un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Principalul rezultat al alegerilor de ieri: 6 din 10 români nu sunt interesați de cine conduce țara

12 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

44 comentarii

Rezultatele de ieri nu m-au surprins, că doar știam sondajelor anterioare și nu mă îndoiam de cifrele lor. Acum însă, cu rezultate concrete pe masă, putem să vorbim mai pe larg despre ce zic ele.

În primul rând, prezența la vot mă dezamăgește rău. Mi se pare că dorința de a trăi într-o țară mai bună, mai cinstită, mai modernă este a unei minorități nesemnificative. Ceea ce ar trebui să fie o normalitate este de fapt aspirația unei foarte mici părți din poporul român, iar eu nu înțeleg de ce. Serios, de ce arată așa societatea noastră?

60% dintre cei cu drept de vot nu s-au dus la urne. 6 din 10 adulți români nu sunt interesați cât de puțin de cine conduce țara, de cine face legile mari și mici, cele care chiar ne schimbă viața de zi cu zi. Mi se pare o cifră uimitoare și chiar o rușine că prezența la vot n-a atins 40%!

Apoi, din cei care au votat, 45% au făcut-o cu PSD. Adunându-i cu cei care n-au catadicsit să piardă 15 minute mergând la vot, putem spune că vreo 78% dintre români n-au nimic împotriva faptului că sunt conduși de PSD. Mi se pare grotesc, având în vedere că România este într-o paragină generalizată după atâția ani de guvernare a acestui partid.

Votul curent este și un vot împotriva guvernului tehnocrat sau a oricărei alternative la PSD. Culmea, asta vine după cel mai bun an în care alte forțe politice au putut să prezinte o alternativă, vine după momente precum Colectiv, Oprea, tehnocrați, transparență, rezultate, luptă anti-corupție, deblocarea proiectelor, scoaterea la iveală a multor mizerii făcute de guverne anterioare șamd. Dacă nici acum oamenii nu doar că nu aleg o alternativă la PSD, dar votează tot PSD-ul într-o proporție atât de mare, atunci când?!

Punctual pe rezultate, eu zic așa:

  • PSD-ul a făcut o campanie normală, orientată spre cetățean și un pic de naționalism, și a cules roadele ei. Eu nu cu promisiunile lor electorale am vreo problemă, deși știu că multe nu sunt realizabile, ci cu faptul că știu, pe baza experienței anterioare, că vor fura mult mai mult decât vor face.
  • PNL-ul a pierdut pe mâna sa. Oameni slabi, campanie slabă. N-au reușit să transmită nimic concret cetățenilor pentru a le obține votul, dincolo de câteva clipuri în care Alina Gorghiu încerca să-i facă pe niște copii să-i deschidă ușa. Drumul lor este în jos. Mă așteptam să-și dea demisia Alina Gorghiu; măcar n-a mai declarat că-i cel mai bun scor al PNL-ului.
  • USR a obținut un scor foarte bun. Din păcate, situația lor este bună doar în București, unde au oameni cunoscuți. Cei din țară sunt o carte necunoscută, USR a pus pe listă pe cine-a putut sau pe cine-a contribuit cumva la fondurile de care aveau nevoie. Așa e politica, faci compromisuri, dar oamenii de calitate îndoielnică nu vor reuși să mențină impulsul momentan la USR-ului.
  • Cel mai dezamăgit sunt de prezența ALDE în Parlament, cel puțin conform exit-poll-ului. De ce-ai vota partidul cu cei mai mulți urmăriți penali, de ce l-ai vota pe un mârlan care, prin orice gest și vorbă duhnește a dispreț pentru omul de rând?
  • UDMR a obținut mai mult decât mă așteptam.

În lipsa rezultatelor finale, mă bucur că PMP nu va intra în Parlament. Băsescu a avut două mandate, acum e timpul să plece și să nu se mai întoarcă în politică. Nope, numărătoarea spune că vor obține un mandat la Senat și trei la Camera Deputaților, probabil Băsescu și încă trei.

Prezența slabă la vot are și o altă explicație: în diasporă nu au putut vota decât cei care făceau dovada domiciliului acolo, cu diverse acte și toate formele locale. Asta pentru că la alegerile parlamentare se votează pentru niște reprezentanți speciali ai diasporei în Parlament, pe când la prezidențiale, de exemplu, i se permite oricărui român să voteze chiar și într-o țară străină sau în altă localitate decât cea de domiciliu pentru că buletinele sunt aceleași, cu două nume scrise pe ele.

Îndrăznesc să spun și că PSD+ALDE n-ar fi avut astăzi majoritatea în Parlament dacă Cioloș s-ar fi implicat ceva mai tare alături de PNL sau USR, care-l curtau mai ceva decât Romeo pe Julieta. A stat în spate, a fost cinstit, dar iată reversul medaliei. Sper să rămână în politică, îndrăznesc să spun și că are mai multe șanse decât Iohannis la alegerile din 2019.

Ce mă aștept în continuare: USR va obține de fapt mai mulți reprezentanți pentru că au avut multe voturi și din diasporă, de unde se mai alocă niște locuri în Parlament. Pe termen lung, însă, mă aștept ca Nicușor Dan să intre în conflict cu diverși membri ai partidului său și aceștia să plece spre ALDE sau PSD, partide care se pricep la “pescuit” parlamentari.

 

prezenta_vot_2016

asus s5507

    44 comentarii

  1. Băi Radule, am fost la vot.
    Deşi nu sunt din Bucureşti am mers pe mâna USR. Candidați mai mult decât ok. Oameni din mediul academic, cu doctorate la mari universități afară. Dar nu asta conteaza.
    Am intrat doar să le mulțumesc celor care n-au fost la vot precum şi celor care au votat PSD. Fără ajutorul lor renunțam la un plan mai vechi, acela de a emigra.

    În Ianuarie închid firma, pun mâna pe cartea de germană şi mai vedem prin septembrie :)

      (Citează)

    • V-am avertizat pe toti din timp ca Soros nu va va mai finanta pentru ca randamentul vostru este foarte slab, daca nu chiar negativ.

      P.S. treaba cu emigrarea nu are nici o logica, insa poate pe sustinatorii USR ii prinde.

        (Citează)

    • @Marius M: Cum adica nu are nici o logica treaba cu emigrarea?

      Am mai stat in Romania in ultimii doi ani pentru ca oameni putred de corupti au inceput sa intre la puscarie, au iesit la iveala bube mari din sistemul sanitar, etc. Intre timp salariile au crescut, aveam la carma guvernului un premier competent nu soferul fostului director al unei interprinderi comuniste, 8 clase chinuite dar triplu doctor la 50 de ani, Romania mergea la mai bine.

      PSD? Stiu ca 4 ani de acum incolo in Romania o sa fie devalizata, coruptii o sa fie achitati, ne intoarcem in 1990. Ce autostrazi, ce spitale … cand o sa faca PSD sedinta la Bucuresti ce crezi, ca maimuita de Firea, fatatoarea partidului, va fi de acord cu construirea aeroportului la Brasov?

      Inchid firma si plec, in UK ca programator fac de doua ori mai multi bani cu jumatate bataie de cap dar macar sunt tratat ca un om, daca platesc o asigurare de sanatate stiu ca ma duc la spital sa ma operez nu sa ma rog sa scap cu viata si fara complicatii, transportul in comun e transport nu jeg, am piste de biciclete, etc.

      +1 la aia care inchid firma si pleaca.

        (Citează)

    • @Floo
      G este 100% postac pentru ca afrmatia lui nu are nici o logica. Banuiesc ca limba romana este aceeasi pentru toti. Exemplu pentru toata lumea:
      “Mutumesc ca m-ati facut ca sa joc la loto pentru ca voi castigat” – e ilogic
      “Mutumesc ca m-ati facut ca sa joc la loto pentru ca am castigat” – e logic
      Cu astfel de mesaje propagandistice nu se urmareste decat raspandirea de ura.

        (Citează)

  2. G:
    Băi Radule, am fost la vot.
    Deşi nu sunt din Bucureşti am mers pe mâna USR. Candidați mai mult decât ok. Oameni din mediul academic, cu doctorate la mari universități afară. Dar nu asta conteaza.
    Am intrat doar să le mulțumesc celor care n-au fost la vot precum şi celor care au votat PSD. Fără ajutorul lor renunțam la un plan mai vechi, acela de a emigra.

    În Ianuarie închid firma, pun mâna pe cartea de germană şi mai vedem prin septembrie :)

    Ditto.

      (Citează)

    • 2 din 10 Români n-au votat pentru că nu sunt în ţară. Și la alegerile astea nu a fost deloc ușor să votezi în afară, ba chiar pentru foarte mulţi imposibil neavând acte în ţara respectivă. Toţi preferă să dea verdicte bombastice cum că alegătorilor nu le pasă dar nimeni nu vede că vreo 4 milioane de oameni nu sunt în ţară și nu au cum să voteze. Dar na până și Radu căruia i s-a explicat cum stă treaba și chiar scrie despre asta în corpul articolului tot pune titluri retarde numai bune de Click și Wowbiz.

        (Citează)

    • Am fost in Germania, se poate emigra acolo. Daca ai intrebari te ajut.

      @G
      la fel

        (Citează)

    • @nea caisa

      n-are nimeni nimic cu cei din diaspora, problema e la cei din tara.

        (Citează)

    • Olanda e o varianta buna.

        (Citează)

  3. In Iasi am votat cu USR si la fel si parintii mei. Ma intristeaza indiferenta romanilor si lipsa spiritului civic. Dar asta observam zilnic si pe strada, nu doar la vot. Daca in Romania se promoveaza marlania si smecheria, asta vom avea.

      (Citează)

  4. Aceeasi statistica e de 16 ani, nu doar acum. De ce? Înainte de a arunca vina pe clasa politica sa spunem si ca ne place sa vorbim dar fără sa ne implicam…

      (Citează)

  5. De acord doar cu ultimul paragraf din postare. In momentul cand ai intrat in sistem e greu sa stai aproape de tusa si sa (vrei) sa nu te manjesti. N-ai cum, trebuie sa faci trocuri pt. functii, pt. votarea unor anumite legi, vin tentatii greu de refuzat( o excursie, o masina de serviciu mai luxoasa, un post de conducere intr-un partid mai puternic etc) asa ca previzionez o diluare a USR-ului sau chiar disparitie in 2 ani.
    Despre ALDE, numai de bine, e singura ramasita a liberalismului adevarat din Romania, iar Tariceanu-care s-a luptat cu sistemul basist infernal atata amar de vreme-cel mai bun politician la ora actuala.
    Despre lozincile inepte: penalii! la puscarie! DNA face ordine si curata tara de lepre! Dragnea condamnatul! coruptii la bulau!….chiar ma distreaza infantilismul celor care le propaga cu o vehementa demna de-o cauza mai buna!
    Dar, asta e, nu suntem toti elitisti care se bat pe burta cu Patapievici, Liiceanu, Cartarascu, Mungiu, CTP, Plesu.
    Oricum, long live guvernarea de stanga-liberala, si hai sa fie toata lumea fericita!!

    ps. cam cate zile-i mai dai Condrutei la conducerea DNA?

      (Citează)

    • Sa-nteleg ca tie iti place sa cam stai la coada. Stai linistit, Tariceanu sigur nu va sta in urmatorii 4 ani la coada cu tine.

        (Citează)

    • Deci liberalismul adevărat e să fii sluga unui partid socialist populist condus de un infractor condamnat și să reciclezi toţi infractorii din alte partide. Doar că e contra basistilor nu înseamnă automat cinstit.
      PS: DNA nu e LCK. Mai sunt și alţii care să poată să-i înfunde pe infractorii din politică.

        (Citează)

    • Tie iti place ca cei care sunt in fruntea conducerii tarii sa stea la cozi si la strans hartii prin parcuri cum facea Ciolos in timpul programului?
      Oare nu au ceva mai bun de facut?

      Bogdan:
      Sa-nteleg ca tie iti place sa cam stai la coada. Stai linistit, Tariceanu sigur nu va sta in urmatorii 4 ani la coada cu tine.

        (Citează)

    • Ce prost esti, imi e tare mila de tine

        (Citează)

    • @Bogdan- sincer nu-mi place deloc statul la coada. Si tocmai am patit-o si eu decurand, asa c-am facut ce fac toti romanii la nervi:am inceput sa-njur guvernantii.
      Pai, fmm Ciolos&Tudorache cum va bateti joc de mine!
      Si despre Tariceanu, tu ai impresia ca seful Congresului american sau vicepresedintele de-acolo sta vreodata la vreo coada-chiar si la hot-dogi- cat sunt pe functie???

        (Citează)

    • @nea_caisa- nu, eu cred ca liberalii adevarati sunt aia de s-au aliat cu abjectii din pdl, cu blaga, falca, berceanu, videanu, frunza-verde, anastase etc. Si care, prin tradatorul crinulet a rupt USL-ul la comanda binomului&Machitorului! Si care au schimbat 4 catindati la locale in Capitala! Si care n-au un nume pt. postul de premier, ah, de fapt au si se numeste:Pierdoiu!
      Mari oameni, mari caractere!

        (Citează)

  6. Astia suntem, cu astia defilam!
    Este cea mai buna dovada care atesta afirmatia ca ne meritam soarta.
    Punct si de la capat.

      (Citează)

  7. Semnalul de alarma a fost tras după alegerile locale din iunie unde PSD a avut 37,5%, mașinăria PSD a functionat excelent: Antena 3 care a lovit in Ciolos, pomeni electorale acordate celor din sectorul public, scutiri de taxe si impozite, prezenta la vot peste media pe țara pentru Teleorman, Dolj si Olt.
    Dupa Colectiv sper ca cei din PSD sa se gândească bine când vor dori sa lovească in justiție sau sa voteze legi controversate.

    Pe cealaltă parte indolenta PNL care nu a avut o strategie sperând ca Ciolos ii va propulsa in fata.
    E trist ca avem sub 40% de votanți, cred ca din cei 60% mai bine de 20% lucrează in străinătate, ar fi bine sa schimbam sistemul de vot sa fie obligatoriu ca in tarile nordice.

    Iohannis a fost ales in 2014, urmatoarele alegeri prezidentiale nu sunt in 2018, dupa 4 ani ?

      (Citează)

    • Da-mi voie sa-ti spun asta: esti atat de inteligent ca nu stii durata mandatului prezidential.
      Sigur ai votat pimpu’! Te-a indus in oroare(!) Machitoru!

        (Citează)

  8. sunt o groaza si in bucuresti (si orasele mari) care n-au putut vota ca n-au domiciliul acolo. votul electronic ar mai rezolva aspectul asta.

      (Citează)

  9. nea_caisă:
    2 din 10 Români n-au votat pentru că nu sunt în ţară. Și la alegerile astea nu a fost deloc ușor să votezi în afară, ba chiar pentru foarte mulţi imposibil neavând acte în ţara respectivă. Toţi preferă să dea verdicte bombastice cum că alegătorilor nu le pasă dar nimeni nu vede că vreo 4 milioane de oameni nu sunt în ţară și nu au cum să voteze.

    Nu toți ăia patru milioane trăiesc în țara lor fără măcar un act “local”.

    Înainte de vot și eu am zis la fel, că “omg ce de acte vor ăștia, dar eu n-am așa ceva” etc etc (printr-un amestec de împrejurări chiar nu aveam majoritatea celor cerute de ei). M-am înarmat cu ce acte am găsit prin casă (gen nu am contract de proprietate, dar am luat o hârtie oficială pe care scria că datorez impozit pt casă, nu am formular de angajare recent pt că m-am angajat acum ceva ani, așa c-am luat ceva extract de taxe sau cum se cheamă ăla, în fine, am luat cam tot ce mi-a ieșit în cale) și m-am dus la vot destul de resemnată că să vezi că oricum nu mă lasă să votez. Dar de fapt a fost chiar invers, un singur act (necesar aici pt a plăti taxe la stat) a fost suficient, iar doamnele de acolo se rugau de-a dreptul de oamenii veniți să arate orice act cât de cât valabil. Citeam că la Londra cineva a fost lăsat să voteze pe baza unui extras de cont, care iarăși e o hârtie accesibilă majorității oamenilor.

    Deci nu, în nici un caz nu se poate spune că patru milioane de oameni n-au putut vota (deși oricum la câte locuri în parlament ni se oferă, apăi nu merită în mod deosebit mersul la vot oricum).

      (Citează)

    • Da sigur. Căpșunari și badante care iau bani cash și nici în ţară nu au asemenea acte dapoi acolo. În același timp nu e nici o garanţie că marea masă de stranieri nu ar fi votat Mustaţa.

        (Citează)

  10. Nea Marin:
    Despre ALDE, numai de bine, e singura ramasita a liberalismului adevarat din Romania, iar Tariceanu-care s-a luptat cu sistemul basist infernal atata amar de vreme-cel mai bun politician la ora actuala.

    Da-mi voie sa presupun ceva: locuiesti încă cu parintii, traiesti din pensia lor, ai terminat liceul cu greu copiind de la colegi, dai vina pe guvernanți ca tu nu te integrezi in societate si ca nu-ti poti pastra un serviciu, crezi ca toti care au bani au furat … am nimerit ?

      (Citează)

  11. fiecare popor are politicienii pe care ii merita si nivel de trai in consecinta…ar fi fost culmea sa ma impiedic pe vasul de croaziera de pensionari din Romania, care se bat pe agiasma de Boboteaza.

      (Citează)

  12. nea_caisă:
    2 din 10 Români n-au votat pentru că nu sunt în ţară. Și la alegerile astea nu a fost deloc ușor să votezi în afară, ba chiar pentru foarte mulţi imposibil neavând acte în ţara respectivă. Toţi preferă să dea verdicte bombastice cum că alegătorilor nu le pasă dar nimeni nu vede că vreo 4 milioane de oameni nu sunt în ţară și nu au cum să voteze.

    Eu nu sunt în țară și am votat foarte ușor, în Germania, în 10 minute, cu buletinul și hârtia de la Primărie, pe care am primit-o în urma unei înregistrări care a durat, acum 3 ani, tot 10 minute.
    Cei ce nu au putut vota sunt cei ce muncesc la negru. Noi, restul, n-am avut probleme la vot.

      (Citează)

    • În Germania sunt 250k. În Italia și Spania cel puţin 2M și îţi garantez din experienţa rudelor mele că infim de puţini au acte. Chiar și în Germania cunosc ilegaliști.

        (Citează)

  13. Acum descopar ce ineptii au putut scoate pe gura unii/unele de prin USR:

    1. Cosette Chichirau care, alaturi de ceilalti colegi de partid, dorea sa scoata din saracie Romania (o declaratie a la Dan Diaconescu in direct): https://www.facebook.com/cosmin.marian.904/videos/1360128834019972/?permPage=1

    2. Clotilde Armand, dezamagita de prezenta scazuta la vot: “Este foarte regretabil. In timpul lui Ceausescu era de 99,9%, acum nici nu ajungem la jumatate”

    Chiar nu regret ca nu am mers la vot.

      (Citează)

    • Ejti neb00n. Adică nu sunt toţi perfecţi? Gata, nu mai votez niciodată. Să facă infractorii de la pesede ce vor.

        (Citează)

    • pai da, pentru ca exista partide in care nimeni nu spune prostii. Ca asa e in lumea reala, exista undeva un partid de Iisusi Christosi care o sa apara, toti perfecti, nu ca ultima data cand pana si Petru o batut campii la un moment dat.

      Si o sa ii votam atunci!

      Dar pana sa se intample asta o sa ne conduca PSD si UDMR, ca au un electorat mai realist, care intelege niste balbe.

        (Citează)

  14. “Despre lozincile inepte: penalii! la puscarie! DNA face ordine si curata tara de lepre! Dragnea condamnatul! coruptii la bulau!….chiar ma distreaza infantilismul celor care le propaga cu o vehementa demna de-o cauza mai buna!”

    Sincer, sper ca trollezi.
    Altfel dupa logica ta daca ti-a fost suspendat permisul de conducere pentru 3 luni de zile tu te urci la volan si in alea 3 luni urli in stanga si in dreapta ca “huuuuuuuoo, gaborii is de vina ca m-au prins!”.

    Omule, ai incalcat legea si ai primit o amenda/pedeapsa! Punct!

    Iti ispasesti pedeapsa si apoi revii, nu te sui imediat la volan dupa. Daca da, atunci respectul tau pentru legi este zero. Nu ai niciun drept sa te plangi ca politicienii fura de sparg din moment ce tu esti OK cu asta. Furtul ala ajunge sa-ti ia mancarea de pe masa? Nu ai voie sa te plangi!

    Da, ceea ce fac ei este ilegal, dar tu esti ok ca ei sa faca treburi ilegale. Bravo, felicitari. Oare de ce nu putem deveni un stat civilizat?

      (Citează)

    • Cred ca fumezi ceva marfa de soi, altfel nu se explica!
      Oricum, pe Dragnea l-au prins (de una-de alta) asa de rau ca maine-poimaine il ai ca premier!

        (Citează)

  15. Razvan Costache

    12/12/2016 la 4:40 PM

    crezi ca ei stiu/constientizeaza asta?

    Votul curent este și un vot împotriva guvernului tehnocrat sau a oricărei alternative la PSD. Culmea, asta vine după cel mai bun an în care alte forțe politice au putut să prezinte o alternativă, vine după momente precum Colectiv, Oprea, tehnocrați, transparență, rezultate, luptă anti-corupție, deblocarea proiectelor, scoaterea la iveală a multor mizerii făcute de guverne anterioare șamd. Dacă nici acum oamenii nu doar că nu aleg o alternativă la PSD, dar votează tot PSD-ul într-o proporție atât de mare, atunci când?!

      (Citează)

  16. Nu este asta principalul rezultat ca o prezenta redusa la vot a fost mereu. Principalul rezultat este ca Ciolos a dezamagit si ca PSD chiar isi cunoaste electoratul: http://ceom.ro/2016/12/12/cand-toti-politicienii-sunt-hoti-castiga-alegerile-cei-care-dovedesc-o-minima-competenta/

      (Citează)

  17. Eu nu am votat. Nu mai locuiesc in România si singurele lucruri care ma mai leagă sunt proprietățile închiriate, care sunt administrate de o companie – oricum. Afara am casa si sunt realizat profesional. Oricum nimic nu se va schimba vreodată ! Oricum nu ai pe cine vota. Trist ! Ma bucur ca am plecat si nu ma mai uit înapoi.

      (Citează)

  18. 7.212.022 de PERSOANE CARE AU VOTAT din Romania.
    106.038 de persoane care au votat in strainatate
    Pe listele de vot sunt vreo 16.5 milioane de oameni, cred ca lejer vreo 2-4 milioane sunt plecati.
    Romania are :
    4 milioane copii
    5 milioane de angajati
    5 milioane de pensionari
    1.2 milioane bugetari
    1 milion de someri sau persoane care isi sau nu isi cauta de munca
    Deci in Romania mai sunt vreo 12-13 milioane de oameni cu drept de vot si o populatie in tara de vreo 16-17 milioane.

      (Citează)

  19. Floo:
    @Marius M: Cum adica nu are nici o logica treaba cu emigrarea?

    Am mai stat in Romania in ultimii doi ani pentru ca oameni putred de corupti au inceput sa intre la puscarie, au iesit la iveala bube mari din sistemul sanitar, etc. Intre timp salariile au crescut, aveam la carma guvernului un premier competent nu soferulfostului director al unei interprinderi comuniste, 8 clase chinuite dar triplu doctor la 50 de ani, Romania mergea la mai bine.

    PSD? Stiu ca 4 ani de acum incolo in Romania o sa fie devalizata, coruptii o sa fie achitati, ne intoarcem in 1990. Ce autostrazi, ce spitale … cand o sa faca PSD sedinta la Bucuresti ce crezi, ca maimuita de Firea, fatatoarea partidului, va fi de acord cu construirea aeroportului la Brasov?

    Inchid firma si plec, in UK ca programator fac de doua ori mai multi bani cu jumatate bataie de cap dar macar sunt tratat ca un om, daca platesc o asigurare de sanatate stiu ca ma duc la spital sa ma operez nu sa ma rog sa scap cu viata si fara complicatii, transportul in comun e transport nu jeg, am piste de biciclete, etc.

    +1 la aia care inchid firma si pleaca.

      (Citează)

    • +1 postac care incearca ca raspandeasca ideea ca vine sfarsitul lumii si trebuie sa scape cine mai poate. Pana acum cu sistemul asta securist la butoane lucrurile erau extraordinar de bine? Lumea asta a votat, raul mai mic, mai nimeni nu e fan PSD sau ALDE, insa astia macar nu se prefac ca in tara asta nu se petrec abuzuri staliniste. Faptul ca la cnatdcu a inceput urmarirea penala a oamenilor de acolo cu doua zile inainte de verdictul in cazul cucuvelei mov credeti ca e o coincidenta? Dar rezultatul ca “a furat doar 4%” dar totusi asta este in regula?

        (Citează)

  20. Cred ca trebuie sa luam in calcul si cei 1,2 milioane de bugetari care vor vota mereu cu PSD, pentru ei o reforma in romania inseamna posibilitatea de a pierde locul de munca actual.

      (Citează)

  21. Nea Marin:
    @Bogdan- sincer nu-mi place deloc statul la coada. Si tocmai am patit-o si eu decurand, asa c-am facut ce fac toti romanii la nervi:am inceput sa-njur guvernantii.
    Pai, fmm Ciolos&Tudorache cum va bateti joc de mine!
    Si despre Tariceanu, tu ai impresia ca seful Congresului american sau vicepresedintele de-acolo sta vreodata la vreo coada-chiar si la hot-dogi- cat sunt pe functie???

    Oamenii pe care votul nostru (sau absenta votului nostru) i-a propulsat intr-o functie publica ar trebui sa aiba ca scop in viata sa nu mai existe cozi. NU sa se bage in fata (lichele ca tariceanu) si nici ca sa intre ei prin dos (alti sacali oleaca mai destepti decat viermele sus-pomenit).
    Toata “munca” celor care au fost la putere in Romania a foat canalizata spre cultivarea unei rase de oi bolnave care sa ii pupe in cur din orice pozitie. Cand citesti niste comentarii intelegi ca au reusit,

      (Citează)

  22. Radu, faci afirmații gratuite. Unele județe au avut 3000 de lei buget de campanie la USR și tu spui ca au pus pe liste pe cine a cotizat?
    Pe liste au fost cei votați de membrii filialelor, în urma unor prezentări de planuri și proiecte. Știu, greu de crezut ca nu ni se dau ordine pe cine sa punem pe liste.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus