►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« SONY a lansat consolele PS4 Slim și Pro
Șoc și groază la Adevărul: jurnaliștii află că există stații de emisie-recepție pentru șoferi! »
Standul Harman de la IFA avea o mulțime de produse, având în vedere că tot ei dețin și brandurile JBL și AKG. Iată o trecere în revistă a standului.
Toate aceste difuzoare portabile JBL sunt populare pe piață, iar majoritatea, dacă nu toate, rezistă și la apă. Era acolo chiar și o demonstrație, m-am jucat și eu de-a vaporașul cu o boxă JBL. Observați că modelul rotund vine cu o cataramă metalică solidă, fiind gândit pentru a fi agățat de rucsac sau de cort sau de barcă la o drumeție de zile mari, că poate vrei să asculți un deep house de calitate și în mijlocul pădurii.
Ca ediție aniversară, JBL a scos pe piață unele în culori mixte, “cu model”. De exemplu cel cu model de camuflaj face mai palpitantă o excursie la munte, când difuzorul se ascunde bine de tine prin iarbă, iar unul în roșu și albastru aș putea jura că a fost gândit pentru steliști. Preferatul meu a fost cel galben cu albastru, care arată cool.
Cel de mai jos este JBL Xtreme, un model care se vinde foarte bine în România. Costă în jur de 1300 de lei (dar la oferte ajunge sub 1000 de lei), însă are două difuzoare și două woofere în interior, rezistă la apă și are și două porturi USB de la care poți încărca telefoane. Puterea totală este de 2 x 20 W.
Căștile AKG N90Q de mai jos sunt printre cele mai bune la care am ascultat muzică vreodată (like, “omfg cum se aude!!!”), întrecând chiar și Sennheiser HD 800. Ce-i drept, pentru a te bucura de o astfel de pereche de căști ai nevoie de sursă audio de foarte bună calitate și probabil de un amplificator de căști, dar dacă le ai… wow!
Ce mi-a plăcut cel mai mult este capacitatea lor de a reda muzică de o claritate perfectă inclusiv la volum extrem de ridicat, fără nici o distorsiune. Mai au câteva tehnologii șmechere la bord, de exemplu emit niște sunete și apoi măsoară reflexia acestora în cavitatea urechii tale pentru o auto-ajustare a sunetului. După cum observați din galerie, cu ele vă veți integra perfect la o reuniune a tanchiștilor audiofili.
Nu știu dacă sunt de găsit prin România și, la în jur de 1500 de euro bucata, se adresează unei nișe foarte mici. Dar, dacă ajungeți prin magazine și vedeți astfel de căști high-end disponibile pentru testare, puneți-le pe urechi și ascultați câteva melodii, veți simți imediat până unde se poate ajunge cu calitatea sunetului.
Bineînțeles, o mare parte din stand era dedicat chiar echipamentelor Harman/Kardon, de la tot felul de difuzoare portabile și până la sisteme sonore mai bine. Le găsiți pe site-ul Harman-audio.ro și în showroom-ul din magazinul Muzica. Mie mi-a plăcut mult ideea de soundbar Harman pentru televizoare. Dacă te uiți mult la televizor, dar ai unul normal, cu sunet normal, un astfel de soundbar îți poate oferi un sunet de calitate mult mai bună.
Se montează de obicei sub televizor (sau deasupra) și există modele care oferă nu doar sunet puternic și de calitate, ci și sunet surround după un pic de reglaj în funcție de camera ta. Am văzut chiar și un subwoofer plat, făcut să fie ascuns pe jos pe lângă televizor. Cu toate serviciile de streaming ce sunt disponibile acum, o astfel de soluție ar putea fi potrivită pentru binging și mai ieftină decât trecerea la receiver și boxe de dimensiuni mari.
Harman are și tot felul de soluții precum ceasuri de cameră sau difuzoare colorate, pentru a se potrivi mai bine design-ului interior. Astfel de echipamente sunt mai bine văzute și auzite decât descrise prin cuvinte, iar din fericire în România aveți unde să le vedeți, așa că uitați-vă după ele prin magazinele de specialitate.
« SONY a lansat consolele PS4 Slim și Pro
Șoc și groază la Adevărul: jurnaliștii află că există stații de emisie-recepție pentru șoferi! »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
6 comentarii
09/09/2016 la 11:49 AM
Intersant ce player au ales pentru castile lor.
alxzen(Citează)
09/09/2016 la 1:17 PM
Pono… :)) nu au avut buget pt player-ul hi-res de la Sony
Daeveren(Citează)
09/09/2016 la 2:12 PM
Nu știu exact ce era. Părea un fel de telecomandă, era conectat mai jos la hardware puternic în interiorul cutiei, probabil amplificator și o sursă de muzică eșantionată la calitate foarte mare.
nwradu(Citează)
09/09/2016 la 2:21 PM
E celebrul Pono player, doar ce-am scris mai sus!
Nu stiu la ce hardware puternic putea fi conectat, caci Pono este un audio player hi-res portabil (cu storage propriu, pe baterie) – adica un mp3 player cu DAC bun – eu zic ca era doar alimentat la incarcator USB. E bazat pe anticul Android 2.3
arstechnica.com/gadgets/2015/02/pono-player-review-a-tall-refreshing-drink-of-snake-oil/
Daeveren(Citează)
09/09/2016 la 2:35 PM
Dude, ala era playerul. wtf, doar scrii despre tehnologie.
alxzen(Citează)
09/09/2016 la 5:44 PM
Wtf!
Iona(Citează)