►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
O lansare care vine la fix pentru weekendul lung de 1 decembrie: Therme adaugă o nouă aripă zonei Galaxy (cea cu tobogane), aripă de 4000 mp unde puteți găsi tot ce-i nevoie pentru relaxarea adulților și copiilor: piscină cu orhidee în jurul ei și un bar în apă, ca în zona The Palm, paturi cu hidromasaj sau terapie cu infraroșu, trei saune umede, zone de joacă pentru copii, inclusiv cu console Playstation, o bibliotecă de unde puteți lua cărți și albume.
Vestea bună este că prețul rămâne nemodificat. Accesul în noua aripă este inclus în prețul zonei Galaxy (39 lei adult, 25 lei copil), care doar devine acum mai mare. Puteți vedea mai jos cum arată; fotografiile și clipurile video de mai jos sunt făcute pe 28 noiembrie, într-un tur de presă înainte de deschidere.
Noua zonă este gândită pentru a oferi copiilor și alte metode de distracție decât toboganele cu apă, iar părinților un loc unde să se relaxeze în timp ce copiii sunt “la treabă”. Chiar și cei care plătesc accesul pentru zonele Palm sau Galaxy au motive să vină și aici, acele paturi cu hidromasaj par foarte mișto, iar saunele sunt de temperatură mai mică și mult mai mulți oameni le vor găsi pe placul lor. În plus, construcțiile din sare de Himalaya merită văzute, mai ales seara când jocul luminilor interioare va fi și mai ușor de văzut; iată câteva fotografii oficiale:
Odată cu deschiderea acestei zone, Therme București a devenit cea mai mare plantație de palmieri din Europa. Puteți vedea în noua zonă Galaxy două exemplare din specia Kerridoxa, aduse din Malaezia în premieră în Europa, și doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri. Aceștia sunt de-o parte și de alta a scării de intrare în piscină, câte 7 palmieri ce ies din aceeași rădăcină (uzual este un număr de două până la patru trunchiuri).
Iată turul în format video:
Nu-i la fel de mare ca cea din zona The Palm, dar arată la fel, fiind înconjurată de orhidee mov și palmieri. În plus, barul din piscină este cel mai mare din complex.
Zona aceasta va atrage cu siguranță cei mai mulți adulți deoarece le oferă un spațiu foarte plăcut de relaxare în timp ce copiii lor sunt la joacă.
În partea stângă, într-o zonă făcută din sare roz de Himalaya ce are lumini colorate în interior, se află 14 console PS4, aflate la îndemâna copiilor. Într-un colț există chiar și un cadru auto cu volan și pedale, pentru jocurile cu mașini.
Consolele în sine sunt la îndemâna personalului supraveghetor, tu doar le spui ce joc vrei din cele disponibile și la ce televizor stai. Controllerele sunt wireless, iar o mulțime de fotolii de puf sunt gata pentru jucători. Seara se face o atmosferă plăcută cu acei pereți iluminați din sare, cromoterapia având în plus și un rol relaxant.
În partea opusă, o altă zonă frumos construită din sare adăpostește cărți pe care le poți lua fără nici o taxă pentru a le răsfoi de pe un șezlong. Când am vizitat eu, cărțile încă nu erau puse în rafturile de acolo, dar mi s-a spus că vor fi diverse albume și cărți, peste 150 la număr, plus ebook readers pentru doritorii de așa ceva. Este o idee foarte bună, mi-ar plăcea să o văd implementată și în zona Palm.
Sunt trei saune la număr. Nu sunt foarte fierbinți, vreo 35-40 de grade, suportabil de oricine, dar au umiditatea foarte mare, peste 80%. Cele trei saune au și arome proprii: una Tropical Rain, un amestec de ananas, mango și papaya, Oriental Garden, cu o aromă de mandarine, și Herbal Essences, care miroase a eucalipt și mentă.
Ultima mi s-a părut foarte plăcută și cred că-i și foarte utilă. Mentolul acela este ca un tratament cu aerosoli, cred că mulți vor sta acolo pentru a respira mai bine. Dușuri sunt imediat lângă saune.
Sunt 10 astfel de paturi ce în interior au apă. M-am așezat pe unul dintre ele și senzația este foarte interesantă, așa cum auzeam despre paturile cu apă, că te simți aproape ca atunci când faci pluta. Din interiorul paturilor sunt proiectate pe suprafața de ședere jeturi de apă mobile, așa că poți avea parte de un masaj.
Pentru masaj există diverse programe ce pot fi alese de pe un monitor sau de pe telecomanda de la pat. Masajul costă cred că 10 lei pentru 10 minute.
Paturile cu infraroșu sunt exact ce le spune numele, șezlonguri din material moale ce au deasupra lămpi cu infraroșu, pentru cei ce vor astfel de terapii. Lumina infraroșie are efect antibacterian și și alte proprietăți curative pentru piele, fiind uneori recomandată chiar de către dermatologi.
Mai există și alte noutăți în această aripă: o zonă pentru copii mai mici, cu tot felul de jocuri de apă și un ecran de proiecție de 5 x 3,5 metri, iar acoperișul este și aici retractabil, putând fi deschis vara. Acoperișul are o suprafață de 800 de metri pătrați de sticlă și cântărește 100 de tone. Că tot suntem la greutăți, au fost folosite 40 de tone de sare pentru a construi cele două zone despre care v-am spus.
Din noua zonă se poate ieși ușor și afară, către piscina exterioară deschisă vara aceasta, unde este un alt pool bar. La primăvară, deci, vor fi și mai multe de făcut. Spațiul prezentat mai sus, însă, se deschide din 1 decembrie, după cum ziceam la început.
Am întrebat despre accidentarea unui tânăr la Therme, cândva zilele trecute, atunci când am ajuns acolo. Nu am aflat detalii suplimentare dincolo de ce-a fost la știri. Ancheta Therme a arătat că cel mai probabil respectivul nu a respectat normele de siguranță din tobogan și de asta s-a tăiat. În comunicatul oficial dat pe 28 noiembrie de Therme se spune că au 52 de salvamari, că au fost inspectați vineri de ANPC și ISCIR și concluzia a fost că respectă toate normele de siguranță. Tânărul respectiv momentan n-a depus nici o plângere.
Sunt sigur că nu-i prima accidentare acolo, nu va fi nici ultima, că vorbim de zona de waterpark. Dacă mergeți voi acolo, respectați instrucțiunile de siguranță, cum au făcut vreo alți 500.000 de vizitatori care nu s-au accidentat.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
31 comentarii
29/11/2016 la 12:07 PM
si tu ai fost cu autobuzul piscotarilor? :0
Giovani(Citează)
29/11/2016 la 12:18 PM
Nu, cu mașina mea, cu autobuzul e haos mare până se strâng toți. Dar nu mi se pare ceva în neregulă să aduci ziariștii cu transport organizat, că ziarele nu le decontează nici o cheltuială.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 12:25 PM
Suna bine, orice extindere este binevenita, mai ales daca nu se schimba pretul.
Sper sa fie ok omul si sa depuna plangere, orice ancheta in plus este binevenita.
raiiar(Citează)
29/11/2016 la 12:49 PM
Nu mai calc pe acolo pana nu lamuresc faza cu accidentul intr-un mod convingator, indiferent cati piscoti platesc ei sa zica ca acolo e raiul pe pamant. Si sincer articolele astea “dezinteresate” in care se pupa in fund, mai rau ca la latrine, la mine au fix efectul opus.
DAVID(Citează)
29/11/2016 la 2:59 PM
Dar știi că n-a fost primul accident, nu? Eu nu înțeleg de ce acesta e așa crucial și cele anterioare n-au fost.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 3:03 PM
pentru ca omu are treaba cu media si, ca atare, a fost mai mediatizat. Doh
animaloo(Citează)
29/11/2016 la 12:55 PM
Au inceput extinderea cu topoganele … deja le-au pus muchii taioase.
Petre(Citează)
29/11/2016 la 1:01 PM
GTA 5 si Tomb Raider pentru copii. Faina treaba!
Sol(Citează)
29/11/2016 la 2:12 PM
boss, am jucat Doom-ul original la 10 ani si n-am patit absolut nimic.
Cred ca standardele astea actuale sunt mult exagerate. Sunt bune pentru filme horror + alte cateva chestii, dar limitele actuale sunt prea restrictive.
mac gregor(Citează)
29/11/2016 la 2:59 PM
Omenirea se transformă într-o nație de pămpălăi.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 1:22 PM
Cum suna acele “normele de siguranță din tobogan”? Intreb pentru un prieten.
Arthur Spiel(Citează)
29/11/2016 la 3:00 PM
Habar n-am, sunt niște reguli de la TUV, că au respectat standardele acelea când le-au făcut. Probabil vorbesc despre materiale, înălțimea muchiilor, viteză, căderi etc.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 2:20 PM
Mi-e mi-au “dispărut” două halate, închiriate, de pe un uscător dintre șezlonguri în zona The Palm (cu țigările și ochelarii care erau într-unul din buzunare). Mă întreb în cât timp vor dispărea controllerele wireless de la PS4 ;)
ps(Citează)
29/11/2016 la 3:01 PM
Asta le-am zis și eu. Cei de la Therme erau chiar uimiți de idee, cum adică să le fure cineva? La ce-ar fi bune?! I loled.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 2:21 PM
Aproape un sfert din proiectul inițial al Therme a fost finanțat de contribuabili prin ajutor de stat…hai ca ma duc sa vad ce au facut cu banii mei si sa vizitez vestitele gauri criminale din tobogan … aha deci aici sunt banii dvs.! Refacere rapida ranitilor, momentan nu avem morti dar nu e timpul pierdut, statistic vorbind.
Mihai Dobre(Citează)
29/11/2016 la 3:13 PM
Hai să-ți zic o chestie de nu o să mai ieși din casă: statul român dă anual ajutoare de sute de milioane de euro unor companii care creează locuri de muncă și apoi plătesc multe taxe la buget.
Therme a luat în 2013 fondurile, adică 6,6 milioane de euro. Restul de 50 de milioane de euro i-au pus ei. “Un sfert”, cum ai spune tu.
În 2016 statul român a dat următoarele sume:
Pirelli Tyres Romania SRL (128,9 milioane lei), Arctic SA (163,2 milioane lei), Clariant Products Ro SRL (68,7 milioane lei), Robert Bosch SRL (97 milioane lei), Safe Med International SRL (72,85 milioane lei) si Alu Menziken SRL (90,9 milioane lei).
2015: 14 firme aprobate, 65 milioane de lei, cel mai mare ajutor acordat unei singure firme este de 17,2 milioane de lei, Industries Yield SRL.
2014: 100 de milioane de euro, dați către 9 firme precum Bosch, Airbus și Dacia. Alte 36 de milioane de euro au fost date către 19 firme, cea mai mare sumă fiind 12,59 milioane lei către Prysmian Cabluri și Sisteme SRL din Slatina.
Să ceri un avion, că e făcut tot cu banii tai!
De ce statul dă banii aceștia? Ca să cheme investitorii aici, nu în Slovacia, Ungaria sau Polonia, ca să apară locuri de muncă și locuri unde să poți cheltui banii. E o practică uzuală, dacă te uiți la știri afli de cele 3-4 programe anuale de acest tip.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 2:22 PM
ps(Citează)
29/11/2016 la 3:50 PM
Radu cred ca m-ai inteles gresit !
Stiu cum sta treaba si crede-ma ca prefer sa vad investitii si ceva palpabil construit in tara asta minunata locuita de multi hoti…as prefera cate un Therme in fiecare sector si judet in loc sa aud de niste fonduri sustrase de la buget in scopuri personale. Subliniam doar ca din cauza unor inconstienti apar tot felul de carcotasi, si cum ziceam nu exista publicitate negativa…e doar publicitate.
Cat despre avion nu esti departe in ultimii ani toate afacerile mele din Ro (IT&imobiliare) au contribuit la buget cat pentru un avion si “un sfert”…sper ca si tu ti-ai platit impozitele deci stii cat e de dureros…macar avem Therme sa ne mai destindem nervii cand revenim de la aeroport ori revenim de pe “autostrazile” patriei ;)
Mihai Dobre(Citează)
29/11/2016 la 4:04 PM
Tocmai pentru că muncesc și plătesc mult la stat am tot interesul să fie cât mai multe locuri de relaxare. De asta aș vrea ca statul să dea bani pentru parcuri, malluri, stațiuni, drumuri până la stațiuni șamd.
Sună egoist, dar pe mine personal ajutorul dat unei firme care face cabluri nu mă ajută cu nimic. Îi înțeleg rostul, dar sunt mai bucuros când aud că fonduri se duc spre zone de care pot beneficia și eu, mai ales pentru relaxare.
nwradu(Citează)
29/11/2016 la 5:34 PM
Radu, Prysmian face fibra optica care transporta bitii pe care ii generezi tu cu blogul si prin care te citeste lumea… :)
Emil C(Citează)
29/11/2016 la 4:32 PM
Corect! Infrastructura, locuri de munca(mai bine platite), educatie, sanatate si distractie. Nu neaparat in aceasta ordine dar sunt fundamentale si reprezinta pilonii oricarei tari civilizate la care cred ca toti aspiram, iar ca antreprenori tragem cat putem sa fie bine pentru toti … ca degeaba imi permit avion privat in regim de taxi aerian (ca mi-a luat statul impozitele cat pentru cel personal :)) ca sa ajung repede de la Budapesta daca pierd o ora in traficul pe DN…asta nu inteleg anumiti domni si doamne care baga mana adanc in borcanul cu miere, la un moment dat nu are cum sa le fie mai bine daca cei de langa sunt vai de ei…cu toate elicopterele, coloanele oficiale si celelalte arogante. Pana nu luam exemplu de la nemti (si altii) sa tragem ca termitele pentru construirea aceluiasi musuroi nu ajungem nicaieri.
Mihai Dobre(Citează)
29/11/2016 la 4:40 PM
“lansare care vine la fix pentru weekendul lung de 1 decembrie” .. deci daca ma duc maine e nu e gata ? De joi e open chestia asta?
John(Citează)
29/11/2016 la 5:29 PM
Crezi tu ca n-ai patit nimic. O sa stai pe canapeaua psihologului peste citiva ani :)
Emil C(Citează)
29/11/2016 la 5:49 PM
Buna asta. Adica daca nu e primul accidentat ar trebui sa ne linistim. Mergem impacati ca nu a fost doar unul. Cu PR nu treceai clasa. Eu unul nu mai trec pe acolo. Sunt curios daca tu ti-ai lasa copilul mai linistit dupa ce ai afla ca …au fost mai multi.
Adi(Citează)
29/11/2016 la 5:53 PM
Toboganele sunt prost facute, am fost pe cateva si m-a cam lovit pe la colturile si curbele din dotarea personala. Se poate lasa foarte usor cu vanatai distractia pe toboganele de la Therme.
Gaelex(Citează)
29/11/2016 la 7:23 PM
Gresit! Trebuie malluri parcuri si locuri de distractie in care sa ne putem cheltui banii pe care ii producem…ai ghicit din blogareala/vlogareala/youtubareala. Ce nevoie avem noi de industrie? Cand avem toate corporatiile altora de outsourcing, call centere ori alte servicii +IT? De ce sa mai muncim la fabrica cand putem sa o ardem pe creatie? De ce sa castigam banii din productie cand putem sa o facem usor din servicii ori creatie… trend foarte la moda in randul tinerilor (care inca locuiesc cu parintii) sa faca bani usor cu un telefon printr-un parc (ori Therme), gata au blog si cred ca asta inseamna sa fii antreprenor. Sunt curios cine va mai dori sa lucreze la fabrica/ corporatie in urmatorii 10-15ani?
Deja regimul comunist chinez incepe sa aiba probleme cu cererile clasei muncitoare care isi doreste acum cate un hamburger si un Apple (mar) pe zi in locul traditionalului bol de orez…sa vedem pe unde scoatem camasa ;)
Mihai Dobre(Citează)
29/11/2016 la 8:57 PM
Eu am intrat aici pentru comentarii. 80% ii injura pe ei (cu argumente), 10% te injura pe tine (cu argumente) si restul sunt eu.
Andrei(Citează)
29/11/2016 la 9:07 PM
Radu, te-as ruga sa-i intrebi cum au rezolvat cu licentierea jocurilor de pe PS4, jocurile din comert fiind, din cate am vazut, FOR HOME USE ONLY.
Orice utilizare in scop comercial fara licentiere corespunzatoare miroase a piraterie.
alunelu(Citează)
30/11/2016 la 1:03 AM
Moama ce de limba le ai tras. De accidentul de zilele trecute ai uitat. Frumos! Esti la fel de piscotar ca majoritatea. Asta a fo ultima vizita pe blog ul asta. Succesuri iti doresc.
Cosma(Citează)
30/11/2016 la 1:16 PM
Therme nu e nici prea prea, nici foarte foarte, dar pana la urma, e bine ca e http://ceom.ro/2016/11/30/therme-nici-prea-prea-nici-foarte-foarte/
Ce om(Citează)
07/09/2017 la 4:25 PM
Salut,
Te rog poate mă poți ajuta și pe mine. ai cumva cunoștință de marca/tipul fotoliilor puf de la „biblioteca” din therme. Caut să-mi cumpăr unul pentru a vedea filme și m-am simțit foarte bine pe cele de la therme.
bughy(Citează)