►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« De ce este importantă o sticlă de calitate pentru ferestrele casei (p)
O nouă idee în Sănătate: parteneriat public-privat pentru construirea unui spital »
TP-Link a aniversat ieri 20 de ani de la înființarea companiei și au făcut-o din poziția de numărul 1 pe piața de echipamente wireless, la nivel mondial, așa că bănuiesc că au mâncat cu plăcere din tort. Au avut însă și alte anunțuri de făcut.
Lansate acum câteva luni prin străinătate, telefoanele TP-Link ajung oficial și în România. Este vorba de gama Neffos ce vine cu trei modele foarte ieftine:
Neffos C5 Max – 899 lei
Ecran Full HD 5,5 inchi Chipset MediaTek octa-core la 1,3 GHz 2 GB memorie RAM 16 GB stocare internă și microSD Cameră foto 13 Mpx 4G (fără banda Digi), dual-SIM Baterie 3045 mAh |
Neffos C5 – 649 lei
Ecran 1280 x 720 de 5 inchi Chipset Mediatek quad-core la 1,3 GHz 2GB memorie RAM 16 GB stocare internă și microSD Cameră foto 9 Mpx 4G (fără banda Digi), dual-SIM Baterie 2200 mAh |
Neffos C5L – 429 lei
Ecran 854 x 480 de 4,5 inchi Chipset Snapdragon 200 la 1,1 GHz 1 GB memorie RAM 8 GB stocare internă și microSD Camera foto 8 Mpx 4G (fără banda Digi), dual-SIM Baterie 2000 mAh |
Toate rulează Android 5.1. Găsiți o comparație completă pe site-ul oficial neffos.ro
Nu știu ce să zic despre ele. Pe de o parte atacă un segment bine definit al pieței, pe de altă parte se luptă acolo cu modelele sub brand propriu ale operatorilor și tot felul de telefoane din generații mai vechi, dar care sunt probabil mai bune. În plus, Android 5.1 are deja vreo doi ani. E drept, 6.0 probabil n-ar fi rulat foarte bine pe acel hardware.
TP-Link insistă ceva mai tare și pe acest domeniu. Site-ul românesc vorbește despre camere video conectate în cloud și prize inteligente prin care poți comanda de la distanță pornirea/oprirea aparatelor sau programarea lor și vezi informații despre consumul de curent. Găsiți modelul HS110 la eMAG și PC Garage.
Site-ul străin arată și ceva în plus: becuri inteligente și switch-uri inteligente, deși nu știu cine mai are nevoie de switch prin casă.
Revin în curând cu review-uri pentru routerele C2600 și C3200, modele noi și foarte performante de la TP-Link. Le-am trecut deja în topul routerelor, dar sunt multe detalii de discutat.
« De ce este importantă o sticlă de calitate pentru ferestrele casei (p)
O nouă idee în Sănătate: parteneriat public-privat pentru construirea unui spital »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
24/08/2016 la 2:59 PM
A sunat primavara anului 2015. Isi vor telefoanele inapoi.
Dragos(Citează)
24/08/2016 la 3:24 PM
Tu vezi ce scri?
“numărul 1 pe piața de echipamente wireless” poate sa insemne multe lucruri nu ce vrei tu sa zici aici ca sunt cei mai ok pe piata de routere wireless home &soho.
Ericsson, NEC, Alcatel-Lucent, Nokia Siemens Networks,Ceragon, Dragonwave, NEC, Ericsson, Huawei oferta tot wireless point to point sau point to multi point. Eu asta inteleg prin piata wireless nu routere.
SirNeo(Citează)
24/08/2016 la 4:15 PM
Eu cred că s-a înțeles la ce mă refeream.
nwradu(Citează)
24/08/2016 la 7:22 PM
Daca nu sti sa primesti critici OK. Echipament wireless inseamna mai mult decat un router. Echipament wirless poate sa fie orice echipament de transmisiuni prin microunda, poate sa fie chiar si un telefon, poate sa fie o pereche de casti sau un mouse…..
SirNeo(Citează)
24/08/2016 la 5:18 PM
Nu par sa fie cu nimic mai grozave decat alte branduri din zona asta de pret.
Petre(Citează)
24/08/2016 la 8:02 PM
“E drept, 6.0 probabil n-ar fi rulat foarte bine pe acel hardware.”
Zici asta bazandu-te pe…?
6.0 utilizeaza mai putine resurse decat 5.0/5.1. Vorbim de AOSP aici.
Faptul ca in update-urile de la LG/Samsung etc (si altii) au reusit ‘performanta’ sa faca device-urile sa mearga mai prost si sa consume mai multe resurse si baterie prin update-ul la 6.0 e exclusiv vina lor (fie ca au programatori fara experienta, fie au facut-o intentionat sa impinga lumea sa cumpere device-urile nou lansate).
Daeveren(Citează)
24/08/2016 la 8:36 PM
Poate fi un singur i ,pot fi mai multi…
Joint(Citează)
24/08/2016 la 11:08 PM
“Site-ul străin arată și ceva în plus: becuri inteligente și switch-uri inteligente, deși nu știu cine mai are nevoie de switch prin casă.”
Nu stiu despre ce switch mentionezi asta, dar cred ca ei vorbesc de switchurile de lumina inteligente din perete. Si din experinta le gasesc mai utile decat becurile inteligente, pentru ca poti controla o lustra care are mai mult de un bec cu un switch, sau un ventilator.
Bogdan(Citează)
25/08/2016 la 7:13 AM
Pai aia e, ca nu s-a inteles. Ca asta a fost si primul meu gand “wtf, de cand e tp-li nk no1 in wireless in lume?” Si da-i si google si de fapt “leading provider” si alte bullshituri de marketing chinezesc.
Radule, pai ori suntem ingineri, ori nu mai suntem?
PS: esti ok? Matilda e bine? Ai un ton mult mai zoso-istic, care nu te caracteriza.
corny(Citează)
25/08/2016 la 8:04 PM
Neffos si TP-Link sunt 2 firme diferite, deci nu poti sa le spui ca sunt telefoanele TP-Link. Vezi cumva vreun logo TP-Link pe ele?
TP-Link aduce si distribuie telefoanele Neffos, asta da, este corect.
Pentru nu stiu ce motiv obscur nu pot accesa gsmarena.com cu wireless-ul hotelului, ar trebui vazut daca apare neffos acolo.
Gaelex(Citează)