►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Ce bunătăți am mai încercat în ultima vreme
Mașinile autonome sunt despre recâștigarea timpului pierdut »
Eu n-am crezut atunci când cei de la Eisberg mi-au spus că bărbaților le este rușine să mănânce salate pentru că n-ar fi un gest prea bărbătesc. Cică așa zic studiile.
Așa că în această săptămână am pus pe net câteva fotografii de prin casă, sub sloganul #nueorusine (să gătești sau să calci rufe), iar acum trebuie să vă spun că nu-i o rușine nici să mâncați salate, dar… chiar trebuie să fac asta?
Adică, e o rușine? Eu tot sper că studiile se înșală. Ați văzut alte articole de pe blog, sunt fan burgeri, am scris multe despre fripturi de vită, dar toate acestea au mereu lângă ele o salată. Din când în când, mai ales acum vara, ne facem chiar o salată ca fel principal, chit că eu trișez și pun în ea poate un ou poșat sau niște pui sau prosciutto, dacă or fi prin casă. Uitați aici o rețetă mișto.
Nu mi se pare ceva de rușine, că nu mai am 16 de ani ca să cred asta, ci chiar o necesitate pentru un stil de viață sănătos, mai ales că în multe alte ocazii mănânc ce-am la îndemână sau ce-am poftă, nu ce-ar fi recomandat de nutriționiști. Am evoluat de la “să dăm foc legumelor!” la “astă seară vreau doar o salată!” și mi se pare ceva absolut normal. Mi se par dubioși oamenii care zic contrariul.
În particular despre Eisberg, ei produc salate preambalate, cu câte 4-5 ingrediente diferite în ele și inclusiv opțiunea de dressing ambalat separat. Avantajul este că nu trebuie să cumperi separat toate tipurile de legume (că de exemplu nu poți lua doar un pic de rucola, ci tot o caserolă întreagă, sau un sfert de varză roșie – dacă vrei doar o porție), îți dau ei mixul potrivit și sunt deja spălate înainte de ambalare. Le poți mânca direct.
Pe asta cu spălatul nu o credeam, le mai spălam eu acasă, dar acum vreo 3 luni am vizitat fabrica Eisberg și procedurile de acolo sunt duse la extrem în ceea ce privește igiena și spălarea legumelor. După vizită, nu doar că nu le-am mai spălat eu, dar le-am cumpărat cu și mai mare încredere.
Au diverse combinații de salate ambalate în pungi, gata de turnat în bol sau de pus în burgeri sau cum vreți voi, cât și niște salate ambalate mai “fițos”, cu sos și furculiță inclusă, pentru a fi mâncate la birou sau la un picnic. Iată niște fotografii făcute în aprilie cu o astfel de salată, observați dressingul fără E-uri, roșiile pe care a trebuit să le tai eu și furculița inclusă în pachet.
Acum un concurs: dacă nu vă e rușine să mâncați salate, spuneți-mi în comentarii un ingredient care vi se pare că le face mai speciale (de exemplu niște bucățele de nucă sau de ananas), puteți câștiga niște premii surpriză (inclusiv pentru mine) de la Eisberg. Trag mai târziu la sorți trei câștigători. Sănătate!
« Ce bunătăți am mai încercat în ultima vreme
Mașinile autonome sunt despre recâștigarea timpului pierdut »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
87 comentarii
09/07/2016 la 8:17 AM
Salatele cele mai speciale sunt cele de carne.
George(Citează)
09/07/2016 la 8:20 AM
Bucatele de branza (sa nu fie prea sărată}.
Cartus(Citează)
09/07/2016 la 8:25 AM
Faptul ca ambalează salata prespalat e maximul avantaj. Am salată în grădina la ai mei și e ușor de spălat ca ma îngrijesc sa nu fie plina de nămol când o culeg. Salatele de piață nu sunt așa, nici alea neambalate din supermarket. De cele mai multe ori zici că sunt crescute în pământ precum cartofii.
Aia de zici tu că e ambalata fitos e super utilă. Nu cumpăr așa ceva acasă, dar când merg în alte părți și stau la hotel dacă nu am pofta să irs seara la o cârciumă ceva, e masa perfectă.
Pe linie de ingrediente, eu asortez salata asta cu pătrunjel și leuștean, dar abundent, gen în raport de 1:3 sau așa.
*Ia tu premiile, mulțumesc.
catalinx(Citează)
09/07/2016 la 8:26 AM
Avocado, clar! :)
Oana(Citează)
09/07/2016 la 8:26 AM
Miez de semințe de floarea-soarelui :D
Anamaria(Citează)
09/07/2016 la 8:37 AM
Curmale
RDK(Citează)
09/07/2016 la 8:52 AM
Niste nuci, seminte si bobite de rodie ma bucura pe mine să găsesc în salate :)
Ramona(Citează)
09/07/2016 la 8:54 AM
Bucatele de feta cu oregano si seminte de canepa :D
Mihai(Citează)
09/07/2016 la 9:06 AM
Spanac (baby) cu boabe de naut (le gasesti la Mega gata fierte), branza de capra si ardei capia copti. Ce buna e :)
Valentin Tutu(Citează)
09/07/2016 la 9:15 AM
Nu stiu ce sa zic cu satele astea ambalate prespalat. Ultima oara cand am consumat nu mi a picat prea bine. Avand atata umiditate, in cateva zile pot dezvolta mucegaiuri, extrem de periculoase chiar si in cantitati foarte mici. Daca un producator sustine contrariul, inseamna ca baga ceva antifungice, care iar e nasol…
Giovani(Citează)
15/07/2016 la 9:55 AM
Din ce țin minte de la fabrică, se ambalează diferit în funcție de caz. Unele salate au nevoie de umezeală în pungă, altele nu, altele sunt cu atmosferă controlată. Au termen de valabilitate pe pungă, cred că ești în siguranță în interiorul lui.
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 9:41 AM
Sos de rodii ca dressing. Da un plus excelent oricărei salate.
Alex(Citează)
09/07/2016 la 10:13 AM
Putin parmezan
mario(Citează)
09/07/2016 la 10:16 AM
Cand fac o salata, pun macar o chestie dintre avocado, caju si gorgonzola. Fara ele, viata e tare pustiu… :)
Andreea(Citează)
09/07/2016 la 10:22 AM
Seminte de susan si smochine proaspete.
Mycroft(Citează)
09/07/2016 la 10:31 AM
Rodie
raresm(Citează)
09/07/2016 la 10:31 AM
Studiul respectiv nu exista in realitate,
E doar o gaselnita folosita in publicitate;
Astia de la #Eisberg sunt in pana de idei,
Iar sa mananci (doar) #salata e pretty gay; (n-am gasit alta rima)
Doar alaturi de o fleica suculenta,
Salata devina consistenta.
gigi(Citează)
09/07/2016 la 10:41 AM
Singurul ingredient care poate face o #salata “mai speciala” este #fleicasuculenta.
gigi(Citează)
15/07/2016 la 9:48 AM
Aia cu salata consistentă doar cu fleică suculentă a fost cea mai bună, las-o așa :P
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 10:38 AM
Muguri de pin, parmezan, boabe de struguri
Obby(Citează)
09/07/2016 la 10:39 AM
Seminţele de dovleac aduc ceva diferit in aceste salate, comparativ cu salata din copilarie cu roșie..castravete..ceapă și muuult ulei! ?
Floare(Citează)
09/07/2016 la 10:43 AM
Parmezannnn, parmezan din belsug:)
Tvdece(Citează)
09/07/2016 la 10:48 AM
Migdale, sunt preferatele mele! :D
Madalin(Citează)
09/07/2016 la 11:29 AM
Reductie de otet balsamic merge aproape mereu la o salata
George(Citează)
09/07/2016 la 11:30 AM
Auzi, dar nu te hotaresti si tu odata?
Ca vad pe prima pagina o poze pline cu prajituri, gogosi simple sau gogosi pe care s-a turnat glazura in nestire, apoi, imediat deasupra, faci apologia salatelor si ne arati niste verze cam obosite taiate in doua de niste flacai-ninja imbracati in albastru.
Cum crezi tu ca pot sa convingi cu salatele in felul asta? :)
silicon_v(Citează)
15/07/2016 la 9:57 AM
Mănânc de toate. Ce-i drept, prăjiturile și burgerii și pizza sunt “treaturi”, din când în când. Ieri, de exemplu, am mâncat pui la grătar cu salată de la pungă, dar ce poți scrie despre asta :P
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 11:31 AM
Hahahaaa!
Busuioc si otet balsamic cu ulei de masline. Simplu.
jules(Citează)
09/07/2016 la 11:50 AM
Ardei iute verde și racola, năut fiert și chilli proaspăt măcinat. Nu numai pentru fanii de iute, căci aroma se combină cu restul.
Ruxandra(Citează)
15/07/2016 la 9:58 AM
Sună foarte bine! Nu m-am gândit niciodată la salate picante, dar aș încerca.
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 12:22 PM
Neapărat oțet balsamic și porumb?
Alex M(Citează)
09/07/2016 la 12:37 PM
Porumbul da putina dulceața in salata si bineînțeles putina carne fie ea de pui sau de peste se potrivește la orice salata.
Hering Andrei(Citează)
09/07/2016 la 12:43 PM
Morcov crud taiat fideluta!
Alex(Citează)
09/07/2016 la 1:19 PM
ceapa
Florin(Citează)
09/07/2016 la 1:22 PM
Ciocolata cu dressing de ulei balsamic!
Yam Yam Yam
Dan(Citează)
09/07/2016 la 1:50 PM
Mici bucatele de piept de pui la gratar+bucati de mozzarela. Delicios
Mars(Citează)
09/07/2016 la 2:31 PM
Mmmm, cateva migdale. :-)
miha(Citează)
09/07/2016 la 2:44 PM
Brocoli,Nuci,seminte,branza.
ZZZZZZ(Citează)
09/07/2016 la 3:29 PM
Buna. masline sau muraturi, dupa caz ?.
Adina(Citează)
09/07/2016 la 3:53 PM
Telemea.
Andrei(Citează)
09/07/2016 la 4:24 PM
diverse varietati de piper
user(Citează)
09/07/2016 la 4:54 PM
Lămâiță. Fărâmițată intre palme și presărată peste orice salată simplă care să aibă și puțin parmezan..
Iona(Citează)
09/07/2016 la 5:15 PM
alune de padure. am mancat acum ceva timp o salata cu alune si mi s-a parut foarte faina.
matthers(Citează)
09/07/2016 la 5:25 PM
Fructe uscate pisate de SUMAC sau cum li se mai spune, otetar mirositor cu un gust acru, fructat si astringent. Se gaseste in comert sub forma de pudra, dau o savoare aparte salatei. Se foloseste in salatele orientale, alaturi de rosii, patrunjel, humus, etc.
Stefania(Citează)
15/07/2016 la 9:59 AM
Am sumac, l-am ochit la Calif că-l pun acolo în kebaburi și am luat și eu acasă, dar nu m-am gândit că ar merge în salate. Îl pun pe carne, are un gust la care încă nu m-am decis dacă-mi place sau nu.
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 5:33 PM
Scrumbie afumată, ca să nu mai fie nevoie de sare adăugată.
gekko(Citează)
09/07/2016 la 6:39 PM
Pfoai, cate lucruri marfa de bagat in salata… Toate sunt speciale :D
– in primul rand pentru mine salata fara rosii nu exista! (taiate cuburi)
– ulei de masline + lime
– patrunjel
– mango mai necopt taiat tot cuburi
– rucola
– oregano
– ardei iute!
Restul sunt variable, mai o mozarella, mai o feta, mai o vita, un avocado, un ton etc.
PS: Daca exista barbati care o ard cu placa “nu e masculin sa mananci salata” inseamna ca au ceva foarteee mic in pantaloni de simt nevoia sa compenseze in halul asta. Presupun ca ei nici nu scot rufele la uscat, nu spala vasele, nu gatesc in general (in afara de gratar si cartofi prajiti evident), si nici nu dau cu aspiratorul.
Pyro(Citează)
10/07/2016 la 12:39 AM
Lol, sunt curios cine mi-a dat minus si de ce.
Oare pentru commentul de final sau?
Pyro(Citează)
15/07/2016 la 10:03 AM
Probabil. Eu tot zic că sistemul ăla de rating e o bazaconie, pe lângă faptul că umple rău de tot baza de date.
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 7:30 PM
parmezan si migdale.:)
andrew(Citează)
09/07/2016 la 7:38 PM
Ce porcarie, mie nu imi este rusine sa mananc salate, chiar sunt destul de obsedat sa mananc cat mai multa salata. Imi place la nebunie sa si gatesc.
Radu Laurentiu(Citează)
09/07/2016 la 7:59 PM
Branza rasa pe deasupra sau bucati de branza albastra
rotu.eu(Citează)
09/07/2016 la 8:23 PM
Jumatate de avocado
Bogdan alexandrescu(Citează)
09/07/2016 la 9:29 PM
Migdale
Florin(Citează)
09/07/2016 la 9:37 PM
Off: Jicama si Orange Muscat Champagne Vinegar :)
Diana(Citează)
09/07/2016 la 9:39 PM
parmezan!!!
Alex(Citează)
09/07/2016 la 9:48 PM
Eu am inceput sa mananc salate doar de vreo 6 luni. Mancam și inainte, dar nu ca fel principal, asa ca nu am avut prea mult timp sa experimentez cu ingrediente mai “exotice”. Îmi place sa pun suc de lamaie și telemea sau niste prosciutto.
Paul(Citează)
15/07/2016 la 10:01 AM
Caută să pui ceva mai “crunchy”, de exemplu bucăți de nucă, muguri de pin, măr, nectarine, ananas sau altceva de genul acesta. Și un alt truc este să încerci diverse uleiuri, că poți găsi în comerț ulei de nucă, de exemplu.
nwradu(Citează)
09/07/2016 la 10:20 PM
Suc de lamaie si branza cremoasa sau alta branza feta
thundermar(Citează)
10/07/2016 la 6:28 AM
Zahar brun, jumătate de linguriță pentru textura.
Robert F(Citează)
15/07/2016 la 9:50 AM
Weird.
nwradu(Citează)
10/07/2016 la 9:03 AM
Migdale.
Zooropa(Citează)
10/07/2016 la 9:33 AM
Niste creveti la tava:)
Dave(Citează)
15/07/2016 la 10:04 AM
De acord! Noi mai luăm din când în când la ofertă, din hipermarketuri, și facem fie salate, fie la wok cu legume.
nwradu(Citează)
10/07/2016 la 11:09 AM
Eu am pus putina brânză maturată, absoarbe mai bine uleiul de măsline.
Brânză maturată vreun an.
Alt ingredient folosit mai des e pătrunjelul.
Costi(Citează)
10/07/2016 la 11:28 AM
Câteva cuburi de portocala proaspătă îi va da salatei o aroma aparte.
Andrei(Citează)
10/07/2016 la 1:16 PM
Dressingul! Ala face diferența dintre o salată delicioasa și o amestecatură de legume.
IonutIFR(Citează)
15/07/2016 la 10:04 AM
Și ce recomanzi? Că în afară de câte un iaurt cu lămâie și busuioc sau mentă, noi n-am avut idei.
nwradu(Citează)
10/07/2016 la 2:02 PM
O branza buna, cu siguranta.
Teo(Citează)
10/07/2016 la 3:33 PM
Boabe de porumb (de preferinta congelat, e mai sanatos decat cel la cutie).
Dina(Citează)
10/07/2016 la 4:19 PM
ceva cu ardei gras e mezu
heming(Citează)
10/07/2016 la 6:52 PM
Cardamom, cam greu de gasit dar ofera un gust aparte in salate…
Daniel(Citează)
10/07/2016 la 7:00 PM
ridichi
ulei de masline
putina sare
Marian(Citează)
10/07/2016 la 8:23 PM
Nu stiu cat de speciale sunt, dar asta pun eu in salate: piept de pui, seminte de floarea soarelui, anas (cum ai zis si tu). Acum depinde si de salata. Imi place branza sarata, niste telemea cu rucola si rosii merg perfect pe timp de vara.
BeBe(Citează)
10/07/2016 la 9:35 PM
“spuneți-mi în comentarii un ingredient care vi se pare că le face mai speciale”
-oua umplute.
-oua umplute cu ce?
-cu tandrete.
Didel(Citează)
11/07/2016 la 8:54 AM
Eu as merge pe avocado, mozzarella si diferite feluri de seminte.
MihaiS(Citează)
11/07/2016 la 9:27 AM
cea mai buna leguma e tot porcul deci ar merge adaugat niste crisppy bacon macar,,,
Liviu(Citează)
11/07/2016 la 10:06 AM
Brânză, nici nu contează ce, dar să fie brânză!
Denisa(Citează)
11/07/2016 la 11:19 AM
Salata+branza(telemea usor sarata)=love!
Emilian(Citează)
11/07/2016 la 11:54 AM
Oua de prepelita fierte si branza de capra.
prrimuss(Citează)
11/07/2016 la 12:04 PM
Creveti sau ton
Alice(Citează)
11/07/2016 la 1:42 PM
Branza, ori feta mai putin sarata cu cateva masline semi sarate ori parmezan!
Andras(Citează)
11/07/2016 la 2:32 PM
avocado sau branza (feta, parmezan, oricare)
Widsith(Citează)
11/07/2016 la 4:38 PM
Tarhon (proaspat sau uscat) si cel putin 3 tipuri de branza :)
Mada(Citează)
12/07/2016 la 11:26 AM
Radule, ai mancat salatele? :D Unde sunt premiile? :D
Madalin(Citează)
15/07/2016 la 8:56 AM
se pare ca le-a mancat …si premiile :))
Stefania(Citează)
15/07/2016 la 9:54 AM
Gata, gata, nu le-am mâncat, am fost la pizza :P
Am folosit random.org pentru comentariile valide de până acum. Au ieșit următoarele numere: 6, 9 și 25.
Asta înseamnă că au câștigat RDK, Valentin Tutu și Alex. Îi contactez eu pentru a le cere adrese de livrare.
Posibil ca numerele 6, 9 și 25 să nu mai corespundă acum cu ei, că pentru extragere am scos comentariile ce nu respectau regula și acum le introduc la loc în discuție.
Felicitări câștigătorilor!
nwradu(Citează)
20/07/2016 la 2:35 PM
Salatele mi-au fost livrate în această dimineață, de către un domn foarte amabil, iar o salata Greek cu un topping fresh tocmai a fost degustată la pauza de masă.
Mulțumesc Radu și Eisberg!
RDK(Citează)