un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

O nouă tehnologie pentru baterii va dubla autonomia telefoanelor în 2017

22 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Vești bune! Pe la anul este posibil să vedem acumulatoare cu autonomie dublă față de cele din prezent!

Mă refer, desigur, la cele din telefoane și laptopuri și alte asemenea gadgeturi, după ce cercetătorii de la MIT au stabilizat suficient de bine tehnologia litiu-metal și în curând începe producția la o fabrică din portofoliul companiei SolidEnergy. Rețineți acest nume, vom mai auzi de ei.

Tehnologia exista de mai multă vreme, dar era dificil de folosit din cauza riscului de a lua foc, iar odată rezolvată această problemă bateriile operau doar la temperaturi înalte, însă în cele din urmă au trecut și peste această problemă.

Bateriile Litiu-metal din noua generație înmagazinează de două ori mai multă energie în același factor de formă sau, o altă posibilă aplicație, pot avea aceeași capacitate precum una actuală, dar într-un volum de două ori mai mic, ceea ce poate duce la gadgeturi de dimensiuni mai mici.

Veștile sunt, așadar, foarte bune. Așteptați-vă la o dublare a autonomiei telefoanelor, ceasurilor, căștilor, laptopurilor și tot ce mai aveți în jur. Anterior, creșterea tehnologiei Litiu-ion era de aproximativ 5% pe an. Saltul la 100% creștere prin trecerea la o nouă tehnologie este un salt mare. Gândiți-vă doar ce va însemna și pentru mașinile electrice atunci când astfel de baterii vor fi introduse, probabil în 2018.

Puteți vedea mai jos evoluția de-a lungul generațiilor și cum se trece de la o densitate de 250-300 Wh/kg la una de 400-500 Wh/kg.

SolidEnergy-Competition123

Și cum arată o baterie SolidEnergy de 2000 mAh față de una de 1800 mAh. Acum să vedem ce companie le va introduce prima pe piață în produsele lor.

baterie_solidenergy_1

sursa: SolidEnergy via Engadget.

asus s5507

    12 comentarii

  1. acu sa mai subtieze si catodul.

      (Citează)

  2. Musk zicea ca pana in 2017-2018 se asteapta sa avem masini cu autonomie de 1000km…

      (Citează)

  3. Pe cat punem pariu ca prima grija a producatorilor de deviceuri, dupa introducerea acetui tip de baterii, va fi sa faca telefoane si mai subtiri/usoare? Ca doar nu o fi un capat de tara daca ar pune baterii duble ca volum si acum…

      (Citează)

  4. Primul lucru care mi-a trecut prin cap: 40min autonomie cu drona :))

      (Citează)

  5. nashu_mare:
    Pe cat punem pariu ca prima grija a producatorilor de deviceuri, dupa introducerea acetui tip de baterii, va fi sa faca telefoane si mai subtiri/usoare? Ca doar nu o fi un capat de tara daca ar pune baterii duble ca volum si acum…

    Si aplicatii care sa rupa bateria tot mai mult si bineinteles mai multe nuclee si ecrane si mai mari.

      (Citează)

  6. io creca primul lucru va fi cresterea pretului la telefoane, de la 30 de milioane la 40 de milioane..ca deh..

      (Citează)

  7. Au fost multe articole in ultimii ani cu noi tehnologii care promiteau baterii cu autonomie mare, dar nimic nu s-a concretizat. Probabil va fi cazul si acum, din pacate.

      (Citează)

  8. O sa meargă bine pana ia foc vreo chinezărie cu baterie de genul, orcum nu ma astept la o creștere autonomiei, o sa folosească bateria ca e mai mică si o sa mai puna pe lângă ceva tâmpeni care o sa consume si mai multa baterie, orcum piața telefoanelor e pluta momentan daca iti iei un Apple, un telefon de calitate (am avut S-URI si note-uri la viața mea calitate de rahat cred ca doar sony ii mai bate la calitate proasta) poti sa il ti lejer 3-4 ani.

      (Citează)

  9. faptul că vor avea capacitate dublă nu va rezolva problema autonomiei, întotdeauna va exista acel developer de aplcații care să deie frâu liber imaginației… când vreodată s-a făcut un demers în lumea smartphone întru economie?? de baterie, de resurse, etc???

      (Citează)

  10. Pai in articolul de pe EE Times ziceau ceva de A123 Systems.
    Eu am înțeles că ei o să producă noua baterie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus