un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

DJI răspunde rapid celor de la GoPro cu drona Mavic

28 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

That was fast. Drona Mavic Pro este aproximativ același lucru precum noua dronă Karma de la GoPro: formă compactă și brațe rabatabile, făcând-o ușor de transportat în bagaj sau în mână, funcții avansate de urmărire și zbor la altitudine constantă față de sol. Este atât de mică încât se poate purta într-un fel de husă prinsă de pantaloni, precum folosesc fotografii pentru obiective foto mai mari.

Dimensiunile sunt de aproximativ 20 x 9 x 9 cm și cântărește 734 de grame.

mavic

Mavic Pro integrează o cameră 4K de 12 megapixeli prinsă de un gimbal de stabilizare de mici dimensiuni. Autonomia este de 27 de minute, raza de streaming video este de 7 kilometri, viteza maximă de 65 km/h. Pare cam fragilă. Are și alte camere și senzori la bord folosiți pentru poziționare, de exemplu filmează de unde a decolat și aterizează în același loc bazat și pe detecție de imagini, nu doar pe GPS, și evită anumite obstacole. Apare în magazine pe 15 octombrie.

Camera filmează 4K la 30 fps sau Full HD la 96 fps, dar unghiul de cuprindere este de 78 de grade. Poate face live streaming către YouTube, Facebook și Periscope, ceea ce este foarte mișto. Închipuiți-vă ce avantaj mare aduce televiziunilor prin această funcție. Drona poate fi controlată și doar din telefon, dar la o distanță mult mai mică, limitată de conexiunea wifi normală.

Noutatea și mai mare este că dronele DJI vor putea fi văzute în magazinele Apple, semnalizând astfel în parteneriat între cele două companii. Prețul este mai bun decât pentru GoPro, 749 de dolari versus 800 de dolari varianta de bază. Așa cum estimam în articolul despre GoPro, experiența DJI în domeniu se cunoaște, iar GoPro are mult de luptă pe piață pentru că este cu 2-3 generații în urmă.

Observați în clipul lor de prezentare și o capcană în care cad mulți: ei folosesc imagini din insula Paștelui, piramide din junglă, tot felul de plaje exotice, fiorduri și alte locuri “de wallpaper”. În practică, puțini vor ajunge să “droneze” lucruri atât de spectaculoase, dar noroc că România are locuri frumoase ce trebuie scoase la iveală.

Karma păstrează avantajul camerei detașabile Hero 5, pe care o poți folosi și în alte scopuri și care probabil are o calitate mai bună a imaginii, pe când Mavic arată că integrarea cameră-dronă poate asigura acel tracking de persoane și alte funcții. Pe total, îmi place mai mult Mavic deoarece aduce câteva automatizări de pe seria Phantom, precum posibilitatea ca drona să te urmărească automat atunci când faci ceva inedit. Pentru sportivi sau pentru creatorii de conținut asta e important, că de obicei nu ai cameraman care să te filmeze. Rămâne de văzut cine câștigă la vânzări.

asus s5507

    8 comentarii

  1. Prețul e prea mare, dar bănuiesc că se plătește pentru portabilitate. Eu cred că testează și piața puțin cu niște tehnologii mai noi ca la Phantom 4. Aș fi curios cum se prezintă față de o dronă clasică. Fiind mai mică nu mai poate lupta cu vântul așa ca un P3 sau P4, dar presupun că se dorește folosirea la înălțimi mici.

      (Citează)

  2. Si Phantom de ce as mai cumpara? :)

      (Citează)

  3. mishto jucariile astea.. si totusi pentru partea cu casca VR, tot cu joystick-ul ala trebuie sa manevrezi drona? Nu exista vreo manusa cu senzori cu care sa pilotezi drona prin miscarea mainii? ma gandesc ca ar fi mai intuitiv..

      (Citează)

  4. Prezentarea m-a facut sa-mi doresc foarte tare o drona. Apoi am recitit articolul si m-am linistit . Pentru banii aia-mi cumpar un Matiz sa-l rup in uichend la cursele pe pamant .

      (Citează)

  5. New toys for the big boys !

    O drona + un skateboard electric sunt pe wish list la mine.

      (Citează)

  6. Shut up and take my money

      (Citează)

  7. astept cu interes review la noul ai-phfon facut de adibas si desigur la ultimul model de 大象保護

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus