un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

OnePlus 3 a fost lansat, are 6 GB RAM și costă 400 de euro cu livrare gratuită

15 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

31 comentarii

oneplus_3_4
OnePlus 3 poate fi cumpărat și vine cu două avantaje:

  1. s-a renunțat la sistemul de invitații, îl poți cumpăra direct
  2. costă 400 de euro cu livrare gratuită în România

Asta înseamnă că pentru 1800 de lei primești un telefon care are:

  • Snapdragon 820 cu 6 GB memorie RAM
  • stocare 64 GB
  • ecran AMOLED 5,5 inchi Full HD, Gorilla Glass 4
  • cameră foto 16 megapixeli, senzor Sony cu pixeli de 1,12 um, stabilizare optică, F/2
  • baterie de 3000 mAh nedetașabilă cu încărcare rapidă
  • carcasă din aluminiu, grosime 7,35 mm, greutate 158 grame
  • dual-SIM, compatibil cu DigiMobil 4G, Wifi ac, GPS, NFC, conectivitate USB 2.0 tip C, senzor amprentă

Ceea ce sună foarte bine. Te uiți la telefoane de 3300 de lei și te gândești “chiar merită 1500 de lei în plus?”

De remarcat o ciudățenie: sistemul lor de încărcare rapidă, numit Dash Charge, folosește tensiune de 5 volți, nu de 9 sau 12 V precum alte telefoane ale momentului, dar crește amperajul la 4 Amperi. În aceste condiții, folosiți doar cablul lor, s-ar putea ca altele să nu reziste și să se topească.

Păcat că au mers doar pe USB 2.0, nu 3.0, deși cred că nevoia de a copia cantități mari de date în și din telefon a cam trecut. Fotografiile mele se uploadează automat pe OneDrive și Google Photos, muzică salvez offline direct din Deezer, fișiere particulare mut cu Dropbox sau OneDrive. Se poate și fără.

Totuși, cei din spatele USB degeaba au stabilit niște standarde de curent pentru noul “tip C”, că nu le respectă nimeni. Curentul de 4 Amperi peste 5 volți nu este conform standardului.

asus s5507

    31 comentarii

  1. Si la cei 400 Eur cred ca se mai adauga si ceva taxe, macar 20% TVA. Ei livreaza din China din cate stiu.

      (Citează)

  2. Bine, dar nu ai spus esentialul, ti-l comanzi?

      (Citează)

  3. Ma gandeam sa imi iau LG G5, dar acum aproape m-am razgandit. Astept doar sa vad cateva review-uri, mai ales despre durata de viata a bateriei.
    Apropo Radu, poti obtine telefonul in teste, poate si un review ?

      (Citează)

  4. “Totuși, cei din spatele USB degeaba au stabilit niște standarde de curent pentru noul “tip C”, că nu le respectă nimeni. Curentul de 4 Amperi peste 5 volți nu este conform standardului.”
    Pai in primul rand, standardele USB sunt definite de catre grupul de companii care formeaza chiar acel consortiu USB… si culmea este ca tocmai companiile membre incalca standardele aprobate de ele. Pana la urma este un *standard*, menit sa fie universal si sa ofere compatibilitate intre device-uri — ce au facut anul asta unii dintre producatori poate avea consecinte grave pe viitor, cand lumea va incerca sa foloseasca un incarcator de la un producator cu un cablu de la altul si un device de la alt producator si in final li se va defecta device-ul.

      (Citează)

  5. 6GB RAM. Serios??
    Unde sunt aia care se plageau ca windows 7 cere 4GB RAM acum cativa ani?
    Oricum e o pierdere totala de resurse pt o lipsa de optimizare…

      (Citează)

  6. Pacat ca fac si astia update-urile foarte rar. Daca ar avea androidul stock, m-as baga.

      (Citează)

  7. micu:
    6GB RAM. Serios??
    Unde sunt aia care se plageau ca windows 7 cere 4GB RAM acum cativa ani?
    Oricum e o pierdere totala de resurse pt o lipsa de optimizare…

    Ce optimizare zici tu acolo? Android merge perfect chiar si cu 1GB RAM pentru un utilizator normal… cu 2GB esti ok daca schimbi des intre aplicatii si deci iti place sa lasi mai multe aplicatii deschise, ai suficienta memorie incat sa nu ajungi sa o umpli daca esti un utilizator obisnuit. 3-4GB = overkill, probabil 90% din utilizatori nu trec de 2GB decat in cazuri extreme. Daca iti place sa ai cate 3-4 jocuri deschise si vrei sa schimbi intre ele, da, 4GB poate iti sunt de folos uneori – dar oare cat % din utilizatori fac asa ceva? Mai mult de 1%? Eu cred ca nici macar 1%.
    6GB, 8GB, 12 si 16 si cat or baga ei in viitor sunt chestii exclusiv de marketing, nu au nicio aplicabilitate in viata reala pe durata de viata a acelui device.

    Just fyi, poti sa compari un device cu stock android (sau orice custom ROM vrei tu) cu 2GB RAM vs un Gaaxy S6 (3GB RAM), ai sa vezi ca cel cu 2GB RAM pastreaza mai multe aplicatii deschise in RAM fara sa trebuiasca sa le reporneasca, pe cand cel de la Samsung, desi are mai mult RAM, are un RAM management de 2 bani si reporneste aplicatiile la greu. Unii ar spune ca fac intentionat si in mod artificial acest aggressive task killing, doar pentru ca sa inoculeze in randul utilizatorilor ideea ca au nevoie de mai mult RAM, doar pentru ca upgrade-ul la urmatorul model (care vine cu mai mult RAM, se stie) sa fie ceva luat in considerare de utilizatori.

    Aplicatiile “de zi cu zi” pe care lumea le foloseste consuma in marea lor majoritate intre 50-200MB (si de multe ori chiar mai putin de 50 MB). De exemplu, ma uit la mine si vad ca WhatsApp ocupa 49 MB RAM, Gmail 75 MB, Chrome 70 MB, YouTube 120 MB… ca sa ajungi vreodata sa umpli chiar si 4GB RAM, va trebui sa deschizi… foarte multe aplicatii. Din statisticile pw 2015, vad ca 28% din utilizatorii de smartphone utilizeaza intre 1-3 apps pe zi, 43% – intre 4-6 apps pe zi, 20% intre 7-10 apps si doar 8% mai mult de 10 apps. Daca nu vorbim de jocuri 3D, chiar si 10 apps incap lejer in 2GB, iar aici vorbim de cazul in care toate aplicatiile utilizate raman pornite in background pe toata durata zilei.

    Da, anul asta sunt modele cu 6GB RAM si procesoare 10 core, iar anul viitor vor fi modele cu 8GB RAM si cine stie cate zeci de cores si ecrane 4K… nu inseamna ca si foloseste cuiva atata RAM sau atatea cores – sunt doar marketing. Ca sa fac o comparatie, este ca si in cazul cand ai 64 GB RAM pe pc… da, arata bine, e mult wow-factor, lumea se minuneaza, dar in practica sunt putine persoane care tre pana si de 8 GB usage. Iar daca la pc in anumite situatii poate chiar poti umple cei 64GB cu anumite aplicatii de nisa, pe Android ma indoiesc ca poti deschide atatea apps incat sa umpli 6GB RAM.

      (Citează)

  8. Nu scrie nicaieri cat timp dureaza pana livreaza din momentul comenzii. Stie cineva?
    Multumesc.

      (Citează)

  9. Am OnePlus One de cam un an jumatate. Inca merge de rupe orice pe el. Nu am avut probleme cu bateria sau sa mi se fi blocat vreodata. E updatat la ultimul Android. Mi-a venit cam intr-o saptamana, din Anglia. Banuiesc ca atat dureaza si acum. Ca si utilizator OnePlus il recomand.

      (Citează)

  10. Un telefon bun pentru cumparatorul de Android. Hardware ‘forta’. Sistemul de operare am auzit ca e destul de slabut, dar ce conteaza cand ai hardware beton? :)

      (Citează)

    • dispozitivele cu Android de top sunt ca masinile americane de pe timpuri, cu motoare de 5 litri. au performante, dar consuma enorm.

        (Citează)

  11. Oare cât o costa un transport în America?

      (Citează)

  12. alxzen:
    Eu l-am primit in 3 zile prin DHL.

    Salut, ai primit prin DHL, OP3? Cat a costat peste cei 400 euro? Ai platit TVA sau slte taxe vamale? Ms.

      (Citează)

  13. Avand in vedere ca OnePlus 2:

    1. A oferit performanta mediocra, de multe ori sub OnePlus 1
    2. A oferit o autonomie mai slaba fata de OnePlus 1
    3. Nu au ajuns sa ofere Marshmallow pentru “flagship killer”. Ceea ce ii pune in situatia de cei mai prosti din curtea scolii intrucat si Samsung au scos mai repede android M pentru telefoanele lor.
    4. Au mintit in legatura cu portul USB tip-C care e compatibil doar cu cablul si incarcatorul lor intrucat sunt in afara specificatiilor oficiale.
    5. Numarul limitat de telefoane produse si livrate pentru mai bine de jumatate de an. “OMG 500.000 precomenzi, ce succes!”. Asta intr-un interval in care Samsung vinde 25 milioane de telefoane….

    Intuitia ta legata de faptul ca telefoanele de 3000+ lei ar fi trebuit sa fie mai ieftine din cauza acelui “flagship killer” nu a fost corecta. Pentru ca produsul nu era un flagship de la bun inceput ci un compromis. Telefoanele din generatia asta au si capatat un plus de 100 euro la lansare fata de cele de anul trecut, cam asta e impactul insignifiant al OnePlus pe piata din cauza ca produsul lor nu este un flagship la pret redus care sa creeze competitie si sa aduca preturile intr-o zona mai accesibila de la producatorii Samsung, LG, Apple, HTC etc.

    Xiaomi Mi 5 nu e un flagship la pret redus, e un telefon cu un SoC puternic dar o serie de compromisuri in rest. La fel si OnePlus. Nimeni nu se va grabi sa dea bani putini pe un telefon abandonat mai repede dpdv software fata de cei mai jegosi dintre ceilalti producatori.

    “Totuși, cei din spatele USB degeaba au stabilit niște standarde de curent pentru noul “tip C”, că nu le respectă nimeni. Curentul de 4 Amperi peste 5 volți nu este conform standardului.”

    USB tip-C e doar mufa care poate fi combinata cu protocol USB 2.0/3.0/Thunderbolt etc. In acelasi sens poate fi combinat fie cu USB tip-C power delivery sau Qalcomm Quick charge. Licenta pentru a oferi standardul de power pe USB tip-C e detinuta de Intel. Vrei sa respecti standardul? Da banii in buzunarele Intel. Si ei cer foarte multi bani. Qualcomm cere semnificativ mai putini bani pentru Quick Charge.

    Daca ai fi OnePlus ce ai alege ca sa pastrezi pretul scazut la productia telefonului ca sa-i vrajesti pe altii ca “vai, noi suntem flagship killer la mega oferta!”? Exact, ai alege Qualcomm Quick Charge sau alte alternative, dar nu standardul scump pentru care trebuie sa dai bani la Intel.

      (Citează)

    • Gresesti pe alocuri, pentru ca:

      1. Cu Android 5.1 mergea mai slab cateodata decat OnePlus One, corect.
      2. La fel si cu autonomia
      3. Este Android 6 pe OnePlus 2 oficial de vreo 2 saptamani, beta de vreo doua luni.

      Cu Android 6 OnePlus 2 merge perfect. Senzorul de amprenta e cel mai rapid din cate am testat (mai rapid ca la S7 Edge, Huawei P9 sau LG G5) si bateria tine lejer o zi.

      Dar da, la lansare OnePlus 2 era mai slab la capitolul utilizare decat OnePlus One.

        (Citează)

  14. Ar trebui sa scoti boldul de la 6 GB RAM. De ce? Pentru ca OnePlus a ales sa iti castreze accesul la ei:

    http://www.xda-developers.com/how-to-fix-the-oneplus-3s-memory-management-almost-double-the-apps-in-memory/

    6 GB RAM ca punct important de vanzare in timp ce tu ca utilizator primesti acces la maxim 3 pana cand aplicatiile isi dau restart in timp ce restul de 3 GB RAM sta sa taie frunza la caini. De ce as da bani pe 6 GB RAM daca programatorii imi impiedica accesul in a-i folosi pe toti, asa cum ar fi normal?

    Scuza lor ca “e ca sa economisim baterie” nu tine. Android a aratat de la ICS incoace ca o aplicatie care ramane suspended to RAM consuma mai putini mAh fata de o aplicatie la care i se da restart complet. Ori OnePlus iti da restart agresiv la aplicatii de zici ca nu are nici 2 GB RAM la dispozitie. Rezultatul? Un consum si mai mare al bateriei.

    Felicitari diviziei de marketing OnePlus, au comis-o iar atat de rau incat sa ma convinga ca nici acest produs nu merita un cent. La asemenea minciuni pe fata, fraier sa fii sa dai si 1500 lei pe el in conditiile in care ai G4 la banii respectivi. Care cu mai putina memorie RAM se descurca mult mai bine in a-ti mentine aplicatiile active si consumul la baterie scazut.

    “They added the same prop in Oxygen 3.0.2 for OP2 too. And now it cant really keep much apps in RAM as it did in 2.2.1.”

    “Flagship Killer!”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus