►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Vă rog, purtați centura de siguranță și în spate!
Cei de la ANAF rămân serioși privind veniturile din vânzări online »
Ca să înțelegeți cât de bine promovat este Bucureștiul ca destinație turistică, hai să ne uităm la două site-uri turistice.
În capătul bulevardului Kiseleff, chiar în Piața Victoriei, am fotografiat luna aceasta acest stâlp pe care se află o reclamă la București 555 de ani. Problema? Bucureștiul a făcut 555 de ani în 2014. Anul acesta vom aniversa 557 de ani, cândva în septembrie. Afișul acela este de doi ani acolo.
Nu-i nimic, poate că site-ul bucuresti555ani.ro încă este funcțional și un loc bun pentru informarea potențialilor turiști, nu?
Nu.
După un mic redirect automat, site-ul ne arată vreo 20 de oameni cărora le place Bucureștiul. Ultima știre pare a fi din septembrie 2015, o invitație la Zilele Bucureștiului.
Știai însă că Bucureștiul are și un site oficial pentru cei interesați să-l viziteze? Se găsește la adresa seebucharest.ro, ultimele actualizări sunt din septembrie și aprilie 2015, iar conținutul este foarte slab. Majoritatea obiectivelor turistice prezentate acolo nu includ și o fotografie, iar la secțiunea restaurante sunt vreo 6 localuri, inclusiv un City Grill închis de mult și unul cu specific spaniol.
Fără hărți, fără informații utile despre oraș. Eu nu știu să fie vreun site care să-ți spună mai multe despre transportul public din București, cum se ajunge aici, ce-i specific locului, vreo trei trasee turistice șamd. Prin comparație, siteul turistic al Vienei este disponibil inclusiv în limba română. De al altor orașe mai mari nici nu mai zic, dar toate au informațiile actualizate la zi și-ți prezintă detaliat pentru ce trebuie să le vizitezi în viitor.
Atâtea agenții de comunicare, atâtea sponsorizări, atâtea ministere și agenții, 7 primari într-un singur oraș, tot felul de proiecte de toate felurile și nimeni nu face un site bun pentru oraș?
« Vă rog, purtați centura de siguranță și în spate!
Cei de la ANAF rămân serioși privind veniturile din vânzări online »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
19/04/2016 la 6:50 AM
Să nu uităm de site-ul pmb.ro, o capodoperă a web-designului
aurel(Citează)
20/04/2016 la 10:11 AM
Primaria municipiului Bucuresti © 1996 – 2015
Cred ca este site-ul din ’96, doar au mai adaugat niste informatii pe el :)
Anton Pann(Citează)
19/04/2016 la 7:38 AM
Au zis expertii in turism romanesc ca anul asta va fi record mondial pe litoralul romansesc, pentru ca lumea nu prea mai pleaca in afara, de frica atentatelor. Crezi ca hotelierii vor mai misca ceva pentru atragerea turistilor si/sau imbunatatirea conditiilor ?
Giovani(Citează)
19/04/2016 la 7:38 AM
Ai uitat sa pui poza cu stalpul. in rest, doar de bine pentru firmele de it ale lui ghitza care au capusat tot ce s-a putut pe partea de it din ministere fara a face nimic
Shutz(Citează)
19/04/2016 la 8:34 AM
Ce mai conteaza daca merg bine site-urile atata timp cat bani au fost luati si mancati demult?
Iote(Citează)
19/04/2016 la 9:48 AM
Si-au luat banii acum 2 ani pe el…. mergem mai departe….
cartus(Citează)
19/04/2016 la 1:15 PM
Sunt curios cati bani au papat aceste proiecte.
Leon(Citează)
19/04/2016 la 2:29 PM
Are disclaimerul până în 2015 :))
Leo(Citează)