un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Căutați un sos iute? Încercați Hot Gipsy, făcut doar cu ingrediente naturale

25 Oct 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Dacă vă plac sosurile iuți, luați o sticlă sau două de Hot Gipsy, care-i un sos de ardei iute și multe alte condimente, făcut fără orice alt adaos de niște români întreprinzători (zice eticheta).

Eu l-am descoperit întâmplător la Street Food Festival, unde aveau stand propriu de unde am cumpărat cele două sticle de mai jos, și i-am văzut și la Food Truck Fest la Promenada, unde le puteai cumpăra de la camionul Meat Busters. Alte modalități poate veți găsi pe pagina lor de Facebook. O sticlă costă 25 de lei, două costă 40 de lei.

Sunt de două tipuri, picant și foarte picant. Sau, în funcție de toleranța voastră la așa ceva, “merge” și “picant”. Dacă vreți o comparație cu Sriracha, Hot Gipsy este doar un pic mai puțin picant și nu la fel de acrișor, plus că seamănă cu o pastă, nu un lichid. Noi l-am folosit la multe preparate prin casă, de la uns niște coaste la cuptor și până la dat friptura prin el. E bun.

hot_gipsy_sos_1

hot_gipsy_sos_2

hot_gipsy_sos_3

Apropo, în ciuda uzanțelor în codul culorilor, cel verde este cel mai iute dintre cele două. Poate au greșit etichetele, nu știu.

Dacă vreți un ardei iute clasic, am luat cândva din Mega Image un pachet precum cele de mai jos: moarte curată! Genul de ardei din care pui o bucățică în ciorbă și s-a iuțit toată, de nu-ți rămâne decât să plângi ca o fetiță. Zic asta pentru că ardeii iuți din piață sunt un fel de ardei grași care n-au reușit în viață, de mult n-am mai găsit unul iute între ce vând țăranii.

mega_image_ardei_iute_1mega_image_ardei_iute_2

asus s5507

    16 comentarii

  1. Ai încercat dulceața de ardei iute? Another kind of beast. :)
    Ardei iute roșu românesc nu bulgăresc cu gust de ardei gras cum zici și tu, zahăr și oțet. Atât. Bucățele, nu pastă. Dacă vrei, intercalezi și un ghost pepper ceva gen cei portocalii din fotografia ta.

      (Citează)

  2. reactii la cel mai iute ardei din lume…brrrrrrrr

    https://www.youtube.com/watch?v=cozHUec4sPc

      (Citează)

  3. Alte produse locale faine sunt cele din gama ‘Doamne Fereste’. Mustar si sos iute.

      (Citează)

  4. Raluca Enache

    25/10/2016 la 3:53 PM

    Anul acesta am avut in gradina si Carolina Reaper, in continuare cel mai iute ardei din lume, dar si altele mai “slabute” gen Trinidad Moruga Scorpion (locul II), Ghost Pepper si Habanero. Nu am avut cantitati mari, pt ca ii crestem doar ca hobby si pt. uz personal, insa in vara asta am facut pt prima data sos cu ei. Acolo sa vezi iuteala!
    Daca va plac sosurile iuti va recomand sa incercati intr-un an sa va faceti propria combinatie. Eu am facut o pasta tip Harissa, care are mai multe condimente si sos Sriracha, facut prin fermentare.
    Apoi am organizat o seara de degustare cu prietenii si-acolo sa vezi lacrimi si durere cand incercau sa muste pt prima data dintr-o Carolina :))

      (Citează)

    • Daca ai incercat diferiti ardei, am si eu o intrebare: Dintre Carolina Reaper si Naga Bhut Jolokia, care e mai aromat? Astea sunt speciile pe care le au la magazinul local si as vrea sa incerc una din ele.

        (Citează)

    • Gigi:
      Daca ai incercat diferiti ardei, am si eu o intrebare: Dintre Carolina Reaper si Naga Bhut Jolokia, care e mai aromat? Astea sunt speciile pe care le au la magazinul local si as vrea sa incerc una din ele.

      Intre Naga (ghost pepper adica) si Carolina as zice ca incerci Naga, daca nu esti obisnuit sa mananci suuuper iute. Ca aroma cele 2 sunt asemanatoare, de ex. Moruga Scorpion e mai diferit si ramane un gust amar si pe acela nu l-as recomanda. Oricum faptul ca face parte dintr-un soi sau altul nu e o garantie ca orice specimen Carolina va fi mai iute decat orice specimen din Naga. Ele oricum sunt ambele foarte sus pe scara Scoville (care masoara nivelul de capsaicina, substanta cea care da iuteala) si depinde f mult si cat de copt e ardeiul in momentul in care il consumi.
      Ca friendly advice, daca incerci sa mananci oricare din ele, tine aproape un pahar de lapte sau iaurt, nu apa.

        (Citează)

    • Ma gandesc sa incerc in mancare, nu sa mananc direct. Nici nu cred ca as putea sa mananc direct. Deocamdata folosesc Adjuma, care are o aroma foarte faina. E mult mai slab decat Carolina sau Naga, dar nu il subestimez oricum.
      Merci pentru advice. Cand eram mai mic, am facut prostia sa incerc sa sting cu bere – worst mistake ever.

        (Citează)

  5. Radu nu trebuia sa fie pe undeva si un (P)?

    Sigur l-ai descoperit asa intamplator?

    Curios ca Edu Ciobotea owner @Hot Gipsy lucreaza si intr-o agentia de media&publicitate Zenith Romania care face campanii cu bloggerii pentru ING, BRD, Carrefour, Mercedes si altii.

      (Citează)

  6. Eu, unul, nu ma mai satur de tabasco mild, cel verde si nu foarte picant. Pun si pe biscuiti.

      (Citează)

  7. Gusturile nu se discuta. Eu tot de la Street Food Festival am luat pe cel foarte iute dar nu mi-a placut.
    1. Nu e suficient de iute – am consumat 25% din sticla la o masa
    2. Prea puternic gustul de otet.

    Practic mi s-a parut intepator nu iute sosul. Dar repet, asta a fost cazul meu.
    Ca barem am ardeii mici chilli/cayenne din metro, mananc cate 2-3 la o masa adica aproximativ cat un habanero mai usor asa.

      (Citează)

  8. Ţigan Fierbinte… sau Ţigan Iute… perfect

    1. daca faci un trolling fin
    2. daca ai vreo fantezie sexuala cu Connect-r / Alex Velea / Pepe
    3. daca nu asociezi automat iuteala cu bucataria mexicana sau indiana

      (Citează)

  9. Au si la Carturesti, cel putin in cel din centrul vechi.

    Nu am vazut inca ardei caramelizat la noi. Am mancat, dar adus de prin tara nemteasca. Nu mi s-a parut wow, dar e interesanta ideea.

      (Citează)

  10. Pana una alta, trebuie gustati clasicii, de exemplu Tabasco.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus