un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review: căști Bose Quiet Comfort QC20 cu anulare activă de zgomot, o tehnologie extraordinar de utilă

16 Nov 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

32 comentarii

Acum câteva luni am scris un articol în care vă ceream ajutorul privind căștile cu anulare activă de zgomot / active noise cancelling, iar foarte mulți mi-ați recomandat modele Bose. Am mai citit și eu niște review-uri pe net, pe la străini, și am decis că modelul Bose QC20 in-ear este ceea ce-mi trebuie. Am reușit să obțin de la Bose unele pentru acest review (mulțumesc Chinezu pentru lipeală) de la importatorul unic în România, Datasoft (îi găsiți pe site-ul oficial all-audio.ro), și acum sper doar să fie și în vreo ofertă de Black Friday pentru că sunt exact ce căutam.

Tehnologia de anulare a zgomotului este extraordinară. Serios, mi-e rușine că abia acum o descopăr, este atât de minunată încât în cele mai gălăgioase locuri din oraș îți creează o liniște plăcută, relaxantă, de ascultam muzică la 30% din volumul telefonului fără a auzi nimic din jur.

Cum funcționează? Pe scurt, microfoane din căști detectează zgomotele din jurul tău, le analizează și emit în difuzoare un sunet cu o formă de undă exact opusă, astfel încât cele două sunete se anulează reciproc.

Active Noise Reduction.svg
By MarekichOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Nu credeam însă că tehnologia va funcționa atât de bine. Anularea de zgomot, odată activată, funcționează și fără să asculți muzică. Pui căștile în urechi și se face liniște, imediat. Nu liniște perfectă, dar abia dacă mai auzi câte un sunet din jurul tău.

A fost prima oară când am coborât cu liftul fără să-i aud motorul. La metrou, un tren tocmai pleca din stație, iar scara rulantă făcea sunetul ei uzual, însă eu auzeam doar un slab “fâș, fâș” făcut de șine. În interiorul metroului nu doar că nu mai auzeam sunetul rulării acestuia, dar nici ce vorbeau cei din jur (vă spun mai jos de ce). Merg cu metroul de când mă știu, este prima oară când o fac în liniște totală.

Pe stradă căștile anulează foarte bine zgomotul de fundal al traficului, rularea mașinilor, sunetele străzii. E ca și cum ai merge printr-un oraș pustiu. De fapt, a trebuit să fiu dublu-atent la mașini, că nu le mai auzeam. Într-o cafenea dispărea tot zumzetul de fundal, în mașină la fel.

Am testat și cu alte sunete prin boxele calculatorului. Am pus sunet de motor de avion și este anulat foarte bine, deci pentru cei ce călătoresc mult cu avionul astfel de căști vor spori mult confortul. Dacă vreți căști care să acopere urechea, uitați-vă pe modelele QC25 și QC35 (cu cablu și wireless), care prin forma lor izolează suplimentar urechea de sunetele ambientale. Dacă intrați pe acest canal, veți găsi multe alte sunete cu care să testați (8 hours of relaxing airplane engine noise for sleep! – nu înțeleg cum ai putea dormi pe așa ceva).

Diferența este ca și cum ar fi zgomot puternic afară și tu închizi o fereastră termopan de calitate, cam atât de mult scade nivelul de sunet. Șocul adevărat vine dacă, în timp ce porți aceste căști, oprești anularea de zgomot; nu mi-a venit să cred ce zgomotoase sunt de fapt anumite zone, chiar și în interiorul cartierului sau în interiorul unui mall, unde am devenit imuni la sunete.

Și toate cele de mai sus sunt valabile fără muzică pornită. Dacă porniți și muzica, nu se mai aude nici un alt sunet deranjant. Mai mult, avantajul pentru urechi este dublu: nu doar că auziți sunetele melodiei fără interferențe, dar puteți ține volumul muzicii la o valoare rezonabilă, gen 30-40% din ce poate telefonul, pe când înainte îl țineam la minim 70% în metrou sau avion și tot auzeam și zgomotul ambiental.

Căștile anulează suficient de bine muzica ambientală pentru a te putea bucura de a ta. Adică nu anulează complet muzica dintr-un magazin, să zicem, dar o atenuează suficient încât atunci când o pornești pe a ta să nu mai auzi o interferență deranjantă între cele două melodii. Am testat într-o astfel de situație când imediat ce opream anularea activă a zgomotului muzica ambientală devenea cea dominantă și mă deranja.

Ce nu anulează bine? În principiu, tehnologia noise cancelling funcționează pentru așa numitul zgomot alb, white noise, adică unul constant și ușor de evaluat și prezis. Zgomote cu variație mare nu sunt așa bine anulate, ci doar reduse. De exemplu, dacă cineva vorbește cu tine îl vei auzi mult mai încet, dar îl vei auzi. La fel și dacă cineva tastează, pentru că acel toc-toc pe taste este, pentru microfoanele căștilor, un sunet ce apare brusc și deci este mai greu de anulat, reușind doar să-l reducă.

O situație interesantă este însă atunci când astfel de zgomote sunt însoțite de zgomot alb pe fundal. Anulând acel zgomot alb, căștile taie și din frecvențele vocii sau tastelor, așa că sunt și acestea anulate. Din acest motiv vă spuneam că în metrou am călătorit practic în liniște.

Cele mai slabe rezultate le-am avut testând cu sunete de apă. Valurile sau un duș care curge sunt reduse ceva mai puțin. Asta o zic doar așa, ca observație, că în realitate nu stați cu căștile lângă un duș, iar la malul mării nivelul de sunet al valurilor este suficient de mic pentru a fi astupat de muzică (sau suficient de plăcut încât să vi-l doriți oricum).

Trăgând linie, anularea asta de zgomot este super-tare. V-am spus, îmi pare rău că abia acum am descoperit-o, că altfel mi-aș fi cumpărat astfel de căști de acum mulți ani și probabil cu ele în urechi aș fi reușit să dorm și eu în avion sau măcar să nu mai ies atât de obosit din el (de asta vreau model in-ear, ca să pot pune capul pe o pernă sau un scaun).

BOSE QUIET COMFORT 20

Acum în particular pentru modelul BOSE QC20, rețineți că acesta vine în două variante: pentru telefoane Apple și pentru telefoane Samsung, pentru că Apple folosește un alt protocol de comandă decât alții. Ultima variantă nu înseamnă doar Samsung, că eu le-am testat pe un LG G5 și pe un Huawei Nova și au funcționat toate comenzile la fel de bine, dar Bose nu-și asumă că toți producătorii de telefoane implementează bine semnalizările prin jackul audio.

Indiferent ce folosiți, zgomotul va fi anulat oricum. Problema se pune dacă vor merge bine restul comenzilor posibile din butoanele de pe căști, precum controlul volumului sau trecerea la melodia următoare.

La achiziție, însă, aveți grijă să alegeți corect între căști pentru Apple sau pentru Android. Conectorul este același, jack audio 3,5 mm, diferă doar protocolul de comandă. Varianta pentru Apple oricum este pe ducă, având în vedere că iPhone 7 a eliminat jack-ul audio.

Căștile arată ca mai jos, iar în cutie am găsit următoarele:

  • căștile cu capete de silicon mărime Medie deja montate
  • capete de silicon suplimentare, mărime S și L
  • cablu de încărcare microUSB
  • o husă de transport

bose_qc_20_01bose_qc_20_02

bose_qc_20_03

Anularea activă de sunet înseamnă procesare audio, așa că toate căștile de acest tip au o baterie ce trebuie încărcată. Dacă rămâi fără baterie, devin o pereche normală de căști, sunetul se aude în continuare. Bateria de pe Bose QC20 ține vreo 16 ore oficial (greu de zis și în practică, nu prinzi 16 ore legate pentru a testa) și se încarcă într-o oră și ceva. Multimetrul meu a arătat că a încărcat 257 mAh, deci atât estimez că este capacitatea bateriei.

O ciudățenie aici: vă spuneam că zgomotul este anulat chiar și fără a asculta muzică, fără a cupla căștile la un player. Asta înseamnă că, dacă le uitați pornite, bateria se va consuma. Am pățit asta la prima utilizare, apoi m-am obișnuit să le închid înainte de a le strânge din urechi.

Forma lor este un pic diferită de a unor căști in-ear uzuale, cu acel vârf siliconic ce se proptește în interiorul urechii pentru a le fixa mai bine acolo. N-am nimic de reproșat, stau bine în ureche, nu cad, nu m-a durut urechea.

bose_qc_20_10bose_qc_20_11

Cutiuța pe care o vedeți în imagine conține bateria și partea de procesare audio. Are un singur buton pe ea, on/off pentru anulare de zgomot, iar pe lateral un port microUSB pentru încărcare. Un indicator LED este folosit pentru a-ți semnaliza starea bateriei și a încărcării, un alt LED arată activarea sistemului.

bose_qc_20_08bose_qc_20_07

Cutiuța va sta mereu lângă telefon, observați că are un cablu foarte scurt. Asta e bine, o pui pe spatele telefonului și împreună le ții în buzunar. Dacă ar fi fost în altă parte, de exemplu la jumătatea lungimii cablului, ar fi atârnat greu. Totuși, aici apare și principala plângere față de aceste căști: mi-ar fi plăcut să pot scoate din serie cutiuța respectivă, când n-am nevoie de ea. Asta s-ar fi putut face cu încă o mufă în partea cealaltă a ei, astfel încât să conectez căștile la cutiuță și cutiuță la telefon.

Cutiuța este făcută dintr-un soi de plastic cauciucat, pare destul de rezistentă, dar cam aderă praful pe ea. Nu-i vreo mare problemă.

Cablul este mai gros decât la alte căști și pare solid, iar ca lungime pare gândit să ajungă de la buzunarul pantalonilor până la urechi, cu ceva margine de eroare. Sunetul indus de cablu în căști este foarte redus, nu m-a deranjat deloc chiar și în această perioadă când am purtat mult mai multe haine. Jack-ul audio este rotit la 90 de grade față de cablu.

Aproape de căști se află telecomanda de pe fir, care are patru butoane:

  • unul pentru activat și dezactivat anularea zgomotului, cel albastr. Nu dezactivează complet, ci îți transmite mult mai multe sunete ambientale, ca să nu dea mașina peste tine, un mod numit Aware. În practică, transmite atât de multe sunete încât nu are rost să o folosești, e ca și cum ai avea căști uzuale.
  • volum +
  • volum –
  • buton de play/pauză/next/previous/răspuns și închis apeluri/folosire voice control.

bose_qc_20_09

QC20 au, desigur, și microfon pentru apeluri, fiind un sistem hands-free veritabil. Am făcut câteva apeluri de pe ele și microfonul este de calitate, vocea se transmite bine.

Butonul acela multifuncțional funcționează precum vedeți în acest extras din manual.

bose_qc_20_14

Play și pause au mers fără probleme, la fel și next track, răspuns și închis la apeluri. La o apăsare lungă, se deschide interfața Google de voice control și poți spune ce vrei, telefonul meu recunoscând, spre suprinderea mea, comenzi de genul “call mama” pentru a o suna automat pe maică-mea. Nu știam că poate face asta.

Singura comandă care nu a mers deloc a fost cea de previous track, care pur și simplu nu a fost să fie. Trebuie să apăsați de trei ori rapid acel buton, dar tot ce-mi făcea mie era un “next track” de la primele două apăsări și apoi punea imediat pauză noii melodii, comandă venită de la a treia apăsare. Poate trebuie să mai investighez eu problema sau poate chiar trebuie un telefon Samsung pentru asta.

Apropo, toate acestea se întâmplau în aplicația Deezer de Android, că eu ascult muzică prin streaming și ce descarc în telefon tot din aplicație. Cum aceste comenzi pentru muzică sunt globale la nivel de Android, vor funcționa la fel de bine și în alte playere, inclusiv în cele default.

În ce privește calitatea sunetului, nu mă pot plânge de nimic. Bose QC20 mi s-au părut mai bune decât căștile mele Sennheiser CX400, transmițând ceva mai bine frecvențele joase și pe cele înalte, iar claritatea sunetului este bună. Am ascultat de toate, de la house la hiturile momentului, dar și balade rock și inclusiv pian și nu m-au dezamăgit. Pentru căști in-ear, se descurcă foarte bine, plus că în ecuație intră anularea sunetului, așa că tot ce asculți la ele sună mult mai bine pentru că ți se pare că asculți în liniște deplină.

Trăgând linie, căștile s-au dovedit exact ceea ce speram să fie, anulând aproape complet zgomotul ambiental în foarte multe situații și oferind o calitate bună a sunetului. Bateria și cutiuța de control sunt caracteristice tuturor acestor tipuri de căști, așa că nu mă pot plânge. Singurul element ce mă întristează este prețul, 1.390 delei neschimbat de vreo două luni de când tot supraveghez piața, ceea ce le face prohibitive pentru mulți oameni și este păcat: toate căștile ar trebui să includă anulare de zgomot, tehnologia este miraculoasă.

Bose mai fabrică și alte modele cu anulare de zgomot, după cum urmează:

  • QC20 – acestea de mai sus, model in-ear pe cablu
  • QC30 – model in-ear wireless
  • QC25 – model over-ear cu cablu
  • QC35 – model over-ear wireless, cu NFC.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Anulare surprinzător de bună a zgomotelor din jur, mai ales pentru un model in-ear.
  • Comenzi pe fir.
  • Calitate bună a sunetului față de căștile mele anterioare.
  • Preț mare.
  • Trebuie să le închizi manual, altfel se consumă bateria.

CONCLUZIE

BOSE QC20 își fac foarte bine treaba. Anularea zgomotului ambiental este foarte performantă, sunt bine construite și oferă un sunet de calitate. Posibilitatea de a asculta muzica preferată în liniște indiferent de locul unde te afli și la un volum care nu-ți strică urechile este cel mai plăcut aspect, iar telecomanda pe fir completează bine acest model cu comenzi utile. Nu am nimic real să le reproșez, ba chiar m-au convins să le cumpăr.

Preț: în jur de 1.390 de lei la allaudio.ro (magazinul distribuitorului), Altex, AVstore (care nu precizează pentru ce tip de telefon sunt). Site-ul oficial spune și de un showroom Bose în București, pe Calea Floreasca 77, probabil că le puteți vedea pe toate acolo.

asus s5507

    32 comentarii

  1. Mi se pare un pret cam piperat pentru o pereche de casti. E foarte greu sa intri pe piata cu un model scump de casti in-ear avand in vedere ca tinerii din ziua de azi, cei care si reprezinta majoritatea utilizatorilor sunt inebuniti dupa castile alea oversize..

      (Citează)

    • Păi au și over-ear, dar QC35 costă vreo 1650 de lei. Alți producători fac și câști mai ieftine, deși nu sunt ușor de găsit la noi.

        (Citează)

  2. am un prieten medic, ORL-ist de profesie. Citez: “ii astept pe toti cei care poarta casti in-year la o consultatie, este doar o chestiune de timp”.

      (Citează)

  3. Am modelul precedent si cum ai precizat – calitatea sunetului este excelente iar bateria foarte decenta ~18h.

    Daca ar rezolva si problemele cu cablul care se deterioreaza dupa aproximativ 1.5 – 2 ani si departamenrul de suport care nu vor sa ti-l schimbe nici pe costul tau atunci chiar ar fi ok.

    Ne auzim in doi ani :)

      (Citează)

    • Nasol. Ce pățește cablul, iese din cutiuță?

        (Citează)

    • Am avut si eu probleme cu cablul la niste casti bose, in timp plasticul care inveleste firele se “gumeaza” si devine usor lipicios, iar cand le scoti colac din buzunar le descolacesti mai greu.

        (Citează)

  4. Adrian: ar abia dacă mai auzi câte un sunet din jurul tău.
    A fost prima oară când am coborât cu liftul fără să-i aud motorul. La metrou, un tren tocmai pleca din stație, iar scara rulantă făcea sunetul ei uzual, însă eu auzeam doar un slab “fâș, fâș” făcut de șine. În interiorul metroului nu doar că nu mai auzeam sunetul rulării acestuia, dar nici ce

    Pai ar putea sa dureze 60 -70 de ani – doar o chestiune de timp.

      (Citează)

    • credeam ca am dat click pe “citeaza” aici : ” “ii astept pe toti cei care poarta casti in-year la o consultatie, este doar o chestiune de timp”.

      Imi cer scuze, trebuia sa-mi incep ziua cu o cafea.

      Legat de pret, pe amazon[de] sunt mai ieftine , cam 1150 de lei. Un prieten si le-a luat anul trecut pe la 180 de EUR de ceva black friday ( nu ii spune asa , ca nu prea exista notiunea in Germania)

      Dar, da. Confirm . Le-am testat , sunt ok dar scumpe pentru cat as da eu pe o pereche de casti :)

        (Citează)

    • catalinx:
      credeam ca am dat clickpe “citeaza” aici : ” “ii astept pe toti cei care poarta casti in-year la o consultatie, este doar o chestiune de timp”.

      Imi cer scuze, trebuia sa-mi incep ziua cu o cafea.

      Legat de pret, pe amazon[de] sunt mai ieftine , cam 1150 de lei. Un prieten si le-a luat anul trecut pe la 180 de EUR de ceva black friday ( nu ii spune asa , ca nu prea exista notiunea in Germania)

      Dar, da. Confirm . Le-am testat , sunt ok dar scumpe pentru cat as da eu pe o pereche de casti :)

      Știu, le-am văzut și recent în Heathrow, costau cam 1100 de lei. Dar la valoarea asta, aș prefera să le iau de la noi cu garanție și factură.

        (Citează)

  5. prea scump pt mine, deocamdata.

      (Citează)

    • Nu-mi plac castile in ear si in special daca sunt wired. Modelul QC20 mi se pare o struto-camila: daca tot are nevoie de baterie ca sa functioneaza, de ce dumnezeu iti mai trebuie si fir la ele??? Ca sa nu zic ca pretul mi se pare exagerat de mare. ( Pt acasa am de vreo 8-9 ani niste Sennheiser HD215, iar pt restul o pereche de Sennheiser MM100( cumparate acum 5 ani, cu 500ron, bateria inca mai tine 5-6ore ( din cele 8 initiale)

      Pe amazon.de pretul oscileaza, dar este evident mai mic decat la noi. Transportul pana la noi ar trebuie sa fie ceva de genul 10euro…

      Exista si in Germania Black Friday, dar anul trecut probabil li s-a parut prea permitat termenul asta si au organizat CyberMonday Woche( week). Oricum anul asta tot timpul am vazut Blitzangebote ( oferte de scurta durata – gen 2-4ore).

        (Citează)

    • Există QC30 care sunt wireless, dar în opinia mea asta doar mai consumă niște baterie și din căști, și din telefon. Iar în roaming telefonul se duce foarte rapid, deci nu mă interesează așa tare.

      Nu mă deranjează cablul. Dacă aș lua wireless, aș lua din alea mari QC35, dar vreau in-ear.

        (Citează)

  6. Adauga si tu in primul rand o mica atentionare “urmeaza un review subiectiv fara audiometrii” sau alte teste care sa sustina afirmatii de genul “… mai bune decat Senheisser”

    In rest, cine are urechiusele rafinate, “spider senses” si bani de aruncat => Bose is the way to go

      (Citează)

    • Nu, asta e o mare problemă în România, nu există site-uri care să facă reviewuri audio folosind și aparate de măsurare. Nu are nimeni sau cei care au nu au site-uri.

      Și eu îmi dau seama că sună ridicol “muzica se aude bine” fără o metodă mai bună de a exprima asta, dar n-am ce-i face.

        (Citează)

    • In rest, cine are urechiusele rafinate, “spider senses” si bani de aruncat => Bose is the way to go

      Cine are urechiusele rafinate nu-si ia Bose. La calitatea sunetului sunt mediocrii. In schimb exceleaza cand vine vorba de anularea activa a zgomotului.

      Din pacate unii care sa stea bine la ambele capitole nu prea exista la ora actuala.

        (Citează)

  7. Pe bune frate? Degeaba fac campanii pe bloguri, pe NWRadu, pe pesteprajit.ro (care btw, e un domeniu bun, nu inteleg de ce nu il cumpar) daca cer pe o pereche de casti cat costa o Dacia 1310. E ridicol, nici daca ar face cartofi prajiti nu ar merita pretul asta, nici daca ar canta Michael Jackson la un capat al firului si tu ai sta la celalalt. Chiar daca tu ai scris aici 2000 de cuvinte despre calitati si beneficii, niciun om sanatos la cap, indiferent de cati bani ar avea, nu ar cumpara o pereche de casti cu atatia bani.

      (Citează)

  8. nwradu:

    Eu le voi cumpăra și dacă nu le găsesc reduse la BF, că-mi trebuie în călătorii.

    Sunt căști și la 1500 de euro, crezi că le-au scos pe piață ca să le țină de tablou?

    Si chiar merita? Adica oricat de bune ar fi, ca au noise reduction si noise french fries, 1300 de lei e toata vacanta, daca stii sa iti rezervi din timp. Mergi 3 zile oriunde in Europa, chiar si in Dubai. Nu zic ca nu ar fi bune, dar si o pereche de casti cu 100 de lei faci cam acelasi lucru.

      (Citează)

    • Sunt de acord, dar eu zbor cu avionul de vreo 20 de ori pe an și de acolo a plecat toată dorința pentru astfel de căști.

      Apoi, voiam de mult niște căști cu microfon, că uneori ascult muzică și-mi sună telefonul și trebuie să deconectez totul. Ochisem niște Sennheiser Momentum, era să le și iau anul trecut. Așa că aceste QC20 se potrivesc dublu.

      Când am plecat cu ideea de a lua căști cu anulare de zgomot, mă așteptam la 700 de lei, cât sunt alea Sony. Mi-a plăcut atât de mult anularea zgomotului încât banii merită confortul creat.

        (Citează)

  9. nwradu:
    Nasol. Ce pățește cablul, iese din cutiuță?

    E ok cu prinderea. Prima problema avuta a fost legata de una dintre casti nefunctionala in noise cancellation din cauza unei intreruperi pe fir ce aparea dsparea in functie se cum miscai castile – asta la cam un an. Apoi s-au deteriorat in sensul ca acel cauciuc de la baza bateriei s-a rupt si firele sunt la vedere – izolate totul ok exceptand problema initiala la una dintre casti.
    Problema e ca nu am gasit suportul asteptat de la Bose – gen au trecut 2 ani ne pare rau maxim o resucere putem sa-ti oferim nu sa reparam un cabli de 20$.
    Daca poti sa preintampini problema asta – sunt casti fantastice.

      (Citează)

  10. de ce naiba ai vrea sa ai casti cu anulare de zgomote, zau daca inteleg.

    ce, experienta ta muzicala sufera daca asculti mp3-uri fara noise cancelling de la smartfon?! :))
    asa ceva e ridicol pentru oricine a mai ascultat muzica si in alte formate decat mp3.

    plus ca sunt si periculoase -faptul ca nu mai auzi sunetele ambientale le face extrem de periculoase mai ales daca esti pe strada.

    bine macar ca costa o mica avere, sa stea lumea departe de ele.

      (Citează)

    • Asta sună ca și cum m-ai întreba de ce vreau pui când există și porc.

      Vreau ce mi se potrivește mie, iar eu m-am săturat de zgomotul ambiental din avion, metrou și altele. E o nișă, nu-s obligatorii de mâine pentru toată lumea.

        (Citează)

  11. Mi-am luat si eu acum vreo 2 saptamani QC35. Vroiam initial sa merg pe QC25 pentru ca le-as fi folosit in special pe avion, dar am gasit QC35 in aeroportul din Dublin la pret de QC25 in Romania. Se laudau ca au pretul mai mic ca pe Amazon si aveau dreptate, chiar si fata de Amazon.de.

    Partea wireless iti aduce un confort suplimentar pe care nu l-am anticipat. Are un singur mic dezavantaj – in avion cand esti nevoit sa folosesti cablul inclus nu mai poti controla din casti volumul si play/pause.

      (Citează)

    • Dar nu cred că ești nevoit să faci asta în avion, că poți porni bluetooth-ul. Am auzit chiar stewarzii spunând că astfel de dispozitive sunt ok.

        (Citează)

  12. Nu suport castile in-ear, invariabil fac iritatii si chiar infectii daca insist.

      (Citează)

  13. nwradu:
    Păi au și over-ear, dar QC35 costă vreo 1650 de lei. Alți producători fac și câști mai ieftine, deși nu sunt ușor de găsit la noi.

    Cand ai drum prin State merita sa faci investiția de pe amazon.com. Am o pereche de QC35 si o pereche de Sony MDR ZX-770BN, iar Bose-ul e in alta liga in ceea ce priveste NC-ul. E adevarat, e si o diferenta de vreo 200 de dolari intre ele, dar e o industrie in care Bose da tonul.

      (Citează)

  14. La qc35 poti seta dintr-o aplicatie dupa cat timp de liniste sa se inchida singure. Par ca in general izoleaza bine sunetele joase, de exemplu daca pornesc aspiratorul pe putere mica (am un variator) nu se aude absolut nimic, trebuie sa pui mana sa vezi ca functioneaza.

    Alt avantaj foarte misto: se pot conecta la 2 dispozitive in paralel. Poti asculta muzica de la calculator, cand iti suna telefonul fac pauza la muzica si poti raspunde direct prin ele (au buton si microfon). Dupa apel, muzica porneste. Sunt cele mai misto casti pe care le-am avut, le-am luat ca sa imi pot ignora (cu succes) colegii de open space. :)

      (Citează)

  15. Eu am testat QC25 si QC35 si m-am indragostit de ele iremediabil. Cu prima ocazie (e vorba de timp, ca banii nu sunt o problema- NOT!) iau o pereche din cele 2, desi eu as vrea QC35 care sunt “the next level”, dar si diferenta de pret este simtitor mai mare fata de QC25.

      (Citează)

  16. M-am uitat pe specificațiile de la QC30. Adică e mișto ideea de wireless, dar să ai și cablu de backup dacă se termină bateria. Nu au cablu.

    De asta QC35 sunt mai mișto, acolo primești și cablu audio detașabil, în caz de nevoie, plus că bateria ține 20 de ore versus 10 ore.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus