►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Îmi face plăcere să vă prezint Turul Cafenelelor, al doilea proiect personal făcut pe același model precum Turul Burgerilor. Și nu orice cafenele, ci caut acele locuri speciale care excelează prin cafeaua servită. Iată ce înseamnă asta.
Cafenele sunt multe în București, că nu e greu să faci o cafea. Dificil este să faci una excelentă, să găsești combinația de cafea din sursă bună, prăjită de profesioniști, nu luată la sac din en-gros, cu râșniță de calitate, espressor de top și barista pasionat și priceput la arta cafelei. Genul de cafenea ce-ți servește cafea de specialitate alături de un pahar cu apă, pentru că știe că-i important să-ți clătești gura pentru a simți și mai bine aromele.
Din fericire, există astfel de locuri în București și în lista de mai jos astfel de locuri vă prezint. În articolele individuale am mers mai departe și am prezentat și ce-i special la acel local, ce altceva mai servește dincolo de cafea bună.
Mergeți aici pentru atmosfera relaxată și personalul prietenos. La orele serii, cafeneaua se transformă în bar de cocktail-uri.
Barista de la Origo merg periodic la competiții internaționale și sunt recunoscuți pentru munca și priceperea lor. Eu mă duc de mulți ani acolo, iar calitatea cafelei a rămas ca-n prima zi, excelentă. Încercați macchiato sau flat white și veți reveni cu siguranță.
Unde: str. Lipscani 9, lângă Energiea, spre Dâmbovița. Citește despre Origo.
Mergeți la Steam dacă aveți drum prin zona Charles de Gaulle sau când vreți să vă plimbați prin Herăstrau.
Localul este mic, gândit pentru cafea to go, cu doar câteva locuri pentru cei care vor să o bea acolo.
Unde: Str. Uruguay, 22. Citeste despre Steam.
Mergeți la Bob pentru poziția buna chiar în piața Charles de Gaulle, unde au un spațiu micuț la parterul unei vile la stradă. Mișto la ei sunt băncuțele din afară, unde poți sta la o cafea și privești trecătorii spre parc.
Au și cafele mai inedite, cum e turmeric latte, și servesc și diferite sandivșuri și cookies. Pentru cafea to go, prefer să merg în continuare la Steam.
Unde: Piata Charles de Gaulle, 3. Citeste despre Bob.
Mergeti la Orygyns pentru cafea importată de la prăjitoriile de top din Europa, precum Square Mile sau Da Matteo sau Audun, și încercați periodic ceva nou.
Localul este mic, au vreo 10 locuri, și au si banana bread si sandvișuri.
Unde: str. Jules Michelet 12, zona Piața Romană. Citește despre Orygyns.
Mergeți la Creamier pentru priveliștea unei străzi frumoase din spatele Ateneului Român, mai ales vara când deschid și terasa.
Încercați și înghețata artizanală, am înteles că e bună.
Unde: str. Benjamin Franklin 5, în spatele Ateneului Român. Citește despre Creamier.
Mergeți la Frudisiac în special pentru mâncarea tip brunch. Vă recomand toastul cu somon, iar clătitele cu ricotta sunt de asemenea foarte gustoase.
Locul este mereu aglomerat în weekend, iar serviciul e lent.
Unde: intrarea Bitolia 4, imediat din Piața Dorobanți. Citește despre Frudisiac.
Mergeți aici dacă sunteți în zonă și vreți o cafea, că nu sunt multe alte opțiuni. Coffee Factory este o cafenea mare, au chiar și terasă în spate. Mi-au plăcut și decorațiunile, nu sunt multe, dar sunt făcute pe tema cafelei.
Unde: b-dul Regina Elisabeta 54, lângă piața Kogălniceanu. Citește despre Coffee Factory.
Mergeți aici în special pentru mâncarea stil brunch, cu multe ingrediente preparate chiar de ei. Preferatele mele sunt ouăle poșate cu somon sau curcan. Matilda preferă toastul cu avocado sau cel cu vinete. Au de asemenea și deserturi stilul home-made.
Trofic este localul sora a lui Origo, așadar aduc de acolo cafea prăjita de ei și barista cu experiență.
Unde: Str. Ion Brezoianu, nr 29. Citeste despre Trofic.
Mergeți aici pentru cafea to go în zona Piata Rosetti. Cei de la T-Zero folosesc cafea prăjita de Origo. Locul este mic, au doar o bancă pentru clienți, dacă vreți să o beți pe loc.
Unde: str. Dianei 1, practic în Piața C.A. Rosetti. Citește despre T-ZERO Coffee Shop.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
76 comentarii
14/04/2016 la 6:46 AM
” în ultimul an am investit aproape 3.000 de lei în espressor și râșnită acasă ”
Let me crown you the original douchebag.
bigD(Citează)
14/04/2016 la 8:06 AM
De ce, e o sumă mică. Un aparat bun costă.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 6:53 AM
un pic offtopic: nu stiu ce parere au ceilalti cititori ai tai, sau pe baza a ce ai facut schimbarea asta, dar personal nu mi place abordarea asta la persoana I. s ar putea sa fiu doar eu..
Geo(Citează)
14/04/2016 la 8:09 AM
Habar n-am, dar mie-mi place mai mult. Mă adresez unui cititor, nu unei mulțimi impersonale.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 7:45 AM
Nici mie nu imi place, denota aroganta, chiar daca cel mai probabil nu e cazul.
Neica_nimeni(Citează)
14/04/2016 la 8:19 AM
Din contră, arogant este să te adresezi unei mulțimi de parcă ar fi “your minions”. E blog, nu site de știri.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 8:01 AM
Internetul a dat voce prea multora….
M(Citează)
14/04/2016 la 8:23 AM
No shit. Eu când zic că ar trebui să încep să șterg din comentarii, voi nu, că oricine trebuie să zică ce are de zis, ce, ascund ceva? Aparent orice anonim, fără nume, fără email, și ar trebui să-l las să spună orice trăznaie pentru că… nu știe nimeni de ce.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 8:14 AM
tucano langa british council, steam nu cred ca se pune ca apartine tot de origo.
vlad(Citează)
14/04/2016 la 8:20 AM
Steam folosește cafea luată de la Origo, care au și o prăjitorie mare de tot, dar și alte cafele. Sunt independenți, doar s-au lansat cu un pic de ajutor de la Origo.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 8:26 AM
Dupa spamul cu “mare reducere coane, cumpara si tu de la emag”, s-a trecut la titluri de click bait, zici ca e libertatea… Iar acum… Cum au zis primii 3… Radu nu e mort, Radu se transforma
Sparks(Citează)
14/04/2016 la 9:53 AM
Oh noes, unde e clickbaitul?
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 10:06 AM
@BigD – chestia cu cafeaua e o pasiune – aceeasi pasiune o am si eu – nu e anormal sa cheltui sume mai mari sau mai mici pe pasiunea ta. Daca tu nu ai aceeasi pasiune nu ai cum sa intelegi chestia asta.
@Sparks: ai dreptate :)
Blogul asta a devenit cunoscut pentru reviewuri tehnice amanuntite si argumentatia decenta a autorului. De ceva vreme insa lucrurile au luat-o pe alta cale. Emag la cateva zile, titluri de libertatea, mai multa politica… Lucruri neobisnuite pentru publicul uzual al sitului.
Sa ne intelegem, cumpar de la emag, sunt ok pamenii, dar blogul asta devine mai mult o unealta de marketing emag decat un site unde pot gasi chestii decente.
Radu si-a obisnuit cititorii cu un stil neutru si profesionist – lucrurile acum par ca merg in sens opus.
E dreptul lui, e blogul lui – insa e si dreptul meu sa nu mai intru ;)
H(Citează)
14/04/2016 la 10:37 AM
Totul costă. Bani nu-ți cer ție sau altcuiva, ci site-ul se susține prin publicitate, iar în schimb poți citi despre burgeri, telefoane, cafea și altele.
Altfel, desigur, ai putea citi despre ce nasoală e viața, dar prefer bloggingul optimist.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 10:53 AM
@Radu:
– nu neaga nimeni ca situl trebuie sustinut si munca platita
– nu neaga nimeni ca scrii despre chestii faine
– nu vad viata in negru( nici macar in gri :) )
Buba e ca nu trec cateva zile fara se ne spui ca emag are o reducere – sa vezi chestie – in fiecare saptamana au :) – romanii nu mai cumpara daca nu e cu reducere.
Buba e ca vedem titluri tot mai bombastice ( cauta de curiozitate termenul ” momentului ” sau ” telefonul momentului ” ).
Buba e ca vedem mai putine chestii tehnice, mai putine pareri argumentate decent.
Buba e ca nu faceai asta in trecut. E dreptul tau.
Propun sa incheiem aici – subiectul cafelei e unul foarte fain si e pacat sa il poluam cu alte discutii – poate ai putea face un articol despre politica editoriala a sitului si sa ceri acolo feedback printr-un poll.
H(Citează)
14/04/2016 la 2:23 PM
https://www.nwradu.ro/2016/04/review-lg-g5-telefonul-inedit-al-momentului/#comment-784392
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 8:38 AM
Nu sunt de acord, nu se pune asa problema :)
Ca exemplu ai alte bloguri de succes unde exprimarea folosita este la persoana a 2-a plural.
De asemenea, termenul folosit de tine “multime impersonala” este gresit. Daca tu asa ne consideri pe noi, cititorii tai, atunci e cam nasol :)))
neica_nimeni(Citează)
14/04/2016 la 8:47 AM
ce griji au unii, domnilor cititori :))
succes in noul proiect, radu! sunt convins ca si acesta va fi o reusita si vom gasi multe lucruri interesante.
andrew(Citează)
14/04/2016 la 8:50 AM
Subscriu la faza cu persoana II singular, sună pueril când citesc “ți-am pregătit un articol” când e clar că nu l-ai pregătit pentru mine. Sună foarte forțat și dă senzația că persoana căreia i te adresezi se știe ea, iar ceilalți care citesc sunt cumva implicați într-o discuție privată.
Flo(Citează)
14/04/2016 la 8:51 AM
Color One Coffee, Str. Dr. Carol Davila – un local intim (vreo 5-6 mese) in care fumatul nu a fost permis niciodata, iar proprietarul e acolo in fiecare seara, sta de vorba cu clientii, le ofera informatii despre tipurile de cafea pe care le au
R.U.(Citează)
14/04/2016 la 8:51 AM
un nou exemplu nwradu banii schimba pe om in rau nu in bine !
sparks(Citează)
14/04/2016 la 9:54 AM
De asta e bine să nu ai bani :P
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 8:57 AM
Cool project! Dacă nu erau deja le lista ta, să treci și pe la The Coffee Shop, T-Zero, M60. Nici la Frudisiac nu-i rea. Nu mai știu dacă mai e deschis magazinul/cafeneaua Delicatese Florescu (a celui care a scris Confesiunile unui cafegiu). Dacă da, musai de încercat și acolo.
Andra(Citează)
14/04/2016 la 9:51 AM
Sunt 3 locatii deschise in Bucuresti ale Dl Florescu, cea de la rosetti este principala, unde este si dansul.
Mihai(Citează)
14/04/2016 la 9:52 AM
Magazinul este pe la rosetti, dar unde se bea și cafea habar n-am.
nwradu(Citează)
15/04/2016 la 12:31 AM
Il cunosc pe tipul de la T-zero(Ciprian) si pot sa spun ca face o cafea buna pe care o beau cu drag de fiecare data. E de mentionat ca el ia cafeau tot de la origo, so…plus ca locul e micut rau si mai mult axat pe coffee to go
Alex(Citează)
11/05/2016 la 8:26 PM
Florescu nu recomand. Incercati tea&coffee, au prajitor de cafea si magazin la Hala Traian. Recomand cafeaua proaspat prajita de la ei si ai si posibilitatea sa degusti cafeaua pe care vrei s-o cumperi . KAFA este marca lor de cafea
Tina(Citează)
14/04/2016 la 9:01 AM
M60, Orygyn.
Florishel(Citează)
14/04/2016 la 9:09 AM
Eu cred ca am ratat ceva, ca parca lumea care comenta pe aici era ceva mai normala de obicei. Nu prea inteleg care e problema cu tema articolului, de ce pt burgeri era ok dar dc e vb de cafea brusc discutam de cum banii schimba omul in rau…
On topic, as sugera ‘Camera din fata’ pt o vizita si sunt curioasa sa vad care sunt celelalte recomandari ale tale suntem mereu in cautare de cafenele bune si cu acel ‘It factor’ :).
Lorelei(Citează)
14/04/2016 la 10:00 AM
Ah, dacă ții minte nici burgerii nu erau ok, cum să dai atâția bani pe un burger în loc de o ciorbă și o tocăniță?
Oamenii, în marea majoritate, vor să vadă că și altora le merge prost, că îi chinuie șefii, că rata la bancă îi termină, că vecinul face gălăgie, că e aglomerat la shaorma.
Se simt mai bine când văd că se poate mai rău, de asta și știrile sunt pline de drame și de asta cele mai mari comunități le găsești pe blogurile sau site-urile unde majoritatea subiectelor sunt înjurături și frustrări despre orice aspect al vieții sau unde se arată conspirații oculte. E o explicație, se pot văita și ei, se pot solidariza cu alții.
Eu aleg să scriu despre alte subiecte. Sunt mii de oameni interesați de ele, îi văd prin alte mijloace, care nu stau să comenteze frustrați despre câți bani dau eu pe un espressor.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 9:15 AM
Eu am o lista (http://dl.bucharestcityapp.com/Pbej/AwLP3MbMys) cu 13 cafenele precum cele pe care le cauti. Pw o parte sigur le stii, dar poate altele iti sunt utile in tur. Abia astept sa citesc despre cafeaua pe care ai gasit-o in fiecare. :-)
Dragos Asaftei(Citează)
14/04/2016 la 10:02 AM
Mă voi uita cu atenție, vreo 3 nume sunt noi, la vreo 3 am fost deja, la vreo 3 nu m-aș duce că nu sunt ceea ce caut. Adică sunt și cafenele care arată bine, servesc bine, te simți bine acolo, dar eu vreau să pun accentul pe cafea, nu pe local și atmosferă. T-Zero sau Steam sunt exemple bune.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 9:36 AM
Vai de capul nostru… orice subiect da nasteri la controverse si hatereala pentru ca “stiu unii cum se face”. Natia lui “daca eram eu .. ”
Daca nu aveti ceva bun de zis, si nu va place o idee, un articol, un blogger….de ce mai sunteti aici si nu dati x ?
cosmin(Citează)
14/04/2016 la 9:47 AM
Origo ( desigur :) ) Cafeteca in Brasov, Coftale, M60, Leonard cafe, The Coffee Factory, Guido
H(Citează)
05/06/2017 la 10:49 PM
Coffee factory – nu mi-a placut deloc gustul cafelei, barista habar n-avea care e diferenta dintre cafea americana si dubla, foarte multa mizerie si dezordine a baie
M60 – decor anost, neconfortabil, barmanul a reusit sa greseasca de 2 ori comanda ceruta
Camera din fata – decorul super fain, buna selectie de ceaiuri
Origo – cafea buna, dar se cam exagereaza cu ridicarea in slavi a acesteia
Adi(Citează)
14/04/2016 la 10:03 AM
Thumbs up pentru ideea asta cu turul cafenelelor, chiar eram în căutare de locuri noi. Viața e prea scurtă pentru a bea cafea proastă, cu gust de parcă ar fi fost arsă și filtrată prin ciorapi.
Din ce am mai testat până acum: și M60 și Camera din Față mai au cafea super bună – sunt amândouă pe Mendeleev. De T-Zero nu mai zic, m-aș teleporta oricând acolo pentru o porție de cofeină.
P.S. o cafea turcească bună, din aia făcută la nisip, oare unde se mai găsește? N-am mai băut de câțiva ani.
Pyuric(Citează)
14/04/2016 la 10:35 AM
Nu știu și mi se pare că și Calif a renunțat la cafeaua turcească. Mai fac unii pe la diverse târguri publice.
nwradu(Citează)
12/05/2016 la 10:30 PM
La Nasser parca mai faceau cafeaua in nisip, dar e arabeasca si mai pun ceva verde in ea. mie nu imi place gustul acela.
KMean(Citează)
14/04/2016 la 10:10 AM
As vrea adaugat, daca se poate – *pentru mine special*, ca nu ma deranjeaza absolut deloc adresarea la p. a II-a sg. :) – si o lista cu adrese de magazine care doar vand cafea prajita pe loc. Probabil mai toti au si spatiu de degustare/servire, ma gandesc ca or exista si unii care se axeaza doar pe prajire (si eventual rasnire), ca sa nu se complice cu autorizatiile de functionare necesare pentru bar/cafenea.
petrescs(Citează)
14/04/2016 la 10:33 AM
Origo, Guido, Sarkis, Coffee Factory de la Kogălniceanu și mai sunt și altele.
Poți să începi de aici: http://www.espressoman.ro/de-unde-cumparam-cafea-proaspat-prajita/
Site-ul respectiv te învață foarte multe despre cafea, cum trebuie făcută, cum arată șamd. L-am citit cap coadă de mai multe ori.
nwradu(Citează)
15/04/2016 la 12:41 AM
Coffee factory mai vinde cafea sub brandul contego, o gasiti in bacanii si magazinase.
Coffee factory aduce cafea din diverse colturi ale lumii asa ca ai ce incerca acolo tot timpul.
Cafea buna am mai baut la Rocca by the jar(cu toate ca e bistro, nu cafenea). au cafea de la Hedone…plus ca au si burgeri sau steakuri bune.
Radu: o sa incerc sa iti fac o lista cu cafenele bune de care nu prea a auzit lumea. Eu am baut cafele la mai toate locatiile de profil din Bucuresti(ca na, oamenii ma roaga cu cafele cand trec pe la ei cu treaba:))
Alex(Citează)
14/04/2016 la 10:24 AM
La singular poate…
Emil C(Citează)
14/04/2016 la 10:27 AM
Adevarat. Doar ca.. raportat la regula celor 4M, personal consider ca mana celui care il foloseste conteaza cel mai mult. Daca mana e stanga, precum a mea, nici cu Dumnezeul espressorului nu vei scoate o cafea a la carte. Personal prefer un espressor low cost, cu o rasnita decenta si obligatoriu cafea arabica proaspat prajita. Probabil nu scot cel mai minunat espresso de pe planeta, dar nici nu ma fac de ras.
Gandind pragmatic, nu as investi niciodata mii de euro in aparatura pentru simplul fapt ca fiind utilizator casnic nu as amortiza niciodata investitia. Iar diferenta de calitate nu e chiar asa de la cer la pamant. My 2 cents.
Robert(Citează)
14/04/2016 la 10:30 AM
Mii de euro nici eu. Dar ce înțelegi prin râșniță decentă?
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 10:39 AM
O Gaggia MDF dupa parerea mea face super treaba. Si cred ca e mai ieftina cu vreo 500 de lei decat a ta. Dar na, poate sunt subiectiv.
Robert(Citează)
14/04/2016 la 11:11 AM
Un tur neinteresant pentru mine, nu beau cafea. :D
alexEAT(Citează)
14/04/2016 la 11:29 AM
Nici eu nu am băut până în 2008. Acum o beau pentru gust și pentru că-mi place procedura de preparare, nu pentru că m-ar trezi. Din păcate, nu are acest efect, pot să beau una și înainte de culcare.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 11:43 AM
De asta ii cheltuiesti cat mai repede :)
alunelu(Citează)
14/04/2016 la 11:40 AM
Felicitari! Fenomenul cafelei proaspat prajite (de origine sau de specialitate) este un val care va cuprinde usor, usor, toata Romania. Sa ai o cafenea si sa vinzi o cafea “de marca” nu va mai fi in viitor decat apanajul celor care chiar nu pot sa se desparta de aparatura gratuita si spaga de exclusivitate, venite de la brand-urile “celebre”, caci avand termen de comparatie cu altii va fi imposibil sa spui ca manager “am o cafea buna” cand la intrare ai sigle gen Lavazza, Julius Meinl, Moak etc. Exact genul de cafenele din articol trebuiesc promovate, ca sa fie date ca exemplu si pentru noii antreprenori.
Liviu Fratila(Citează)
14/04/2016 la 11:48 AM
Steam, langa Charles de Gaule. Probabil, cel mai mic local de tip cafenea. Iau cafea de la Origo si o prepara cu o Victoria Arduino trecand-o printr-un Ditting.
Cafea buna mai gasim si la prajitoria PapaJaques.
Banuiesc ca stiti deja de http://www.espressoman.ro
Octav(Citează)
15/04/2016 la 11:32 AM
Știu, da, am învățat multe de acolo. Am fost de câteva ori la Steam :)
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 12:03 PM
Pe Kogalniceanu este un magazin-cafenea nu foarte pompos, pare mai degraba genul de local unde vin prietenii angajatilor si ai patronilor dar vand cafea buna, aromata. De baut n-am baut niciodata acolo, prefer sa iau boabe si le folosesc la aparatul meu acasa.
mihai(Citează)
14/04/2016 la 12:56 PM
Buna alegerea echipamentelor si astept cu interes sa vad articolele viitoare pe tema asta.
In caz ca nu le stii deja, recomand sa arunci un ochi pe YouTube la filmele de la World Barista Championship, e foarte misto ce fac oamenii aia acolo.
Daeveren(Citează)
14/04/2016 la 12:59 PM
Salut Radu,
Stiu ca întrebarea mea nu face obiectul articolului tau, da am zis totuși să te întreb :-)
Ce părere ai despre cafeaua la capsula de la Nespresso?
Asta evident dacă ai băut vreodata…
Silviu(Citează)
15/04/2016 la 11:33 AM
Am băut. Iese ok, arată bine în cană, e un sistem simplu și rapid și curat de făcut cafea, n-am nimic împotriva lui. Singura chestie este că te leagă de cafeaua respectivă și îmi place să încerc și altele, plus că mie îmi place procedura de preparare a unui espresso tradițional.
nwradu(Citează)
14/04/2016 la 2:16 PM
Mergi cu incredere la Frudisiac si incearca flat white!
Andrei(Citează)
14/04/2016 la 2:21 PM
O alta cafenea care mi-a placut este Bloom Specialty Coffee
lrpx(Citează)
14/04/2016 la 2:32 PM
Mi s-a parut misto asta
http://www.nihasa.ro/2016/04/am-testat-16-coffee-shop-uri-din.html
neica_nimeni(Citează)
14/04/2016 la 2:36 PM
eu sunt langa steam, da nu iau de la ei ca la 5leiX2-3pe zi ma cam rupe :D
animaloo(Citează)
14/04/2016 la 2:36 PM
eu sunt langa steam, da nu iau de la ei ca la 5leiX2-3pe zi ma cam rupe :D
animaloo(Citează)
14/04/2016 la 2:47 PM
Felicitari pentru idee, cred ca va fi foarte apreciat turul cafenelelor, sunt multe locuri care merita mentionate pentru cafeaua buna. O recomandare ca in plus fata de review-uri sa si vorbesti cu cei care fac cafeaua, poti afla multe de la ei despre sortimentele de cafea, la ce sunt cele mai bune fiecare, tehnicile folosite etc. De exemplu, cu Paul Ungureanu, cred ca il gasesti pe la Steam / M60.
Legat de rasnita – de ce nu Vario? Cred ca e cam la acelasi pret cu Macap, dar semnificativ mai buna.
mihai(Citează)
14/04/2016 la 4:10 PM
Dupa o perioada de acomodare de un an, o sa treaca el la K30 (Vario) si Brewtus IV :)) In general e greu sa concepi de la inceput asa investitii si sa ti le justifici (sub)constientului, mai ales cand unul dintre musafirii tai iti va spune ca de banii aia si-ar aduce un ursulet din Germania :)
Liviu Fratila(Citează)
14/04/2016 la 5:27 PM
Eu aștept cu interese turul șaromăriilor
ps(Citează)
14/04/2016 la 5:28 PM
Eu aștept cu interese turul șaormăriilor
ps(Citează)
15/04/2016 la 9:42 AM
Eu iiti recomand 2 locuri ( cafeaua este proaspat prajita chiar in locatie )
Coffee Map Roastery pe strada aviator Radu Beller si un loc nou deschis Kaffein-Fresh Coffee Roastery pe calea Floreasca https://www.facebook.com/kaffeinshop/
sibarit(Citează)
15/04/2016 la 10:58 AM
Mie Mi-a placea sa știu și unde pot bea o cafea buna decaff sau un capucino cu lapte vegetal pentru cei cu intoleranta la lactoza sau vegani (fără zahar…cu părere de rău Starbucks pica cu brio cu laptele lui de soia extra dulce). Cafeaua de la origo e minunata dar eu de exemplu mă simt rau după ea din cauza ca e prea tare pentru cat suporta corpul meu. Ar merita o mica paranteza și astfel de locuri chiar dacă nu va fi cafeaua aceea perfecta pe care nu o contest și mă bucur si eu din când în când de ea.
Eli(Citează)
15/04/2016 la 11:31 AM
Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să spui asta baristei și să vezi ce-ți recomandă. Cea mai diluată băutură, în opinia mea, este cappuccino, că are 30 ml de espresso și 200 ml de lapte sau pe acolo.
Sunt însă multe alte metode de a prepara cafeaua și unele o pot face mult mai slabă.
Mai poți cere și decaf.
Dacă problema este de la lapte, ia lapte cu soia sau lapte fără lactoză. Mă îndoiesc că în cafenele vei găsi din cel fără lactoză, dar te poți duce cu al tău și-i rogi să-l folosească pe acela. A scos LaDorna unul fără lactoză http://razvanbb.ro/2016/03/bucuria-laptelui-cereale.html
nwradu(Citează)
15/04/2016 la 12:28 PM
Cappuccino trebuie sa respecte regula 1/3: o treime espresso si 2/3 lapte (1/3 froth si 1/3 spuma).
Octav(Citează)
15/04/2016 la 3:07 PM
Corect. Oricum, fiecare isi poate ajusta cantitatea de ingrediente dupa preferinte :)
Eu unul ma ghidez dupa acest tabel: http://i.imgur.com/YqxbMXY.jpg
Daeveren(Citează)
23/06/2016 la 11:02 AM
ar fi misto un custom map cu toate cafenele puse. mi s a intamplat de multe ori sa trebuiasca sa stau in paralel cu maps sa vad care pe unde sunt
cristi(Citează)
04/09/2016 la 5:24 PM
Fa si tu un pustiu de bine sa pune pe o harta (gmaps) toate cafenele astea si evetual si locurile din turul burgerilor, pentru ca e mult mai util sa deschid o singura harta cand vreau sa vad cam unde in zona (in care sunt eu) a fost radu la o cafea.
Boris(Citează)
16/10/2016 la 5:38 PM
Încearcă și cafeaua cu hel de la Ganesha http://www.ganeshacaffe.ro
Dirty(Citează)
12/12/2016 la 12:52 PM
Eu am descoperit recent, Tucano Coffee. Au cafea cu miros de marijuana :)) Mai ca nu as mai pleca de acolo :))
Adrian Lupu(Citează)
12/12/2016 la 12:57 PM
Sa inteleg ca de acolo vine expresia “iti bei mintile”? :))
Anca(Citează)
25/03/2019 la 5:01 PM
As zice ca s-ar impune un update, mai ales ca in ultimii 2 ani au aparut o multime. Need help? :)
Mihnea(Citează)
26/11/2019 la 12:24 PM
Am cautat la tine pe blog si nu am gasit nicaieri ce echipamente folosesti si care e experienta ta.
marius(Citează)