un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Și #nueorusine să mănânci salate

9 Jul 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

87 comentarii

nueorusine_1Eu n-am crezut atunci când cei de la Eisberg mi-au spus că bărbaților le este rușine să mănânce salate pentru că n-ar fi un gest prea bărbătesc. Cică așa zic studiile.

Așa că în această săptămână am pus pe net câteva fotografii de prin casă, sub sloganul #nueorusine (să gătești sau să calci rufe), iar acum trebuie să vă spun că nu-i o rușine nici să mâncați salate, dar… chiar trebuie să fac asta?

Adică, e o rușine? Eu tot sper că studiile se înșală. Ați văzut alte articole de pe blog, sunt fan burgeri, am scris multe despre fripturi de vită, dar toate acestea au mereu lângă ele o salată. Din când în când, mai ales acum vara, ne facem chiar o salată ca fel principal, chit că eu trișez și pun în ea poate un ou poșat sau niște pui sau prosciutto, dacă or fi prin casă. Uitați aici o rețetă mișto.

Nu mi se pare ceva de rușine, că nu mai am 16 de ani ca să cred asta, ci chiar o necesitate pentru un stil de viață sănătos, mai ales că în multe alte ocazii mănânc ce-am la îndemână sau ce-am poftă, nu ce-ar fi recomandat de nutriționiști. Am evoluat de la “să dăm foc legumelor!” la “astă seară vreau doar o salată!” și mi se pare ceva absolut normal. Mi se par dubioși oamenii care zic contrariul.

În particular despre Eisberg, ei produc salate preambalate, cu câte 4-5 ingrediente diferite în ele și inclusiv opțiunea de dressing ambalat separat. Avantajul este că nu trebuie să cumperi separat toate tipurile de legume (că de exemplu nu poți lua doar un pic de rucola, ci tot o caserolă întreagă, sau un sfert de varză roșie – dacă vrei doar o porție), îți dau ei mixul potrivit și sunt deja spălate înainte de ambalare. Le poți mânca direct.

Pe asta cu spălatul nu o credeam, le mai spălam eu acasă, dar acum vreo 3 luni am vizitat fabrica Eisberg și procedurile de acolo sunt duse la extrem în ceea ce privește igiena și spălarea legumelor. După vizită, nu doar că nu le-am mai spălat eu, dar le-am cumpărat cu și mai mare încredere.

Au diverse combinații de salate ambalate în pungi, gata de turnat în bol sau de pus în burgeri sau cum vreți voi, cât și niște salate ambalate mai “fițos”, cu sos și furculiță inclusă, pentru a fi mâncate la birou sau la un picnic. Iată niște fotografii făcute în aprilie cu o astfel de salată, observați dressingul fără E-uri, roșiile pe care a trebuit să le tai eu și furculița inclusă în pachet.


salata_eisberg_picnic_4

Acum un concurs: dacă nu vă e rușine să mâncați salate, spuneți-mi în comentarii un ingredient care vi se pare că le face mai speciale (de exemplu niște bucățele de nucă sau de ananas), puteți câștiga niște premii surpriză (inclusiv pentru mine) de la Eisberg. Trag mai târziu la sorți trei câștigători. Sănătate!

    87 comentarii

  1. Salatele cele mai speciale sunt cele de carne.

      (Citează)

  2. Bucatele de branza (sa nu fie prea sărată}.

      (Citează)

  3. Faptul ca ambalează salata prespalat e maximul avantaj. Am salată în grădina la ai mei și e ușor de spălat ca ma îngrijesc sa nu fie plina de nămol când o culeg. Salatele de piață nu sunt așa, nici alea neambalate din supermarket. De cele mai multe ori zici că sunt crescute în pământ precum cartofii.

    Aia de zici tu că e ambalata fitos e super utilă. Nu cumpăr așa ceva acasă, dar când merg în alte părți și stau la hotel dacă nu am pofta să irs seara la o cârciumă ceva, e masa perfectă.

    Pe linie de ingrediente, eu asortez salata asta cu pătrunjel și leuștean, dar abundent, gen în raport de 1:3 sau așa.
    *Ia tu premiile, mulțumesc.

      (Citează)

  4. Avocado, clar! :)

      (Citează)

  5. Miez de semințe de floarea-soarelui :D

      (Citează)

  6. Curmale

      (Citează)

  7. Niste nuci, seminte si bobite de rodie ma bucura pe mine să găsesc în salate :)

      (Citează)

  8. Bucatele de feta cu oregano si seminte de canepa :D

      (Citează)

  9. Valentin Tutu

    09/07/2016 la 9:06 AM

    Spanac (baby) cu boabe de naut (le gasesti la Mega gata fierte), branza de capra si ardei capia copti. Ce buna e :)

      (Citează)

  10. Nu stiu ce sa zic cu satele astea ambalate prespalat. Ultima oara cand am consumat nu mi a picat prea bine. Avand atata umiditate, in cateva zile pot dezvolta mucegaiuri, extrem de periculoase chiar si in cantitati foarte mici. Daca un producator sustine contrariul, inseamna ca baga ceva antifungice, care iar e nasol…

      (Citează)

    • Din ce țin minte de la fabrică, se ambalează diferit în funcție de caz. Unele salate au nevoie de umezeală în pungă, altele nu, altele sunt cu atmosferă controlată. Au termen de valabilitate pe pungă, cred că ești în siguranță în interiorul lui.

        (Citează)

  11. Sos de rodii ca dressing. Da un plus excelent oricărei salate.

      (Citează)

  12. Putin parmezan

      (Citează)

  13. Cand fac o salata, pun macar o chestie dintre avocado, caju si gorgonzola. Fara ele, viata e tare pustiu… :)

      (Citează)

  14. Seminte de susan si smochine proaspete.

      (Citează)

  15. Rodie

      (Citează)

  16. Studiul respectiv nu exista in realitate,
    E doar o gaselnita folosita in publicitate;

    Astia de la #Eisberg sunt in pana de idei,
    Iar sa mananci (doar) #salata e pretty gay; (n-am gasit alta rima)

    Doar alaturi de o fleica suculenta,
    Salata devina consistenta.

      (Citează)

  17. Muguri de pin, parmezan, boabe de struguri

      (Citează)

  18. Seminţele de dovleac aduc ceva diferit in aceste salate, comparativ cu salata din copilarie cu roșie..castravete..ceapă și muuult ulei! ?

      (Citează)

  19. Parmezannnn, parmezan din belsug:)

      (Citează)

  20. Migdale, sunt preferatele mele! :D

      (Citează)

  21. Reductie de otet balsamic merge aproape mereu la o salata

      (Citează)

  22. Auzi, dar nu te hotaresti si tu odata?

    Ca vad pe prima pagina o poze pline cu prajituri, gogosi simple sau gogosi pe care s-a turnat glazura in nestire, apoi, imediat deasupra, faci apologia salatelor si ne arati niste verze cam obosite taiate in doua de niste flacai-ninja imbracati in albastru.

    Cum crezi tu ca pot sa convingi cu salatele in felul asta? :)

      (Citează)

    • Mănânc de toate. Ce-i drept, prăjiturile și burgerii și pizza sunt “treaturi”, din când în când. Ieri, de exemplu, am mâncat pui la grătar cu salată de la pungă, dar ce poți scrie despre asta :P

        (Citează)

  23. Hahahaaa!
    Busuioc si otet balsamic cu ulei de masline. Simplu.

      (Citează)

  24. Ardei iute verde și racola, năut fiert și chilli proaspăt măcinat. Nu numai pentru fanii de iute, căci aroma se combină cu restul.

      (Citează)

  25. Neapărat oțet balsamic și porumb?

      (Citează)

  26. Porumbul da putina dulceața in salata si bineînțeles putina carne fie ea de pui sau de peste se potrivește la orice salata.

      (Citează)

  27. Morcov crud taiat fideluta!

      (Citează)

  28. ceapa

      (Citează)

  29. Ciocolata cu dressing de ulei balsamic!
    Yam Yam Yam

      (Citează)

  30. Mici bucatele de piept de pui la gratar+bucati de mozzarela. Delicios

      (Citează)

  31. Mmmm, cateva migdale. :-)

      (Citează)

  32. Brocoli,Nuci,seminte,branza.

      (Citează)

  33. Buna. masline sau muraturi, dupa caz ?.

      (Citează)

  34. Telemea.

      (Citează)

  35. diverse varietati de piper

      (Citează)

  36. Lămâiță. Fărâmițată intre palme și presărată peste orice salată simplă care să aibă și puțin parmezan..

      (Citează)

  37. alune de padure. am mancat acum ceva timp o salata cu alune si mi s-a parut foarte faina.

      (Citează)

  38. Fructe uscate pisate de SUMAC sau cum li se mai spune, otetar mirositor cu un gust acru, fructat si astringent. Se gaseste in comert sub forma de pudra, dau o savoare aparte salatei. Se foloseste in salatele orientale, alaturi de rosii, patrunjel, humus, etc.

      (Citează)

    • Am sumac, l-am ochit la Calif că-l pun acolo în kebaburi și am luat și eu acasă, dar nu m-am gândit că ar merge în salate. Îl pun pe carne, are un gust la care încă nu m-am decis dacă-mi place sau nu.

        (Citează)

  39. Scrumbie afumată, ca să nu mai fie nevoie de sare adăugată.

      (Citează)

  40. Pfoai, cate lucruri marfa de bagat in salata… Toate sunt speciale :D

    – in primul rand pentru mine salata fara rosii nu exista! (taiate cuburi)
    – ulei de masline + lime
    – patrunjel
    – mango mai necopt taiat tot cuburi
    – rucola
    – oregano
    – ardei iute!

    Restul sunt variable, mai o mozarella, mai o feta, mai o vita, un avocado, un ton etc.

    PS: Daca exista barbati care o ard cu placa “nu e masculin sa mananci salata” inseamna ca au ceva foarteee mic in pantaloni de simt nevoia sa compenseze in halul asta. Presupun ca ei nici nu scot rufele la uscat, nu spala vasele, nu gatesc in general (in afara de gratar si cartofi prajiti evident), si nici nu dau cu aspiratorul.

      (Citează)

  41. parmezan si migdale.:)

      (Citează)

  42. Ce porcarie, mie nu imi este rusine sa mananc salate, chiar sunt destul de obsedat sa mananc cat mai multa salata. Imi place la nebunie sa si gatesc.

      (Citează)

  43. Branza rasa pe deasupra sau bucati de branza albastra

      (Citează)

  44. Bogdan alexandrescu

    09/07/2016 la 8:23 PM

    Jumatate de avocado

      (Citează)

  45. Migdale

      (Citează)

  46. Off: Jicama si Orange Muscat Champagne Vinegar :)

      (Citează)

  47. parmezan!!!

      (Citează)

  48. Eu am inceput sa mananc salate doar de vreo 6 luni. Mancam și inainte, dar nu ca fel principal, asa ca nu am avut prea mult timp sa experimentez cu ingrediente mai “exotice”. Îmi place sa pun suc de lamaie și telemea sau niste prosciutto.

      (Citează)

    • Caută să pui ceva mai “crunchy”, de exemplu bucăți de nucă, muguri de pin, măr, nectarine, ananas sau altceva de genul acesta. Și un alt truc este să încerci diverse uleiuri, că poți găsi în comerț ulei de nucă, de exemplu.

        (Citează)

  49. Suc de lamaie si branza cremoasa sau alta branza feta

      (Citează)

  50. Zahar brun, jumătate de linguriță pentru textura.

      (Citează)

  51. Migdale.

      (Citează)

  52. Niste creveti la tava:)

      (Citează)

  53. Eu am pus putina brânză maturată, absoarbe mai bine uleiul de măsline.
    Brânză maturată vreun an.
    Alt ingredient folosit mai des e pătrunjelul.

      (Citează)

  54. Câteva cuburi de portocala proaspătă îi va da salatei o aroma aparte.

      (Citează)

  55. Dressingul! Ala face diferența dintre o salată delicioasa și o amestecatură de legume.

      (Citează)

  56. O branza buna, cu siguranta.

      (Citează)

  57. Boabe de porumb (de preferinta congelat, e mai sanatos decat cel la cutie).

      (Citează)

  58. ceva cu ardei gras e mezu

      (Citează)

  59. Cardamom, cam greu de gasit dar ofera un gust aparte in salate…

      (Citează)

  60. ridichi
    ulei de masline
    putina sare

      (Citează)

  61. Nu stiu cat de speciale sunt, dar asta pun eu in salate: piept de pui, seminte de floarea soarelui, anas (cum ai zis si tu). Acum depinde si de salata. Imi place branza sarata, niste telemea cu rucola si rosii merg perfect pe timp de vara.

      (Citează)

  62. “spuneți-mi în comentarii un ingredient care vi se pare că le face mai speciale”
    -oua umplute.
    -oua umplute cu ce?
    -cu tandrete.

      (Citează)

  63. Eu as merge pe avocado, mozzarella si diferite feluri de seminte.

      (Citează)

  64. cea mai buna leguma e tot porcul deci ar merge adaugat niste crisppy bacon macar,,,

      (Citează)

  65. Brânză, nici nu contează ce, dar să fie brânză!

      (Citează)

  66. Salata+branza(telemea usor sarata)=love!

      (Citează)

  67. Oua de prepelita fierte si branza de capra.

      (Citează)

  68. Creveti sau ton

      (Citează)

  69. Branza, ori feta mai putin sarata cu cateva masline semi sarate ori parmezan!

      (Citează)

  70. avocado sau branza (feta, parmezan, oricare)

      (Citează)

  71. Tarhon (proaspat sau uscat) si cel putin 3 tipuri de branza :)

      (Citează)

  72. Radule, ai mancat salatele? :D Unde sunt premiile? :D

      (Citează)

  73. Gata, gata, nu le-am mâncat, am fost la pizza :P

    Am folosit random.org pentru comentariile valide de până acum. Au ieșit următoarele numere: 6, 9 și 25.

    Asta înseamnă că au câștigat RDK, Valentin Tutu și Alex. Îi contactez eu pentru a le cere adrese de livrare.

    Posibil ca numerele 6, 9 și 25 să nu mai corespundă acum cu ei, că pentru extragere am scos comentariile ce nu respectau regula și acum le introduc la loc în discuție.

    Felicitări câștigătorilor!

      (Citează)

  74. Salatele mi-au fost livrate în această dimineață, de către un domn foarte amabil, iar o salata Greek cu un topping fresh tocmai a fost degustată la pauza de masă.

    Mulțumesc Radu și Eisberg!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus