►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Câteva articole bune de citit astăzi – 1 ianuarie 2017
Cum să faceți planurile pentru noul an să fie mai mult decât o glumă legată de rezoluții »
2 Jan 2017 ·
Această prestigioasă gală de premiere revine pentru a cincea ediție (cred). Mi-am pus papionul cel bun, am cântat în deschidere, am făcut fotografii pe covorul roșu și acum să decernăm premiile:
Cel mai distractiv film: Rogue One: a Star Wars Story.
Filmul a avut de toate: un univers al cărui fan sunt din copilărie, bătălii de amploare, scene frumoase, un scenariu simplu și eficient pentru un film bun de acțiune. (pentru mine, cel mai distractiv = valoare de entertainment mare, nu amuzant. Matilda, de exemplu, a votat cu Deadpool).
Cel mai dezamăgitor film cu pretenții: Independence Day 2.
Am fost dezamăgit de multe filme anul acesta, inclusiv Batman vs Superman, dar măcar acela este o corcitură ciudată. La ID2, însă, au avut vreo 20 de ani la dispoziție să gândească un scenariu mai bun și să scape de clișeele proaste.
Cel mai bun film al anului: neacordat.
Simt că acest titlu ar trebui să meargă la vreo capodoperă cinematografică și anul acesta fie n-am mers eu la astfel de filme, fie nu s-au făcut. M-am uitat și pe Top 10 IMDb, majoritatea de acolo sunt filme cu supereroi. Acelea eu le văd ca entertainment, nu ceva care să-ți dezvolte spiritul (cu excepția Unbreakable și poate Watchmen, în această categorie). Dacă vreți să aleg filmul de la care am ieșit cel mai entuziasmat, este Rogue One.
Cel mai bun serial: Game of Thrones.
Zic asta și pentru că am urmărit cu sufletul la gură sezonul 6 deoarece este primul care o ia înainte cărților. Mențiuni speciale primesc și Westworld, Marco Polo, The OA, Sense8.
Show-ul TV la care m-am uitat cu interes: Supraviețuitorul de la ProTV. (dacă vreți ceva străin, ar fi emisiunea lui John Oliver de pe HBO)
Ce-i drept, după primele episoade mi-a scăzut interesul. Cei de la ProTV l-au gândit greșit și asta s-a văzut și în audiențele mici; reality show-ul a fost prea plictisitor, cu prea puțină acțiune în fiecare episod. Aș zice că un sezon 2 ar putea fi mult mai bun, odată ce învață lecția, dar mă îndoiesc că vor mai filma unul.
Cel mai urmărit canal de știri: Digi24, din nou.
Pur și simplu nu există alternative. Sunt multe lucruri ce-ar putea fi îmbunătățite la Digi24, dar față de celelalte canale este oricum mult în față. Îmi place că aduc invitați și analiști mulți, cu diverse opinii. Nu-mi place pentru că sar prea repede la anumite știri și vorbesc fără să știe despre ce-i vorba, în special în etapa de “hai să traducem 10 știri internaționale pe zi”.
Cel mai bun radio: EuropaFM.
Nu pentru muzică, nu-mi mai pasă așa tare de aia, ci pentru diversele emisiuni de acolo, precum cea a lui Moise Guran sau a lui Vlad Petreanu. Am ajuns să le urmăresc pe YouTube pe unele.
Cea mai bună carte citită în 2016: seria The Broken Empire a lui Mark Lawrence.
Un fantasy într-o lume post-apocaliptică cu ușoare tente de magie, o lume ce se întorsese la perioada Evului Mediu, foarte bine scris, cu personaje tip anti-erou de care-ți place și despre care vrei să mai citești. Abia le-am putut lăsa din mână. Sunt două trilogii, prima compusă din Prince of Thorns, King of Thorns, Emperor of Thorns și a doua (care neoficial se numește The Red Queen’s War), poate și mai bună, Prince of Fools – Liar’s Key – Wheel of Osheim. Puteți lua primul volum la ofertă acum pe Libris.
Aproape pe locul 1: City of Stairs a lui Robert Jackson Bennett; superbă ca imaginație, acțiune, tematică. Mențiuni onorabile: The Three Body Problem a lui Cixin Liu, deși a treia carte a fost dezamăgitoare
Subiectul anului în lume: campania și victoria lui Donald Trump.
Emigranții, războiul din Siria, chiar și terorismul au dat un pas înapoi, în opinia mea, în față surprizei făcute de Donald Trump. Iar terorismul, cu atentatele de la Nisa, Bruxelles, Istanbul și Berlin, ca să numesc doar câteva, a avut un an plin; simt, totuși, că peste mulți ani se va spune înainte de orice altceva “2016 este anul când Trump a câștigat alegerile”.
NSFW-ul anului: Lindsey Pelas.
Este din Louisiana.
Cea mai sexy româncă: neacordat.
Nimic nou sub soare, din păcate. Poate aveți voi sugestii.
Omul politic al anului: Liviu Dragnea.
Că ne place sau nu, este cel mai abil politician din ultima vreme. Are un talent deosebit de a vorbi clar, calm, în cuvintele potrivite, de a face față oricărei întrebări, ba chiar și de a insera un pic de umor. E clar că este omul care, din penumbră, va conduce Parlamentul și Guvernul.
Scandalul anului în România: Infecțiile din spitale.
Cazul Colectiv le-a arătat lumii. Scandalul Hexi Pharma a arătat una dintre cauze. Restul anchetelor mici, tot felul de nereguli prin spitale, șpăgi, mizerie, viermi, au conturat în acest an mai bine ca oricând situația dezastruoasă a sistemului medical românesc. Nu că n-am fi știut-o, dar pentru mine 2016 este anul când ea a fost clar arătată tuturor.
Surpriza plăcută a anului în sport: Nico Rosberg câștigând campionatul de Formula 1.
O reușită frumoasă, după o competiție strânsă cu Hamilton. Rosberg a dovedit că poate fi rapid în calificări și în curse.
Dezamăgirea anului în sport: echipa României de fotbal.
Nu că înainte excela, dar anul acesta, la Euro 2016, chiar credeam că vor ieși din grupă.
Formația anului: parcă să zic că 21 Pilots mi-a tot sunat în urechi.
Melodia anului: Ocean Drive – Duke Dumont. Și mai este High By The Beach în remixul lui Maxim Andreev.
Astea mi-au plăcut mie…
Cel mai bun restaurant în care am mâncat: neacordat.
Anul acesta am gătit mult pe acasă și am mâncat mult mai puțin pe la restaurante de top, așa că nu pot numi cu adevărat unul. Probabil ar fi Cantine de Nicolai, unde am fost prin vară, dar ulterior am mâncat excelent și la Beca’s Kitchen, de exemplu, și mi-e greu să le compar. Și acum cum să compar Benihana cu acestea, unde ne-am simțit la fel de bine, când specificul său este teppanyaki?
Cel mai bun burger: Switch.Eat
N-am găsit altul mai bun. Plus că au băgat în meniu un burger cu carne de vită ȘI pulled pork. Plus bacon. Plus vreo 5 alte ingrediente. Este pentru profesioniști.
Cea mai bună pizza: Pizza Brothers.
Știu că n-am scris despre ei, dar o voi face. Sunt pe Floreasca, vizavi de Dinamo, fac pizza foarte bună, în special aluatul fiind remarcabil (cum arată și premiile de pe pereți).
Cel mai bun restaurant asiatic: Edo Sushi.
De obicei era “cel mai bun restaurant chinezesc”, dar anul acesta aproape că n-am mai fost pe la chinezi, cumva fiind în subconștient sătuli că peste tot e cam același gust. Am mâncat însă mult mai mult sushi, iar cei de la Edo Sushi fac unul foarte bun, fac și supe bune, fac și edamame bune (I love edamame :x). De obicei am comandat de acasă, meniul de 99 lei include o mulțime de preparate la alegere și poate hrăni 3 persoane.
Cea mai bună cafenea: Orygyns.
După mulți ani, alegerea mea nu mai este Origo din simplul motiv că acea cafenea este prea mică pentru popularitatea sa. Ni s-a întâmplat de multe ori să nu găsim loc și să plecăm spre alta, deși și ei fac eforturi pentru a îmbunătăți condițiile (au interzis laptopurile, de exemplu, că pe unii clienți îi uita Dumnezeu câte trei ore cu laptopul în față, ocupând o masă în timp ce trăgeau de un espresso). Așa că am mers mult mai des la Orygyns, în zona Piața Romană, unde de fapt mi-a și venit ideea Turului Cafenelelor pentru a recomanda și alte locuri plăcute. Alternative: Coftale.
Cea mai bună cofetărie: Zexe Braserie.
Când vrem să ne răsfățăm cu ceva bun, acolo mergem. Prăjiturile par scumpe, dar sunt de două ori mai bune decât la Chocolat, de exemplu, unde prețurile sunt la fel (cu sau fără evaziunea fiscală practicată acolo).
Cea mai bună înghețată: Moritz Eis.
I-am descoperit târziu, în toamnă, de asta nici n-am scris. Bună rău înghețata lor, aș tot mânca, mi-au plăcut aproape toate sortimentele lor, inclusiv sorbeturile cu combinații inedite.
Cele mai bune vinuri: cel mai mult am băut Purcari (pentru roșii, de exemplu Vinohora) și Liliac (gama Crepuscul albă).
Dar sunt multe de menționat aici, precum SERVE – Terra Romana Millenium roșu, Recaș – Solo Quinta, Gramma – Dramatic, Budureasca Fume alb, Gitana – Saperavi 2012. Unul străin? Kendall-Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay – excelent! Ce-i drept, era din 2010.
Cea mai plăcută descoperire culinară: pulled pork și edamame. Vă zic eu, pulled pork este noul burger.
Cel mai bun eveniment: Street Food Festival.
Nu credeam că va avea acea amploare. Sper că a demonstrat tuturor că Bucureștiul are nevoie de așa ceva de mai multe ori pe an.
Locul văzut în 2016 și unde vreau să revin: Scoția.
Nu știu dacă ați conștientizat că Scoția are toate motivele pentru a fi o destinație turistică pe radarul vostru: țară mare și frumoasă, cu peisaje naturale diverse și orășele pitorești, mâncare excelentă, băutură excelentă, tradiție, istorie și o limbă accesibilă. Am fost anul acesta într-un weekend la Edinburgh, am fost și la distilerii spre Dufftown, iar ambele călătorii doar mi-au arătat că Scoția este o țară de luat la pas. Revin cu un articol mai pe larg.
Cel mai frumos loc vizitat în 2016: Mauritius.
Apă verzuie, limpede, pe o plajă cu nisip fin și palmieri, plus o întreagă insulă în spatele ei cu locuri frumoase de vizitat. Vor fi priveliști greu de egalat în alte destinații.
Cel mai plăcut moment ca turist: vizitarea distileriilor din Scoția.
Cred că am băut 30 de shot-uri de whisky într-o singură zi, întrerupte din când în când de mâncare bună, într-un peisaj superb. Acolo majoritatea hotelurilor și restaurantelor mari au o cameră specială cu whisky-uri, cu peste 50 de sticle diferite, ca să ai de unde alege.
Experiența inedită a anului 2016 ca turist: am condus un snowmobil pe drumuri forestiere.
Ceea ce a fost foarte mișto, dar apoi s-a terminat benzina și a venit alt snowmobil să ne remorcheze, așa că am avut și șofer pe porțiunea finală. Iar apoi m-a sunat un curier care urma să livreze ceva scump, așa că, în timp ce țineam o mână pe ghidon și cu o alta o cameră video, cumva am vorbit și la telefon de 5 ori în acest timp, aranjând să ridice altcineva coletul. Și totul se întâmpla în Finlanda, dincolo de Cercul Polar.
Restauratul unde am mâncat cel mai bine: Mash Bar din Edinburgh.
Sunt specializați pe piureuri, dar au și fripturi și cârnați care să meargă bine cu ele. Un haggis ca aperitiv merge de minune, la fel și o degustare de whisky-uri.
Telefonul anului: Samsung Galaxy S7 Edge.
Note 7 n-a fost să fie, dar varianta S7 Edge rămâne un telefon excelent, performant, cu baterie pentru două zile. Dacă ar fi să aleg telefoane din game mai ieftine, aș merge pe Huawei Nova și Asus Zenfone 3. LG G5 primește mențiune de onoare: camera wide este foarte utilă și mi-ar plăcea să o văd pe cât mai multe telefoane, dar în rest telefonul nu este finisat și nici perfecționat ca S7/Edge.
Gadget-ul anului: stabilizator Zhiyun Smooth C.
Este gadgetul anului pentru mine, desigur. Este un stabilizator pe 3 axe pentru orice telefon, îl folosesc tot mai mult pentru filmări diverse.
Tehnologii pe care am început să le folosesc intens în 2016: cardurile contactless, sistemul smart home și serviciile de streaming video.
Am început să plătesc tot mai mult contactless și câștig foarte mult timp. De mult voiam să fac asta, dar acum, în 2016, au apărut tot mai multe POS-uri de acest tip și simt că e anul când lucrurile au decolat. 2016 este și anul când am început să folosesc sisteme smart home (deși, culmea, lucrez cu sau pe lângă ele din 2006), că mi-am făcut abonament la cel testat în iarnă. E bunicel, îmi place partea de securitate a casei, îmi place și că aprind espressorul automat la o anumită oră și-l găsesc cald atunci când mă trezesc. Cât despre streaming video, am urmărit Netflix mai mult ca orice altceva la televizor, plătesc și la Deezer cam tot de un an, acum și Amazon Prime Video, așa că pentru mine a fost anul streamingului TV.
Știrea tech a anului în România: oscilez între lansarea Netflix în România și achiziția PC Garage de către eMAG.
Prima ne pune pe harta serviciilor de acest tip, a doua este cea mai importantă achiziție a ultimilor ani în domeniul ecommerce. Greu de zis care-i mai importantă.
Despre tehnologie, IT&C și ce-a adus 2016 în aceste domenii, cu bune și rele, discutăm în alt articol mai pe larg. La fel și despre evoluția blogului.
« Câteva articole bune de citit astăzi – 1 ianuarie 2017
Cum să faceți planurile pentru noul an să fie mai mult decât o glumă legată de rezoluții »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
02/01/2017 la 8:47 AM
2017 : turul porcilor “pulled” ?
La multi ani ;)
nFo(Citează)
02/01/2017 la 9:28 PM
Nu-s așa mulți, dar lucrez la un top personal. Pulled pork este foarte ușor de făcut acasă, chiar foarte ușor!
nwradu(Citează)
03/01/2017 la 1:23 AM
E usor de facut daca trisezi si nu il faci la smoker. Sau daca ai un smoker destul de performant, care poate sa mentina singur temperatura peste noapte (exista asa ceva?). Eu n-am, asa ca o sa il afum 4-5 ore si o sa il bag la cuptor. Anul asta sigur incerc un pulled pork.
Gigi(Citează)
02/01/2017 la 10:03 AM
nu poti decerna cel mai bun film al anului inainte sa vezi Hell or High Water, care dealtfel pusca foarte bine cu schimbarile din America.
Cartea romaneasca a anului a fost Arhanghelul Raul.
mac gregor(Citează)
02/01/2017 la 10:07 AM
Sistemul smart home?
Ionut(Citează)
02/01/2017 la 10:45 AM
După cum ziceam: Adio, burger clasic, noua fiță este pulled pork
http://www.bunescu.ro/2016/11/23/adio-burger-clasic-noua-fita-e-pulled-pork/
Ionuț Bunescu(Citează)
02/01/2017 la 11:19 AM
Cea mai bună înghețată: Gelato D’amore – nu stiu sigur dacă au magazin de desfacere dar poti comanda, recomand inghetata de mango si de fistic, e facuta dupa retete din Italia, se folosesc doar produse naturale, lapte de bivolita si lamaie pentru aroma. Acum 2 ani puteai participa la sesiuni de creare inghetata si sa gusti tot felul de arome, e o experienta de incercat.
Mie personal imi place mai mult decât Cremeria Emilia de pe strada Franceza din Centrul Vechi.
Cea mai sexy româncă: as desemna-o pe fosta Miss Romania: Kristina Ciasovschih
http://imgur.com/mivmOqD
As putea adauga: Catrinel Menghia, Alice Peneaca, Magda Palimariu (Meteo Pro TV), Antonia, Laura Cosoi, Adela Popescu, surorile Retegan (@retegan_diana), Andreea Retinschi si Andreea Cristina: https://www.instagram.com/p/BOkqNwMAinw/
marius(Citează)
02/01/2017 la 12:38 PM
Nicio nominalizare pentru cea mai sexy romanca? Doar nu au plecat toate din tara.
Uite niste variante:
Ioana Ignat (vodea Romaniei) – noua, canta frumos, e si draguta.
deputata sexy PSD, bineinteles – pentru amatorii genului politic.
Alegerea mea pentru o persoana publica ar fi insa Corina Caragea.
KMean(Citează)
02/01/2017 la 1:13 PM
Cred ca s-a dus direct în Spam comentariul meu.
marius(Citează)
02/01/2017 la 6:43 PM
Înghețată: Gelato d’amore – fistic, mango, căpșuni. Fac și livrări.
Frumoase din România: Cristina Ich, Kristina Ciasovschih fost Miss România.
florinos(Citează)
03/01/2017 la 12:26 AM
Sexy România: Alexandra Derevici, prezentatoarele digi24: Simona Țăranu, Liana Alexandru, Laura Teodoru, Teodora Tompea plus Anca Setea (Prima TV)
Sorin(Citează)
03/01/2017 la 9:30 AM
Simona Țăranu aproape era să câștige, dar am zis că nu o cunosc foarte mulți.
nwradu(Citează)
03/01/2017 la 10:05 AM
Obiectiv tot Origo ramane pe primul loc la cafenele. Am fost ieri la Orygyns, experienta ok.
Da, Orygyns arata a cafenea de hypstereala,unde se poate bea o cafea intr-un decor modern si atmosfera relaxata, dar nu relaxanta.
Sa discutam un pic:
Local: Pozitie buna langa ambasada UK si cam atat, local mai ingust decat la Origo, practic gandit pentru 2Go, nu poti sa bagi mai mult de 10-15 oameni din care 5 in picioare. Muzica este data cam tare dar nu conteaza intrucat in acea dimensiune a spatiului zgomotul de fond facut de cei din interior oricum este destul de deranjant.
Angajati: Erau 2 fete, nu am o voce inceata,insa si chiar si asa aparent nu ma auzeau prea bine, a trebuit sa le repet/ explic comanda de 3 ori intrucat ba intelegeau pe langa ori o uitau repede. Daca la Origo ti se ofera informatii despre cafeaua servita aici se ia comanda si cam atat, nici o informatie.
Cafeaua: Am baut un cappuccino, a fost bun, facut corect insa cam atat, probabil ca sa pot sa emit o parere desre cafeaua in sine ar fi trebuit sa beau si un shot. Din cate am inteles cafeaua este adusa din Anglia, nu este prajita sau luata local astfel ca este posibil sa aibe o data de prajire destul de lunga astfel afectand gustul.
Parerea generala: pare o cafenea facuta de niste pasionati in ale cafelei, parerea mea este ca sunt amatori care acum invata, luat ca etalon Origo e ca si cum ar juca Barcelona cu FSCB.
Multumesc
L!nuX(Citează)
03/01/2017 la 11:17 AM
As seconda si eu propunerea de mai sus cu Arhanghelul Raul. O carte extrem de usoara si amuzanta. Mai ales ca am citit-o in tren. La final, in ciuda intarzierii, imi venea sa merg la nasi si sa le multumesc pentru sacrificiul facut…
Intrebare: Despre ce Watchmen vorbesti la film pentru 2017?
Ciprian(Citează)
04/01/2017 la 9:48 PM
“Cea mai plăcută descoperire culinară: pulled pork și edamame. Vă zic eu, pulled pork este noul burger.”
No offence, dar cateodata am impresia ca traim pe planete diferite. :)
Diana(Citează)
04/01/2017 la 9:48 PM
“Cea mai plăcută descoperire culinară: pulled pork și edamame. Vă zic eu, pulled pork este noul burger.”
No offence, dar cateodata am impresia ca traim pe planete diferite. :)
Diana(Citează)
08/01/2017 la 7:59 PM
Cea mai sexy româncă: Ramona Stefania Pauleanu, prezentatoare meteo la Pro TV.
Liviu(Citează)
08/01/2017 la 8:57 PM
Unde ai gasit pulled pork?
LOLx.ro(Citează)