un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 21 februarie 2017

21 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

NSFW: Vicky Li.

asus s5507

    8 comentarii

  1. De ce trebuie extensie cand setarea de autoplay = off e disponibila in setarile standard FB?

      (Citează)

  2. Cristian Moldovan

    21/02/2017 la 10:58 AM

    Vrei sa zici poze cu vitorul G6 nu G5. :-)

      (Citează)

  3. Oreo este o gluma de prost gust, sunt unii care AU FURAT reteta de la altii si au bagat-o in fata. Iar la procesul care a urmat au facut smecherii si au scapat nepedepsiti.

    De asta eu nu cumpar Oreo de la raft.

      (Citează)

  4. Odată cu nouă metodă “furt de date prin microfonul calculatoarelor”, pentru mine este nouă (chiar acuma am aflat de ea), avem o listă cu “posibilităţile” de furt de date din calculatoare:
    – interceptarea datelor tipărite de o imprimantă cu ace prin recunoaşterea sonoră a sunetelor scoase de ace, şi folosirea unui microfon spion pentru transmitere (echivalenul OCR pentru text). Epson ştiu că a lansat un update de Bios de imprimante care sa includă “zgomot” aleator, prin activarea aleatoare a acelor(!).
    – furt de date prin “mascarea” datelor în sunetele suplimentare făcute de capetele hard-disc-urilor, capetele fiind special comandate să execute mişcări suplimentare în a căror zgomot să se regăsească informaţiile de sustras (un fel de cod Morse)
    – echivalent, dar de această dată cu folosirea zgomotului scos de ventilatoarele calculatorului (folosind turaţii variabile)
    – citeam la un moment dat, că pînă şi monitoarele folosite zi de zi, au un chipset foare raspîndit (nu mai şiu exact care) care are obreşă de securitate prin care se poate permite citirea, şi chiar modificarea, unui grup de pixeli dintr-o anumită zonă de ecran. Iată deci că monitorul nu mai este doar un periferic de ieşire, ci de intrare-ieşire !
    – mai demult era interceptarea unor tastaturi wireless de la Microsoft care foloseau banda de 27 MHz pentru comunicaţie cu calculatorul (practic protocolul de encriptare era foarte slab implementat, ulterior s-a trecut la banda de 2.5 GHz)
    – ar mai fi staţiile releu “fantomă” de retransmisie către sateliţi, dar aici nu ştiu prea multe detalii, e un domeniu mai sofisticat
    – sau chiar şi la obiecte casnice uzuale, se ştie cum se poate spiona prin camera web a televizoarelor smart sau a laptop-urilor, dar asta e cam un alt domeniu.
    Chiar dacă fluxul de date este destul de redus, viteza de transfer este foarte mică, pentru informaţiile extrem de preţioase nu este nevoie de gigabaiţi de informaţii, e suficient chiar şi cîteva cifre ! Gîndiţi-va doar la primele cifre din cadrul unei oferte de licitaţie şi e suficient…
    Ingenioase metode, bănuiesc că or mai fi şi altele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus