►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
KEYone (așa era scris peste tot) este un telefon pe care Blackberry îl proiectase dinainte să renunțe la a mai produce chiar ei telefoane, așa că a fost produs în parteneriat cu TCL, o companie chinezească ce produce electronice și electrocasnice pentru diverse branduri, iar mai nou își încearcă forțele și în lumea smartphone-urilor. Sunt cei care au cumpărat Palm de la HP și licența de Blackberry de la… Blackberry (înainte se numea RIM, da?) pentru a produce telefoane sub aceste nume.
KEYone arată bine. Poate că, dacă Blackberry venea cu acest model pe piață imediat ce a devenit clar că smartphone-urile sunt noua modă, compania ar fi avut un destin diferit.
KEYone are un ecran de 4,5 inchi diagonală, cu o rezoluție atipică de 1080 x 1620 pixeli (raport de aspect 3:2). Sub ecran se găsește o tastatură asemănătoare cu cea de pe modelul Priv, adică 3 rânduri complete și un rând ceva mai mic de taste, iar telefonul rulează Android 7 pe un chipset Snapdragon 625, care mie mi se pare cel mai bun din gama medie de la Qualcomm, fiind fabricat în tehnologia de 14 nm pentru un consum energetic mic.
Bateria este de 3505 mAh și include încărcare rapidă QuickCharge 3.0.
Camera foto promite multe, are 12 megapixeli și senzorul Sony IMX378 folosește pixeli de 1,55 micrometri, adică suficient de mari pentru a surprinde fotografii luminoase și în situații slabe de iluminare. Camera frontală are 8 megapixeli.
Tastatura este la fel de deșteaptă ca și cea de pe modelul Priv: este și un mare senzor tactil, poți face scroll plimbând degetul peste taste; tasta Space este și un cititor de amprente; poți seta tot felul de scurtături pe butoane, telefonul fiind cât se poate de optimizat pentru a fi folosit cu o singură mână. Mie mi s-a părut că butoanele sunt cam înghesuite, potrivite degetelor mici, dar bănuiesc că în timp m-aș putea adapta la ea.
Bineînțeles, fiind Blackberry include o suită de aplicații de securitate ce sunt necesare celor din corporații. Modelul Priv avea acea tastatură ascunsă sub ecran, dar acest KEYone s-ar putea să fie ceea ce mulți fani Blackberry așteptau de mulți ani: un model cu o diagonală suficient de mare, cu puterea sistemului Android, cu o cameră foto de calitate, dar și cu tastatură disponibilă oricând, totul într-o formă de telefon clasic.
Prețul este de 600 de euro, cam mare pentru hardware-ul său, dar trebuie recuperate cumva și costurile dezvoltării soluțiilor software pentru care Blackberry încă este cunoscut în piață.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
01/03/2017 la 10:34 AM
E mare, butucănos și nu cred că or să facă ceva cu el pe piața actuală.
ionica(Citează)
01/03/2017 la 11:31 AM
gaura descentrată a jackului îmi provoacă o nevroză obsesiv-compulsivă.
AI_core(Citează)
01/03/2017 la 12:34 PM
“Bineînțeles, fiind Blackberry include o suită de aplicații de securitate ce sunt necesare celor din corporații.” – si anume?
ratonbox(Citează)
01/03/2017 la 1:46 PM
Daca pot folosi butoanele la apeluri ma gandesc ca poate iau unul. Daca trebuie touch ca sa formez numere si sa apelez/inchid apeluri atunci whatever, imi mai iau un Sony.
grigo(Citează)
01/03/2017 la 9:11 PM
Ador BBY. Ma bucur ca nu se lasa si lanseaza modele noi pe piata ! Mult succes si abia astept sa.l incerc pe acesta nou ! Cam cand se va lansa si in Romania ?
Ruby(Citează)
01/03/2017 la 10:36 PM
Imposibil de aflat momentan.
nwradu(Citează)
01/03/2017 la 9:37 PM
Cred ca diferența dintre succes și fail in acest caz va fi dictată de prețul de vânzare. Eu mi-aș cumpără unul doar de dragul mărcii daca nu va depăși 300-350€.
Kllaus(Citează)