►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Eu am două carduri de credit la două bănci diferite. De ce? Pentru că nu mă tem de astfel de carduri, am înțeles cum funcționează, ce avantaje au, cât mă costă și ce pot face cu ele.
V-am mai spus, mi se pare foarte bună posibilitatea de a dispune de bani în orice moment al lunii, fără ideea de “când intră salariul?”, urmând ca atunci când primesc salariul să-i pun la loc pe card. Perioada de grație (cea în care nu-ți este percepută dobândă pentru banii cheltuiți) este de până la 59 de zile, or salariul îl iei la fiecare 30 de zile, deci nici o problemă.
Treaba cu “nu te poți abține din cheltuit și-ți depășești posibilitățile” n-a ținut niciodată la mine. Limita de credit mi-o aleg eu, apoi există servicii tip InfoSMS prin care primești un SMS la fiecare tranzacție (eu le folosesc ca metodă de securitate, mai ales) ce spune câți bani ai cheltuit, unde și câți mai sunt în cont.
Dacă sunteți în căutarea unui card de credit cu o ofertă specială, uitați-vă pe oferta curentă de la CEC Bank. Dacă luați un card de credit până la data de 30 septembrie, puteți câștiga prin tragere la sorți o vacanță într-o regiune istorică a României (pe principiu “dă credit României”, mi-a plăcut ideea asta – se dau în total 6 excursii).
Cardul vine cu următoarele avantaje:
Cardul în sine este un MasterCard și puteți afla toate detaliile promoției pe site-ul special CEC Bank.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
01/09/2016 la 11:07 AM
Mai bine ma impusc in picior decat sa ma leg la cap cu CEC. Cand vin in secolul 21 cu angajatii si nu se comporta cu tine de parca iti fac o mare favoare dandu-ti un credit, atunci mai vorbim.
Arthur(Citează)
01/09/2016 la 11:07 AM
Da de economii n-ai auzit?
Mi se pare aiurea sa n-ai pusi deoparte niste bani in caz de “doamne-fereste”, lasa ca se strica frigiderul, mortii lui, lumea a trait si fara frigidere, dar patesti ceva si ai nevoie de vreo operatie sau whatever.
Eu n-as pleca in vacanta cu ultimele mele economii, dapoi cu bani imprumutati.
add(Citează)
01/09/2016 la 11:19 AM
Multora le este strain conceptul de economisire. Chiar daca si-ar permite sa o faca, se cheltuie pana la ultimul ban.
CEC nu este cea mai groaznica banca din Romania, chiar daca inca are functionare de peste 50 ani. Personal urasc sa am de a face cu tot ce inseamna ING, ma refer la partea de office.
Eugen(Citează)
01/09/2016 la 12:16 PM
Intamplare reala din CEC Centrul Vechi de acum vreo doi ani: vin niste clienti straini in banca si singurul din banca vorbitor de o engleza aproximativa era un consultant care era ocupat cu un client in acel moment este rugat sa vina sa inteleaga ce vor respectivele persoane. Sucursala din Centrul Vechi, nu cea din Ferentari.
Pot sa va recomand creditul cu dobanda zero de la Garanti Bank care in fapt este un card de credit cu limita de 3 salarii. Daca se cheltuie aceasta limita de suma pentru refinantarea altui credit sau card de credit de la o alta banca, aceasta datorie se esaloneaza pe 3 ani fara dobanda. Pur si simplu iei acest produs, dar cardul de credit il arunci pe undeva sa nu cumva sa fii tentat sa mai faci cheltuieli de pe el si ai un credit pe 3 ani fara dobanda.
ion(Citează)
01/09/2016 la 1:16 PM
Tocmai pentru ca trebuie sa economisim pentru zile negre este bine sa ai si un card de credit sau descoperire de card. Sa pui x sute de lei deoparte in fiecare luna nu este nici greu dar nici nu iti asigura anumite cheltuieli substantiale pe care le faci ocazional. Pt cheltuieli marunte pentru care nu vrei/poti astepta urmatorul salariu ai cardul de credit… La salariu acoperi gaura, eventual in rate, si iti vezi si de contul de economii in continuare.
Iulian(Citează)
01/09/2016 la 3:07 PM
Too long, didn’t read.
De avocati, doctori si banci sa fugiti ca de draq.
A, si de popi, dar daca se ajunge acolo, nu mai ai cum sa fugi :))
Masinutza18(Citează)
01/09/2016 la 8:13 PM
Card Avantaj cred ca e mai ok si mult mai acceptat…
Alex(Citează)
01/09/2016 la 9:58 PM
Probabil nu e foarte inspirat sa dau de exemplu intr-un advertorial, produsul altora, dar cartile de credit folosite cu cap nu sunt chiar atat de nocive.
1. plata in rate este ok. Ganditi-va asa, cumperi ceva de 4000 de lei si platesti cate 400 lei in 10 luni fara sa ai dobanda. Altfel, credtidele alea gen Cetelem pe care le promoveaza eMAG au dobanda de pana la 30%… deci WTF?!?!?
2. cardurile cu care aduni mile de zburat sunt cele mai cool. Am unul de un an pe care-l tin pe plus (adica pun bani pe el in plus pentru ca te lasa drept urmare e un fel de card de debit cu beneficii). Iar in decursul acestui an mi-a adus 4 zboruri in Europa (din alea cu tot cu bagaje ce valorau cam undeva la 80 euro/tronson) platind o taxa de administrare de 150 lei pe an. Adica 150 lei pentru beneficii de cam 1500 lei. Deci eu zic ca merita atata timp cat ai si minte si bani.
Si da, am fost si eu cu niste overdrafturi halucinante si carduri de credit maximizate la viata mea ca te ingrozeai, dar mi-am invatat lectia. Sper :)
Iulian(Citează)
02/09/2016 la 10:59 AM
Articolul este o reclama pura, din pacate, nu prea “author’s true opinion”. Insusi faptul ca Radu ne spune ca perioada de gratie este de pana la 59 de zile, suna exact ca la TV :)
Adevarul e ca perioada de gratie este de 59 de zile numai daca achizitionezi ceva fix pe data de 1. Daca e pe 31, nu ai decat 30 zile.
Atunci cand sunt multe achizitii este imposibil de controlat deci daca vrei sa nu platesti deloc dobanda trebuie sa te limitezi la valoarea minima, adica la fiecare 30 zile sa transferi in contul de credit toata suma consumata (adica login in internet banking, vazut valoarea consumata, transfer bancar din alt cont pe suma respectiva, etc).
Lucrurile nu sunt asa simple ca in reclama, dar pentru cineva ordonat, se poate face.
Evident, bancile mizeaza pe lipsa de grija permanenta a clientilor si ciupesc pe dobanzi in afara perioadei de gratie.
Totodata, un market share mai mare, chiar si cu clienti foarte ordonati, inseamna tranzactii mai multe deci venituri mai mari pentru banca respectiva.
Iar cat despre faptul ca e bine sau nu sa cheltuiesti din propriile economii fata de a cheltui banii bancii (credit), discutia e destul de ampla. Nu m-as harzarda la un raspuns asa usor.
Depinde de costul banilor in cele doua variante: atat al celor economisiti (da, pentru ca stau in loc sa fie investiti) fata de cel al celor din credit.
vladutz(Citează)