un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Seriale: Westworld și Stranger Things

6 Dec 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Știu, m-am uitat la ele acum la spartul târgului, dar iată ce face o minivacanță de câteva zile din om. Fără spoilere.

WESTWORLD

Serialul de pe HBO (GO) are doar 10 episoade în primul său sezon, dar sunt suficiente pentru a spune o poveste inedită și interesantă și, mai ales, foarte întortocheată. Foarte întortocheată, un mindfuck de la cap la coadă, cu personaje care se dovedesc altceva decât ceea ce crezi că sunt, cu fire epice ce-au loc în diverse locuri și în diverse tipuri, intercalând des amintirile cu realitatea.

Subiectul probabil că-l știți: Westworld este un parc de distracții dintr-un viitor în care oamenii pot crea roboți din carne și oase ce arată și se comportă la fel ca noi, așa că acești roboți sunt folosiți într-un scenariu gen “Vestul Sălbatic”, unde oamenii plătesc pentru a lua parte la diversele povești din respectivul parc. Sau, dacă asta vor, să-i omoare, să-i violeze, să facă ce vor pe acolo, pentru că roboții sunt imediat reparați de personalul parcului și trimiși înapoi fără a ști ce li s-a întâmplat. Sau oare știu?

Westworld urmărește câteva personaje și mistere din interiorul parcului, inclusiv de ce anumiți roboți se comportă ciudat sau ce secrete ascunde Ford, creatorul parcului, jucat excelent de Anthony Hopkins (băi, mare actor!). Este genul de serial ce trebuie urmărit cu atenție, sunt o mulțime de întorsături de situație, de subtilități ascunse în dialog, de mistere și surprize ce vă vor solicita inteligența pentru a le înțelege atunci când toate se leagă în ultimul episod. Începe mai lent, dar are multe elemente de introdus și după ce le prezintă pe toate veți vedea cum se leagă și interconectează.

Serialul îți dă de gândit și pe alte planuri. Se mai cheamă că-ți înșeli nevasta dacă faci sex cu un robot? Este în regulă să violezi și să omori ființe inteligente, doar pentru că apoi le poți repara și șterge amintirile respective? Fiind făcut de HBO, are mai multă nuditate decât un film erotic, mă jur că personajul lui Thandie Newton stă mai mult timp goală.

Acum vestea proastă: sezonul următor va apărea abia în 2018; sezonul 1 are o poveste completă, din partea mea l-ar putea lăsa și așa, că nu țin musai să văd ce fac personajele în continuare. Pe total, primul sezon a avut audiență mai mare decât Game of Thrones, așa că HBO a găsit un alt cal câștigător.

STRANGER THINGS

Un alt serial mult lăudat, de data aceasta de pe Netflix, Stranger Things poate fi catalogat drept horror, dar ce-i drept unul bine făcut și fără multe faze care să te sperie cu adevărat.

Povestea este simplă: într-un orășel american de prin anii 80, un băiat dispare fără urmă, iar noi, privitorii, știm că un monstru ce pare supranatural este implicat. Șeriful și mama băiatului fac tot posibilul să-l găsească, la fel și prietenii de vârsta sa.

Situația este complicată de un laborator misterios de cercetare aflat în zonă, unde din nou se întâmplă ceva supranatural. De acolo evadează Eleven, o fată cu puteri speciale care ajunge în grupul copiilor și-i va ajuta să-și găsească prietenul pierdut. Prin ultimele episoade se vor întâlni cu toții pentru a lupta împotriva celor răi.

Sunt doar 8 episoade în acest sezon, o poveste completă în microuniversul ei, bine scrisă și realizată, iar la final nu te lasă cu întrebări existențiale, ci ești mulțumit că ai fost “entertained”. Are ceva din atmosfera din Super8 (care este și el pe Netflix) și Twin Peaks. Înțeleg că va continua și acesta, dar probabil cu alte personaje și alte întâmplări ciudate.

asus s5507

    12 comentarii

  1. Westworld este facut cam aiurea pentru ca in realitate se pare ca au trecut ani de zile intre filmarea episoadelor.

      (Citează)

  2. De ce spui ”doar 10 episoade”? E formulă destul de răspândită, vezi Game of Thrones, House of Cards, Damages… Și în general multe seriale mai premium, nu lăbărțesc acțiunea pentru un sezon de 24 de episoade…

      (Citează)

    • Intr.adevar si eu sint de acord ca mai toate serialele ce depasesc 3 sezoane incep sa dilueze actiunea devenind aproape neatractuve.

      Exemplu GOT care tinde spre Tanar si Nelinistit sau Breaking Bad care chiar a intins coarda foarte mult.

        (Citează)

    • mircea 2: De ce spui ”doar 10 episoade”?

      În principiu, dacă îmi place un serial, prefer să țină mai mult, să am la ce mă uita. 10 e cam puțin. Depinde însă de cât de lungă e povestea.

        (Citează)

  3. Singura problema cu Westworld e subredditul care a ghicit tot (dar tot!) de la episodul 2… la sezonul urmator o sa incerc sa stau departe de locul ala.

      (Citează)

    • Mda, din pacata este un fenomen relativ nou in care se incearca cu eforturi considerabila sa se despice firul in patru pentru a dezvalui secretele fiecarei povesti. Cred ca totul a inceput cu GoT. In loc sa ca publicul sa se lase surprins asa cum au intentionat scriitorii/producatorii, se grabeste tot omul sa google teoriile, trateaza povestea ca un puzzle ce trebuie neaparat rezolvat inainte de cand e cazul.

        (Citează)

    • Și eu am observat că, după atâția ani de văzut seriale, am început să anticipez tot ce se va întâmpla. La Stranger Things cam așa a fost.

      Nu mă deranjează asta, câtă vreme povestea e bună. Dar de ce ai citi forumuri despre serial nu știu, e clar că vor fi spoilere.

        (Citează)

  4. CB:

    Exemplu GOT care tinde spre Tanar si Nelinistit sau Breaking Bad care chiar a intins coarda foarte mult.

    Eu cred ca BB a intins coarda rezonabil, acțiunea a fost susținută până la ultimul episod..

      (Citează)

    • Iar GOT a arătat mult mai puțin decât se întâmplă în cărți, că acțiune era pentru un număr dublu de episoade. Costurile prea mari și decorurile prea complexe îl limitează.

        (Citează)

  5. sa vezi si Glitch de pe netflix. Si 3%

    N-am vazut westworld, dar seamana la fix cu un episod din Twilight Zone

      (Citează)

  6. Westworld a avut doar doua parti bune: Hopkins si Harris. In rest nimic. Nu am putut sa suport personajul lui Thandie Newton si povestea ei. Nici sa inteleg de ce acei doi bufoni de tehnicieni au ajutat-o.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus