►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Predoiu a determinat cu precizie continentul în care ne aflăm
Kaufland construiește un coridor vest-est pentru mașini electrice »
23 Apr 2016 ·
GÂNDURI ·
Eu zic că weekendul este momentul perfect pentru a vă înscrie la un concurs interesant, mai ales că-i legat de vacanțe frumoase: Christian Tour a lansat acum câteva săptămâni Înfruntarea Destinațiilor, un concurs în care cei înscriși pot vota pentru destinația preferată, Turcia sau Grecia.
Premiile sunt, desigur, în excursii, câte două în fiecare săptămână (suntem deja în săptămâna 3), dar și câte un alt premiu mare săptămânal. De exemplu în această săptămână premiul mare este un iPhone 6s, anterior a fost un mirrorless Sony a6000 șamd. Premiul mare, la finalul celor 5 săptămâni, este o excursie de zile mari în Grecia sau Turcia, cu avionul, la 5 stele și all inclusive.
Mecanismul de joc e ceva mai complex, pe măsura premiilor. Descoperiți-l pe site și înscrieți-vă în concurs, sunt multe premii la mijloc, întregul mecanism este explicat acolo.
Altceva voiam însă să spun. Înfruntarea de săptămâna aceasta este între Zakynthos (Grecia este susținută de Simona Tache) și Antalya (Mihai Vasilescu reprezintă Turcia). Grea alegere. Este una între priveliști deosebite și între lux deosebit.
În Zakynthos n-am fost, dar știu în mare ce-i special acolo. Una dintre cele mai frumoase plaje din lume se află în acea insulă, cea din fotografia de mai jos, și vestea bună este că turiștii pot ajunge ușor atât sus pentru a vedea cum arată totul, cât și jos pentru plajă și baie în apa aceea bleu. Mai sunt și țestoase, diverse localuri frumoase, ouzo și caracatiță la grătar, că-i o insulă mare și frumoasă.
Antalya, în schimb, este un loc al serviciilor de lux. Noi am stat în zona Antalya la un hotel superb, nou, unde pur și simplu aveam de toate. Un gin? Ginul era Hendrick’s sau The Botanist, nu vreun englezesc banal. Chiar și la noi sunt greu de găsit prin magazine astfel de mărci; la ei erau la all inclusive. Whisky-ul era single malt de minim 12 ani, iar șampanie cred că am băut cât pentru o comă alcoolică.
Mâncarea era extraordinară. Fiecare seară avea o temă anume din lumea largă, cu minim 20 de preparate ce se schimbau în fiecare seară. Țin minte că, într-o seară, au adus vreo 3 pești ton mari de tot, cam 2-3 metri fiecare, și i-au tăiat pe loc. Te duceai cu farfuria, îți tăiau pe loc câte fripturi doreai din file-ul de ton, apoi le făceau pe loc la grătar, după dorința ta. Eu mă tot gândeam că, în România, kilogramul de ton este cam 30 de euro, iar acolo era la discreție.
Am mâncat afară, lângă arteziana care făceau un joc de lumini și sunet. Cu desertul în general era mai dificil… prea multe posibilități, prea multe tipuri de baclavale, de torturi, de plăcinte. În timpul zilei, între mese, ne refugiam de soare la un ristretto și câteva macarons la patiseria hotelului, acceptam un platou cu felii de pepene oferit de personalul hotelului sau mergeam la tras cu arcul sau o sesiune de escaladă. V-aș spune ce aveam la micul dejun, dar n-aș termina prea curând articolul.
Aceeași senzație de lux era transmisă de toate detaliile, cât de mici, de la marmură la design-ul interior, la camera uriașă, deși era una standard, la faptul că importaseră de undeva nisip pentru a face plaja mai albă și până la serviciile de masaj, spa și îngrijire disponibile pe plajă sau în hotel, sports bar cu beri englezești, petreceri ca de Revelion pe plajă.
Da, e mișto și cu plaje spectaculoase, cu amintiri despre taverne și băi la apus, în timp ce din apropiere se aude muzică tradițională grecească. Dar cred că oricine merită, măcar o dată în viață, și un concediu într-un astfel de lux și de servicii atente precum oferă hotelurile celebre de 5 stele din zona Antalya. E un tip diferit de amintire, dar la fel de prețios.
« Predoiu a determinat cu precizie continentul în care ne aflăm
Kaufland construiește un coridor vest-est pentru mașini electrice »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
4 comentarii
23/04/2016 la 12:45 PM
In ultima poza vad doi casaloti.
andrei(Citează)
23/04/2016 la 1:35 PM
Si Turcia si Grecia sunt pline de romani, si nu din cei mai straluciti. In Antalya mai ales, gasesti toti burtosii tiganosi cu ceafa lata care au venit pentru all inclusive, nu pentru mare si relaxare, pe principiul “mergem la turci ca fac snitelul cat capacul de la wc”
C(Citează)
23/04/2016 la 4:57 PM
Nu e chiar asa, am fost in Turcia in Oludeniz, o zona superba. In 8 zile am vazut o singura familie de romani.
In Grecia am fost in multe insule, la capitolul romani in Corfu am vazut cei mai putini iar in Thassos cei mai multi, cred ca sunt mai multi ca la noi pe litoral. Iar majoritatea dintre ei….stiti si voi cum sunt.
Ca idee eu in Grecia ma simt in vacanta cu adevarat, am vazut multe tari insa Grecia ramane favorita mea.
Mihai(Citează)
23/04/2016 la 5:35 PM
cu scuzele de rigoare (anti.p)
Aceeasi intrebare poate fi:
Franta sau Belgia?
Eu credeam ca pana si animalele ar avea aici un reflex de autoconservare…
samE(Citează)