►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Manufaktura deschide o nouă cafenea cu cafea de origine și design interior reușit
Tot scandalul Rădulescu-mitralieră arată, de fapt, ce oameni de calitate are PSD la conducerea țării »
Celulele stem sunt inutile. Probabilitatea de a fi folositoare este de 1%. Articol bun, dar tot nu mi-am dat seama dacă Miruna și-a luat sau nu interviu chiar ei la secțiunea “ce zic părinții”.
Ce treburi mai face un însoțitor de zbor în afară de cele evidente. Claudiu a luat un interviu și cel mai interesant mi s-a părut remarca despre probleme neobișnuite la bord pentru noi, dar tipice lumii arabe, orecum femei care nu vor să fie așezate lângă bărbați necunoscuți.
O cincime din produsele tradiționale sunt falsificate. Asta e concluzia unor controale ANPC. Comparați asta cu grija dusă la extrem de străini pentru anumite produse tradiționale de-ale lor, unde își protejează brandul și rețetele până în pânzele albe. Eram la Barolo și îmi povestea un ghid că vinul de Barolo se face în satele X, Y și Z, dar cei din satul vecin, dincolo de o linie trasă aproape aleator pe hartă, n-au voie să dea același nume vinului. Povești de genul acesta se repetă în mii de cazuri, dar nu la noi.
SUA insistă pe portavioane într-o lume care nu mai are nevoie de ele. Interesant articolul, încercând să demonstreze cum noul portavion Gerald Ford, cu un cost de 13 miliarde (și asta fără avioanele de la bord), poate fi distrus cu un sistem avansat de rachete. În plus, Rusia are un portavion, China un portavion, SUA de ce are nevoie de 12?
Managerul unui spital crede că vaccinurile se fac din celule de la copii avortați. Și orice altă conspirație citită pe net, de altfel. Vorba lui Eftimie, bine că-i plătim pensia de 3500 de lei.
Lidl se pregătește de intrarea în forță pe piața americană. Aldi deja activează acolo cu peste 1500 de magazine și, din ce înțeleg, un sistem foarte simplu de vânzare, fără mare aranjare la raft, ci marfa e adusă pe palet și vândută direct, cu minim personal.
Despre poor-nography. Moda vedetelor de a se fotografia în situațîi banale, în case normale, făcând lucruri normale, chiar dacă toate sunt false.
Doi copii au murit în SUA în incendiul produs de un hoverboard.
Familia Obama va sta o lună pe o insulă privată din Tahiti. Se distrează omul, nu glumă.
48 de ore în Hamburg. Mi se pare că există zbor direct din București, așa că poate vă tentează un city break.
Peșterile de marmură din Patagonia.
Un fel de teaser mai mare pentru viitorul Transformers. Nu pare foarte bun. N-au fost niciodată bune, ci doar spectaculoase, dar acesta pare chiar forțat.
« Manufaktura deschide o nouă cafenea cu cafea de origine și design interior reușit
Tot scandalul Rădulescu-mitralieră arată, de fapt, ce oameni de calitate are PSD la conducerea țării »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
19/03/2017 la 8:09 AM
Eu am fost on noiembrie in situatia de a alege sau nu celule stem. Si chiar daca stiu ca sunt sanse minime sa fie folosite am preferat sa le recoltam. Decizia a fost simpla cand m-am gandit altfel, daca fetita mea o sa aiba vreodata nevoie si eu nu as avea de unde sa le iau sa incerc macar un transplant. Mai pot trai cu gandul ca nu am facut tot ce era posibil pentru ea? Sper sa nu fie cazul vreodata, dar am preferat sa stiu ca sunt si celulele stem acolo. Se platesc pentru 18 ani. Pana la urma oricare dintre noi dam bani pe o gramada de prostii, macar sa zic ca si pe astia i-am pierdut aiurea si nu am avut nevoie.
Mihai(Citează)
19/03/2017 la 8:34 AM
Radu, in noiembrie 2015, Patrick s-a nascut. Am preferat sa aleg recolatarea de celule stem si depozitarea lor pe 2 continente diferite (in Belgia si Africa de sud sunt bancile – cate 2 probe in fiecare banca). In iulie a.c. sotia mea va da nastere celui de al 2lea copil. Am sa aleg si acestuia/acesteia recoltarea si depozitare – nu fac diferente intre copii mei. Stiu ca vor fi cele mai mici sanse sa le foloseasca, sper si ma bazez pe asta. Sunt singurii bani din viata mea care ii dau (4000 euro in total) si sper sa nu am nevoie niciodata, sa fie bani aruncati pe fereastra.
Daca in viitoare , va fi un doctor care ma va intreba , ” – aveti celulele stem ale individului? ” Eu ce sa fac atunci? Sa zic da sau sa ma dau cu capul de pereti pentru simplu fapt ca in trecut am ales sa fiu zgarcit. ?!??!
Am luat si in calcul , ca totul este o gaselnita de marketing.
Serban Marius(Citează)
19/03/2017 la 8:35 AM
Rog editarea comentariului de mai sus : copiii cu 3 de i . Sorry
Serban Marius(Citează)
19/03/2017 la 8:52 PM
Și “pe care ii dau”. Sorry
costin(Citează)
19/03/2017 la 8:52 AM
Celulele stem sunt clar o afacere. Prinde foarte bine pe emoția părinților. În vest nu sunt asa multi doritori ca la noi și tot ce spune în articol despre șansele de reușită în caz de nevoie e adevărat. Ba chiar cei de la o firma de gen au și recunoscut ca nu au avut niciun caz pana acum în care sa le folosească. Noi totuși am ales prelevarea pentru ca a venit la pachet cu diverse upgrade-uri la pachetul de naștere. Pentru ca 120 euro pe an nu sunt o avere. Pentru ca nu știm acum ce descoperiri se vor face în viitor fiind un domeniu aflat în continua cercetare.
Și pentru ca în cazul în care nu vom avea nevoie de ele, ceea ce și speram, cred ca pot fi donate.
Cipper(Citează)
19/03/2017 la 9:15 AM
Probabilitatea de a fi folositoare cuiva care le stochează într-o bancă privată e sub 0.1 % așa zic datele ”evidence based”. Problema nu e neapărat asta, ci că băncile private nu informează părinții referitor la adevăr. Fac promisiuni pe care nu le pot susține cu cazuistică și etc. De acolo a început povestea de pe blog. Că ei făceau afirmații foarte îndrăznețe ”am vindecat 600 de cazuri de…” și mi s-a părut foarte tare să povestesc eu despre asta pe blog, fiindcă nu mai auzisem până atunci! Doar că, surpriză, dovezile nu au venit nici până în ziua de astăzi.
Ideea e că viitorii părinți sunt foarte vulnerabili și ar face orice pentru copilul lor (ceea ce e perfect normal, nu e un secret și ei speculează asta). Important e însă să ia această decizie în cunoștință de cauză. Să li se prezinte situația reală, ei să se informeze și independent, apoi fiecare decide ce face cu banii lui.Să nu aibă surprize ca tipa din articol, care se baza că are celulele depozitate bine, doar că, la nevoie, nu i-au folosit fetiței ei la fix nimic. :(
Miruna(Citează)
19/03/2017 la 9:51 AM
asteptam cu interes si opinia d-nei Olivia Steer, sigura are ea niste informatii de pe net :)
mormaila(Citează)
19/03/2017 la 10:22 AM
Sigur nu ai citit articolul, altfel aveai alta opinie.
Miruna(Citează)
19/03/2017 la 10:23 AM
Din câte știu, Transformers acum se axează mai mult pe piața chineză. Știu ca datorită lor a ajuns sa fie unul din puținele filme care au avut venituri de peste 1 miliard.
P. S. In SUA armata e o mare afacere. Asa cum la noi se construiesc parcuri în sate, așa și ei au nevoie de Inca un portavion
Pluto(Citează)
19/03/2017 la 10:36 AM
Deci Obama va sta pe o insula care este pe o alta insula?
alex(Citează)
19/03/2017 la 11:31 AM
“Celulele stem sunt inutile” WRONG!
Nu sunt un entuziast al sistemului, dar cand a fost cazul m am documentat si intrebat. Exista cazuri in care au fost rezolvate probleme cu ajutorul celulelor, putine cazuri, experimentale as zice, dar au fost. Exista studii, cercetari si bani investiti in continuare pentru a descoperii aplicarea corecta in diverse probleme. Daca astazi procentul de aplicabilitate este de 0.04-1% peste 5 ani poate fi de 5%, peste 15, de 15%. Work in progress, ca sa spun asa.
Si un pic fapt particular, am asteptat primul meu copil 15 ani, din diverse motive asa s-a intamplat. Pana la nasterea copilului am cheltuit putin peste 45.000 euro pe doctori si solutii, pe langa bani, factorul timp investit a contat dublu. Asa ca, atunci cand ajungi la momentul X calculul este relativ simplu, daca merita sau nu o polita de asigurare cu celulele stem. Subliniez, fapt particular, dar.. se intampla.
cristi(Citează)
19/03/2017 la 12:12 PM
Cazul tau chiar e soecial…daca ti ai permis 45 de mii pe tratamente de fertilizare…costul pr celulule stem e maruntis…ideea e ca in alte tari celulele stem sunt folosite la comun…de aici si rata mult mai mare de succes in caz de tratament…la noi fiecare cu celulele lui si implicit posibilitate muuult mai limitata de succes…in Ro deocamdata as zice ca mai bine investesti banii de stem intr o asigurare medicala privata.
Giovani(Citează)
20/03/2017 la 7:10 AM
n-ai inteles ironia, asa-i?
mormaila(Citează)
20/03/2017 la 9:02 AM
Eu am avut ghinionul sa ma aflu intr-o situatie posibilia mult sub 1% si a iesit nasol. Deci daca recoltarea imi creste sansele chiar si sub 1%, sunt dispus sa dau bani. Sunt in plus nu in minus.
Deci perspectiva se schimba in functie de experientele avute.
Iulian(Citează)
20/03/2017 la 10:28 AM
Dacă banii n-ar fi o problemă, și eu i-aș da, chiar și pentru acei 1%. Vorba cuiva, peste niște ani poate vor fi 10%.
În același timp, peste niște ani poate se vor putea extrage celule stem direct din pacientul respectiv. Se fac cercetări și în acest domeniu, rămâne de văzut rezultatul.
nwradu(Citează)
20/03/2017 la 2:28 PM
Fără supărare, dat la partea cu Aldi nu prea înțelegi bine. Aldi, sub brandul Aldi e OK, Nu foarte bine. Aldi sub celălalt brand Al său, Trader Joe’s sta foarte bine pe piața, dar aici nu mai e conceptul de marfa pe palet fara prea multi oameni. În ceea ce privește Lidl , povestea e mai lunga. Nu e exact același concept din Europa, e un Discounter mult mai strălucitor acolo. Exista deja un magazin in Germania pe modelul respectiv.
Zodrac(Citează)
20/03/2017 la 9:04 PM
@Mihai: “Mai pot trai cu gandul ca nu am facut tot ce era posibil pentru ea? Sper sa nu fie cazul vreodata, dar am preferat sa stiu ca sunt si celulele stem acolo.”
Exact pe raționamentul ăsta se bazează firmele care storc banii părinților!
La fel de bine ar putea veni unu’ si spune că în viitor POATE se va descoperi că prima urină a nou-născutului are proprietăți speciale și ar putea fi folosită la un tratament pt Alzheimer. Este cineva absolut SIGUR că NICIODATĂ nu va fi adevărată chestia asta ?
alias(Citează)
21/03/2017 la 12:28 AM
Foarte okay structurat articolul ce priveste activitatea unui insotitor de zbor, eram curios cat adevar se regaseste sau nu in cele scrise. E ceva un picut ciudat daca deja dupa un an de zile ajungi supervisor in cabina intr-o companie aeriana, dar imi imaginez la fel de usor ca si personalul este mai greu de tinut in Arabia Saudita.
Inter(Citează)