un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Microsoft a cumpărat LinkedIn pentru 26 de miliarde de dolari

13 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

LinkedIn rămâne o companie independentă și va face ceea ce face și acum, doar că va aparține Microsoft, într-o tranzacție uimitoare nu doar prin valoarea ei uriașă, ci și prin faptul că a fost făcută cash (nu vă imaginați valize cu bani, ci transferuri bancare, dar vânzătorii primesc bani, nu acțiuni MSFT sau alte bunuri de valoarea respectivă).

LinkedIn are 433 de milioane de utilizatori și peste 100 de milioane dintre aceștia vizitează lunar rețeaua socială, dacă-i pot spune așa.

Personal nu sunt foarte încrezător în achizițiile făcute de Microsoft, dar să vedem ce va fi în viitor. De exemplu recent au cumpărat SwiftKey, tastatura inteligentă pentru smartphone/tabletă, în condițiile în care, la puțin timp după aceea, Microsoft a anunțat că practic renunță la gama Lumia. Cândva au cumpărat și Nokia, de altfel, nu?

Suma este imensă și mă face să mă întreb cum va obține, eventual, Microsoft profit din această achiziție. Sigur, au acum acces la profilurile a o mulțime (zeci de milioane) de manageri și specialiști și probabil că le vor arăta acestora reclame la OneDrive, Office 365, Azure și alte produse până le vor ieși pe gât, dar 26 de miliarde de dolari? Și LinkedIn generează bani din publicitate țintită în funcție de poziție sau organizație, dar tot așa, 26 de miliarde de dolari pentru asta?

Înțeleg decizia Microsoft, n-are rost să stea cu banii în cont dacă-i pot investi în diverse direcții de dezvoltare, dar ar putea fi și un exemplu despre cum companiile ajung să valoreze atât de mult încât astfel de achiziții să devină imposibile (sau nerentabile) deoarece investițiile respective sunt greu de recuperat.

Vedem ce-o fi, important este că acum Microsoft deține una dintre marile rețelele sociale, ba chiar una foarte potrivită specificului lor de activitate. Dacă nu mă înșel, mai au și 1,3% din Facebook.

Eu am cont LinkedIn, dar nu cred că l-am actualizat de vreo 8 ani și nu conține mari detalii. Voi îl utilizați pe al vostru? Vă este cu adevărat util sau doar că lăudați cu conexiunile pe care le aveți?

Surse: comunicatul Microsoft și Business Insider, unde sunt propuse mai multe integrări cu LinkedIn pentru produsele Microsoft.

asus s5507

    19 comentarii

  1. Ultimele 2 joburi le-am obtinut prin Linkedin si alte cateva interviuri care au dus la oferte tot de acolo. Mi se pare ca merge foarte bine in ultima perioada, primesc solicitari si din Europa, ceea ce e ok.

      (Citează)

  2. Da, eu il folosesc destul de des.

      (Citează)

    • Pentru ce?

        (Citează)

    • În ordinea frecventei:

      1. Stalk-uiesc foști colegi
      2. Aflu mai multe despre oamenii cu care colaborez profesional.
      3. Au grupuri de interese, plus ca dacă ai oameni din zona ta de activitate la prieteni, găsești lucruri interesante acolo, fără zgomotul de pe Facebook.
      4. Oferte de job. Recruiterii au început sa mă abordeze acolo.

        (Citează)

  3. LinkedIn nu face bani (doar) din publicitate. Modelul lor de business e de fapt “freemium”, adică oferă multe lucruri gratis în speranța că 1% o să cumpere niște funcționalități mai scumpe. Lucru care a început să se întâmple din plin. Ca exemplu, orice companie ce face un pic de recrutare (în special pe IT) are cel puțin un abonament lunar de 90 euro.

    LinkedIn e extrem de util și pentru content marketing, în special B2B, așa că oamenii fac mulți bani și din “sponsored posts”.

    PS: Microsoft nu a renunțat la Lumia, doar se face un fel de rebranding.

      (Citează)

  4. Pay Tribute Zero

    13/06/2016 la 5:36 PM

    Nu.

      (Citează)

  5. pentru mine LinkedIn e compania aia dubioasa care ma spameaza zilnic cu tot felul de cereri in ciuda faptului ca am cerut sa nu o mai faca. nici macar nu am fost inscris vreodata.
    apoi, daca esti IT-ist sau corporatist poate ca foloseste la ceva, pentru alte domenii nu foloseste la nimic.

      (Citează)

  6. În doi ani va fi de vânzare la ‘juma de preț

      (Citează)

  7. Pe IT majoritatea joburilor iti vin de pe LinkedIn. Eu primesc cam 2-3 oferte serioase pe săptămână.

      (Citează)

  8. Oi, potential are.

      (Citează)

  9. Eu recrutez prin LI, e THE tool in recrutare. Platim 10.000 USD pe an

      (Citează)

  10. Au cumpărat și vulnerabilitățile de securitate?

    http://www.bbc.co.uk/news/technology-36320322

      (Citează)

  11. Ca sa nu mai mentionam:

    https://newspaint.wordpress.com/2015/02/03/linkedins-most-embarrassing-super-bug/

    Adica au programatori nu gluma. Ce securitate cand nu poti sa remediezi asta?
    Sunt fericitul posesor al acestui bug de cativa ani.

      (Citează)

  12. eu unu primesc destul de des mesaje cu tot felul de joburi de la HR-iste. se mai intampla sa fie pentru orase de care nu sunt interesat, dar de obicei mesaje destul de ok :)

      (Citează)

  13. “recent au cumpărat SwiftKey, tastatura inteligentă pentru smartphone/tabletă, în condițiile în care, la puțin timp după aceea, Microsoft a anunțat că practic renunță la gama Lumia”
    Pai unde e legatura? Nu au cumparat SwiftKey pt Lumia, ci doar ca sa mai aiba inca ‘un picior’ in ecosistemele Android si iOS, practic au cumparat cateva zeci de milioane de utilizatori care folosesc SwiftKey (din care o parte le si furnizeaza pe gratis “anonymous usage” adica MS primeste fix ce scrii tu la tastatura). Impreuna cu progresele facute pe partea de AI si retele neurale de la SwiftKey, asta reprezinta o mina de aur pt MS. De fapt, numai SwiftKey Neural Alpha facea bine-mersi bani de achizitie, restul (adica zecile de milioane de useri care practic acum folosesc un produs MS) sunt doar un bonus.

      (Citează)

  14. Lynda.com e proprietatea linkedin, ar putea fi si asta un detaliu interesant.

      (Citează)

  15. Microsoft si-a trait demult cele mai bune zile.

      (Citează)

  16. Si eu am profilul actualizat la zi. Jobul curent mi-a fost ofertat prin LinkedIn. La fel ca altii, primesc lunar oferte de la diverse companii prin intermediul profilului. Cred ca e cea mai buna modalitate de a-ti face reclama, de a te face vazut pe piata muncii. Acelasi CV il am si pe BestJobs, dar o singura data am fost sunat de catre cineva care l-a gasit acolo.

      (Citează)

  17. tin contul destul de actualizat*, dar mai mult ma atrag discutiile din diverse grupuri, mai afli una alta de prin lume, nu doar chestiile “vopsite”, ci probleme reale, cu solutii mai mult sau mai putin sofisticate.

    * mai nasol e cand primesc oferte de Software Automation cand profilul meu specifica destul de clar Automatizari Industriale, de la niste unii care mi-au citit profilul si li s-a parut interesant si exact pe ce nevoie au ei. nu mi-a raspuns nimeni cand am intrebat ce anume din profil i-a indus in eroare, ca sa corectez ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus