un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Waze are nevoie de un mod special de iarnă

11 Jan 2017  ·

AUTO  ·

26 comentarii

Știți ce lipsește din Waze, mai ales pe vreme din asta de iarnă? O opțiune care să-i spună să nu te bage pe străduțe mici de cartier.

Adică programul crede că-ți face un serviciu. Iată o scurtătură bună, ia-o pe aici, faci cu 3 minute mai târziu, noroc că mă ai pe mine!, zice Waze.

Problema este că pe străduțele acelea este acum multă zăpadă și se circulă greu, iar dacă te întâlnești cu o mașină ce vine din sens opus sau cu vreunul ce parchează începe un dans mai lung decât cel de nuntă, un balet complex pentru o rocadă ce presupune diverse manevre la milimetru. Și după ce faci vreo trei astfel de manevre, începi să preferi bulevardele. Mai lungi cu un kilometru și 8 minute, dar muuult mai puțin stres.

E nevoie de un mod de iarnă. Zilele trecute programul îmi spunea că în față este aglomerație. Nu era, dar mergeam cu toții cu 40-50 km/h din cauza zăpezii, iar Waze credeam că stăm în trafic.

Apropo, am făcut un clip prin oraș pe 8 ianuarie, ca să vedeți cum s-a circulat prin București.

asus s5507

    26 comentarii

  1. Pui “trafic intens” si ai rezolvat problema.

      (Citează)

  2. sa fie un raport cu drum blocat because snow :)

      (Citează)

    • Și nu numai. Uneori mă uit pe rute alternative și văd că aia pe bulevarde mari adaugă 2 minute față de cea pe străduțe mici. Prefer bulevardul, circuli mai relaxat.

        (Citează)

    • Există. Pui tu că e blocat pentru câteva ore, sau pentru restul zilei. Nu trebuie raport dedicat de închideri datorate expres zăpezii, cel existent funcționează foarte bine și poate fi folosit și pentru drumurile înzăpezite.

        (Citează)

  3. Ceva asemanator ar fi util si vara : as vrea sa il pot seta sa ma duca mai bine pe drumuri europene sau nationale si sa ocolesc cativa zeci de km decat sa ma bage pe tot felul de comunale , neasfaltate sau pline de gropi.

      (Citează)

    • Exact așa se întâmplă, ca regula: de la peste 50 de km în sus îți ia în calcul doar DN-uri și autostrăzi (minor/major highways și freeways). Segmentele de rang inferior doar când are motiv ;)

        (Citează)

    • setează ruta cea mai rapidă și totul va fi bine.
      oricând poți verifica rutele alternative și să alegi ruta preferată.

        (Citează)

  4. niciodata nu parasesti bulevardul odata ce ai ajuns acolo pentru nimic… eu am lopata in portbagaj, cobor imi fac loc de parcare si o las la sosea unde incurca cel mai putin.

      (Citează)

  5. Da, întradevăr, e nevoie de Waze să ne spună : ”Fraiere, e iarnă! N-o lua pe străduță că a nins și e zăpada de juma de metru”.
    Eu zic să ne vopsim toți blond. Să avem barem o scuză.

      (Citează)

  6. ai mers la un moment dat pe banda 1. greșisei drumul? :)

      (Citează)

  7. In teorie, mergand incet pe strazile cu probleme sunt raportate automat probleme si atunci ruta este ocolita. Dar e nevoie de mai mult de un user care sa faca astda, da.

      (Citează)

  8. Glumim noi, dar eu chiar astazi am primit un telefon de la un amic nebucurestean inzapezit. Venind de pe A1, Waze l-a bagat pe stradutele din Militari. Si s-a conformat… A iesit destul de greu de acolo. Nu-i idiot, dar s-a mers bine dinspre Pitesti si a fost surprins de orgie.
    Eu prefer strazile largi si bulevardele cunoscute chiar si pe vreme buna. Nu prea mi se intampla sa ma grabesc cu masina, asa ca aleg monotonia si linistea. Iar azi insasi magistrala 1.

      (Citează)

  9. Eu cred ca in conditii de genul acesta te mai prinzi si tu ca doar nu esti de ieri de azi prin zona.

      (Citează)

  10. Aici are mici avantaje Google Maps. Datorită sistemului de spionaj al Google, poți afla dacă mașinile care trec pe o stradă anume au viteză normală, redusă sau sunt aproape blocați.

      (Citează)

    • nu există niciun avantaj al waze.
      waze preia traficul de la google maps, invers nu.
      google maps preia de la waze doar anumite rapoarte/incidente de trafic (accidente gen și lucrări)
      deci dacă un drum e aglomerat pe google maps și dacă pe waze nu au trecut minim 2 utilizatori, waze îl va actualiza conform datelor provenite de la google maps.

        (Citează)

    • Andrei Grigoras

      12/01/2017 la 9:32 AM

      Da, mare diferenta.
      Tinand cont ca Google a cumparat Waze acum cativa ani, crezi ca nu fac schimb de informatii ?

      Gabi Miron:
      Aici are mici avantaje Google Maps. Datorită sistemului de spionaj al Google, poți afla dacă mașinile care trec pe o stradă anume au viteză normală, redusă sau sunt aproape blocați.

        (Citează)

  11. Ar fi fain si Waze sa bage in plus functii legate de “natura”, zapada, inundatie etc.. ar ajuta mult lumea..

      (Citează)

  12. nwradu:
    Și nu numai. Uneori mă uit pe rute alternative și văd că aia pe bulevarde mari adaugă 2 minute față de cea pe străduțe mici. Prefer bulevardul, circuli mai relaxat.

    Venind de la Fundata spre Bucuresti, pentru doar doua minute in minus waze ma punea sa merg vreo 60 km in plus, sugerand ruta prin Pitesti si Autostrada in locul celei prin Tirgoviste

      (Citează)

  13. Funny sincer. E ca si aia cand astepti ca autoritatile sa te avertizeze ca e ceata si polei si trebuie sa reduci viteza si sa belesti ochii mai tare. Imi si amintesc de reporterii vietii : “panourile de informare rutiera nu mergeau”. No shit. Tu nu vedeai ca e ceata?

      (Citează)

    • Nu e acelasi lucru. Waze trebuie sa iti ofere care e cea mai rapida cale, altfel e doar un igo chior.

      E ca si cum ai zice “de ce sa foloseti un GPS? Nu ai harta?”

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.