►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Un avantaj neașteptat al trenurilor românești
Ministerul Educației face manevre cu numerele, promovabilitatea reală la bac este mult mai mică »
13 Jul 2016 ·
N-am mai scris de mult despre cartierul Tineretului, dar acum am ocazia: s-a deschis recent o brutărie numită Brutărești și sper să țină, că-i un concept interesant. Toate produsele lor sunt preparate acolo (poți vedea laboratorul printr-un geam despărțitor), iar pâinea este cât de naturală se poate, fără conservanți și amelioratori, mixată cu mâna din maia pregătită de ei.
Totul bine și frumos, dar pâinea (cu ceapă, cu semințe, simplă cu maia, neagră șamd) este scumpă, cred că vreo 5 lei cea mai ieftină. Cum noi nu mâncăm multă pâine, iar ei nu fac chifle sau mini-baghete (uneori asta cumpărăm, că o pâine întreagă se strică înainte să o terminăm), nu am cumpărat de multe ori. Prețul s-ar putea să-i oprească și pe alții din achiziție, dar cine știe, poate au succes.
Celelalte produse, însă, sunt minunate. Cozonacul este excelent. Brutărești s-a deschis cam cu o săptămână înainte de Paști și m-am nimerit acolo, să văd care-i situația, exact când tăiau un cozonac-mostră. Am comandat doi pe loc, pe unul l-am mâncat în prima zi, m-am întors să mai comand. Au și acum, costă 35 de lei kilogramul (și cam atât are un cozonac), merită toți banii.
Am mai luat pricomigdale, care sunt din cele mari și sunt făcute ca la carte, adică un pic crocante la exterior, dar moi în interior, unde se întind, nu se sfărâmă. Tartele sunt bune, eclerurile sunt satisfăcătoare și mari. Mai au și fursecuri din acelea cu stafide, clasice, făcute tot ca la carte, plus sărățele cu brânză, niște checuri cu mere ce arată foarte bine, plăcinte de diverse tipuri, prăjituri. Toate scumpe, dar bănuiesc că nu trebuie comparate cu patiseriile sau brutăriile ce folosesc premixuri și alte “condimente”.
Dacă stați prin Tineretului, aruncați o privire prin galantarul lor. Îi găsiți pe C-tin Rădulescu Motru 16, orar L-V 8-20 și S 8:30-14:30, au și pagină de Facebook.
« Un avantaj neașteptat al trenurilor românești
Ministerul Educației face manevre cu numerele, promovabilitatea reală la bac este mult mai mică »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
35 comentarii
13/07/2016 la 2:12 PM
Nu e chiar asa de grozav cozonacul ala scump pe care il lauzi tu. Am cumparat si eu unul de Paste (de la acelasi magazin) si nu isi merita pretul.
SirNeo(Citează)
13/07/2016 la 2:15 PM
Bine, de unde iei cozonac în rest? Că mă duc și eu acolo dacă ăsta nu-i bun!
nwradu(Citează)
13/07/2016 la 2:48 PM
Sunt curios dacă se compara cu cei de pe Decebal intersecție cu dristorului.
razorsbk(Citează)
13/07/2016 la 3:06 PM
La Madame Lucie e mai bun, poate cel mai bun cumparat din comert dar nici ala nu se compara cu cel facut in casa de bunica :)
SirNeo(Citează)
13/07/2016 la 2:14 PM
5 lei painea la ce gramaj?
alunelu(Citează)
13/07/2016 la 2:15 PM
Nu știu… pâine. Nimic extra large, le vezi în poză.
nwradu(Citează)
13/07/2016 la 2:29 PM
Well, vezi cine e furnizorul lor de materie prima aka faina, drojdie etc. Asa o sa vezi ca poate amelioratorii aia despre care spui ca lipsesc s-ar putea sa existe totusi.
Am ceva indoieli. O piine fara nici un feld e ameliorator se face piatra in 24 de ore.
Cit despre piinea care se strica, feliezi cit aveti nevoie si restul se baga la frigider intr-o punga inchisa. Tine lejer o saptamina. Da, o sa fie rece, poate usor umeda. Eu o mai bag 1-2 minute la sandwhich maker sau o bagi in prajitorul de piine pe minim. Si gata. Dar nu arunc piine si mincare in general. Evit pe cit pot asta pentru ca am pitici pe creier. :)
jules(Citează)
13/07/2016 la 6:36 PM
24 de ore? Am făcut pâine în casă de câteva ori, la sfatul multora de aici de pe blog. Făină, apă, drojdie, sare și cam atât. Stă proaspătă vreo 3-4 zile lejer, mai ales învelită în folie și poate pusă la frigider.
Chiar nu înțeleg ce pun în alea din comerț de sunt bocnă după o zi.
nwradu(Citează)
14/07/2016 la 8:59 AM
Se face ca piatra painea facuta cu drojdie. Cea fara drojdie (cu maia naturala) tine si-o saptamana. In plus, gustul e incomparabil mai bun.
Brutarescu(Citează)
13/07/2016 la 2:29 PM
Or fi buni, dar arata ca niste tumori
mouse(Citează)
13/07/2016 la 3:14 PM
painea de la Lidl e excelenta dupa gustul meu, si pretul pe la 4 lei. Poate nu e cea mai perfecta, dar mno.
Recomand aia neagra, mare, cu seminte deasupra.
mac gregor(Citează)
13/07/2016 la 3:22 PM
da, painea de la Lidl e super, mai ales aia mediteraneana, cu masline si aia cu seminte, ambele 4 lei si le gasesti aproape mereu calde. conservanti si amelioratori gasesti in toata painea, pentru ca sunt in faina.
Giovani(Citează)
13/07/2016 la 6:37 PM
Ciabatta aia mare e bună rău la Lidl.
nwradu(Citează)
14/07/2016 la 9:21 AM
Daca iti spun ca piinea de la lidl vine congelata si nu se stie cind a fost facuta si doar bagata la cuptor 30 de minute tot asa fericit esti?
jules(Citează)
14/07/2016 la 12:42 PM
Păi ce, nu știam asta? Oricum mănânc puțină pâine și, oricâtă aș mânca, probabil mănânc pe lângă ea dubioșenii și mai mari, deci nu-mi fac mari griji.
nwradu(Citează)
13/07/2016 la 4:38 PM
Cel mai bun cozonac l-am mancat de la Oala cu bunatati, dar este si foarte scump si fac numai in perioada sarabatorilor.
RIO(Citează)
13/07/2016 la 4:46 PM
Cozonac bun mai fac cei de la Brutaria cu Maia, pe la Piata 1 Mai, dar cred ca e mai scump, pe la 40 de lei kg, daca nu ma insel.
Nici eu nu mananc paine multa, si cand iau o paine mare, feliez cea mai mare parte si o bag la congelator. Cand am nevoie, o bag un pic la prajitor. Se decongeleaza si fara prajitor, dar dureaza mai mult si uit mereu sa o scot din timp.
Una(Citează)
13/07/2016 la 5:09 PM
mama mea face cozonaci „in house” pentru diferite persoane (80-160 de bucăți la sărbători. vinde cu 60 de lei cozonacul care are puțin peste 1 kg. Costul real al acestuia se situează la peste 35 de lei (fără taxe&comp). de ce atât? verificați cât costă nuca bună, un unt de calitate ș.a.m.d. de crăciun îi trimit un cozonac lui radu să îi facă un review (fără să menționeze de unde pot fi cumpărați sau interese comerciale ci doar dacă pot fi comparați cu cei din comerț).
bughy(Citează)
14/07/2016 la 12:58 AM
Sunt de acord. 60 de lei pretul pt un cozonac bun, home-made este mai mult decat OK. Nu e ca si cum cumperi mai mult 2 la o familie normala.
Noi cumparam de la Cofetaria Andreea (muncii, mihai bravu colt cu decebal). De obicei coada in perioada sarbatorilor este pana afara, desi un cozonac costa 60-70 de lei. Am vazut cu ochii mei un tip din Pitesti cum a luat 20 de cozonaci, pt el si pt vecini :))
Noi cumparam de aici de 3 ani pt ca un membru al familiei furniza ingrediente pt cofetarie. Implicit a intrat in bucatarie de X ori si a vazut cu ochii lui cum sunt facuti.
Dar revenind, pretul e mai mult decat OK, poate ne dai un contact pt mama ta? :D
Paul(Citează)
13/07/2016 la 7:02 PM
Cozonac Bujour, de la targurile de prin oras
Geo(Citează)
14/07/2016 la 12:43 PM
Îl știu, e bun, am luat și eu de câteva ori, dar cei de la Brutărești mi-au plăcut mai mult, a aluatul mai pufos și au mai multe ingrediente.
nwradu(Citează)
13/07/2016 la 8:39 PM
Luati masina de facut paine, nu e asa scumpa, face paine de calitate cu eforturi minime..
ionutzica(Citează)
13/07/2016 la 11:13 PM
Masina de facut paine=bani aruncati pe geam. Am una care zace intr-un dulap, nu stiu daca am folosit-o de 10 ori.
gigi(Citează)
14/07/2016 la 9:10 AM
Depinde ce intelegi prin calitate.
https://crazymotherbaker.wordpress.com/2016/05/23/ce-nu-ti-spune-nimeni-despre-masinile-de-facut-paine/
Brutarescu(Citează)
14/07/2016 la 12:44 PM
Eu am aruncat-o pe a mea. N-a ieșit niciodată pâine bună din ea, iar apoi am descoperit că pot face cu mâna și gata.
nwradu(Citează)
13/07/2016 la 10:35 PM
Liviu(Citează)
13/07/2016 la 10:35 PM
Liviu(Citează)
13/07/2016 la 10:36 PM
Nu stiu ce s-a intamplat cu citatele … te rog sterge-le tu !
Radule , ca esti din zona , iti recomand sa-ti continui drumul pana sus @ Eroii Revolutiei , langa Domino`s Pizza exista o patiserie numita A LA CREME . Face niste cozonaci cu 20 lei KG asemanatori cu ce facea bunica mea cand eram mic . Foarte buni – de fiecare data cand am luat , numai ca se dau repede .
Liviu(Citează)
13/07/2016 la 11:11 PM
#pokemongo Pokemon GO
gigi(Citează)
13/07/2016 la 11:35 PM
Daca o paine calumea la 5 lei e scumpa, lasa-i sa manance cozonac.
ipo(Citează)
14/07/2016 la 12:44 PM
Eu raman la painea si produsele de la Pain Plaisir. Pentru mine, personal, este de departe cea mai buna din Bucuresti. Painea de champagne este fenomenala, si in ziua in care o cumperi, si dupa 2-3 zile, fiind facuta cu maia naturala. Iar faina se vede intr-adevar ca e din Franta (sau cel putin nu de la noi), pentru ca nu va iesi niciodata o paine asa cu faina autohtona. E aceeasi treaba ca si cu aluatul de pizza – daca vei incerca sa faci aluat home-made cu faina romaneasca, nu va avea nicio treaba cu cea adusa din Italia si aplicat exact aceeasi metoda si cantitati.
Apropo, au si acolo cozonaci dar n-am apucat sa gust inca.
Tudor(Citează)
14/07/2016 la 12:45 PM
Am auzit de bine de ei, dar n-am fost niciodată. Să scriu în schimb de Grenier a Pain, că pe acolo am trecut.
nwradu(Citează)
14/07/2016 la 12:45 PM
Dar între timp a aflat cineva ce-i maiaua asta?
nwradu(Citează)
14/07/2016 la 1:56 PM
Un amestec de apa si faina. Contine drojdii salbatice (in cantitate mica) si lactobacili, bacterii benefice (precum cele din iaurt sau muraturi). Produce o paine mult mai gustoasa, mai hranitoare, care tine mai mult.
Mai multe explicatii aici: http://atelierdepaine.ro/index.php/paine-cu-maia/ce-este-maiaua Sau cauti “sourdough”, sunt zeci de articole care explica ce si cum.
Brutarescu(Citează)
14/07/2016 la 2:17 PM
Sau “Pain au Levain”, acelasi lucru cu cele mentionate mai sus. :)
Tudor(Citează)