►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
21 Dec 2016 ·
GÂNDURI ·
27 de ani de la Revoluție. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și, împotriva unui regim dictatorial crunt, au spus că vor o viață mai bună.
Unii au murit atunci. Ceilalți au rămas să se bucure de societatea câștigată cu prețul acelor vieți și, în cinstea lor, s-au făcut în țară diverse monumente omagiale.
Iată cum arată cel din Piața Revoluției din București, locul de unde Ceaușescu a fugit fără a mai fi văzut până la execuția sa. Centrul revoluției, monumentul ce-a declanșat diverse controverse prin forma sa, locul vizitat de sute de mii de turiști anual, monumentul pe care sunt trecute numele tuturor victimelor revoluției:
Fotografiile sunt făcute în aprilie 2016 și în septembrie 2016. Nu s-au schimbat multe. Am trecut și chiar ieri pe acolo; arată la fel. Mi se pare că simbolizează perfect respectul pe care autoritățile, dar și cetățenii de rând, îl au pentru tot ce-i în jurul lor.
Într-un astfel de loc vin familiile celor morți la Revoluție, se uită la numele lor inscripționat acolo în marmură, se uită în jur la paragina din zonă. Mă întreb ce gândesc.
Dacă vă uitați pe Google Street View, veți vedea că unele graffiti-uri sunt acolo cel puțin din iulie 2014. Graffiti-ul este o problemă în tot orașul, toți pereții sunt murdăriți de copii ce n-au somn noaptea și consideră că-i ceva cool să pictezi pe perete, dar autoritățile nu fac nimic.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
21/12/2016 la 8:20 AM
te-ai dat pe politica ? daca vroiam sa urmaresc stiriile de la protv nu intram la tine pe blog .
Dan(Citează)
21/12/2016 la 9:55 AM
Dacă intrai pe blog, ai fi văzut că foarte multe dintre articole sunt despre politică.
nwradu(Citează)
21/12/2016 la 10:31 AM
Ar trebui sa-ti incurajezi cititorii sa facă reclamație la primărie de fiecare data când vad astfel de probleme, reclamația se poate realiza si online:
– ADP: http://www.primariasector1.ro/administratie-domeniu-public.html
– Sesizare Primaria Bucuresti: http://www.pmb.ro/contact/petitie/petitie.php
Daca folosești o adresa de email valida vei primi un numar de inregistrare, in 30 zile lucratoare sunt obligați sa-ti răspundă.
Am gasit lista asta, poate o actualizezi: https://turistinbucurestiro.blogspot.ro/p/reclamatii-bucuresti.html
Cred ca un grup de cetățeni responsabili pot schimba multe în capitala.
george(Citează)
21/12/2016 la 10:44 AM
Și eu, mai greu este să găsești un astfel de grup :P
nwradu(Citează)
22/12/2016 la 10:09 AM
Am facut sesizare la primarie, acum mai mult de o luna, despre faptul ca in parcul de pe Kiseleff nu merge iluminatul, aleea principala e in bezna si e multa lume care trece prin el seara dupa serviciu, in drum spre casa. Mi-au raspuns dupa vreo 10 zile, cu numar de inregistrare, ca au redirectionat ‘petitia’ mea catre ADP. ADP mi-a raspuns si el dupa alte 10 zile, tot cu numar de inregistrare, ca au redirectionat sesizarea mea catre Luxten. Formularul facut de ei pentru asta era semnat de 4 persoane, inclusiv de directorul general!! Dupa asta nu s-a mai intamplat nimic pana in ziua de azi.
Una(Citează)
22/12/2016 la 10:17 AM
Data viitoare fa reclamatia direct pe site-ul Luxten, e mai rapid asa. Din experienta mea dureaza cam o luna pana se rezolva dar tot e ceva.
george(Citează)
21/12/2016 la 12:13 PM
La câți polițiști comunitari, jandarmi, sereiști are țara asta poate că ar trebui câte unul plasat lângă monumentele importante. Frumos, cu birou, scaun și calculator pentru Solitaire. Deși cred că s-ar alege și ăsta cu ochelarii măzgăliți cu carioca de golani…
M.(Citează)
21/12/2016 la 2:03 PM
Că se umplu de grafitti zidurile, gradurile, stîlpii etc e una.
Dar este o limită pe care chiar și golanii, în majoritatea lor, nu o încalcă, o chestie de onoare, au și infractorii onoarea lor, nu se scrie pe cruci, pe morminte, pe memorialele care conțin numele celor morți.
Din păcate, se pare că un număr dintre acești golani sînt atît de josnici încît nu cunosc această limită, și este grav.
alias(Citează)
22/12/2016 la 12:41 AM
Ăștia care mâzgălesc pereții și tot ce apucă sunt atât de needucați încât n-au auzit de zicala “numele proștilor pe toate gardurile”. Nu-s golani, sunt doar niște puțoi subdezvoltați cerebral.
Mihai(Citează)
21/12/2016 la 7:57 PM
Fiecare cum a fost “educat” acasa..
gabi(Citează)
22/12/2016 la 10:42 AM
Da, presupun ca pot sa scriu direct la Luxten, si sa nu mai deranjez Primaria cu problemele mele, dar ideea era sa ne adresam Primariei/ADP-ului pentru problemele de utilitate publica pe care le au in administrare, si ca ne implicam cu mijloacele pe care le avem la indemana.
Una(Citează)