un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Are cineva căști cu active noise cancelling? Funcționează?

11 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

41 comentarii

Nu știu pe ce să mai cheltui milioanele câștigate din blog, așa că mă uit după o pereche bună de căști cu anulare activă a zgomotului ambiental. Astfel de căști folosesc microfoane pentru a detecta sunetul din jur și apoi difuzoarele din căști emit un sunet de formă opusă (un fel de atomi de sunet speciali, în limbaj lejer) care-l anulează.

Nu vreau să ascult muzică la căști over-the-ear, sunt prea mari și greu de transportat. Le-am avut în concediu la mine și în majoritatea timpului am preferat să le folosesc tot pe cele mici, in-ear (care se introduc în ureche), care încap în buzunar și pe sub tricou. Atâta doar că astfel de căști nu au o izolare bună a sunetului exterior, așa că poate unele cu active noise cancelling ar ajuta în plus.

Ar cineva astfel de căști? Funcționează bine tehnologia în situații precum zgomotul de mașină, de avion sau alt bâzâit ambiental?

Nu sunt multe căști tip in-ear cu noise cancelling pe piață. Sony-urile de care vă spuneam aici, câteva modele Audio-technica. În România se aduc puține modele de căști high-end, dar nu-i nimic, mă interesează mai mult experiența pe care ați avut-o utilizându-le, nu de unde se pot cumpăra acum, chiar dacă acele Sony s-au ieftinit ceva de la lansare.

Un alt dezavantaj al acestor căști este că au o cutiuță, ceva de forma unei brichete, în care se face procesarea de sunet în antifază și care are o baterie de alimentare, fie ea reîncărcabilă sau nu. Bănuiesc că atunci când se termină bateria devin niște căști normale. Este însă dificil de transportat acea cutiuță, încurcă?

Are cineva informații?!?!!!1

Doi la mână, în același timp există ceva numit Comply foam, niște vârfuri pentru căști ce se laudă cu o izolare mult mai bună a sunetului. Iată site-ul oficial, iar aici e un tabel mare cu lista de compatibilități. Căștile mele din prezent sunt pe listă, deci aș putea lua așa ceva. Dar or fi bune?

sony_hi_res_audio_casti_walkman_03

asus s5507

    41 comentarii

  1. Da, bose cx300

      (Citează)

  2. Am avut ocazia sa testez niste Sony cu active noise canceling pe un autobuz, avea un prieten de-al meu. Da, functioneaza, chiar am ramas surprins cat de bine. Nu se audea deloc motorul, desi stateam in spate. Desigur, daca cineva iti vorbeste, se aude ca si cu niste casti normale, cea ce poate fi un avantaj pe strada, de exemplu. Sunt un pic audofil (detin momentan o pereche de Shure SE-215), drept urmare calitatea sunetului efectiv nu m-a impresionat, desi din cate imi amintesc a dat pe Sony-uri 300-400 euro – el oricum le folosea pt. a asculta audiobook-uri.
    De cutiuta nu imi amintesc sa fi fost separat – era pe o parte un switch de la care se putea porni / opri noise canceling-ul, si atat. Per total nu mi s-au parut nici grele, dar le-am purtat doar timp de cateva minute, ce-i drept.

      (Citează)

  3. Salut Radu, deși n-am căști cu noise cancelation de la Sony (de fapt am unele dar sunt prea vechi ca să mai fie de actualitate) am unele Microsoft (de birou) și o pereche de in-ears de la Harman Kardon, numite AE, cu vârfuri Comply.

    Pentru lucrat la birou și ascultat muzică + vorbit pe Skype căștile cu noise cancelation sunt foarte bune, efectul de atenuare al zgomotului de fundal chiar funcționează și e util. Nu le-am testat pe stradă sau în medii mai zgomotoase dar pentru birou își fac treaba bine.

    Tips-urile Comply de la in-ear-uri sunt și ele foarte faine, oferă un confort foarte bun doar că se murdăresc foarte repede și trebuie privite ca niște consumabile. Spre deosebire de vârfurile de silicon, tips-urile Comply nu se pot curăța de niciun fel, chiar dacă le speli cu săpun etc. proprietățile lor de etanșare încep să se piardă odată ce încep să se murdărească. Așadar trebuie schimbate relativ des, mă gândesc că odată la 1-2 luni de folosire intensă.
    Hope this helps. :)

      (Citează)

  4. eu am Sennheiser de bagat in ureche, nu prea mai auzi nimic din exterior, pur si simplu izoleaza ca dopurile pt apa.

      (Citează)

  5. Nu sunt in-ear dar sunt usor de transportat: BOSE QC25 sau QC35 (wireless).

    https://www.youtube.com/watch?v=DAxj9CjczXw

      (Citează)

  6. mergi pe bose QuietComfort 20. Sunt scumpe dar cele mai bune pe ANC. cel de mai sus ti-a recomandat bose dar cu numele modelului Sennheiser.

      (Citează)

    • CX300 cred că am deja. Sau or fi CX200, am uitat.

      Da, am mai citit despre Bose QC20 și văd că toate review-urile sunt bune. Pretul e 1349 lei, însă, mi se pare uriaș.

        (Citează)

  7. La Sony Xperia Z2 am castile standard in-ear care sunt cu Noise Cancelling si fac treaba destul de bine mai ales in avion. Procesarea necesara este facuta de telefon.

    Mai multe detalii aici: http://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/sony-xperia-z2-vine-cu-o-noua-tehnologie-activa-de-anulare-a-zgomotelor-de-fundal

      (Citează)

  8. nu exista casti noise canceling in-ear comfortabile si trendy / fancy

    Miliardele facute din blog ar trebui investite in imobiliare
    Gen : http://www.danieldobre.ro/casa-vila-14-camere-de-vanzare-cismigiu-bucuresti-4966.html

      (Citează)

  9. Noise canceling = BOSE. Am incercat si altceva, nu se compara.

      (Citează)

  10. Eu am Bose QC15. De multi multi ani!
    Anul asta am schimbat buretii.
    Dupa primul zbor cu ele pe urechi nu mai vrei sa zbori niciodata fara!
    Intotdeauna am o baterie de rezerva. O baterie tine extrem de multe ore! Doar ca nu vrei sa se termine in timpul unui zbor. Intr-unul din zboruri a venit un tip la mine si m-a intrebat daca nu cumva am baterie de rezerva, ca imi da 10$ pe ea. I-am dat-o cu o conditie – sa mi-o dea inapoi inainte sa aterizam, era baterie reincarcabila.

    In timpul zborului in majoritatea timpului scot cablul pentru ca nu e nevoie de el ca sa “faca liniste”. Are si adaptor pentru mufele de la scaunele avioanelor. Castile astea fac parte din bagajul meu obligatoriu.

    Nu le folosesc cand merg pentru ca imi aud pasii. Chiar daca am muzica pornita, vibratiile pasilor se propaga si le auzi si nu e chiar placut.
    Dar in rest – sunt calul de bataie! Am avut si am grija de ele si functioneaza perfect dupa 6+ ani!

    Upgrade-ul e QC25. Nu am avut nici un motiv sa schimb QC15 pentru 25. Sunt practic acelasi produs.
    Cand se vor strica QC15 mi le voi cumpara pe QC35. Tentant pentru ca au blutooth si cablu. Nu neaparat tentant faptul ca se incarca si cand se termina bateria trebuie sa apelez la bateria externa a telefonului.

    Le recomand absolut calduros! In jurul meu sunt 6 persoane care si-au cumparat din cauza mea si nici unul nu m-a injurat pentru recomandare.

    Am purtat aproape 2 ore si Bose A20. Noice reduction aici e in alta liga! Bine, si pretul e mult in alta liga!

      (Citează)

  11. Bose Q20. Sunt în ear și simply the best. Ca poți sa și dormi cu ele fără să te simți ca un drujbar cu niște imensitati pe cap.

    Le folosesc numai în avion ca altfel nu își prea au rostul.

      (Citează)

  12. eu am o pereche de bose qc15 si pentru avion sunt foarte bune. cand le pornesti dispare zgomotul de fond.

    daca pui si un pic de muzica in surdina nu mai auzi nimic.

    partea buna e ca taie frecventele cu zgomot si poti auzi daca vorbeste cineva cu tine.

      (Citează)

  13. Tocmai ieri am testat in avion niste căști cu noise canceling, au mers perfect. Erau de la Bose, nu stiu exact ce model, ca isi pusese si Qatar brandul peste.
    Pe scurt, calitatea sunetului a fost perfecta, nu am auzit deloc motoarele.

      (Citează)

    • Acum vreun an, sau doi?, aveau QC25, nu scria Bose pe ele, dar sunt cele cu mufa rotundă care se prind de căști.

        (Citează)

  14. “Nu știu pe ce să mai cheltui milioanele câștigate din blog, așa că”

    :)))))
    Sir, you have my like.

      (Citează)

  15. Am niște Bose qc25 și eu. F bune pe avion. Decente le spre bine în ceea ce privește sunetul. Pt muzica prefer niște Technics d-asta de dj, nu mai știu modelul.
    Daca vrei sa testezi cateva zile qc25, ți le pot împrumuta.

      (Citează)

    • Scumpe rau Bose astea smechere! :)
      Ca ma gindeam sa iau ceva pentru sufetul meu dar puii mei 1300-1400 lei parca e cam multisor pentru niste casti.
      Sa vedem totusi.

        (Citează)

    • Eu le-am luat o data dupa amazon.co.uk cand erau la oferta. Cred ca au fost vreo 150 de lire (sau asa ceva, vreo 900 lei in bani romanesti, cand era lira mai sus).

        (Citează)

    • Să vină Black Friday!

        (Citează)

  16. Eu am venit aici să aflu mai multe despre atomii de sunet

      (Citează)

  17. Am casti on head cu ANC . Functioneaza impecabil ! Diferite modele (Nokia , Avantree , Sony) .

      (Citează)

  18. Sony MDRZX770DC Noise-Cancelling Bluetooth Headphones la 120$ sunt ok, isi merita banii.

      (Citează)

    • Salut,
      ma uitam si eu acum dupa niste casti cu ANC si vad ca aceste Sony au scazut destul de mult la pret. Le-ai testat pe avion, cum reusesc sa anuleze zgomotul de fond ? Ai avut ocazia sa le compari cu niste BOSE? Multumesc !

        (Citează)

  19. eu folosesc o pereche si sunt periculos de bune cele produse de nemtii de la bragi… store.bragi.com

      (Citează)

  20. https://uk.akg.com/on-ear/N60+NC.html
    Ca si sunet se aud foarte bine. Ca si NC sunt perfecte. In autobuz nu se aude nici un zgomot, asa ca nu vei auzi toate babele :)
    Am avut de ales intre BOSE QC25 si AKG si am ales AKG chiar daca AKG-urile sunt pe fir si nu BT.

      (Citează)

  21. Sunt curios, ANC-ul functioneaza si pentru vecinii care dau gauri/sparg pereti?

      (Citează)

    • Estompreaza cam 50-60% daca nu ai si muzica pornita in ele si cam 80%-90% daca sunt cu muzica pornita.
      Cu cat zgomotul e mai uniform (acelasi frecvente) cu atat se anuleaza mai bine.
      Cred ca la bormasini mai e si partea pe basi, care e cam imposibil sa o estompezi cu niste difuzoare mici de pus pe urechi.

        (Citează)

  22. estompreaza —> estompeza evident :)

      (Citează)

  23. Bose qc20.
    Folosesc aproximativ 2 ore zilnic. Au acea cutiuță externa unde se face procesarea sunetului. Le banui ca s-ar putea rupe cablul fix în zona cutiutei minune (cum se întâmplă la încărcătoarele apple).
    Prima senzație după ce începi sa folosești căști cu tehnologie activa de noise cancelling: parca ai avea urechile înfundate din cauza scăderii presiunii atmosferice.
    Nu știu la alte persoane, la mine am observat ca îmi produc amețeală dacă le folosesc o perioada îndelungată, în special dacă fac activități fizice.
    Zgomotele traficului urban – aproximativ 40-50% eliminate. Un motor de mașină se aude precum dezumflarea unei mingi. Zgomotul de claxon se aude nealterat. Vocile ambientale se aud mai îndepărtate.
    Intr-un birou, zgomotele eliminate: tastatul, aerul condiționat, fosnetele de foi, scaune, trintitul unei uși.

    La un concert: instrumentele de percuție sunt aproape eliminate, bass-ul la fel (il simți în cutia toracică). În acel moment auzi ce cântă de fapt artistul.
    În avion, zgomotul motoarelor este redus aproximativ 80%. Cea mai buna utilizare a lor cred ca este in acest caz.

    În cazul meu, nu recomand utilizarea excesiva.
    Calitatea sunetului generală: peste medie, dar nu: “wow”. Alterează sunetul original, amplifica puțin bass-ul și mediile.

    Din păcate, vom tot auzi de căști cu eliminarea zgomotului ambiental.

      (Citează)

  24. Bose QC25 face zborul cu avionul o placere! si muzica are alt “aer” e altceva. pretul este ok avand in vedere calitatea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus