un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noul Note 7 va fi, probabil, cel mai performant phablet din piață

3 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Samsung a prezentat noul Note 7 și veștile sunt bune, chiar dacă nu-i nimic crucial la mijloc, ci doar este o nouă generație, mai performantă, mai frumoasă, cu mici îmbunătățiri. Se va lansa și la noi pe 2 septembrie, iar la precomandă va fi disponibil din 16 august; cei care precomandă vor primi o cască Gear VR.

Nu s-a spus nimic despre preÈ›.

Schimbările majore sunt patru la număr: telefonul (și stylus-ul, de altfel) este rezistent la apă și praf IP68, are slot microSD și s-a trecut la un conector USB tip C, adică mufa reversibilă, ceea ce sper să impulsioneze și apariția de accesorii USB tip C, momentan fiind o penurie în piață de așa ceva. A patra schimbare majoră este bateria de 3500 mAh, cu 500 mai mult decât generația anterioară.

De ce Note 7? Unde-i Note 6? Nu este. Samsung a trecut direct de la Note 5 la 7 pentru a folosi același număr ca și Galaxy S7, motivând că mulți cumpărători credeam că Note este cu o generație în urma gamei S, deși nu era cazul. Le dau dreptate pentru schimbare, deși cei răutăcioși vor spune că au făcut-o și pentru a fi în același număr ca și iPhone 7.

Note 7 are ecranul curbat pe ambele laterale, ca un Edge, iar camera foto este cea de pe Galaxy S7 și S7 Edge, adică una dintre cele mai bune din piață (am făcut un rezumat al camerelor foto din acest an aici), cu 12 megapixeli, obiectiv F1.7 și un sistem foarte rapid de focalizare.

samsung_note_7_1
samsung_note_7_2

Memoria internă este de tip UFS 2.0, ca și la generația anterioară, dar observ că Samsung n-a avut curaj să introducă și carduri de memorie UFS, ci a mers tot pe formatul microSD. Păcat, cu 64 GB stocare inclusă ar fi oferit o memorie suficientă, iar cine voia mai mult făcea trecerea la aceste noi carduri foarte rapide.

S Pen-ul a trecut la un vârf de 0,7 mm, foarte subțire. Sticla ecranului este Gorilla Glass 5, o nouă generație, iar telefonul integrează și un scanner ocular pentru autentificare biometrică; funcția este gândită în principal pentru plăți cu Samsung Pay, deci la noi aici nici nu are rost să o discutăm. Oricum nu sunt mare fan al scannerelor de iris.

Iată specificațiile tehnice principale:

  • ecran 5,7 inchi 2560×1440 px, Gorilla Glass 5, Super AMOLED
  • cameră foto 12 Mpx cu stabilizare optică, F1.7, focalizare dual pixel, frontală 5 Mpx F1.7
  • baterie 3500 mAh, încărcare rapidă pe cablu È™i wireless
  • coenctivitate USB tip C, Wifi AC, Bluetooth 4.2, NFC
  • senzor de amprentă È™i recunoaÈ™tere de iris
  • chipset octa-core 2,3 GHz, memorie RAM 4GB, stocare internă 64 GB È™i microSD
  • Android 6.0.1
  • 153.5 x 73.9 x 7.9mm, 169g

Iată și câteva accesorii noi, prezentate acum. Bateria aceea cu fast charge este interesantă pentru că folosește conector USB tip C, dar din păcate nu va putea fi utilizată și la alte telefoane cu USB tip C pentru că cei din spatele standardului USB sunt idioți. Explic altădată.

 

Și un infografic făcut de Samsung cu diferențele față de generația anterioară:

comparatie_note5_note7

Pe total, impresia mea este că Note 7 rămâne fără concurent real în gama phablet și doar iPhone 7 Plus îi poate da de furcă.

asus s5507

    8 comentarii

  1. Numa’ bun de prins pokemoni :)).

      (Citează)

  2. Penurie de USB type c ? Majoritatea producatorilor de accesorii au disponibile o gramada de adaptoare , uite un exemplu :

    http://www.trust.com/en/usb-type-c

      (Citează)

  3. Un Galaxy S7 Edge mai mare?
    Si vine cumva ca next step pentru doua telefoane: Note 5 si Galaxy S6 Edge Plus.

      (Citează)

  4. Ca fost utilizator de Android si Samsung in mod special si actual utilizator de Apple 6S Plus (dar nu si apple freak) pot spune ca Samsung de la S6 incoace face cele mai frumoase telefoane. Ei au o problema cu sistemul de operare – mi se pare aberant sa nu lansezi Note7 cu Android 7.0 – dar cu siguranta Google nu le dadea ok pe asa ceva inainte de lansarea Nexusurilor.
    Pe de alta parte, lumea va cumpara (inca) Apple pentru iOS, numai ca strategia asta a Apple de a nu schimba mai nimic cred ca ii va duce in 5-10 ani la rezultatele Blackberry-ului. Sa nu uitam ca si BB aveau acceasi abordare si uite unde au ajuns.
    Ultima speranta ramane la 7S/7S Plus – dar momentan Note 7 mi se pare absolut superb. Ce misto era daca puteai pune iOS pe el :))

      (Citează)

  5. Penurie de accesorii USB-C? Poate doar in Romania, ca in rest e plin de orice vrei, de la toti producatorii, arunca doar un ochi pe Amazon. Eu mi-am cumparat multe accesorii USB-C de pe Amazon, de anul trecut.

    Incarcare rapida se poate face foarte eficient si respectand standardul USB-C (vezi bateria de 3450 mAh din Nexus 6P), dar nah, fiecare producator vrea sa fie mai special si sa aleaga o cale neortodoxa de a implementa fast charge, in mod iresponsabil calcand in picioare ‘compatibilitatea universala’ a standardelor emise de consortiul USB ai caror membri sunt si Samsung.

    Raman la parerea exprimata si intr-unul din articolele trecute si anume ca cei care implementeaza in mod abuziv USB-C ar trebui exclusi din USB-IF, intrucat nu mai sunt “USB compliant”. Incepe sa devina ‘vestul salbatic’ partea de incarcare si din pacate in viitorul apropiat vom vedea multe cazuri de device-uri defectate pentru ca au folosit incarcatoare de la alti producatori.

      (Citează)

  6. Vesti bune de pe frontul USB-C, in sfarsit se iau masuri pentru a coopta cat mai multi producatori in programul de certificare pentru incarcatoare care sa respecte standardul USB-C, implicit prin afisarea noului logo “USB certified charger”. Sa speram ca aceasta initiativa va pune capat practicilor “abuzive” ale Samsung, HTC si LG de a lansa pe piata incarcatoare “not compliant”.
    http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2016/08/Screen-Shot-2016-08-16-at-1.23.51-AM-980×715.png

      (Citează)

    • USB e greÈ™it din start, o să scriu despre asta. E condus de niÈ™te oameni complet neinspiraÈ›i care după atâția ani nu sunt în stare să facă ce trebuie.

        (Citează)

  7. Well, no problem, e simplu – daca nu poti schimba lucrurile (membru fiind – dupa ce tu singur ai votat noile standarde, paradoxal!), atunci iesi din alianta, nu ti s-ar parea normal si etic? Sa iti faci propriul conector (a la Apple) sau sa faci o alianta cu celelalte companii care considera ca USB-IF nu ar mai trebui sa fie organizatia ce defineste industry standards, astea ar fi masuri complet logice, normale si rationale.
    Dar nu, cum sa faca ei asa ceva, ia sa se-apuce de capul lor sa modifice niste “industry standards” intr-un mod complet iresponsabil si care poate pune in pericol aparatele consumatorilor (ale competitiei, e adevarat, pt ca exactly this is the catch). Urat ce se intampla si pacat ca site-urile mari nu vorbesc despre acest bullshit decat in treacat sau behind the scenes, pentru ca nu vor sa se puna rau cu smartphone manufacturers sa nu-si piarda invitatiile la lansari sau exclusivitatile la produse pentru review. Iar toate astea vin din deal-urile cu Qualcomm, fireste – care Qualcomm a oferit niste explicatii puerile, plasand toata vina catre manufacturers, spunand ca uite, noi le vindem tehnologia de quick charge, dar faptul ca ei implementeaza o tensiune peste standardul admis in specificatii e problema lor, deci intrebati-i pe ei. E o leapsa ca la gradinita, in care, din pacate, consumatorul e singurul afectat – din pacate, tocmai consumatorul care cumpara produsele oficiale/certified e afectat.
    Ceva detalii tehnice chiar de cand a izbucnit ‘scandalul’ anul trecut – https://plus.google.com/+BensonLeung/posts/cEvVQLXhyRX

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus