►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Chinezii or avea acum Ferrari și iPhone și mai mulți miliardari decât restul lumii la un loc, dar cu libertatea tot nasol stau.
Priviți reportajul de mai jos, făcut de BBC, cu un reporter ce încearcă să ia un interviu unei candidate independente la niște alegeri. Iar un număr de probabil securiști în civil stau buluc în fața ușii ei și nu permit accesul presei.
Reporterul BBC a fost împiedicat să continue dialogul cu Liu Huizhen. Uşa acesteia a fost închisă cu forţa de unul dintre bărbaţii aflaţi acolo, iar geamul de unde candidata independentă încerca să vorbească cu jurnaliştii, acoperit cu o bucată de polistiren.
Este o metodă standard în China, am mai văzut în alte reportaje și când o mulțime de oameni foloseau umbrele deschise pentru a bloca obiectivul camerelor video ce încercau să filmeze ceva.
Așa stau lucrurile în cea mai mare țară din lume, ceea ce este un indicator trist pentru civilizația umană din prezent. În general în lume, atunci când ești la putere, nu vrei să renunți la ea. Dar nu știu cum se face că exact în țările astea comuniste și foste comuniste oamenii recurg la măsuri extreme pentru a păstra puterea, în timp ce spre vest mentalitatea este alta. Pierzi alegerile, apari în față și zici “asta este, poporul a votat, mult noroc câștigătorilor”.
Practic, la noi, unde Dragnea – condamnat penal pentru fraudă electorală – tocmai acuză PNL și USR că se pregătesc să fraudeze alegerile, sunt mici copii. Chinezii trec și la fapte concrete, pe față.
sursa: Digi24.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
24/11/2016 la 5:31 PM
Asa zic si altii despre noi. A fost chiar in New York Times dl Dacian Ciolos cand afirma ca sa e bine ca antenele sunt evacuate. Acum cand nimeni nu are curaj ca sa-i verifica lucrarea de doctorat a lui Kovesi ce crezi ca se zice despre noi? Chinezii macar sunt pe fata.
Marius M(Citează)
24/11/2016 la 6:13 PM
Mircică tu ești mă?
nea_caisă(Citează)
24/11/2016 la 9:25 PM
In niciun caz nu sunt Soros.
Marius M(Citează)
24/11/2016 la 11:31 PM
Esti doar prost.
Pyro(Citează)
24/11/2016 la 5:44 PM
Si cum frasu’ stiau aia ca vine reporteru’ lu peste fix atunci la catindata sa vorbeasca cu ea?
Arthur Spiel(Citează)
24/11/2016 la 6:16 PM
Păi nu or fi prea mulţi reporteri BBC și prea mulţi candidaţi independenţi așa că vezi că dacă se apropie geografic unul de altul chemi niște băieţi poate, poate. Au de unde din1.5mld. Dar oricum e bine, acum 30 de ani ar fi împușcat-o direct.
nea_caisă(Citează)
24/11/2016 la 6:55 PM
Ăia erau deja prin preajmă, așa, preventiv. Îi descurajezi pe cei care ar dori să o viziteze, în primul rând pe chinezii dornici de o șuetă despre democrație cu candidata.
M.(Citează)
24/11/2016 la 5:49 PM
Nu, pai asa s-a stabilit in anii 90. Au fost discutii, daca in schimbul mutarii fabricilor in China (joburi etc) ar trebui sa li se ceara democratie & respectarea drepturilor omului. Nu, ca se vor molipsi de democratie de la sine.
In final s-a tras concluzia ca occidentul nu mai e nevoie sa intervina politic. pentru ca globalizarea e un fel de panaceu universal care va rezolva tot.
mac gregor(Citează)
24/11/2016 la 6:33 PM
Mda… Ca jurnalistii straini nu regizeaza sau mint niciodata… Si cea mai simpla metoda pentru chinezi sa impiedice accesul unui jurnalist e sa trimita 20 de omuletzi cu geaca neagra sa faca “zid”… Sincer cam miroase treaba… Mai ales ca si reporterul pune problema de genul “ba tu” ca sa ma exprim elegant…
Rd(Citează)
24/11/2016 la 8:26 PM
Mda, cam miroase jucaria. Vrei sa ajungi la un om sa-i iei interview si el e dornic … se gaseste o cale. Asta cam miroase a reportajul facut pe meleagurile noastre cu “vanzatorii” de arme.
Pew(Citează)
24/11/2016 la 8:33 PM
tare, au aparut conspirationistii. sau postacii, care lucreaza part-time pentru chinezi :) (jobul principal fiind la rusi).
cautati baieti pe youtube, mai sunt alte cazuri, unele cu BBC, altele cu CNN, si multi altii. Probabil cel mai celebru e in piata Tiananmen, cu niste umbrele.
si daca tot va place “democratia” din China, dati o tura pe acolo si cautati pe google “tiananmen” si vedeti ce iese. Au trecut peste 20 de ani si tot este cenzurat.
stefan(Citează)
24/11/2016 la 8:40 PM
China are 1.5 mld de locuitori. Crezi ca se poate guverna democratic? Chinezii au libertate sa faca orice, mai putin sa agite status quo-ul, ceea ce e de inteles. Uite ce la noi cu coruptia, cu proiectele importante intarziate sau anulate. Chinezii acum 30 de ani erau in urma noastra, acum se pisa pe noi din TGV-ul lor. E greu sa faci 10 oameni sa mearga in aceasi directie, ce sa mai zic de 1 miliard jumate.
Durerea nu e ca ei nu au democratie, ci ca noi cu democratia noastra nu am realizat o autostrada care sa treaca niste munti de cacat in 25 de ani.
Virgil(Citează)
24/11/2016 la 9:02 PM
Poate ca nu au liberate politica, dar eu libertate economice. Omenii de acolo nu traiesc pe credit precum cei din tarile democratice. Atata timp cat nu iesi in fata sa-ti exprimi parerile politice esti lasat in pace.
Cel mai probabil o sa schimbe si la ei placa, cel putin asta s-a intamplat in Chile prin anii ’80.
Valentin(Citează)
24/11/2016 la 9:38 PM
Era totusi bun sistemul de votare al comentariilor.
Andrei(Citează)
25/11/2016 la 10:12 AM
ai un vot de la mine
cosmin(Citează)
25/11/2016 la 12:29 PM
Bai, votarea e pe 11, dar tu poate te refereai la cenzurare!!
Basaii asa gandesc, ce nu e cu noi e dimpotriva!
Nea Marin(Citează)
24/11/2016 la 9:39 PM
Da, și eu zic că e combinație. Nu prea cred că poți fi ”candidat independent” în China. În plus, tot reportajul ăla părea regie ieftină. Cum se împingeau pe la uși, cum țineau ăia cartonul în geam…
Bogdan(Citează)
25/11/2016 la 4:23 AM
e foarte frumos ca noi, astia din europa, plangem corect politic de soarta altor popoare, dar acolo e asia. e complet alta cultura, iar un sistem politic nu este potrivit tuturor. eu stau in indonezia de un an; de cand tara a devenit democrata, dupa cele 2 autocratii militare, a inceput sa se islamizeze. aici, in taramul tarilor de sute de milioane de indivizi, am inteles de ce nu functioneaza democratia in asia. vorba unui clasic mort: viata e complexa si are multe aspecte.
PS: nu doresc nimanui sa se trezeasca in fiecare noapte din cauza difuzoarelor cu “alah akbar”. abia astept sa revin in tara. romania e minunata.
casnica(Citează)
25/11/2016 la 12:40 PM
“Pierzi alegerile, apari în față și zici “asta este, poporul a votat, mult noroc câștigătorilor”.
Cel mai tare a fost in Anglia cand Nigel Farage a castigat campania Brexit si si-a luat jucariile si s-a ascuns o perioada.
M Andrei D(Citează)
26/11/2016 la 6:34 AM
De cand are China cei mai multi miliardari?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_the_number_of_US_dollar_billionaires
Ionut(Citează)