un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 19 august 2016

19 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Tot o imagine de-a lui Dan Crețu. Se potrivește cu părerea mea despre anumite opere de artă moderne.

#dancretu #pollock #pigeon #poop #contemporary #art #design

A photo posted by Dan Cretu (@dan_cretu) on

asus s5507

    15 comentarii

  1. În legatura cu părerea ta despre anumite opere de artă moderne:
    este pentru ca cunostintele tale legate de arta si istoria ei sunt limitate, ca sa nu spun inexistente – practic ele sunt doar pareri. Cu siguranta ca ai dreptul la ele, ca fiecare dintre noi, dar opiniile de genul acesta nu au nicio valoare fara argumente solide. Iar pentru a argumenta ai nevoie de cunostinte legate de arta, cum am spus mai sus. Nu neg ca o parte din creatiile moderne pot parea mizerii, dar asta nu ne da dreptul de a le desconsidera, fara un minim de informare.

      (Citează)

    • Ăsta-i un comentariu clasic de genul “nu înțelegi tu arta, dar eu da și mă simt superior, dar nu voi explica deloc cum și de ce”.
      Ai dreptate, fiecare are dreptul la o opinie, inclusiv despre artă.

        (Citează)

    • Amandoua sunt opere de arta. Amandoua demonstreaza ca pentru a le face, a fost nevoie de cineva cu creierul la fel de mare ca a unei gaini.

        (Citează)

    • Comentariul lui Anton este o opera de arta moderna in sine, tinteste sus si rateaza magistral.

        (Citează)

  2. Ai auzit de “operele de arta” pe care femeia de serviciu de la expozitie le-a strans si le-a aruncat la gunoi? Erau ceva instalatii cu sticle goale, mucuri de tigara etc. – http://www.ibtimes.co.uk/italy-museum-cleaning-lady-mistakenly-throws-away-rubbish-modern-art-by-goldschmied-chiari-1525775
    Ma rog, e doar unul dintre cazuri, au mai fost.
    Disclaimer: cumnatu-meu e sculptor, am fost expus la tot felul de arta contemporana, nivelul meu de toleranta e mare.

      (Citează)

  3. Ce e tastatura mecanică? nu sînt toate mecanice și electronice în același timp? O fi mecanică pentru că are roți dințate? Și de ce sînt așa de scumpe? Sau pur și simplu diferența e că una are clickul pe arc și cealaltă îl are pe membrană de cauciuc? Caz în care greu înțeleg diferențierea ”mecanică” vs ”electronică”. Chiar: care e alternativa la mecanică?

      (Citează)

    • Alternativa la mecanică e trei: cu membrană, “chiclet” și “butterfly”.

        (Citează)

    • Ok. Și atunci… care e mecanica în acestea? Că eu văd procedee ”mecanice” în toate patru variante, doar materialul fiind diferit: arc de metal, membrana din polimer, butterfly și chiclet din plastic presupun. Domnul inginer, ne dai o lămurire?

        (Citează)

    • P__is… e un termen ca oricare altul… la masina electrica de ce-i zice masina electrica? Sa-i zica dreacu mecanica pentru ca are multe parti mecanice. Geez this trollz…

        (Citează)

    • @alexEAT: cred că m-ai înțeles greșit, dacă te deranjează posturile mele te rog ignoră-le. Exemplul cu mașina electrică e foarte irelevant, toată lumea știe ce e aia, în schimb eu chiar nu știu ce sînt tastaturile mecanice și de ce sînt scumpe. Am o banuială doar și chiar voiam un răspuns mai în temă, văd că tastaturile mecanice sunt și foarte scumpe, nici nu știam ce minunăție tehnologică foloseam în urmă cu 20 de ani… Mă duc să caut prin pod, poate gasesc una mecanică din asta…

        (Citează)

    • Tastatura mecanica e o tastatura cu intrerupatoare/contacte mecanice, pe baza de arc, cu un key travel mare, dar care in ciuda zgomotelor foarte mari (asemanatoare cu o masina de scris mecanica) are avantaje de necontestat – tastele se apasa extrem de usor (foarte utile pentru scris rapid, obtii performante uriase cu ele pentru scris, poti ajunge sa iti dublezi ‘words per minute’ vs o tastatura traditionala), contactul electric se poate face inainte de a ajunge la punctul maxim de apasare (key down) ceea ce se traduce in timp de raspuns mai mic/comenzi mai rapide, foarte utile in anumite tipuri de jocuri. Fiind pe arcuri, tasta revine la pozitia ‘off’ semnificativ mai repede decat oricare dintre celelalte solutii, permitand comenzi succesive foarte rapide – utile in special pentru gaming (spamming keys). Datorita tipului de constructie si a componentelor avansate (switches) sunt cele mai scumpe, insa pe langa avantajele de mai sus, rezista si multi ani, totusi — exista persoane care inca folosesc IBM mechanical keyboards vechi de 30 de ani si care inca functioneaza ca noi, vs tastaturile pe cauciuc, care se uzeaza in cativa ani. Exista diversi producatori consacrati cu diverse game de ‘switches’, in general impartite in categorii dupa culoarea lor, cele mai populare fiind Cherry MX Switches, utilizate de foarte multi producatori de tastaturi. Categoriile sunt de genul: red (gaming), brown (compromis intre gaming si typing), black (bune pentru gaming unde ai nevoie de key spamming), blue (typing).
      Recomand sa incerci intr-un magazin mai multe mechanical keyboards si sa le compari tot acolo cu membrane keyboards, diferenta este foarte mare (pentru gaming si typing), ramane la latitudinea fiecaruia daca merita diferenta de bani si zgomotul deosebit de mare (plus ramane decizia alegerii unei culori de switches).
      Aici gasesti explicatii mai pe larg, impreuna cu niste animatii unde poti vedea (in sectiune) cum functioneaza aceste mechanical switches.
      http://www.daskeyboard.com/blog/mechanical-keyboard-guide/
      Aici un ghid/tabel cu multe tipuri de mechanical switches de la diversi producatori si rating-urile aferente fiecaruia pentru gaming/typing/mixed https://mechanicalkeyboards.com/mechanical_switches.php

      Tastaturile ‘traditionale’ sunt de tipul
      – ‘rubber membrane’ – cam toate cele ‘standard si ieftine’ sunt de tipul asta dintre cele de pc cu taste mari, din pacate membrana de silicon nu ofera aceleasi proprietati ca un arc metalic: revine mai greu la forma initiala, necesita forta mai mare de apasare iar in timp se uzeaza si isi pierde proprietatile elastice – avantajele majore sunt pretul si silentiozitatea; nu sunt recomandate pentru gaming si nici pentru speed typing
      – cele low profile (folosite in general la laptopuri), care sunt de 2 feluri: scissor si (mai nou) butterfly – vezi aici imagine https://www.keychatter.com/wp-content/uploads/2015/03/keychatter_2015-03-09_18-21-58.png

      Nota: chiclet keyboard nu este un tip anume de tastatura dpdv al contactelor de sub butoane (pot fi si mecanice, membrane, scissor etc), ci se refera doar la forma tastelor, detalii aici https://en.wikipedia.org/wiki/Chiclet_keyboard

      Sper ca acest mini-ghid sa fie util cuiva :)

        (Citează)

    • Archer: Mulțumesc. Realizezi că suntem pe blogul unui inginer, blog și de tehnologie, da? Ți se pare exagerată o discuție despre tehnologia asta? Eu zic să nu mai scrie nici despre burgeri, dăm simplu o căutare pe google.

        (Citează)

  4. Mircea, am scris eu un mini-ghid despre subiect la scurt timp dupa comment-ul tau (primul), dar vad ca inca este la aprobat de catre Radu fiindca are si link-uri. Deci revino peste cateva zile, sa apara acel comment. Eu unul zic ca va lamuri anumite persoane mult mai bine decat un google search sau articole pe acelasi subiect lungi de 10 pagini pe care o persoana care vrea sa stie “ce inseamna lucrul ala” nu le va citi niciodata.

      (Citează)

  5. Tocmai a fost aprobat comment-ul cu o mica intarziere, sper ca e util cuiva ce am scris acolo :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus