un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 aprilie 2016

1 Apr 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Cei de la Vopseaua Oskar m-au invitat să testez cât de ușor se poate șterge un perete murdărit cu orice. Ei au un clip în care îl murdăresc cu o shaorma și urmele se iau imediat. Eu nu prea cred că merge chiar așa, dar voi testa săptămâna viitoare, facem și un clip video. Până atunci, intrați aici pentru a-mi da diverse sugestii de substanțe, mâncăruri sau băuturi cu care aș putea murdări un perete vopsit cu Oskar.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Referitor la vopseaua Oskar. Am vazut-o la un prieten in bucatarie, el a dat si pe tavan, chiar se sterge super repede ca in reclama.
    E un fel de plastidip lucios, chiar este un produs util. Eu am folosit-o in bucatarie (stergi peretele ca si cum ai sterge faianta) si pe hol, unde mai apar urme de la biciclete, maini de sprijin etc…
    Testeaz-o cu cola, vin rosu, ciocolata semi-topita, rivanol, betadina (ultimele doua pateaza rau orice). Have fun.

      (Citează)

  2. M-ati distrus cu Tesla.

    Energia electrica e facuta in proportie covarsitoare din CARBUNI.
    Probabil tarile dezvoltate au undeva intre 40 si 50% din energia electrica produsa din carbuni, iar tarile mai putin dezvoltate probabil 70-80%.

      (Citează)

  3. Cristian Ivan:
    cum ar fi Chile, o tara foarte dezvoltata, cu peste 45% energie solara.

    Chile este cel mai prost exemplu. Aia 45% sunt din productia proprie. Chile nu are resurse uzuale (carbuni, gaz, uraniu) de-aia produce energie folosind apa, vantul si soarele si este permanent intr-o criza energetica. Si tot de-aia importa peste 70% din necesarul de energie de la altii. Iar aia 70% nu sunt din surse regenerabile mai mult ca sigur, e mai mult petrol: https://www.iea.org/media/freepublications/security/EnergySupplySecurity2014_Chile.pdf

    Raman la parerea ca producerea de energie regenerabila este deocamdata o gogorita simpatica, cu exceptia hidrocentralelor. Nicio forma de producere a energiei din surse regenerabile (soare sau vant) nu este profitabila daca nu este subventionata masiv de la guvern. Iar biodieselul ne-ar lua in mod direct mancarea de la gura. In ciuda tuturor neplacerilor, cea mai ieftina energie e cea a atomului, daca ai ce-ti trebuie.

      (Citează)

  4. cred ca gusturile nu se discuta, Tesla S si X arata excelent, asta arata fix cum e pretul. Fata aia pare neterminata, iar ipadul ala Pro arata ca nuca de perete. Interiorul masinii arata ca un oras bantuit, there’s nothing there.

    Dar tinand cont ca pretul in SUA poate ajunge la 25.000 cu reducerile lor, e ok-ish. Desi Chevrolet Bolt are aceasi autonomie, e cu 5k mai ieftin si va fi disponibil cu cel putin 1 an inainte de Tesla.

      (Citează)

  5. Cristi:
    https://www.teslamotors.com/gigafactory

    Vor fabrica bateriile în propria uzină, utilizând energie regenerabilă.

    Comentariul meu e pe lângă…

      (Citează)

  6. Pentru cei care se entuziasmeaza repede: Iphone SE nu are gorilla glass

      (Citează)

  7. alexEAT:
    Asa arata una, in caz ca nu stiati.
    http://cdn1-www.webecoist.momtastic.com/assets/uploads/2009/04/dirty_power.jpg

    Ce vezi tu ca iese pe turnurile alea mici si burtoase e abur. Alea sunt turnuri de condensatie, unde aburul care iese din turbine se transforma inapoi in apa.
    Intr-o astfel de centrala noxele pot fi controlate mult mai usor la sursa (instalatii de desulfurare, desprafuire si alte feluri de de-uri). Incearca tu sa faci asta la teava de esapament.
    Apoi, apa condensata, cu temperaturi de 90-100 grdC, este folosita in sistemele de incalzire centralizate (gen RADET). Ia zi tu, nu-i asa ca centrala ta pe gaz nu are nici un fel de instalatie de tratare a noxelor?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus