►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am fost ieri dimineață la Dreamhack tocmai cu gândul să vă arăt acum, când mai sunt două zile din acest eveniment, cum arată totul, că poate nu știți dacă să mergeți sau nu.
În primul rând, merită apreciat faptul că a crescut spațiul pentru spectatori. Au fost amplasate scaune și jos, pe podea, deci nu se mai bazează doar pe locurile din jurul arenei centrale, iar jucătorii și ecranul uriaș sunt bine orientate pentru a asigura o vizibilitate din orice unghi.
Chestia asta a dus însă la micșorarea spațiului pentru standuri în sala principală, unde acum sunt doar două: Lenovo și Monster. Restul expozanților se găsesc pe lateralele Sălii Polivalentă, întrerupți din când în când doar de pizza de la Jerry’s (5 lei felia, 5 lei sucul la 0,5 litri). Am văzut standuri de la TP-Link, Evomag, Zowie by BenQ, HP, Maguay, și PC Coolers (care veniseră cu mai multe branduri de periferice și accesorii).
Cam la majoritatea standurilor te poți juca sau poți lua parte chiar la competiții de Counter-Strike, Street Fighter, DOTA și altele, așa că participanții au destul de făcut pe acolo, dacă vor să stea o zi întreagă.
Ce-i special de văzut:
Cu o carcasă cubică, așezată oblic și susținută de două picioare, desktop-ul Omen X este momentan cea mai mare (serios, e foarte voluminos) că HP reintră cu intenții serioase în piața de gaming. Sistemul poate fi configurat după dorință cu cele mai puternice procesoare, suportă două plăci nVidia Geforce 1080 sau soluții AMD, mai multe unități de stocare și este construit pe un șasiu ce suportă upgrade-uri viitoare.
Mie mi-a plăcut că LED-urile ce iluminau unitatea centrală sunt multicolore și un program de control îți permite să le schimbi culoarea, dar o poți face inclusiv să varieze în funcție de temperatura sistemului sau de beat-ul muzicii pe care o asculți. Tastatura, mouse-ul, pad-ul și căștile sunt făcute de Steel Series pentru HP. Tastatura are și ea un software de control cu care poți ilumina diferit anumite taste, că poate vrei să ai un WASD roșu.
Zowie este brandul de gaming al lui BenQ, iar la Dreamhack au adus monitoare și o placă audio, pe lângă faptul că sponsorizează turneul principal de CS:GO.
Monitoarele sunt din seria XL și vin cu destule șmecherii la bord, le veți găsi prezentate pe site-ul oficial. Sunt în total 5 modele de 24 și 27 de inchi, iar cele de top integrează tehnologii precum claritate mai mare în redarea la 144 Hz, accentuarea detaliilor în zonele negre pentru a vedea mai ușor acei ninja ce vor să te omoare din beznă, un stand ergonomic, ce poate fi ajustat inclusiv pe verticală fără efort, ba chiar și o telecomandă ce comută rapid între mai multe setări de afișare (de exemplu faci profile diferite pentru hărțile de exterior și zonele lor întunecate, de interior).
Varianta de top, XL2735, are inclusiv “aripioare” ca la monitoarele profesioniste de grafică, rolul lor fiind să îți blocheze câmpul vizual pentru a nu-ți fi distrasă atenția de ceea ce se întâmplă în spatele monitorului.
VITAL este o placă de sunet pe USB, ceva mai mare decât o baterie externă, cu butoane tactile pentru a-i schimba rapid setările. Este mică și nu necesită drivere, așa că o poți aduce cu tine la orice competiție pentru a avea mereu sunetul cu care ești obișnuit.
Am văzut acolo și altă ciudățenie, accesoriul Camade care îți ține cumva cablul de la mouse pentru a-l împiedica să se agațe sau să se încurce. Chestia asta ar fi bună și pe biroul meu, că uneori trag de cablu de zici că-s hățuri.
La standul Lenovo pe astfel de PC-uri se organizau competiții, iar prin carcasa lor se vedea iluminată sigla Geforce GTX. Tot aici veți găsi demonstrații de overclocking cu azot lichid, concurs cosplay și alte mici evenimente în zilele următoare.
Poți vedea aici Lenovo Ideacentre Y900 și Y700, două desktop-uri de gaming, și laptopurile Ideapad Y700 și Y900. Le găsiți pe toate pe site-ul oficial, secțiunea Produse. Tot ce vedeți în seria Y este gândit pentru jocuri.
Dacă nu mergeți la Dreamhack, puteți urmări meciurile pe Twitch, le găsiți prin site-ul oficial Dreamhack.ro, secțiunea Streams în meniul de sus. La CS:GO se înfruntă 8 mari echipe din lume.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
17/09/2016 la 8:39 AM
In caz ca nu stiai Dreamhack este organizat de ipocritul dovedit care este Silviu Stroe. Pe de o parte are forumul computergames.ro unde isi promova consolele stricate si cu suport incomplet pentru Romania, tara care nu practic nu exista pe atunci pentru Nintendo, SONY si Microsoft. Si cum facea promovarea aceasta? Cenzurand si dand ban pentru cine atragea atentia documentat asupra defectelor out of the box pe care le aveau modele de atunci.
Partea cu dovedit de pe langa ipocrit este chiar simpatica, Silviu Stroe iesind la rampa ceva mai tarziu sa anunte ca el nu mai vinde console fara suport pentru Romania. Stia de la inceput ca are produse incomplete, dar nu l-a mustrat constiinta, banul sa vina. Doar cand s-a prins toata piata si a iesit un mare scandal, atunci l-au gasit lacrimile de crocodil si a vrut sa profite in mod oportunist si sa se spele de pacate.
http://forum.computergames.ro/18-console/349692-info-computergames-ro-opreste-comercializarea-consolelor-microsoft-sony-nintendo.html
q.e.d.
Gaelex(Citează)
18/09/2016 la 5:57 PM
Păi și restul magazinelor aveau suport oficial sau ce?
nwradu(Citează)
18/09/2016 la 6:37 PM
Nu avea nici o consola suport pentru Romania. E vorba de faptul ca Silviu Stroe si ComputerGames.ro tineau mizeria ascunsa sub pres, ca sa vanda ei mai multe produse pe care le stiau defecte si/sau incomplete.
Gaelex(Citează)
17/09/2016 la 5:11 PM
Eu am un Lenovo Y700 la lucru, se misca bine, pretul a fost cu 40% mai mic decat la un Dell sau HP cu aceleasi specificatii. Ce nu imi place e ca l-au facut din plastice mai proaste decat era versiunea anterioara (Y50-70).
Am acasa un Y50-70 care tot asa a fost luat pentru ca era cu 3000 de lei mai ieftin decat un Dell sau HP si deocamdata dupa 2 ani merge perfect.
Mihai(Citează)