un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 24 august 2016

24 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

#dancretu

A photo posted by Dan Cretu (@dan_cretu) on

asus s5507

    5 comentarii

  1. Pai in afara de treaba cu restrictionarea aplicatiilor la accesarea internetului, toate celelalte lucruri erau deja disponibile ori implementate de vendori ori prin aplicații ce funcționau decent.

    Eu vreau în continuare un OS unde sa aleg eu ce aplicație și când poate accesa internetul ca în tarile unde traficul de date costa 10 euro/MB sau primește cu mărinimie 10 MB de trafic în roaming ce se duc cum ai dat drumul la date, orice KB contează. Și nu vreau soluții din alea ce îmi trec tot traficul printr-un VPN.

    Ultima data am avut asa ceva pe un Nokia N8 ce chiar functiona. Am putut sa las doar WhatsApp sa funcționeze. Daca se putea în 2011 de ce nu și acum? Chiar sunt singurul căruia sa ii trebuiască o astfel de funcționalitate? :)

      (Citează)

    • Păi sunt astfel de aplicaÈ›ii 3rd party, din câte È™tiu. Cred însă că e o cerință foarte niÈ™ată asta pe care o zici tu.

        (Citează)

    • iOS face asta per app (restrictionare acces cellular data). Nu are setare separată pentru roaming, totuÈ™i.

        (Citează)

    • Articolul de la Mashable e unul foarte prost si ceva ce nu ar trebui promovat, parerea mea – e o lista de 10 “best” features aleasa de ei parca random din lista de features din Nougat, doar 2-3 fiind importante dintre astea “10 best”, nici nu cred ca au testat OS-ul, au scris un articol doar din ce au citit pe net la altii. Nu de alta, dar daca l-ar fi testat nu ar fi avut cum sa omita bundled notifications de-acolo impreuna cu celelalte imbunatatiri – sunt prea importante pentru day to day use ca sa nu le pomenesti – si la fel cateva dintre features de mai jos, prea importante in day to day use fata de prostiile pe care le-au mentionat ei acolo – faptul ca am app installs ultra-rapide sau ca bateria telefonului tine mai mult sunt chestii mult mai importante decat prostii gen new emoji (is this even a feature??) sau picture in picture pt TV.

      Features cu adevarat misto sunt lasate la o parte in articol. Seamless updates? Asta e una dintre cele mai cool chestii, foarte smart implementata, as vrea asa ceva si la pc, serios. Noul JIT compiler e una dintre chestiile foarte importante la nivel de performanta, super-fast app installs, app updates, system updates, no more “optimizing apps” – sunt schimbari radicale care elimina
      mult din downtime. Noul Doze mode imbunatatit fata de cel din Marshmallow iarasi e ceva foarte util, pentru o autonomie mai mare, dar probabil ca inafara de cei cu Nexus-uri sau Custom ROMs, nu se va simti imbunatatirea autonomiei – sa nu uitam ca Doze mode cand l-au implementat Samsung si Sony, a condus (in mod halucinant) la diminuarea autonomiei in loc sa o mareasca, probabil similar si la alti producatori. Avem Vulkan, deci sa ne asteptam la performante grafice mult mai bune cu acelasi hardware. Sistemul nou de notifications ofera mult mai mult control, utilitate, acces la informatii mai rapid si mai comod, bundled notifications & stuff – probabil dupa ce se va obisnui cu ele, lumea le va aprecia si se va intreba cum a putut sta fara ele pana acum. Direct boot e o chestie foarte utila, la care doar cei care deja au encrypted storage ii inteleg cu adevarat valoarea (pana acum, pe encrypted storage, nicio aplicatie nu putea accesa vreo informatie de pe device pana nu introduceai codul PIN / fingerprint, deci imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca telefonul se reseta peste noapte – nu mai suna alarma, nu mai primeai notificari etc). Adjustable DPI on the fly e iar o chestie utila pentru multi.
      Ca in fiecare an, sunt chestii preluate de la diversi producatori si implementate “for the masses”, intr-un mod eficient si in scopul adoptarii pe plan global / universal. Aveau Samsung si LG metode de split-screen de mult timp (complet ineficiente), dar fiecare o facea intr-un anume mod, de cele mai multe ori incompatibil, multe aplicatii generau erori sau se blocau etc – nu multe aplicatii ofereau suport pentru asa ceva – asa, de-acum, aplicatiile care vor targeta Android 7 vor oferi suport pentru split-screen indiferent de device, atata timp cat ruleaza Android 7+, vof fi compatibile cu toate device-urile.

      In orice caz, probabil cele mai importante vesti sunt ca din nou avem performanta mai buna si autonomie mai mare printr-un update de soft (chestii cu adevarat reale, palpabile si utile) – insa trist este ca cei care si-au cumparat device-uri de la LG, Huawei, Samsung & co nu vor vedea prea curand aceste imbunatatiri de performanta si autonomie (in caz ca le vor vedea vreodata).
      Si o idee de posibil articol, totodata – hardware de top, dar soft facut de amatori xda-developers.com/with-the-note-7-samsung-still-delivers-embarrassing-real-world-performance/

      Din practica, eu unul as opta pentru ‘quick switch’ drept “most useful small adition” – e ca un fel de Alt-Tab pentru schimbat intre current app si previous app fara a mai trece prin toata lista de aplicatii active (cei care folosesc CyanogenMod, PureNexus sau alte ROMs sunt familiari de mai multi ani cu acest feature) – eu de cand o am, o folosesc de zeci de ori zilnic.

      PS: Iulian, pana acum puteai sa faci ce zici tu prin AppOpps, blocai permisiunea de ‘network access’ la toate aplicatiile, insa incepand din Marshmallow acea permisiune a devenit baseline pentru toate aplicatiile – o poti bloca in continuare, totusi, prin partea cu “restrict app background data”, practic atunci o aplicatie va folosi internetu doar daca o vei porni tu manual si doar cand aplicatia e in foreground. Pentru solutii mai complexe, ai destule apps de unde sa alegi.

        (Citează)

  2. nwradu:
    Păi sunt astfel de aplicații 3rd party, din câte știu. Cred însă că e o cerință foarte nișată asta pe care o zici tu.

    Din pacate alea third app sunt de 2 feluri: necesita root. Sau isi fac ele un VPN ca sa poata face apoi analiza de trafic pe cealalta parte. Cum nu vreau sa-mi rootez telefonul asta e.

    iOS-ul e cel mai aproape de asta prin a nu lasa aplicatiile sa se conecteze la datele mobile ceea ce e o solutie relativ satisfacatoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus