un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Bucureștiul și-a găsit identitatea și este cea despre care glumim de mulți ani

31 Mar 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Ce logo-uri, ce concurs pentru o identitate a orașului… București are deja o identitate, dacă mă iau după ce scrie pe ușile din aeroportul Otopeni, după controlul pașapoartelor, la intrarea în țară.

Mă bucur că, în sfârșit, spunem lucrurilor pe nume.

Personal nu înțeleg prea bine cui i se adresează acest branding. Bucureștenii știu deja de Mega Image, n-au nevoie să li se reamintească de existența supermarketurilor, iar mergând prin oraș le vezi oricum firmele peste tot și probabil intri zilnic printr-unul.

Pentru străini? Nu văd rostul. Ahold Delhaize, compania care deține Mega Image, operează sub acest brand doar în România. În alte țări au mers pe nume precum Delhaize, Albert, Albert Heijn, Maxi, bfresh, Tempo și vreo zece altele șamd.

Mai mult ca sigur străinii nu vor înțelege nimic din asta. În plus, sunt destul de orice turist străin nu va pronunța “megaimaj”, ca noi (a văzut cineva confirmată oficial această pronunție?), ci englezescul “mega imigi”, întrebându-se dacă avem mulți megapixeli aici sau care e legătura cu imaginile.

Apropo, Otopeniul pare tot mai mic și încă nici n-a început perioada concediilor.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Aberezi cu Otopeniul mic, 45 de minute inainte de gate closing a fost mai mult decat suficient pentru facut check in, lasat bagaje si control de securitate.

      (Citează)

    • @Gaelex cat de des calatoresti?
      Nu de alta dar dimineata cand zboara low-costurile, 45′ nu sunt nici pe departe suficiente.

        (Citează)

    • Păi dacă ai trecut tu în 45 de minute, e clar că așa trec toți, poate chiar în mai puțin timp!

      Sigur, asta dacă nu te trezești cu un grup de 200 de turiști care intră în fața ta la securitate, coadă până la ieșirea din terminal, coadă de mașini până la rond pentru că ieșirea din aeroport are o singură bandă și cedează trecerea, deși există o pasarelă pe deasupra pentru cei care vor prioritate, spațiu mic de așteptare la boarding pentru avioane în care intră chiar și 200 de pasageri, plata parcării e o glumă, taxiurile la fel.

      Singurul lucru îmbunătățit sesizabil este controlul pașapoartelor, care acum merge mult mai bine.

        (Citează)

  2. Puteau sa puna si the city of mega image & pharmacy’s & betting and shaorma si cred ca era mult mai elocvent

      (Citează)

  3. Același motiv pentru care de exemplu 7Eleven își face reclame similare în aeroport. Dacă vine vreun turist, să intre în magazinul lor. Turiștii cumpără de multe ori produse premium.

    Cât despre Otopeni, miercuri dimineață am prins coada la securitate până aproape de intrarea în terminalul nou. Nu știam unde să mă așez, inițial credeam că e coada la ghișeele de checkin care erau mai în față.
    Timpul de așteptare nu a fost cine știe ce mare (în vreo 25-30 minute am trecut și de controlul de securitate, și de pașapoarte), dar aeroportul la sosiri/plecări în zonele acelea este incredibil de mic, ceea ce face ca timpul să fie perceput mult mai mare la coadă. De obicei, în alte aeroporturi, în zonele unde este coadă sunt spații largi.

      (Citează)

  4. Eu foarte ciudat traficul in aeroport. Eu am avut un zbor saptamana trecuta de la 8 seara si erau 4 persoane in fata mea la securitate. Am facut tot procesul in 20 minute (chek-in, securitate, pasapoarte). Era pustiu aeroportul

      (Citează)

  5. E mult mai simplu. Venea o delegatie Ahold Delhaize in vizita.

      (Citează)

  6.   (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus