►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Șoc și groază, viitorul Galaxy S8 nu va mai fi lansat la Barcelona (unde merg și eu), ci probabil într-un eveniment la New York, pe 29 martie, cu apariție în magazine în aprilie. Practic, MWC Barcelona a devenit mai neinteresant, noroc că au burgeri buni în acel oraș.
Revenind la telefon, diverse zvonuri și fotografii spion spun că va arăta astfel:
Și iată un rendering făcut după acestea:
Are în continuare mufă audio, dar nu mai are buton Home în partea de jos, spațiul respectiv fiind cucerit de ecran. Butoanele din Android vor fi, deci, virtuale pe ecran, iar senzorul de amprentă se mută pe spate, lângă camera foto.
Ca să termin rapid cu senzorul respectiv, deși îmi place simetria design-ului de pe spate, sunt de acord cu cei care spun că din neatenție vei pune mâna mult mai mult pe obiectivul camerei foto, murdărindu-l.
Revenind la partea din față, ecranul mai mare va avea un raport de aspect de 18,5:9, ceea ce înseamnă o rezoluție atipică și posibile probleme în diverse programe sau jocuri. Totuși, ecranul mai “lung” este un avantaj mare în browsing, Facebook-ing și alte programe orientate pe verticală, așa că s-ar putea transforma într-un avantaj.
5,8 inchi diagonală, baterie de 3000 mAh, poate aceeași cameră ca și pe S7 (care oricum era excelentă), cu ceva îmbunătățiri la procesare sau focalizare, USB reversibil. Rămâne de văzut dacă Samsung vor avea timp să integreze noul Snapdragon 835, care a fost recent anunțat pe piață. Probabil că lansarea în aprilie le va permite acest lucru și nu m-ar mira să fie primul flagship cu un astfel de procesor, deși în aceeași măsură ar putea folosi propriile soluții Exynos măcar pentru piața asiatică.
Se vorbește și de o versiune de 6,2 inchi, probabil un S8 Plus. Atenție că, deși diagonala pare a fi imensă, eliminarea zonelor moarte de sus și de jos duc la creșterea diagonalei în aproximativ aceeași dimensiune totală a carcasei. Mă aștept ca S8 să aibă aproximativ aceleași dimensiuni ca un S7.
Zvonurile spune că va avea și scannerul de iris de pe Note 7. Astea înseamnă că în partea de sus, pe lângă camera foto frontală, va mai fi amplasată o altă cameră și un senzor în infraroșu care să-ți ilumineze față și ochii. Din acest motiv, imaginea randată are toate acele componente în acea zonă. În teorie, recunoașterea irisului va elimina nevoia senzorului de amprentă de a fi plasat la îndemână. În practică, eu deblochez telefonul folosind amprenta până să mi-l ridic în fața ochilor, acesta fiind cel mai plăcut avantaj al utilizării amprentei.
Uitați aici un clip despre cum funcționa acel scanner de iris pe Note7:
Ce nu înțeleg este de ce aceeași imagine arată trei butoane laterale în partea stângă. Volum și mai ce? Declanșare foto? Acela se pune de obicei în dreapta.
Un alt zvon spune că o parte din ecran, câțiva pixeli de sus, ar putea fi utilizați pentru a afișa sigla Samsung. Asta ar fi ciudat. Teoria mea este că ecranul nu va afișa permanent sigla Samsung, ci doar în stand-by, pe funcția Always-On, când afișează pe ecran și ora și câteva simboluri drept notificări.
Este practic confirmat că Galaxy S8 va include și asistentul AI numit Bixby, un fel de Alexa de la Amazon sau Google Assistant. Nu-mi place faptul că fiecare mare producător își dezvoltă propriul sistem AI deoarece sunt mici șanse să suporte și limba română și scade și nivelul la care poate fi integrat în sistemul de operare sau cu alte dispozitive IoT, dar așa sunt etapele, întâi toți vor să facă ceva pe cont propriu, vezi inclusiv Samsung Pay.
Hardware-ul exact, ce face Bixby și ce altceva a mai actualizat Samsung față de S7 rămâne de aflat la prezentarea din 29 martie.
surse: GSMdome, Venture Beat, Benjamin Geskin
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
31/01/2017 la 12:16 PM
Haha chestia cu pixelii de sus care vor afisa sigla Samsung era un trolling de al lui evleaks, deci nu va fi cazul.
Al treilea buton de pe partea stanga se pare ca va fi pentru declansarea lui Bixby. Ramane de vazut.
GabrielG(Citează)
31/01/2017 la 12:29 PM
Da, asta cu Bixby este foarte posibilă, deși mă gândeam că va fi accesat prin voce, ca la toți ceilalți.
nwradu(Citează)
31/01/2017 la 12:29 PM
butonul va fi pentru declansare Bixby. Asa se zvoneste.
Telefonul arata superb, btw.
rivi(Citează)
31/01/2017 la 12:30 PM
Eu cam preferam buton Home cu senzor de amprentă pe el, ca să deblochez ecranul în timp ce-l țin pe birou, fără să-l ridic.
Dar să vedem, poate că se poate rezolva și altfel.
nwradu(Citează)
31/01/2017 la 12:45 PM
fara doar si poate. voi renunta la amprenta probabil cu ocazia asta. nu sunt deloc fanul amprentei pe spate (si aici pare amplasata chiar mai prost decat la celelalte care au mers pe ideea asta).
rivi(Citează)
31/01/2017 la 1:31 PM
Vazut din spate imi amintește de Samsung Galaxy S3 lansat acum 5 ani.
florin(Citează)
31/01/2017 la 3:24 PM
5,8″ diagonală la o baterie de 3000 mAh . . . cea mai proastă alegere
geo(Citează)
01/02/2017 la 4:59 AM
O sa dea faliment, nu?
C(Citează)
31/01/2017 la 3:49 PM
“Zvonurile spune”…?!?!
Anubis(Citează)
31/01/2017 la 10:59 PM
Sunt mai puține de 50 și toată lumea bună știe că de acolo începe pluralul.
Gigel(Citează)
31/01/2017 la 8:27 PM
O prostie să pui senzorul pt amprentă pe spate. Pe butonul de Home făceam două lucruri în același timp: mă logam cu amprenta și dădeam comanda Home. Acum va trebui să caut “amprenta” pe spate, eventual să umplu lentila de grăsime de pe deget, apoi să caut butonul (virtual) de home. În loc să simplifice, Samsung complică.
Mai auzisem, și asta ar fi la d’alea bune, că Samsung S8 va fi, practic, un computer pe care îl poți conecta, ca o unitate centrală, la monitor și tastatură. Asta ar fi genul de inovație pe care o aștept de la un smartphone.
Motanes(Citează)