un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

HP introduce PageWide, o tehnologie foarte rapidă de imprimare cu jet de cerneală

4 Apr 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Nu în fiecare zi poți spune “asta schimbă totul”, dar mi-a plăcut ce-am văzut la o recentă prezentare. HP a adus și în România noua gamă de imprimante PageWide ce ce aduc o îmbunătățire foarte mișto din punct de vedere al tehnologiei. Ai văzut cum o imprimantă cu jet de cerneală plimbă capul de imprimare dintr-o parte în alta a hârtiei, aplicând secvențial câte o porțiune a fiecărui rând?

Imprimantele PageWide folosesc un cap de imprimare lat cât hârtia A4. Aplică dintr-o dată cerneala pe un rând întreg de text sau grafică, capul de imprimare rămâne fix, iar singurul element care se mișcă este hârtia. Avantajele sunt foarte mari:

  • viteză foarte mare de imprimare, până la 75 de pagini pe minut
  • se pot folosi cartușe de cerneală de capacități mari de până la 10.000 de pagini (capul de imprimare este mare, așa că poți face și cartușe mai mari, că loc este)
  • mai puține elemente mecanice ce s-ar putea strica (se mișcă doar hârtia, nu și capul de imprimare, deci mai puține role, motorașe șamd)
  • este mai silențioasă (din același motiv)

Ideea de a folosi un cartuș lat cât pagina pare genială, așa că de ce n-au făcut-o mai devreme? Habar n-am, poate că aveau nevoie de o cerneală care să se usuce rapid (la 75 ppm, trebuie!) și acum au inventat-o. Cert este că multifuncționalele cu laser au câteva dezavantaje (miros, ușoară toxicitate, consumabile scumpe) pe care aceste noi modele PageWide le cam elimină, iar viteza de imprimare este la fel de mare, așa că nu m-ar mira ca în viitor să vedem o scădere a cotei de piață a modelelor laser în favoarea celor cu jet de cerneală.

Iată cum arată capul de imprimare. Elementele acelea aurii sunt duzele prin care cerneala este aplicată pe hârtie, cu picături foarte fine. Cartușele se înfig în zona neagră.

hp_pagewide_07hp_pagewide_08
hp_pagewide_09hp_pagewide_10

Iată un cartuș. Acestea sunt de diverse capacități, de la 3500 la 10.000, și poți folosi cartușe de capacități diferite, adică poți pune unul negru mai mare, că de obicei cam ar fi nevoie.

hp_pagewide_06

Acum, după cum intuiești, cu PageWide se fac momentan niște imprimante de volum mai mare, că acasă n-ai nevoie să imprimi cu așa viteză. Modelele de acum sunt următoarele:

  • PageWide 352dw sfp și PageWide MFP 377dw – viteză 45 ppm, gândite pentru 3000 de pagini/lună, prețuri de la 299 euro.
  • PageWide 452dw sfp și PageWide MFP 477dw – 55 ppm, 4500 pagini/lună, prețuri de la 399 euro.
  • PageWide Managed P57750dw MFP și PageWide Managed P55250dw sfp – 70 ppm, 6000 pagini/lună.
  • PageWide Enterprise Color 556 sfp și PageWide Enterprise Color MFP 586 – 75 ppm, 15.000 pagini/lună, de la 727 euro.

hp_pagewide_02hp_pagewide_01

Capul nou de imprimare are un an garanție, dar dacă te înscrii într-un serviciu de management cu un partener autorizat HP, adică o firmă ce-ți va vinde cartușe și consumabile oficiale și face alte servicii pentru multifuncționalele tale, poți beneficia de 3 ani garanție.

Mai mult, din când în când sunt promoții ce permit oricărui cumpărător să upgradeze de la 1 an la 3 ani de garanție prin înregistrarea pe site-ul HP, așa că tehnologia pare stabilă.

Ne-am jucat la prezentare și cu cerneala pentru gama PageWide. Cei de la HP au turnat pe o hârtie printată chiar atunci suc de portocale, cafea și cola. Hârtia s-a pătat, dar cerneala a rămas intactă.

Iată și un test cu cerneală neagră pusă în cerneală galbenă. Culorile sunt în continuare bine separate. În “scrumiera” cealaltă era cerneală oarecare, ca-n reclamele de la pasta de dinți. Acolo culorile se amestecă imediat, problema fiind că o astfel de amestecare se face la nivel mai mic și la imprimarea pe hârtie, astfel încât nu se mai obțin chiar aceleași culori sau o rezoluție bună.
hp_pagewide_11

Iată și diverse laptopuri HP puse acolo în showroom. HP s-a reorganizat recent la nivel mondial, iar compania care se ocupă acum de vânzarea imprimantelor și a PC-urilor se numește HP Inc., prezentă și la noi în țară sub același nume. Ultrabook-urile Folio G1 și Spectre arată foarte, foarte bine.

asus s5507

    21 comentarii

  1. 1. Care este costul / pagina ?
    2. imprimantele au capacitate foto ?

      (Citează)

  2. Cat costa un cartus? La HP, gramul de cerneala e mai scump decat gramul de aur.

      (Citează)

  3. O tehnologie asemanatoare o aveau imprimantele laser Oki, folosind o bara lata cu diode laser, putind imprima pe toata latimea hartiei. Din cite imi aduc aminte, rezolutia era de doar 300 dpi. Personal nu am folosit, doar ce-am citit prin reclame.
    Folosind un cap de tiparire pe toata latimea evident creste viteza de tiparire, fiind limitata doar de posibilitatile de manipulare a hartiei (aerodinamice!), iar imprimanta nu devine cu mult mai mare.

      (Citează)

  4. Ai vreo idee cand vor lansa si modele A3?

      (Citează)

  5. vin tot cu drivere de 1giga?

    kthxbye

      (Citează)

    • Am tot avut diverse modele Ink Advantage până acum și driverele sunt tot mai mici și la obiect, fără bloatware. Practic singurul program instalat este cel de scanare.

      Ai tu de 1 GB sau vorbești din legende?

        (Citează)

  6. Costul consumabilelor la imprimantele laser sunt insignifiante comparativ cu cele cu jet de cerneala (raportat la acelasi numar de pagini printate), as putea spune ca imprimantele cu jet sunt ele consumabile, ca se schimba cu totul.

      (Citează)

    • Păi dă un exemplu.

      Că uite, un HP 307A black laser jet pentru 7000 de pagini costă 153 USD pe site-ul HP.

      Unul 972X black ink pagewide pentru 10.000 de pagini costă 140 de dolari.

      Dă-mi tu exemple de cartușe de capacitate comparabilă, să vedem cât costă.

        (Citează)

  7. speedy.gonzales

    04/04/2016 la 11:46 AM

    ai uitat sa pui (P)-ul de la Publicitate

      (Citează)

  8. faina ideea astept adaptarea chinezilor in varianta ciss!! :)) cred ca cerneala Hp este unul dintre celel mai scumpe lichide pe Terra!!

      (Citează)

  9. N-ai pus pozele la “Iată și un test cu cerneală neagră pusă în cerneală galbenă.”
    Faina tehnologie. La fel ca Epson Paper Recycler, ar fi de baza intr-o firma cu volum mare de hartii.

      (Citează)

  10. HP? Merci, nu servesc.
    Dupa experienta avuta cu imprimante HP (cost/pagina foarte mare, aplicatii mult sub nivelul concurentei si, mai ales, drivere infecte) am ramas cu sechele. Poate cand voi imbatrini scleroza imi va sterge amintirile si voi putea sa ma uit iar la HP.

      (Citează)

  11. Tocmai pentru mizeria pe care au facut-o in trecut cu imprimantele le doresc astora de la HP faliment placut si le transmit prin intermediul blogului tau ca nu voi mai cumpara vreodata prea curand un produs pe care scrie HP.

      (Citează)

  12. nwradu:
    S-ar putea să fie problematic, dacă cerneala este așa specială poate că nu se poate replica.

    ai văzut tu chinez să nu poată copia ceva ?

      (Citează)

  13. Interesantă imprimantă, să o cumpere sănătos cine nu știe de “hp-uri” că io NU. In alta ordine de idei, astăzi, am constatat că trecînd la windows 10 hp-ul meu cu jet color nu mai are suport la drivere … asa că am rămas cu 3 cartușe de negru și doua xxx_large de color

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus