 40-50 secunde. Te poate anunta in timp ce blocul deja se zgaltaie, unde ii este utilitatea? Singura chestie utila este intradevar ca poti vizualiza un istoric al cutremurelor recente pe categorii.

      (Citează)

    • Link-ul dat de tine este al INFP dar e varianta beta de testare. Daca observi la cutremurul din 2 august e vorba de o diferenta de 3 minute.Absolut toate datele de acolo sunt eronate. Eu iti zic ce scrie pe majoritatea site-urilor de profil inclusiv cele internationale, dar tu gasesti unul singur in carul cu fan si il dai drept exemplu. In fine, nu are rost sa mai dezbatem daca tu esti ferm convin ca aceasta aplicatie e super functionala. O sa traiesti pe propria piele in caz de Doamne fereste vom avea un cutremur mare pe care sa il simti, iar aplicatia aceasta te va anunta cand deja blocul se zgaltaie de cateva secunde. Ideea era sa anunte instant, deoarece avem 34 de secunde pana ajunge unda S la Bucuresti.

        (Citează)

  38. Si acum m-am prins care e treaba cu blogul asta. E strict pentru reclama din cate observ daca tu nu mi-ai aprobat comentariul unde am zis ca aplicatia nu functioneaza corespunzator (afirmatie pe care o pot argumenta cu dovezi de pe site-ul INFP si cu screenshot dupa telefonul meu din aplicatia TELEGRAM).

    Totul este clar. Informare pentru rating.

      (Citează)

    • Sau poate că, tu fiind la primul comentariu, ești în moderare, iar eu fiind ocupat cu altceva, n-am apucat să-ți moderez comentariile în secunda doi în care au fost postate.

      Îți dai seama că o astfel de paranoia dovedită de tine invalidează tot ce-ai zis anterior șî te faci să pari neserios, nu?

      Totul este clar!

        (Citează)

  39. Promovati o mare prostie care te anunta dupa ce deja iti cade grinda in cap. Ziceti direct la populatie ca are hibe si probleme. Ar fi frumos sa dea si niste alarme false cum s-a intamplat cu cea a lui Guran.

      (Citează)

    • Dezinstaleaz-o, nu fii fraier să o folosești în continuare!!! E doar un plan de-al lui Soroș de a te face să utilizezi Telegram!

        (Citează)

  40. Capraru Angela

    21/08/2017 la 8:22 AM

    Salut!La mine merge totul foarte bine si multumesc pentru asta.O intrebare:cum pot sterge toate sirurile vechi?ca am zeci de asemenea notificari(am setat sa ma anunte nu doar o data…)

      (Citează)

    • În Chrome: Settings > Content Settings > Notifications. E mai simplu să scrii “notification” în bara de căutare din Settings și te duce mai direct la respectiva setare.

        (Citează)

  41. Hey,
    Nu-mi mai funcționează alerta INFP de câteva săptămâni. Le-a luat-o lor razna serverul sau e doar la mine?
    (presupun că dacă nu funcționează alerta de la ei direct, nu va funcționa nici Telegram, nu?)

      (Citează)

  42. Azi noapte am primit vreo 20 de alerte, de la 3:38 la 3:40 cu diverse magnitudini 5,5 sau 5,8. Cred ca fiecare senzor a trimis alertă. Cred ca se impune un articol nou dacă a funcționat la alții telegramul vs. cum nu a zis nici pas ro-alert.

      (Citează)

  43. Ați primit alerta pe Telegram înainte de cutremur? Cu cât timp înainte?

      (Citează)

  44. nu prea mai e de actualitate cu actuala versiune de Telegram, trebuie facuta o actualizare la articol, pt. ca setarile nu se mai pot face la modul acesta.

      (Citează)

  45. La mine ultima notificare a fost 9 ianuarie.
    Voi ati primit notificarea din 28 februarie?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus