►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Am vizitat birourile din AFI Park pentru a vedea condițiile de muncă (p)
Unitatea de arși: inaugurată de trei ori, în continuare fără avize și echipamente funcționale »
A început Bookfest (1-5 iunie, la Romexpo) și acesta vine mereu cu reduceri de preț la cărți, dar reduceri mari pot fi găsite și online.
A fost cândva la Radio 7 o emisiune George Vintilă și Marius Chivu despre cărți și mi s-a părut chiar deprimantă pentru că arăta, cu cifre, cum în România se vând puține cărți. Adică în Ungaria vânzările de carte sunt duble față de România, ca valoare, deși populația este de două ori mai mică.
Totuși, o altă cifră nu m-a speriat. În România mai sunt doar 260 de librării, din care jumătate în București, așa că cei doi concluzionau că accesul la cărți este tot mai dificil. Eu nu cred asta. Avem suficiente magazine online ce vând cărți, iar acestea sunt, probabil, produsele care se pot vinde mult mai bine online.
Adică dacă știi deja ce carte vrei, de ce să depinzi de stocurile librăriei din cartier? Ce faci, treci zilnic pe acolo, “bună ziua, ați adus volumul 7 din Robert Jordan – Wheel of Time?” Am făcut asta, prefer să evit. Intri online, îl cauți, îl cumperi și nici nu contează de unde-ți sosește respectivul volum, ți-l aduce curierul acasă.
Apoi, deși veți spune că în librării poți răsfoi mai ușor cărțile pentru a descoperi ceva nou, asta nu-i mereu adevărat. Este valabil pentru tot felul de albume sau ghiduri, de la “100 de orașe de vizitat” la “ghidul degustării de vinuri”. Dacă vrei însă cărți normale, beletristică, tot pe Internet afli mai multe detalii despre o carte, citești review-uri, te uiți pe Wikipedia, vezi din ce serie este și câte altele sunt în ea.
Important este să vrei să citești. Mie mi se pare că nu există un mecanism bun care să conducă oamenii la cărți. Uitați-vă în școală, trei sferturi din ce te obligă programa să citești nu-și au rolul la acele vârste. Ce să înțeleagă un copil de clasa a 8-a din Miorița și tema morții, la acea vârstă? Cum să înțelegi bine drama lui Apostol Bologa când încă nu ai înțeles cu adevărat istoria habsburgilor și a României? Ce relație pot stabili tinerii cu teme precum războiul, dragostea și gelozia lui Ștefan Gheorghidiu, la o vârstă la care n-au trăit nici măcar una dintre ele?
Unele cărți se înțeleg mult mai bine pe la 25 de ani și mai sus. Mie, în copilărie, cărți precum Contele de Monte-Cristo sau Mizerabilii mi s-au părut lungi și plictisitoare, le citeam doar pentru fazele cu dueluri și evadarea din închisoare, fără să apreciez radiografia pe care o făceau societății și vremurilor de atunci. Le-am recitit pe la 20 și ceva de ani și le-am descoperit adâncimea.
Din păcate, însăși școala îi alungă pe mulți de la frumusețea cărților și prea puțini o redescoperă ulterior, pe la 25+ ani.
Anyway, cărți ieftine. Vedeți pe aici:
Sunt reduceri la o mulțime de cărți bune precum Iain M Banks cu seria Culture ce începe prin Consider Phlebas, o serie foarte mișto cu cărți ce nu au legătură între ele, ci doar împart același univers utopic, Neal Asher, John Scalzi cu Old Men’s War, George Martin cu seria Game of Thrones, Terry Pratchett și Stephen Baxter cu Long Earth, Arthur C Clarke, Peter Hamilton cu Evolutionary Void, Frederik Pohl cu seria Gateway, Kim Stanley Robinson, Orson Scott Card, Frank Herbert cu Dune. Le-am citit aproape pe toate, sunt SF-uri sau fantasy-uri extraordinare și acum le puteți lua cu 50% reducere.
Am enumerat SF-uri, asta citesc de vreo 3 ani, cred că am trecut de 100 de cărți citite. Sunt oferte însă la multe altele, de la Gordon Ramsey la albume cu fotografii și literatură tradițională, luați-o încetișor prin categorii, lăsați-le să sară pe voi.
« Am vizitat birourile din AFI Park pentru a vedea condițiile de muncă (p)
Unitatea de arși: inaugurată de trei ori, în continuare fără avize și echipamente funcționale »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
02/06/2016 la 11:25 AM
n`am mai cumparat o carte dintr`o librarie de nu mai stiu cand. comand lunar de pe bookdepository pentru ca daca apare o carte noua o pot citi imediat in engleza, nu mai trebuie sa astept minim 6 luni pana o traduc in romana; in plus, transportul e gratuit si cartile sunt mai ieftine si decat cele din magazinele online romanesti.
nu stiu daca s`au luat in considerare si cartile aparute impreuna cu unele ziare, asa mi`am luat biografia lui steve jobs acum cativa ani la un pret foarte bun (45 lei cu gazeta sporturilor si costa 75 lei la carturesti).
de nemira m`am scarbit, au facut o faza urata anul trecut cand au inceput sa ia precomenzi pentru atlasul A world of fire and ice. am pus precomanda, platit din avans de pe card, am primit cartea cand s`a lansat, apoi peste 2 zile au redus`o de la 120 la 79 parca si ca sa ma scuipe in fatza au pus si transport gratuit.
maddy(Citează)
02/06/2016 la 1:09 PM
@maddy: ms de pont, nu stiam de acest site. Referitor la transport, vad ca e free, dar cartile ajung la posta de cartier?
Ai idee de unde sunt trimise cartile? Si mie imi place sa citesc in en, de 3 ani doar pe Kendel, dar parca as cumpara o carte, doua doar ca sa imi aduc aminte de acel feeling.
Florin C.(Citează)
02/06/2016 la 2:21 PM
Florin C. : da, cartile iti ajung la posta de cartier de care tii, nu la vama sau in alte locuri dubioase si greu accesibile. cartile sunt trimise din anglia cu royal mail. comenzile ajung in 2 maxim 3 saptamani, nu s`a intamplat niciodata sa nu ajunga sau sa se piarda pe traseu. platesti cu cardul in avans exact pretul cartii inscris pe site si atat.
maddy(Citează)
02/06/2016 la 12:40 PM
in tari mai vestice: mergi la librarie, comenzi cartea dorita oricare ar fi aia, se verifica daca se gaseste, si o platesti anticipat.
Ramane numai sa mergi dupa ea.
In felul asta, libraria nu are nevoie sa tina un stoc mare si sa plateasca chirie in mall pt 1000 mp.
mac gregor(Citează)
02/06/2016 la 12:43 PM
E interesant, dar greu de făcut, probabil, o statistică a cît se citește în mod real. Pt că cărtile se pot citi și altfel decît cumpărate:
– prin împrumut: s-a făcut asta sute de ani, în timpul copilăriei mele se făcea destul de mult. Cumpăra unul și citeau mai mulți.
– prin copiere, atunci cînd sînt electronice: dacă ar fi să ne luăm după statisticile de acum 10 ani să zicem, ar fi rezultat ca în Ro *NIMENI* nu folosește windows XP acasă pt că mai nimeni nu-l cumpăra… realitatea fiind pe dos, că TOATĂ LUMEA folosea windows XP acasă fără măcar să-și pună problema că ar tb cumpărat și nu instalat “pirat”. Sînt curios cît se face asta la cărți. Probabil că mai puțin. Eu, recunosc, o fac, am un kindle dar nici măcar nu i-am activat partea aia cu înregistrarea, sînt milioane de cărți .epub sau .mobi sau whatever și convertoare de la unul la altul pe net…
alias(Citează)
02/06/2016 la 1:11 PM
Despre care parte cu activarea vorbim? Aia de-l inregistrezi pe site-ul amazon pentru a putea cumpara de la ei/ descarca free de pe site-ul lor?
Florin C.(Citează)
02/06/2016 la 2:08 PM
Apropo de carti comandate de afara la pret bun: luati in considerare si amazon.com , cu optiunea Buy Used. Mi-am gasit carti la 6-7 dolari sau mai putin, pe cand cartea noua era 20. Taxe vamale zero. Cand comanzi cinci-sase carti deodata (sau mai multe) se simte reducerea bine de tot.
cata(Citează)
02/06/2016 la 4:56 PM
da, partea aia.
alias(Citează)
03/06/2016 la 7:59 AM
Radu: Daca treci pe la bookfest te astept si pe la standul editurii data group, avem reduceri de pana la 80%. Cumperi o carte sau doua si poate gusti si din noua Terapia Rubin(stoc destul de limitat dar iti opresc daca ajungi)
Alex(Citează)