un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Școlile din mediul rural sunt ajutate să lupte împotriva abandonului școlar

27 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Cred că o țară mai bună nu se poate construi fără un sistem educațional bun, pentru că lucrurile merg mult mai departe decât a ști ce teme sunt în Miorița sau cum se definește o integrală. Educația te învață să gândești, să înțelegi mai bine lumea din jurul tău, să fii mai interesat de mersul țării și de ceea ce le lași copiilor, lăsând la o parte faptul că-ți oferă o viață mai bună.

La astea mă gândeam la conferința de presă a Fundației eMAG, unde a fost anunțat un nou program pentru școlile din mediul rural, finanțat de Flanco, unde vor fi acordate burse școlilor care vor să organizeze un program afterschool pentru elevii lor. Principalul obiectiv este micșorarea abandonului școlar.

Abandonul școlar are două cauze principale în mediul rural: situația financiară precară a familiilor, care nu-și pot ține copiii în școală, și nivelul slab al educației școlare, în multe cazuri elevii nereușind să asimileze cunoștințele necesare pentru a trece în clasa următoare sau a termina ciclul primar și gimnazial.

Programul Bursa pentru școala din rural vrea să le schimbe pe amândouă prin organizarea de afterschool-uri unde elevii (și în special cei cu note mici, cei care se îndreaptă spre un abandon) vor primi sprijin suplimentar din partea profesorilor, îndrumare, o masă caldă, rechizite, acces la Internet și ce altceva or mai avea nevoie, după caz și după bugetul fiecărui program. Totul are sens când te gândești că majoritatea elevilor de la oraș fac meditații la măcar o materie înainte de examenul de admitere la liceu sau la facultate, dar posibilitatea aceasta mai mult ca sigur lipsește în mediul rural. Acum, în cadrul programului ce debutează ca pilot cu 5 școli din Neamț, Prahova, Constanța, Buzău și Teleorman, acest sprijin le va fi oferit de Fundația eMAG și Flanco.

Mă bucur să văd astfel de inițiative ce ajută mediile cele mai defavorizate. Probabil că mult mai multe companii vor să ajute elitele, olimpicii, pentru că au rezultate cu care te poți mândri oriunde, unele cu care vrei să-ți asociezi imaginea. E bine și așa, dar olimpicii sunt probabil oameni deja foarte pasionați de domeniul lor și asta îi împinge oricum mai departe, făcându-i să treacă peste eventualele dificultăți.

Elevii de la sate, însă, nu au nimic de partea lor și orice ajutor e binevenit. Iar la final probabil că se va spune “o sută de elevi au luat în plus anul acesta note de peste 5 și au trecut în clasa următoare”, ceea ce pare o știre de pagina 8 din ziar, dar mie mi se pare la fel de importantă pentru mersul țării.

Dacă totul merge bine, programul își va mări anul următor numărul de școli acceptate și poate că se vor implica și alte companii. Un comunicat oficial găsiți aici.

asus s5507

    4 comentarii

  1. prea putin , prea tarziu si din pacate nu de la cine trebuie

      (Citează)

  2. poate ca la anul schimbam si sistemul de invatamant…

      (Citează)

  3. scolile din mediul rural se transforma toate in capele mortuare..

    desi e necesar aviz de la ministerul de resort .. primariile spala bani europeni pe obligativitatea UE de a nu mai tine la mort priveghiul 2 zile la taran in casa.. trebuie dus la scoala/morga…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus