un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Mai mulți oameni îndreaptă telefonul spre pokemoni decât spre probleme reale

27 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Iată un mod inedit de-a privi societatea actuală: mai mulți oameni caută pokemoni prin oraș, cu telefonul în mână, decât cei ce semnalează probleme reale precum gropi, deșeuri și altele folosind aplicații precum Civic Alert sau Let’s Do It Romania sau Inspectorul Pădurii.

Mult mai mulți. Mă mir că pe sclavii din Argeș i-a descoperit poliția și nu vreun tânăr căutător de pokemoni.

(Inspectorul Pădurii este aplicația oficială a sistemului Radarul Pădurilor, nou lansată. În aplicație oricine poate introduce numărul unui camion cu lemn și aplicația va spune dacă este un transport legal sau nu. Momentan rulează doar pe Android.)

Plăcere de a folosi telefonul prin oraș există, e clar asta. De ce nu (și) în scopuri civice? Metoda ar fi aceeași, stai cu telefonul în mână, doar că în primul caz îl îndrepți spre animăluțe pe care doar tu le poți vedea pe un ecran. Sau spre condițiile din spitale sau pe consilierii locali care parchează aiurea sau spre polițiștii care nu-și fac treaba șamd. Dar acolo nu se dau puncte.

Nu neg, e nevoie și de distracție, susțin entertainmentul în general și admir ideea din spatele Pokemon Go în particular, ba chiar văd multe metode de a profita de asta, dar poate găsiți timp și pentru cealaltă activitate. Just saying’

pokemoni

Tot respectul pentru Doru Panaitescu. El fotografiază monstruleți dinainte să fie cool.

asus s5507

    15 comentarii

  1. Chestiile alea chiar functioneaza? Civic Alert / Inspectorul Padurii? La modul se ocupa cineva de probleme, sau sunt o cutie de reclamatie – cos de gunoi , numai bune sa iti pui problema acolo si sa nu o escalezi mai departe cu gandul ca “o rezolva unii “.
    Exista un success masurat al acestor servicii ?

      (Citează)

    • Eu am patru sesizari in Civic Alert cu chestii minore care sunt in stadiul “Transmisa autoritatilor” de 3 luni. Deci expresia ‘cutie de reclamatii – cos de gunoi’ cred ca este valida.

        (Citează)

    • @Cristian, stadiul “Transmisă autorităţilor” înseamnă că Civic Alert şi-a făcut treaba şi acum autorităţile tergiversează cât pot. Civic Alert funcţionează, doar că e un proces de lungă durată până se rezolvă o sesizare. Îmi povestea cineva de acolo că PMB nu acceptă sesizări în format electronic, doar scrise. Aşa că pe cele primite în aplicaţie, ei le scriu “de mână” şi apoi le trimit prin curier la PMB.

        (Citează)

    • Avand in vedere ca pentru a adauga o sesizare noua in civic alert dureaza maxim 1 minut, chiar si o rata de rezolvare (din partea autoritatilor) de 1% ar fi buna (daca lumea ar folosi civicAlert pe cat foloseste pokemania asta).

        (Citează)

    • Cristian:
      Eu am patru sesizari in Civic Alert cu chestii minore care sunt in stadiul “Transmisa autoritatilor” de 3 luni.Deci expresia ‘cutie de reclamatii – cos de gunoi’ cred ca este valida.

      Păi ce voiai să facă, să astupe ei gaura? Important este ca sesizările să ajungă la autorități, că altfel acestea vor raporta că totul e bine.

      Dacă nu începi să te plângi, nici nu poți spera că se va rezolva ceva. Și dacă nu se rezolvă, măcar la final concluzionăm că au fost un milion de plângeri și zero soluții, deci sunt toți niște incompetenți.

        (Citează)

  2. asta e problema cu aplicațiile civice, nimeni nu are încredere că vor rezolva ceva

    personal reclamez orice problemă direct pe site-ul primăriei, de aplicațiile alea nici nu știam și nici nu prea am încredere că realizează ceva

      (Citează)

    • Doar ca vezi tu:

      1. tu pierzi mai mult timp sa raportezi pe siteul primarie decat daca ai face-o prin aplicatie
      2. o aplicatie de gen este integrata cu zeci de autoritati, nu doar cu primaria
      3. o gramada de autoritati se sterg la fund cu un email, pe cand la sesizarile scrise si cu numar de intregistrare au o obligatie sa dea un raspuns.
      4. in civic alert cel putin, atunci cand este trimisa la autoritati primesti si o dovada/numar de ordine de la autoritatea respectiva.

        (Citează)

  3. Aplicatia cu Inspectorul este aproape inutila! Am incercat-o.Dupa ce introduci numarul camionului aplicatia de informeaza ca respectivul camion are autorizatie sau nu.Daca camionul este cu prelata poate transporta si sclavi ,daca are autorizatie este in regula.Daca aplicatia spune ca nu are autorizatie nu poti decat sa trimiti un gand bun celui ce a facut aplicatia si nu a pus si alte butoane :trimite poza ,trimite sesizare,urmareste sesizare etc.Au mai bifat o sarcina si cineva a mai luat niste bani de pomana.Pana vor imbunatatii aplicatia nu vor mai fi paduri.

      (Citează)

    • Dacă are prelată, de unde știi că are lemne în el?

      Dacă nu are autorizație, suni la poliție, că nu te poate ajuta aplicația. Încă nu se fac sesizări prin whatsapp.

        (Citează)

  4. io:
    Aplicatia cu Inspectorul este aproape inutila! Am incercat-o.Dupa ce introduci numarul camionului aplicatia de informeaza carespectivul camion are autorizatie sau nu.Daca camionul este cu prelata poate transporta si sclavi ,daca are autorizatie este in regula.Daca aplicatia spune ca nu are autorizatie nu poti decat sa trimiti un gand bun celui ce a facut aplicatia si nu a pus si alte butoane :trimite poza ,trimite sesizare,urmareste sesizare etc.Au mai bifat o sarcina si cineva a mai luat niste bani de pomana.Pana vor imbunatatii aplicatia nu vor mai fi paduri.

    Eu stiu ca la aplicatia respectiva/ una similara s-a lucrat voluntar de catre un grup de programatori/ activisti. Dar hai cu revolta.

      (Citează)

  5. Am testat eu Let’s do it si n-au facut nimic. Am reclamat o zona, care era plina de gunoaie, langa scoala fetei mele – dupa cateva saptamani (cred ca 3 sau 4) au confirmat zona si atat. Dupa inca 2 saptamani am sters aplicatia din telefon – acum zona are gard la strada din sarma, dar e tot plina de gunoaie.

      (Citează)

    • cartus:
      Am testat eu Let’s do it si n-au facut nimic. Am reclamat o zona, care era plina de gunoaie, langa scoala fetei mele – dupa cateva saptamani(cred ca 3 sau 4) au confirmat zona si atat. Dupa inca 2 saptamani am sters aplicatia din telefon – acum zona are gard la strada din sarma, dar e tot plina de gunoaie.

      Bani tocati. In Romania sunt zeci/sute de ONG-uri care vegeteaza pe fondurile venite de la Bruxelles. Dupa ce se vad cu banii in buzunar, “activistii” abandoneaza sau in cel mai bun caz isi trec pe pilot automat maretele proiecte civice.

        (Citează)

    • Nu știu prea multe despre Let’s Do It Ro, dar Civil Alert a prins mult mai bine. Și oricum, să tragi o concluzie statistică după o singură încercare e cam forțat.

        (Citează)

  6. Poate ajungi prin Padurea Bogatii ! o sa vezi camioane cu prelata ce incarca lemne!

    nwradu:
    Dacă are prelată, de unde știi că are lemne în el?

    Dacă nu are autorizație, suni la poliție, că nu te poate ajuta aplicația. Încă nu se fac sesizări prin whatsapp.

      (Citează)

  7. nwradu: Păi ce voiai să facă, să astupe ei gaura? Important este ca sesizările să ajungă la autorități, că altfel acestea vor raporta că totul e bine.

    Eu intrebam daca exista un success masurat , adica o pagina ceva unde exista o statistica simpla cu am trimis 1000 de sesizari , s-au rezolvat 2, 500 sunt in lucru la 498 nu s-a raspuns.
    Pe site la ei nu exista o astfel de transparenta si stii foarte bine ca fara agregare nu exista impact.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus