un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Primăria pierde toată finanțarea europeană pentru Pasajul Piața Sudului

30 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Astăzi mai bifăm o treabă tristă: pasajul de la Piața Sudului nu este gata, așa că finanțarea europeană pentru acesta se pierde integral.

Pasajul urma să coste 127 de milioane de lei, din care 88 de milioane de lei bani europeni. Aceștia din urmă se pierd integral după ce termenul de finalizare a fost depășit de mai multe ori, cel de 30 iunie fiind cel maxim până la care UE mai putea da banii (din diverse motive ce țin de programele de finanțare, după această dată nu mai au nici ei banii la dispoziție, chiar dacă ar fi avut bunăvoința de a mai accepta amânări). Prin urmare, pasajul va costa integral Primăria București cele 127 de milioane de lei. Minim.

Să fie primit, nu-i nimic, suntem bogați, ne permitem! #valoareanoastra

Lucrările sunt finalizate abia în proporție de 63%. Firea a declarat ca termen de finalizare sfârșitul anului 2016, dar intuiți deja că dacă-l vedem în aprilie 2017 va fi o minune. Mă întreb ce-o fi fost în mintea primarului interimar Sava care, la o inspecție de santier în luna mai, spunea că la final de iunie pasajul va fi gata! Câtă dorință de a minți oamenii să ai pentru a strânge voturi în cursa electorală ca să zici că în nici două luni se vor finaliza 50% din lucrări, cât în cei doi ani anteriori?

Iată stadiul curent, filmat din dronă de Asociația Pro Infrastructura. Eu nu-mi dau seama dacă au și săpat ceva acolo:

Un alt proiect de infrastructură blocat în continuare este pasajul de la Domnești, unde au fost făcute contestații. Detalii aici.

Termenul de 30 iunie era cel final pentru mai multe lucrări din capitală. De exemplu țin minte că și Arcul de Triumf trebuia finalizat până la 30 iunie, dar din câte știu încă mai este la lucru. Observatorul Astronomic Urseanu trebuia finalizat până la 30 iunie, dar pe 23 iunie arăta ca mai jos. Cine știe, poate că la noapte, la ora 23:59, ca Superman rupe “hainele” de pe el și răsare mândru, cerând banii europeni în ultima clipă.

observator_astronomic_1
observator_astronomic_2observator_astronomic_3

România probabil că nu va organiza nici un meci din Campionatul European de Fotbal 2020, deși aveam dreptul la câteva. Asta deoarece ar trebui ca până prin 2019 să avem gata 5 stadioane modernizate, metrou până la Otopeni, parcări subterane, autostrăzi spre vest, CFR modernizat și RATB modernizat. Faceți voi socoteala privind câte avem de fapt. Vă dați seama ce rușine pățim când UEFA va trebui să aloce altcuiva meciurile Bucureștiului pentru că noi n-am fost în stare, în atâția ani, să construim cele necesare.

Autostrada A3 tot neconectată este. Metroul prin Bucureștii Noi se chinuie cu două stații în cinci ani. Metroul din Drumul Taberei… încep să cred că este un mit. Străpungerea Nicolae Grigorescu pare să fie pe drumul cel bun, o nouă rută între Olteniței și Grigorescu va elimina din aglomerația de pe Vitan Bârzești. Găsiți aici stadiul exact și filmări din dronă.

Rămâne cum v-am spus, peste 50 de ani România va fi o țară în paragină, iar ultimii ei supraviețuitori vor discuta, la lumina unei lumânări bisericești și lângă un tren ruginit, despre cum Uniunea Europeană a vrut chiar să ne dea bani mulți pentru dezvoltare, dar nouă ne-a fost lene să-i luăm.

asus s5507

    11 comentarii

  1. meciurile din Campionatul European nu se pot organiza la Cluj? Ca Boc nu doarme, si daca e nevoie mai ridica pana in 2020 doua-trei stadioane.

      (Citează)

  2. Anywho, chiar daca toate proiectele care trebuiau facute de Oprescu is la praf, macar bucurestenii au autostrazi suspendate!

      (Citează)

  3. Păi banii europeni nu se pot fura așa ușor. Acum, cu bani publici, se pot lungi lucrările oricât și se pot încredința firmelor apropiate

      (Citează)

    • + ca nu-i verifica nici dracu la sange cum se verifica banii veniti din finantarile europene. E nevoie de un surub? daca tot nu ne verifica nimeni bagam 1001 suruburi sa fie acolo…

      Asta-i smecheria clasica la noi. Depunem dosarele pentru finantare > anuntam ca urmeaza sa primim finantare (ne batem pe umar pentru ca suntem capabili) > demaram proiectul > ne c*cam pe noi cel putin un an > > depasim termenul limita > iar ne mai c*cam un picut pe noi > pierdem finantarea > lucrarea e inceputa deci… > continuam cu banii de la bugetul nostru, deci… > liber la furat.
      *pasi aproximati :)

      Este atat de evidenta treaba pentru toata lumea si totusi n-au nici cea mai mica jena (nici pe noi nu ne doare la bascheti) si nici nu merge treaba cu sunt incompetenti, este rea vointa si cu asta basta.

      p.s. in DNA we trust!

        (Citează)

  4. Primaria sector 1 depune proiecte pe care ulterior le realizează doar cu finantare locala

      (Citează)

  5. Nu imi aduc aminte ca vreunul dintre proiectele de infrastructura din Bucuresti sa se fi incheiat in termenul stabilit. Ca sa nu zic din tara. Ma asteptam sa se intample si la Pta Sudului la fel. In calitate de Bercenar am estimat inca de la inceperea lucrarilor o dublare a termenului. Adica vara anului viitor (in loc de 1,5 ani/31 dec 2015)- daca se va intampla mai devreme cu atat mai bine.

      (Citează)

  6. Hai sa ne strangem vreo 10-15 mii sa blocam intersectia de la piata sudului. :)

      (Citează)

  7. Cum s-a terminat campania, cum s-au terminat și lucrările la pasaj. N-am mai văzut picior de muncitor p-acolo.
    Doamne, ai milă de nervii noștri când traversam nenorocita aia de intersecție.
    Ne auzim la anul, pe vremea asta, când lucrările vor ajunge la un 80%
    La modul ‘în 5(0)de ani de acum încolo, pe aici veți putea circula cu metroul’

      (Citează)

  8. Imi place poza de la observator cu etichetele de la data finalizarii lipite una peste alta. Dracu stie cate or fi acolo….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus