►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
« eMAG lansează Revoluția Prețurilor, trei zile de oferte speciale (p)
De ce mi se pare greșită decizia lui Moise Guran de a renunța la televiziune »
Vacanța din Mauritius a fost cea mai frumoasă pe care am avut-o până acum. Ne-am simțit extraordinar de bine, a fost o experiență perfectă. Cred că și dacă priviți doar fotografiile vă prindeți de asta, dar vreau să scriu în detaliu cum este hotelul pentru a-i ajuta pe cei ce vor să ajungă acolo.
În opinia mea, locul perfect pentru un concediu la malul mării are:
Beachcomber Le Victoria, unde am fost noi, le-a avut pe toate. Hotelul are 4+ stele (Beachcomber are mai multe hoteluri în Mauritius, inclusiv de 5 stele) și parcă a fost făcut pe gustul nostru.
Mi-a plăcut o chestie încă de când am ajuns: managerul trecea prin zona recepției și, văzându-ne oaspeți noi, a venit și ne-a salutat personal. Am zis “wow, ce primire!”, la care omul ne-a spus ceva de genul “plaje cu palmieri sunt în multe locuri din lume, dar ospitalitate ca-n Mauritius nu veți mai găsi”. Nu știu dacă și eu pot fi atât de absolut în afirmații, dar întreg personalul era mereu cu zâmbetul pe buze, gata să te ajute, să te servească, să te întrebe dacă ai nevoie de ceva, să te simți cu adevărat în vacanță acolo.
Un alt exemplu: la plecare, când ieșeam cu bagajele, barmanul a strigat după noi și ne-a salutat și ne-a urat drum bun. Vorbisem cu el cu vreo două zile înainte când, deși barul de zi era închis (era seară și se deschisese cel mare), ne-a văzut că am cam vrea de acolo cocktailuri și s-a oferit să ne prepare două. A muncit vreo 10 minute la ele, au ieșit opere de artă.
Zilele noastre, cu excepția celor când am închiriat o mașină și am plecat să vizităm insula (vă zic cu altă ocazie), urmau tipicul de la all-inclusive: mâncat, plajă, prânz, plajă, îmbrăcat frumos pentru cină și spectacol, adormit devreme. Mauritius este doar cu o oră înaintea României ca fus orar, dar ziua este mult mai… ciudată acolo, având în vedere că insula este plasată între ecuator și tropice: soarele răsărea pe la ora 6 și apunea pe la 17:30, iar o oră mai târziu era deja beznă. Ne-am modificat și noi programul pentru a urmări soarele.
Plaja hotelului era amplasată direct spre vest, așa că în fiecare seară am avut parte de apusuri spectaculoase de soare, genul pe care le vezi în fotografii meșteșugite pe care ți le pui wallpaper. Le-am privit pe toate, de pe șezlongurile de pe plajă, în timp ce apa verde a Oceanului Indian era la doi pași de noi, iar când soarele intra definitiv sub orizont ne zâmbeam fericiți și ne retrăgeam spre cină, care era în sine un mic spectacol.
Mă temeam, înainte să mergem acolo, de ploaie. Sezonul de vară este, în Mauritius, cam în perioada noiembrie-februarie, când este cald și plouă mult. Noi am mers iarna, când temperaturile scad, dar și precipitațiile sunt mai rare. Nu știu cum o fi în alte luni acolo, dar începutul de iunie a fost perfect. Iarna în Mauritius înseamnă temperaturi de 25 de grade, cât să simți că este cald, dar nu că-i arșiță să te ia cu leșin (nici nu prea am transpirat), fără vânt deranjant, cu apă oceanului caldă, iar precipitațiile nu ne-au deranjat de loc.
Vreo trei zile n-a plouat deloc. În alte două zile de plajă a plouat vreo 5 minute. Ploaia începe brusc acolo și este aproape torențială, dar este caldă. Eram oricum sub umbrele pe plajă (în mijlocul zilei e puternic soarele, iar eu prefer să nu mă bronzez, mi se pare inutil să fac pielea roșie), așa că n-am simțit nimic. Ploaia s-a oprit după vreo 5 minute, iar 10 minute mai târziu parcă nici n-ar fi căzut: nisipul era uscat, apa oceanului neschimbată, nimic în jur nu părea ud.
Mai mult, fiind low-season și cum atunci încă nu începuseră vacanțele copiilor sau tradiționalele luni de vacanță ale țărilor vest-europene, hotelul era cam pe jumătate plin. Asta a făcut să avem întotdeauna mesele cu priveliștea cea mai frumoasă în restaurant, serviciul prin baruri să fie foarte prompt, să nu ne simțim deloc înghesuiți pe plajă și să găsim șezlonguri exact unde doream. Recitiți punctul 3 din lista mea inițială: v-am spus, s-a potrivit totul la fix aici la Beachcomber Le Victoria.
Că veni vorba de alți turiști, majoritatea erau europeni, în principal nemți, francezi și britanici. Am depistat un singur cuplu de români, dar cred că au plecat în ziua când am sosit noi, că nu i-am mai văzut apoi. Mai erau indieni, de obicei vin câte 4-8, probabil toată familia. N-a fost nimic deranjant, nu era nimeni gălăgios, nu ne-a călcat nimeni pe bătături.
În ce privește insula, vorbim de o fostă colonie franceză și apoi britanică, independența fiindu-le acordată prin 1968. Absolut toți cei cu care am interacționat noi vorbeau engleza și franceza. Insula mi s-a părut sigură, drumurile sunt bune, sunt destule de văzut și pe ea, iar prețurile sunt cam ca-n România. Primesc acolo euro și dolari fără probleme, au aproape peste tot POS-uri și poți schimba în rupiile locale în foarte multe locuri, fără manevre la curs.
Și acum, cu liniuță totul despre Beachcomber Le Victoria, 4+stele, care face parte dintr-un lanț ce mai are alte hoteluri Beachcomber pe insulă. Restul sunt de 5 stele, dar nu-mi închipui ce pot oferi în plus; probabil și mai bine la fiecare capitol în parte.
Nisipul, ca peste tot în Mauritius, este foarte fin, zici că-i mălai, și destul de alb. Pe malul apei cresc de obicei niște copaci, dar Beachcomber Le Victoria plantase palmieri pe plajă și prin grădinile hotelului, așa că acolo stai sub palmieri (cocotieri, îndrăznesc să zic).
Pe plajă erau șezlonguri solide, cu saltea pe ele, și umbrele de paie, dacă nu-ți convine umbra palmierilor. Sunt vreo două baruri de unde poți cere cocktailuri, sucuri sau bere, iar în jurul lor ai și acoperire wireless.
Hotelul este chiar pe plajă, cei cu camere la parter puteau ieși direct în grădina hotelului, pe gazon, iar după alți 20 de metri intrau pe plajă. Mai sunt disponibile tot felul de jocuri și sporturi, inclusiv acvatice. Ne-am dat și noi într-o zi cu o hidrobicicletă, alții preferau caiac. Mai multe bărci cu motor sunt acolo pentru schi nautic sau “dat cu canapeaua”, deși acolo chiar nu m-am interesat dacă sunt oferite gratuit sau nu.
Oceanul Indian are, în zona aceea, o culoare verzuie foarte plăcută, iar apa este foarte limpede, perfectă pentru snorkeling. Pe coasta de vest a insulei nu sunt deloc valuri, iar la reflux apa se retrage cu vreo doi metri.
Intrarea în apă este lină, adâncimea crescând treptat până la vreo 1,5 metri, apoi rămâne așa pe o distanță foarte mare. Sunt mici bolovani în unele zone la mal, dar îi poți ocoli lejer. Dacă mergeți în Mauritius, vă sfătuiesc să vă luați pantofi de plajă (40 de lei în Decathlon, nici nu-i simți în picioare) pentru că prin apă, pe fund, mai sunt pietricele și mai ales bucăți de coral, care sunt dure. Se poate și fără pantofi, dar e mult mai mișto să mergi pe acolo fără nici o grijă, nu ca pe ace.
La vreo 20 de metri de mal începe o zonă cu alge lipite de fund, plante marine, care sunt mici și suficient de rare încât să poți înota sau merge printre ele fără să te deranjeze deloc. La turul insulei am găsit și plaje cu câteva alge aduse la mal de apă, dar la Le Victoria nu era cazul.
Hotelul are și o piscină rotundă, adâncă tot de maxim 1,5 metri, despre care nu vă pot spune mai nimic, am stat întotdeauna la plajă. Chiar nu-i înțeleg pe cei care traversează jumătate de planetă până acolo pentru a sta la piscină, când plaja și oceanul sunt atât de plăcute.
La Beachcomber Le Victoria se mănâncă foarte bine, este unul dintre punctele lor forte. Cina este masa principală și în fiecare seară are altă tematică: creolă, mediteraneană, oceanic, indiană etc.
Au o listă de vinuri cu vreo 40 de tipuri și poți cere și orice altceva de la bar, se ocupă chelnerii de asta. Mâncarea este cu autoservire, îți iei ce vrei de la vreo 5-6 bufete ce au aperitive, feluri calde, salate, sosuri, deserturi și fructe proaspete. Cred că erau minim 10 feluri de mâncare în fiecare seară, plus vreo 6 tipuri de salate deja preparate, plus legume, fructe (papaya era ca pepenele nostru) și deserturi.
Câteva exemple: curry de caracatiță, gratin de fructe de mare, vită în diverse forme, dintr-o carne surprinzător de moale, pui tandoori, minim două feluri de pește preparate în diverse moduri, miel în diverse forme, chicken satay, orez, piure, spanac gratinat, legume la abur, un bar de salate cu un bucătar ce ți-o prepara după dorință, câte două tipuri de pizza făcute în fața ta, paste făcute pe loc, inele de ceapă, calamari foarte mișto gătiți (cred că secretul stă în marinarea lor o perioadă mai lungă) șamd.
Micul dejun era unul european. Puteai alege din vreo 5 tipuri de ouă preparate pe loc, fasole, bacon, cârnăciori, salate, iaurturi, fructe, sosuri, iar ca desert puteai alege din vreo 3 tipuri de clătite și gaufre făcute pe loc, pe care le puteai combina cu tot felul de gemuri sau ciocolată. Am descoperit astfel cât de bună este dulceața de banane sau cea de ananas, dar puteai la fel de bine să faci o clătită cu nutella și nucă de cocos, ornată deasupra cu frișcă și ananas. Ceva subțire, de vară, low-cal.
Masa de prânz era o cină de amploare mai mică. Singurul lucru care lipsea cu adevărat era pâinea făcută pe loc. Găseai chifle, dar la cină se făceau pe loc naan, turte și alte tipuri de panificație, în funcție de specific.
Lista de vinuri a fost o surpriză plăcută. Mă așteptam la un “vinul casei” (care există în meniu), dar sunt disponibile vreo 40 de vinuri diferite din Africa de Sud, America de Sud, Australia și câteva europene, vreo jumătate fiind gratuite pentru all-inclusive, toate la sticlă. Preferatul nostru a devenit Bellingham Premier Cru, din Africa de Sud, un vin potrivit pentru vară.
Pentru cei cu all-inclusive sunt disponibile și alte snack-uri în diverse momente ale zilei, dar mai importante sunt două restaurante a la carte, Horizon și La Casa.
Horizon este axat pe pește și fructe de mare și jumătate din meniu este inclus în pachetul all-inclusive, dar preparate mai scumpe, precum homarul, sunt contra-cost. Restaurantul are servire completă și se află mult mai aproape de plajă.
La Casa este restaurantul italienesc al hotelului. Are același sistem, unele preparate sunt incluse, altele contra-cost, dar n-am fost impresionați de el. Probabil că este gândit mai degrabă pentru turiștii din Africa și India, în timp ce noi, europenii, știm mult mai bine mâncarea italienească și cea de aici n-a fost nimic memorabil.
Aveau băuturi internaționale, mai puțin romul, care era o marcă produsă local (au câteva romerii pe insulă, e unul din produsele cu care se mândresc). Puteți vedea în fotografie niște sticle, dar în principiu sunt mai multe mărci de whisky, vodcă, gin englezesc, Aperol, Martini șamd. A fost mult mai bine decât concediul de anul trecut din Kos, Grecia, unde am băut numai chestii dubioase, făcute local, de până la urmă preferam berea.
Berea era tot din Mauritius, Phoenix sau Blue Marlin, două mărci locale ce nu-s chiar “gama ieftină”.
Cocktailurile au fost foarte bune, fiind făcute cu tot felul de sucuri de fructe exotice. Am băut Margarita și Mai Tai bune, dar am preferat cocktailurile “casei”, care venea frumos decorate și erau gustoase.
Apa era mereu îmbuteliată (cereai apă, îți aducea o sticlă întreagă) și aveau și sucuri din portofoliul Coca-Cola.
Am avut o cameră pe colț, probabil mai mare decât altele, dar structura este asemănătoare la toate: un pat imens, dulapuri, o baie mare și un balcon cu masă și scaune. A noastră era mai mare la toate capitolele și mi-a plăcut cabina de duș. Nu-s fan al lor, dar aceasta era făcută din gresie și faianță, nu din plastic, mare cât pentru un threesome și cu un duș mare deasupra, de zici că stăteai în ploaie. De asemenea, dacă deschideam ușa de la baie puteam vedea plaja și oceanul direct din duș.
Camera avea aer condiționat, dar nu prea era nevoie de el în perioada aceea. L-am deschis destul de rar.
Minibarul avea apă plată și minerală și sucuri care era gratuite pe all-inclusive și reîmprospătate zilnic.
Noi am stat la etajul 1. Camerele de la parter sunt mai scumpe, dar practic ai curte cu gazon și poți ieși direct pe acolo spre plajă, că ușa de la balcon avea încuietoare cu cartelă. Am crezut că nu vor fi practice, mă temeam că stând la parter vei fi invadat de insecte sau șopârle, dar nu cred că era cazul. N-am văzut nici o insectă prin iarbă, șopârlele nu se apropie de oameni (au cam 5 cm), iar hotelul avea 3 pisici foarte prietenoase.
E un birou Hertz acolo, pentru închiriat mașină, apoi un birou pentru excursii organizate prin insulă. Am mai văzut și un Kids Club unde probabil puteai lăsa copiii o vreme. Poți schimba bani la recepție la un curs bunicel (33 de rupii pe dolar, în oraș primeai 35-36).
Mai sunt două magazine, unul are diverse suveniruri de luat acasă (vanilie, dulceață, obiecte decorative), altul haine, papuci, chestii de plajă. Prețurile sunt mari, dublu ca-n magazinele normale de pe insulă, fiind gândite pentru cei ce nu ies din hotel.
Prosoape de plajă îți dau ei. Au bar de zi, de seară, de plajă, centru spa (contra cost), sală de fitness și cardio, oameni care-ți cară bagajele la venire, birou guest relations unde poți cere/afla orice, sporturi pe plajă și în apă șamd.
Noi am cumpărat tot pachetul prin Eturia, iar transferul aeroport-hotel-aeroport era inclus. Ne-a așteptat agenția lor parteneră de acolo cu plăcuța cu numele noastre în mână, iar transferul s-a făcut cu un Hyundai ceva gen Elantra, iar la întoarcere cu un Ford Mondeo.
Dacă mergeți pe cont propriu, nu vă bazați pe vreun transport public, că nu-i cazul. Insula se străbate cam într-o oră (aeroportul este în sud-est, majoritatea hotelurilor în nord-vest), așa că fie cereți agenției de turism să vă aranjeze transferul sau căutați pe Google și rezervați dinainte ceva.
În opinia mea da, deși eu am fost mereu fan all-inclusive pentru că mi se pare mai simplu. Plătești de la început și apoi consumi cât vrei, fără griji.
Pachetele de cazare includ doar micul-dejun, iar opțional poți alege demipensiunea, care adaugă și cina. Cu un mic-dejun îndestulător și o cină puteți rezista fără prânz, dar apare problema băuturilor. La all-inclusive poți cere din vreo 20 de sticle de vin, orice cocktail, shot, suc, gustare șamd. Fără all-inclusive, toate acestea costă, un cocktail este cam 8 euro, o sticlă de vin 30 de euro.
Alegeți demi-pensiunea, cina cu siguranță merită. Dacă faceți un calcul din obiceiurile voastre de consum s-ar putea să descoperiți că upgrade-ul la all-inclusive devine rezonabil dacă, de exemplu, consumați vreo două cocktailuri pe zi la bar, două + o bere pe plajă și o sticlă de vin seara. Noi mai luam și câte o cafea, minibarul era gratuit, iar în ultima zi am putut lua cina (am plecat la ora 19:30 de acolo), care altfel ar fi fost și ea contra-cost. Plus că primiți, desigur, masa de prânz!
Mai erau incluse accesul la sala de fitness și, la fel de important, accesul wifi. Eu nu l-am folosit decât pentru 2-3 știri, un check-in la avion și două apeluri Skype, în rest preferând să mă deconectez complet, dar am citit 3 cărți pe plajă. Aș fi putut sta pe net, că și în Flipboard sunt destule de citit.
Sigur, poate că vă gândiți că puteți ieși din hotel și să mâncați zilnic la diverse localuri de pe insulă. În practică, hotelul este pe o stradă lungă de vreun kilometru împreună cu alte hoteluri, satul din apropiere este fix asta, un sat, străzile de pe acolo nu prea au trotuare și se pune problema deplasării, taxiurile nefiind tocmai ieftine. Eu prefer să mănânc în atmosfera frumoasă a hotelului, la marginea unei piscine superbe și cu o sticlă bună de vin, iar apoi să nu am de făcut un drum lung înapoi. E genul de concediu pentru relaxare, pentru umblat și experimentat merg în vreun city-break, iar în Mauritius am închiriat mașină și ne-am plimbat două zile pe insulă.
« eMAG lansează Revoluția Prețurilor, trei zile de oferte speciale (p)
De ce mi se pare greșită decizia lui Moise Guran de a renunța la televiziune »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
33 comentarii
22/06/2016 la 7:27 AM
Cu cat timp înainte ai achiziționat sejurul și cat a ajuns de persoana cu all inclusive?
Alex(Citează)
22/06/2016 la 11:33 AM
Ianuarie, am plătit 1240+350 de persoană pentru zbor, transfer, hotel cu all-inclusive.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 7:59 AM
nu stiu, pare cam artificial totul…sa nu vezi tu un chistoc, un cocean, o coaje de samanta…
Giovani(Citează)
22/06/2016 la 9:18 AM
+ Niste romani guralivi…
Pyro(Citează)
22/06/2016 la 11:32 AM
Da, chiar pofteam la un porumb fiert… n-am avut de unde. A trebuit să bag ananas și papaya.
Dar mai vedeai coji pe plajă, că mai cădea câte o nucă de cocos din copaci.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 10:03 AM
Era lume cu copii pe-acolo?
add(Citează)
22/06/2016 la 11:33 AM
Da, normal. Cred că-i imposibil să nu fie copii, hoteluri pentru adulți sunt foarte puține.
Când am fost noi erau destul de puțini turiști, așa că și mai puțini copii, probabil vreo 8-10 în total.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 10:28 AM
Foarte frumos.
Si un review foarte bun!
Emil C(Citează)
22/06/2016 la 10:50 AM
Cam bine pentru 2400 de EUR cat spuneai acum ceva vreme ca te-a costat.
Iau in calcul pentru la anul :).
O singura intrebare am . Pozele arata plaja pustie asa ca vreau sa stiu: Erau sau nu “beach boys” pe plaja care sa te bantuie sa cumperi mizerii si sa le dai bani ?
catalinx(Citează)
22/06/2016 la 10:53 AM
pe plajele private ii alunga astia si nu prea vin… n-am vazut nicaieri tigania de la noi
add(Citează)
22/06/2016 la 11:29 AM
Aici erau vânzători, că nu cred că există plaje private pe insulă. Dar sunt foarte politicoși, îți arată ce vând și-i poți ignora sau refuza fără probleme, plus că plaja era păzită.
Din ce-am înțeles, la ei acești beach hawkers plătesc taxe la primărie pentru a putea vinde. Am și vorbit cu unul care vorbea românește (fusese marinar și ajunsese la Constanța prin 69, dar avea talent la limbi străine și mai învățase româna de puteai vorbi cu el un dialog întreg), de vreo 20 de ani vindea chestii pe plajă. Ne-a zis cum s-a mai schimbat insula, că întâi veneau numai italieni la hotel și cheltuiau mult, apoi a căzut totul după criză și acum își revine destul de lent, nu-i mai cumpără lumea mărgelele.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 11:30 AM
Nu stiu cum e acolo, intreb pentru ca nu peste tot exista conceptul de plaja privata.
Am fost anul trecut “in zona” , in Zanzibar , iar acolo plajele sunt publice, lumea saraca, prin urmare ai beach boys.
In Grecia iar nu am intalnit plaje private , dar nici nu sunt atat de saraci cat sa fie beach boys .
Nici in Tenerife nu am vazut plaje private. Nici beach boys .
catalinx(Citează)
22/06/2016 la 11:30 AM
A fost mai mult, parcă 1240/pers la care am adăugat all-inclusive 350 de persoană, prețuri cu tot cu zbor și transfer. Cam cât am dat pe Turcia acum 2 ani.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 11:31 AM
@nwradu – Merci.
catalinx(Citează)
22/06/2016 la 11:41 AM
Acum am vazut asta. Ai platit 3000 de EUR/ 2 pers sa mergi in Turcia ?
Nu-mi pot imagina ce-ti pot oferi astia de banii astia. Transferul clar ar trebui sa fie mult mai ieftin. Ai link ?
Poate imi scapa mie ceva. Eu am platit pe la 1300 de EUR cand am fost acolo si am vazut de ce as fi putut plati mai mult, sa zicem pana aproape de 2000/ 2 persoane.
catalinx(Citează)
22/06/2016 la 6:13 PM
https://www.nwradu.ro/2014/10/cum-a-fost-in-turcia-la-hotelul-regnum-carya-belek/
Am fost la un superhotel deschis chiar în acel an și cu tot ce-ți poți dori.
Anul acesta au fost oferte foarte bune pe Turcia, parcă am văzut Titanic Deluxe pe la 650 sau 850 de euro de persoană, all inclusive. De când nu mai merg rușii acolo au scăzut tarifele.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 12:31 PM
Boss, da daca iei DECÂT demipensiunea si dupa aia dai o atentie la receptie (un pachet de cafea, un bax de kent, ceva…), nu-ti dau si tie bratari de all-inclusive si gata ? :)
Stii tu… trebuie sa stii sa te descurci :D :)
Mahorcu(Citează)
22/06/2016 la 6:14 PM
Nu cred că merge. Indiferent ce comandai, te întrebau ce cameră ești și notau asta pe bonul de comandă. Probabil că recepția le anula ulterior pentru că ai all-inclusive, dar o evidență se ține probabil pentru stocuri.
Dacă nu ai all-inclusive, le-ai fi găsit de plată la plecare.
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 1:08 PM
Suna foarte bine. Chiar cautam idei pentru luna de miere si voi trece Mauritius pe lista.
Voi lua legatura cu cei de la Eturia.
Gabi(Citează)
22/06/2016 la 3:54 PM
Am prins o oferta de zbor f buna de la BA, pe care a construit acest pachet Eturia. De fapt asta mi se pare un avantaj la ei – urmaresc ofertele de bilete de avion si fac rapid pachete turistice. Acum tot stau cu ochii pe urmatoarea vacanta :)
Matilda Tanascov(Citează)
22/06/2016 la 4:21 PM
1500+/persoana e cam pretul standard in zona Belek in sezon. Si anul asta Turcia e ieftina, plang dupa turistii rusi.
rumbu(Citează)
22/06/2016 la 5:06 PM
1500 + de persoana e pret pentru hotel misto. Poti si mai scump
( n-ar fi multe) dar sunt destule si sub 1500 eur/persoana.
geretus(Citează)
22/06/2016 la 5:52 PM
cate zile a fost treaba asta?
add(Citează)
22/06/2016 la 6:14 PM
7 nopti, 8 zile (am ajuns la 12 în prima zi, am plecat la 19:30 în ultima).
nwradu(Citează)
22/06/2016 la 5:59 PM
Super fain!!! Insula pare foarte frumoasa cu Sightseeing spots: păduri tropicale, cascade si alte minunății ale naturii! Pentru mine asta e un factor important când aleg o destinație de vacanța. Asta si un zbor cât mai scurt :)
Matilda, câteva idei de locuri pentru vacanțe cu all-inclusive ieftine: Mexic – Yucatan, Republica Dominicana si Cuba. Dacă va plac insulele mai flat si fără all-inclusive, mergeti in Caraibe. Dacă vreți ceva cu vegetație mai luxuriantă, South Pacific. :)
Diana(Citează)
22/06/2016 la 6:56 PM
Adica vrei sa spui ca in Dominicana nu prea e cu all inclusive-ul ? Acolo cred ca e mai greu sa gasesti fara…
alex(Citează)
23/06/2016 la 11:43 AM
Numai dupa astea ne uitam acum :) Merci!
Matilda Tanascov(Citează)
22/06/2016 la 7:46 PM
Am Scris ca in Dominicana e all-inclusive SI ieftin. Chiar foarte ieftin.
Diana(Citează)
22/06/2016 la 9:03 PM
Ah, ok atunci nu stiam ca Dominicana nu e in Caraibe.
alex(Citează)
23/06/2016 la 7:14 PM
Ah, Sfânta Ironie la romani! Si eternul “pissing contest”! It never gets old. (Sarc)
In țările menționate mai sus ofertele all-inclusive sunt numeroase, pe celelalte insule(tari) din Caraibe găsești mult mai putine (spre deloc) oferte all-inclusive.
Sursa: experiența mea
Diana(Citează)
23/06/2016 la 7:53 PM
Ai scris superb despre experiența ta!
Mi s-a făcut dor de Victoria!
Rico e numele managerului. Paoletti. E relativ nou acolo și deși nu e prea vorbitor de engleză, se vede că schimbă multe.
Vânzătorul care vorbește română…e acolo de cand am fost prima oară. Și da, plătesc taxe, dar nu sunt agresivi în a vinde. E ușor să scapi de ei…
Copii la Victoria? Când sunt vacanțe în Africa de Sud sunt mulți! Dar marea majoritate sunt ocupați cu kids club! Fenomenal kids club! E greu să ții copii lângă tine!
Știu că nu sunteți pasionați, dar primăvara târziu la ei, octombrie, când înfloresc coralii…pffffff…nu îți vine să ieși din apă!
Da, încălțămintea pentru intrat în apă e mai mult decât recomandată! Pentru că se rup bucăți de coral și nu e deloc plăcut să calci pe o bucată.
Am fost si vara, e aglomerat, e un pic mai greu să găsești umbrele, dar cât poate să fie de fain…
Repet, ai scris super super mișto! Chiar asta e experiența acolo!
Și da! All inclusiv se justifică și dacă nu bei aclcool de plăcere!
Dragos(Citează)
26/06/2016 la 11:38 AM
Cand faceam simulari de cazare,hotelul asta care are recenzii bune aparea ca de nefumatori.Cum era cu fumatul(daca ai observat)?
andipanda(Citează)
01/07/2016 la 10:10 PM
Chiar nu ai nici o parere despre situatia cu fumatul ?
andipanda(Citează)