un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

PNL-ul mai moare un pic, iar USR are nevoie de semnături

11 Oct 2016  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Probabil că știți că Alina Gorghiu a declarat că Denise Rifai (Realitatea TV) și Simona Gherghe (Antena 1) ar fi bune în PNL, probabil chiar în Parlament. Dacă nu știți, detaliile sunt aici.

Mi-a plăcut mult motivarea acestei declarații în ce-o privește pe Denise Rifai: “are cunoştinţe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut orice temă fără să se blocheze”.

Dialogul pe orice temă l-a demonstrat Denise Rifai de-a lungul timpului, rămânând celebră pentru afirmații de genul:

  • “De ce sloganul dumneavoastră este «Dau tonul»? De ce nu dați păstrăvul?”
  • “Până acum nu s-a dovedit faptul că ar fi musulmani în spatele Al-Qaeda”, după care a insinuat că de fapt evreii ar fi vinovați pentru atentate.
  • “Șinele de tramvai, ați văzut cât de murdare sunt sau nu vă deranjează? E o chestiune care trebuie reglementată!”

Le găsiți pe toate pe YouTube, la o căutare după numele ei, și merg mult mai bine dacă în paralel ascultați nemuritorul hit Antract – Ești frumoasă, dar ești proastă pe fundal, pentru a crea mediul propice. Practic, este un caz de copiii spun lucruri trăsnite, varianta adultă, cu decolteu și tocuri înalte.

Credeam că asta cu PNL-ul și parlamentul este glumă. Că poate face mișto Alina Gorghiu de ele. Că îi trollează pe cei din PSD, care în trecut au făcut parlamentari din tot felul de vedete TV, cântăreți, actori șamd.

Nu face, înțeleg că s-a și văzut cu stimabilele doamne și probabil a pus la cale poziția fiecăreia.

Să vă citez câteva paragrafe din pagina Wikipedia despre PNL:

Partidul Liberal din Principatele Române Unite a apărut ca formațiune politică în 1875, condus fiind Ion C. Brătianu și Constantin Rosetti, participanți la Revoluția de la 1848 din Țara Românească.

Ion C. Brătianu a fost primul președinte al PNL, până la moartea sa în 1891, urmat de Dumitru Brătianu (1891 – 1892), Dimitrie Sturdza (1892-1908), Ion I. C. Brătianu (1908-1927), Vintilă Brătianu (1927-1930), Ion G. Duca (1930-1933), care a fost asasinat de legionari, și Constantin I. C. Brătianu (1933-1950), care a fost întemnițat de comuniști la penitenciarul Sighet, unde a și murit.

În perioada 1922-1926 guvernul lui Ion I. C. Brătianu a unificat administrativ și centralizat Regatul României; au fost de asemenea anii refacerii economice și ai aplicării unor reforme, precum introducerea calendarului gregorian și în Vechiul Regat (1919), reforma agrară etc.

Activitatea PNL a fost suspendată între 1938 și 1944, an în care și-a reluat activitatea, doar până la dizolvarea de către comuniști în noiembrie 1947. Membrii partidului au urmat să fie închiși la Sighet, Aiud, Jilava, Gherla, Botoșani, Râmnicu Sărat, sau în lagărele de muncă propagandistă de la Bicaz sau Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Nume mari. Probabil că acum se răsucesc în mormânt cu așa viteză încât am putea genera energie electrică pe seama lor, folosindu-i ca dinam.

Acum citiți istoria partidului după 1989, ca să vedeți ce haos a fost pe acolo. Cetin i-a lăsat chiar și un comentariu pe pagină, dar nu i s-a răspuns.

Dacă aveți timp, ascultați emisiunea lui Moise Guran de la Europa FM, din 4 octombrie, unde a întrebat exact acest lucru: ce mai poate face PNL pentru a recâștiga electoratul.

SITUAȚIA PROASTĂ A SEMNĂTURILOR PENTRU USR

Vlad Petreanu vorbea despre situația tembelă a înscrierii unui partid la vot: poți înființa partidul cu 3 semnături, dar pentru a fi prezent pe buletinul de vot la alegeri ai nevoie de 183.000 de semnături strânse într-un timp destul de scurt. Doar ca să participi la alegeri, nu să și intri în Parlament! Iar dacă la două alegeri consecutive nu intri pe buletin, partidul este automat desființat.

Concluzia lui mi se pare foarte bună: partidele curente s-au baricadat în Parlament și astfel de legi fac aproape imposibilă intrarea unora noi, dacă nu au sprijinul a milioane de euro pentru un astfel de efort logistic de amploare, cu sute de oameni care să adune semnături pe teren.

Nu m-am decis încă dacă votez sau nu cu Nicușor Dan la alegerile din 11 decembrie, dar aș vrea să-l văd participând la alegeri. Cred că partidul său, USR, are acest drept. Aș vrea să văd măcar ce promite, cu ce oameni vine la înaintare șamd.

Pragul de semnături necesare nu-i permite, în acest moment, să candideze. Situația este critică, a strâns până acum vreo 126.000 de semnături și mai sunt doar 5 zile pentru a ajunge la pragul de aproape 200.000. Strânge cam 10.000 pe zi (urmăresc de mult evoluția), dar vremea s-a stricat și cred că numărul va scădea.

Am încercat să trec pe la cortul de la Șincai pentru a semna acolo, dar nu am găsit pe nimeni. Voluntarii aceia au program destul de scurt. Așa că am descărcat de pe site formularul de semnături, am semnat eu, mi-am silit părinții să semneze și, cu 3 semnături pe el, am pândit când erau voluntarii la cort și l-am dus acolo, în original. Se poate și așa. Singura condiție este să fie corect completat.

Se poate trimite și prin poștă. Dacă aveți chef, puteți să strângeți semnături de la tot blocul sau de la cei de la locul de muncă, fiecare după cât de îndârjit este. Cu puțin noroc USR va fi pe buletinul de vot și, cu un alt noroc, intră cu câțiva oameni și în Parlament, unde sper să urle la fel de tare ca la Primărie atunci când se observă nereguli.

Cortul de la Șincai este greșit poziționat. În loc să fie cu deschiderea spre intersecție, ca să vadă oamenii că e cineva acolo și să vină la semnat, este pus cu lateralele și într-un loc pe unde nu umblă decât foarte puțini. Cine mai citește, acum, ce scrie pe corturi?

PRU

Ca să observați ce resurse misterioase are în spate acest partid nou PRU, care este un fel de combinație între doctrina lui Gigi Becali, Dan Diaconescu și Corneliu Vadim Tudor, ei au strâns cele 200.000 de semnături încă de acum câteva zile, cu puncte de prezență prin toată țara.

Sigur, cu poza lui Victor Ponta pe copertă, deși acesta a anunțat că momentan stă alături de PSD, dar ce mai contează? Cei din USR n-au fost inspirați să-l pună pe cort pe Iohannis alături de Arsenie Boca.

cort_pru_ponta

asus s5507

    8 comentarii

  1. Nu stiu ce ai cu femeile, iti dai seama ce misto o sa fie sa avem pe cineva care sa o paruiasca pe Dna Andronescu, pe tanti Anghel? Plus ca orice or sa zica naspa PSD-ul de ele,o sa atraga furia femeilor…

    Cred ca Guran are dreptate PNL face exact ce face PSD, si PSD-ul a avut ideea asta cu adusul femeilor in politica, pentru imagine, pentru ca sunt mult mai unite atunci cand sunt calcate pe coada, etc.

    PNL-ul e mort de mult… de pe vremea lui Crin Antonescu au demonstrat ca nu au deloc resursa umana, si blaturile cu PSD peste tot a demonstrat ca nu prea ii intereseaza altceva decat sa fie bine, sa nu fie rau, sa manance si gura noastra.

    Iohannis nu poate fi numit membru PNL, a fost doar un pion bine ales pe termen scurt, si oricum nu stiu cati l-au votat pe bune si cat au vrut sa nu iasa Ponta.

      (Citează)

  2. “are cunoştinţe în domeniul economic, care poate să facă un dialog pe absolut orice temă fără să se blocheze”.
    Deci ăsta e standardul, astea sunt competențele pe care trebuie să le aibă cei care intră în Parlament? Înțeleg că parlamentul nu mai e ce-a fost, acu e o gașcă de infractori puși pe fapte mari, dar totuși, nu venim și noi cu idei mai bune, măcar o tentativă de a oferi o alternativă reală?

      (Citează)

  3. la faza cu tonul si sinele cred ca a vrut doar sa-i ia la misto pe candidati. nu era locul, dar fie.
    In schimb la faza cu Al-Qaeda nu a facut altceva decat sa-si dea religia pe dinafara.

    Oricum de la faza cu Antonescu dupa alegerile europarlamentare cand fix a doua zi dupa alegeri a deturnat voturile (si aproape tot partidul n-a avut nimic impotriva) eu nu voi mai vota niciodata PNL.
    Macar PSD isi asuma conditia de corupti si stiu in ce scop ar folosi votul meu daca l-ar avea (nu-i cazul).

      (Citează)

  4. Rusine PNL pentru cooptarea unei propagandiste islamiste! Rusinos unde a ajuns marele partid istoric

      (Citează)

  5. Nici M10 al Monicăi Macovei nu va participa la alegerile parlamentare :(

      (Citează)

    • Cum sa stranga M10 semnaturi cand la Brasov presedintele de organizatie e Nicolae Iorga, fost senator PRM si actual actionar in niste firme cu cifre de afaceri mari si perideri pe masura despre, firme despre care nu gasesti nimic pe internet?

        (Citează)

  6. nu as exagera cu “esti frumoasa”

      (Citează)

  7. nu as exagera cu “esti frumoasa”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus