►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
HTC face telefoane frumoase, iar asta se vede și din liniile lui Desire 10 Lifestyle. Cu hardware-ul nu stă la fel de bine acest telefon, deși are niște avantaje proprii. Voi ați ales, la sondajul de acum vreo lună, să testez acest telefon din lista disponibilă, iar cei de la EuroGSM mi l-au trimis prompt, așa că iată concluziile mele.
Specificații HTC Desire 10 Lifestyle:
Preț: 1.299 lei la EuroGSM.
O cutie albă în care am găsit telefonul, un încărcător de 5 V și 1,5 A la ieșire și un handsfree complet negru, cu căști in-ear rotunde, destul de simple, și un singur buton pe telecomanda cu fir. Cablul este plat, genul care nu se înnoadă singur.
Tot în pachet primești și o curea de prins telefonul de mână, cum n-am mai văzut de multă vreme la telefoane, dar în practică s-ar putea să fie utilă: mulți își scapă telefoanele din mână încercând să facă selfie-uri.
Telefonul arată foarte bine în special pe partea din spate, unde culoarea închisă a carcasei din policarbonat este foarte bine asortată cu acele dungi ușor aurii, foarte vizibile, și cu sigla, cu conturul și cu rama camerei foto. Desire 10 Lifestyle arată foarte bine, în opinia mea.
Partea frontală este ceva mai banală. Neagră în totalitate, are un ecran de 5,5 inchi cu cele trei butoane de Android amplasate sub el și iluminate intern cu LED-uri albe.
Acel design reușit de pe spate nu se continuă și pe lateralele telefonului, care parcă au fost gândite de o altă echipă. Butonul on/off, în dreapta, este vizibil și colorat. Butoanele de volum, deasupra sunt, sunt montate la fața muchiei, mult mai dificil de simțit cu degetul și de apăsat.
În partea de sus se află jack-ul audio, în partea de jos un difuzor cu decupaje supradimensionate, portul microUSB și fanta în care legi cureaua de mână. Pe partea stângă este un capac de plastic, pe care-l extragi cu unghia, și sub care găsești sloturile SIM și microSD.
Per total, un aspect reușit al carcasei, arătând că nu trebuie musai să insiști pe rotunjime pentru a da o formă, ci poți folosi chiar linii clare, bine definite, pentru a contura plăcut un telefon.
După cum probabil v-ați prins deja din preț și specificațiile tehnice, HTC Desire 10 Lifestyle nu excelează la acest capitol. Comparându-l cu alte telefoane, Desire 10 Lifestyle a rămas în urmă, așa că să încep cu avantajele sale.
În primul rând, include un sistem BoomSound, adică telefonul are două difuzoare destul de puternice pe care le poate folosi ca speaker. Primul este cel uzual, de sus, al doilea este pe muchia de jos. Am ascultat ceva muzică de pe YouTube, se aude decent, plăcut urechii, și la un volum mai mare decât ce oferă alte telefoane.
Un alt avantaj, tot pe sunet, este hardware-ul Hi-Res Audio care permite să ascultați muzică în acest format, câtă vreme aveți și căști de calitate bună. Practic, Desire 10 Lifestyle este un telefon bun pentru audiofili, oferind un hardware de calitate în gama medie. Atenție: căștile incluse nu sunt Hi-Res Audio.
Cei 3 GB de memorie RAM au fost o surpriză plăcută, la fel și stocarea internă de 32 GB, neobișnuită pentru un telefon din această gamă.
Ecranul, având rezoluția 720 x 1280 pixeli, pierde din luminozitate atunci când este privit din unghiuri extreme. Luminozitatea maximă nu este una impresionantă oricum.
Bateria de 2700 mAh este neașteptat de mică pentru un telefon de 5,5 inchi. De exemplu, pe aceeași diagonală, Samsung S7 Edge include o baterie de 3600 mAh. Ce-i drept, procesorul mai lent și ecranul de rezoluție mai slabă de pe Desire 10 Lifestyle duc spre o autonomie de peste o zi, dar ar fi putut fi “peste două zile”, nu?
Am făcut un benchmark PCMark pentru Android Battery Life, un test care ține telefonul cu ecranul pornit și execută diverse task-uri cu fișiere text, imagini, browsing șamd. Rezultatul a fost 6h și 27 minute, ceea ce nu vă spune multe acum, dar programul de testare este gratuit și puteți compara rezultatul cu telefonul vostru sau cu alte rezultate de pe Internet.
În ce privește procesorul, acest HTC are un Snapdragon 400 (cât are, 3-4 ani de la lansare?) când alte telefoane din aceeași gamă au Snapdragon 625 (de exemplu Asus Zenfone 3 sau Huawei Nova, care includ și ecran Full HD). Rezultatele în teste benchmark au fost următoarele:
Scorul este mai mic decât la modelele concurente amintite, care iau punctaj dublu pentru că folosesc procesoare mai rapide.
Camera foto nu m-a impresionat nici ea. Nu are nimic de-a face cu camerele de pe telefoanele HTC high-end, care obțin constant rezultate foarte bune în testele specialiștilor. Cea de pe Lifestyle focalizează mai greu și gândește o secundă după ce execută un HDR.
Rezultatele sunt bune în lumina zilei, unde telefonul surprinde imagini clare și toate culorile par foarte realiste, bine calibrate, exact cum le vede ochiul. În lumină ceva mai slabă, imaginea devine un mic neclară, ca și cum camera ar avea probleme cu microfocalizarea.
În noapte… Desire 10 Lifestyle obține o imagine aproape neagră.
Aici nu sunt multe de spus. Telefonul are o interfață destul de puțin modificată de HTC, care și-a inclus câteva programe și setări suplimentare. Probabil cea mai importantă modificare este Blinkfeed-ul instalat și pe acest telefon, adică un ecran întreg pe care apar știri din diverse domenii alese de tine (foarte multe domenii, unele cu foarte multe subdomenii), într-o interfață asemănătoare cu cea de Flipboard. Mie-mi place un astfel de program, e o metodă bună de a pierde timpul informându-te de diverse lucruri în același timp.
Interfața are și ea aspectele sale misterioase. De exemplu, există un meniu numit Dialer Color, unde singura opțiune este “default”. Or fi uitat să adauge posibilitatea de a modifica acea culoare?
Iată alte screenshoturi:
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Dacă vă interesează doar pentru muzică, acest HTC Desire 10 Lifestyle poate fi o alegere bună. În rest, însă, hardware-ul său este depășit pe toate planurile, iar alte modele concurente din gama sa sunt mai bune pentru aproximativ același preț.
Preț: 1.299 lei la EuroGSM. Vă recomand mai degrabă Asus Zenfone 3, Huawei P9 Lite, Huawei Nova (care la oferte ajunge la același preț), Asus Zenfone Selfie, Samsung Galaxy A5 2016. Puteți citi review-uri pentru majoritatea căutându-le pe site.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
14/02/2017 la 11:26 AM
Cum ma asteptam, ecran mare.:(
Radu, tu trebuie sa stii, exista vreun telefon cu dimensiune “mai normala” (ecran 5 inchi) in afara de cele Apple? Tre’ sa schimb Nexus-ul 5 si nu suport faptul ca toate acum sunt imense, chiar si Nexus 5X mi se pare mare…
Tano(Citează)
14/02/2017 la 12:06 PM
Huawei P9 are 5.2
un muc(Citează)
14/02/2017 la 1:10 PM
E acceptabil ca dimensiune 5x. Il am eu. Am trecut la el de la Moto G2 5 inch. Din ce am mai butonat, se misca mai bine P9 lite, dar eu sunt fan Android stock.
Spor!
Coco(Citează)
14/02/2017 la 1:17 PM
Nu-i mare diferență de la 5 la 5,1 sau 5,2. 5X probabil că va fi ok. Alte soluții ar putea fi cele din seria Compact de la Sony, Huawei P9, Huawei Nova care are 5 inchi https://www.nwradu.ro/2017/01/review-huawei-nova-este-un-smartphone-peste-asteptari/ Google Pixel care are tot 5 inchi, când o apărea oficial și la noi.
nwradu(Citează)
14/02/2017 la 11:31 AM
mai pun 1000 de euro si imi iau iPhone
Giovani(Citează)
14/02/2017 la 12:05 PM
8 :)
230v`(Citează)
14/02/2017 la 12:14 PM
Telefon mediocru, urat si scump. Astia vor special sa dea faliment.
dufix(Citează)
14/02/2017 la 12:31 PM
Ca reputatie cum stau cei de la EURO gsm ? Daca sunt similari cu cei de la Quickmobile ma lipsesc.
andreiexe(Citează)
14/02/2017 la 12:55 PM
Apropo de articolul cu parcul auto, cati ani zici ca are Fordul din poza? :D
Mihai(Citează)
14/02/2017 la 1:14 PM
2004 :(
nwradu(Citează)
14/02/2017 la 4:16 PM
Ca aspect telefonul arata foarte bine.. chiar surprinzator de bine..
eBogdan(Citează)
14/02/2017 la 5:43 PM
Asta cu pasionatii de muzica e o tampenie, manelele se aude bine pe orice stift.
Gaelex(Citează)
15/02/2017 la 1:57 AM
Nu e de mirare ca HTC e in cadere libera. Xiaomi Note3 Pro costa 2/3.
Carebear(Citează)
15/02/2017 la 2:21 PM
personal am devenit fac Allview de vreo 3 luni de cand mi-am luat un astfel de telefon… sper sa mearga 1 an jumate…
parfumuri testere(Citează)
16/05/2017 la 11:13 AM
Am avut ocazia sa butonez un telefonul acesta, insa nu stiu ce sa zic despre durabilitatea lui, poate sunt eu mai batran, dar merg in continuare pe samsung, mi se pare mai echilibrat
florin(Citează)
06/06/2017 la 4:54 PM
Foarte reusit modelul
Florina(Citează)