►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
16 Apr 2016 ·
Dacă întrebi de niște restaurante românești de calitate, ți se spune Caru’ cu Bere și Lacrimi și Sfinți. Bune, dar știu inclusiv străini care deja au fost la amândouă de mai multe ori, că atunci când vin în România gazdele îi duc doar acolo.
Data viitoare duceți-i și la Zexe, ba chiar puteți merge și voi (la o ocazie specială, că-i scump). Restaurantul excelează prin aspect și servire, atmosfera fiind frumos completată de seturile de masă și decorațiunile din camere, plus de o listă bună de vinuri (eu am fost la cel din strada Icoanei nr. 80).
Am fost de două ori în luna ianuarie, că avem multe aniversări atunci, și am făcut fotografiile de mai jos. Mâncarea este foarte bună și au diverse specialități interesante. Vă pot spune următoarele:
Dar apoi ajungem la desert. Nu ratați desertul, aici puteți găsi cele mai bune prăjituri pe care le-am mâncat în București. Cele din seria “cofeturi istorice” poartă nume ce amintesc de Bucureștiul de altădată (Take Ionescu, Carmen Sylva, Enescu șamd), altele sunt prăjituri celebre în lume, reinterpretate aici. Toate sunt minunate. Cofetarul rețelei Zexe (și cred, de altfel, fiica patronului) a studiat la Paris patiseria și nene, se vede ce școală se face acolo.
Nu mai știu ce-i în fotografii, că nu le-am reținut, dar chelnerul îți aduce la masă un platou mare și-ți explică ce conține fiecare. Sunt niște feerii de mousse-uri de ciocolată sau caise cu câte un blat crocant, o inserție de fructe sau de cremă de fistic și tot felul de alte ingrediente. Costă între 18 și 25 de lei, dar merită toți banii.
Citez din meniu:
Sună bine? De fapt sunt mult mai gustoase decât sună, probabil printre cele mai bune prăjituri din București. Și o veste bună, din comunicat primit recent, este că Zexe deschide o cofetărie pentru ele, ca să fie și mai accesibile, pe Bd Aviatorilor. Am trecut zilele trecute pe acolo, este o clădire frumoasă, renovată, iar la parter se află Zexe Braserie. Dacă mă iau după site, va fi al cincilea local Zexe.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
19 comentarii
16/04/2016 la 8:28 AM
Hmm, chestia aia din prima imagine chiar e comestibilă? :D
Și ăncă ceva: din articol nu reiese foarte clar dacă pizdulicea era de văcuță sau de rață :)
seba18(Citează)
16/04/2016 la 9:15 AM
era pizdulice de pasarica.
Robo(Citează)
16/04/2016 la 10:13 AM
De vacă, nu de văcuță.
nwradu(Citează)
16/04/2016 la 7:50 PM
Aia era tuslama regală, dacă țin bine minte. N-a fost cine știe ce, cam grasă. Dar na, așa e mâncarea românească, nu excelăm la garnituri sau sosuri de finețe.
nwradu(Citează)
16/04/2016 la 9:13 AM
:))) cum a sunat începutul articolului; un fel de: mergeți la ocazii, ca altfel e scump praduitorilor! Eu am fost de 2 ori in Ianuarie, dar asa-mi place mie, pe barosaneala.
AlexE(Citează)
16/04/2016 la 10:13 AM
Nu, avem multe aniversări în ianuarie. La ce prețuri are, mi se pare de mers la ocazii speciale, cel puțin pentru mine.
nwradu(Citează)
16/04/2016 la 2:18 PM
Iar ai fost singur la restaurant?
nashu_mare(Citează)
16/04/2016 la 3:11 PM
Apropo de “pizdulice”, cand mancai cu pofta de gandeai ca e muschiul din fundul animalului? :)
cleo(Citează)
16/04/2016 la 7:50 PM
Din fericire, n-am mâncat-o eu, doar am gustat. Am mers pe pulpă de rață și altădată pe pastramă.
nwradu(Citează)
16/04/2016 la 4:25 PM
Asta e din categoria “numai daca te invita cineva” si plateste nota. Altfel, la ce scoruri sunt..
Adi(Citează)
16/04/2016 la 7:28 PM
Off topic: Ce-avem noi aici… Cine e acolo in spate ?
https://youtu.be/5woS2eemjXg?t=54
Ai vorbit cu MKBHD ?
Duke(Citează)
16/04/2016 la 7:51 PM
Da, e veche asta :P Nu știam că-i faimos tipul, nu urmăresc. Cred că și la MWC-ul de anul acesta mai apar în niște cadre pe undeva, că tot mă filmau unii când butonam LG G5 la lansarea de presă.
nwradu(Citează)
16/04/2016 la 7:29 PM
Intr-adevar, foarte buna mancarea la zexe. Insa, pe acelasi stil iti recomand si zahana 33. Si pe acolo gasesti niste preparate gustoase, dar nu neaparat la desert.
Andrei(Citează)
17/04/2016 la 12:59 AM
:) Am glumit si se pare ca a fost buna. Înțeleg ca nu e un loc pentru masa zilnică de prânz sau happy hour.
Multumesc de recomandări. La mai multe
AlexE(Citează)
17/04/2016 la 10:21 AM
Depinde cât câștigi. Știu oameni care mâncau zilnic la Hilton :P
nwradu(Citează)
17/04/2016 la 2:23 AM
Te credem ca sunt gustoase dar prezentarea lasa de dorit, arunca o privire pe yelp la orice oras mare prin america si alege restaurante de $$$ sau $$$$, ai sa vezi ce difrenta de prezentare exista.
dw(Citează)
17/04/2016 la 10:43 PM
Ana, cofetarul, e fata patronului, asa este. E afacere de familie dar oamenii chiar sunt pasionati.
In alta ordine de idei iti recomand sa mergi si la cherhanaua gastronomica daca iti place pestele. Also, daca tot s-a deschis braseria, ia cozonaci pt Paste, te vei linge pe bot
sorin(Citează)
20/04/2016 la 11:57 PM
In seara asta am fost la Zexe , foarte bun
George(Citează)
10/10/2019 la 7:48 PM
superb..multumesc pentru sfaturi!
Soulseeker(Citează)