un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Mâine încep livrările de Galaxy S7, puteți vedea telefonul expus în rețeaua Media Galaxy din țară (P)

7 Mar 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

samsung_galaxy_s7_01

Noile Samsung Galaxy S7 și S7 Edge vor fi livrate începând de mâine de către anumite magazine, câtă vreme le precomandați. Nu știu cum reușesc asta cu 3 zile înainte de lansarea oficială din 11 martie, dar câtă vreme este în avantajul clientului, nu pot zice decât “mulțumesc”.

Probabil că mulți doriți să butonați telefonul un pic înainte de achiziție, să-l rotiți pe toate părțile și să vedeți mai în detaliu cum arată, cât de rapid este și cum se comportă camera foto. Vă sfătuiesc, în acest caz, să vă îndreptați spre un magazin Media Galaxy pentru experiența omnichannel*: au telefonul expus în magazine, sunt multe în țară și, dacă doriți totuși să lansați o comandă online, îl puteți lua tot de la ei, livrările încep de mâine. Pagina de precomandă are prețurile și detaliile.

Iată motive pentru a face upgrade-ul la un Galaxy S7 (sau S7 Edge, dacă vă place diagonala mai mare a acestuia, 5,5 inchi):

PROBABIL CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DIN PIAȚĂ
S6 a avut o cameră extraordinară, dar din toate fotografiile comparative văzute de mine, S7 îl depășește vizibil. Pixelii mai mari din senzor (de la 1,12 la 1,4 micrometri) și obiectivul mult mai luminos (F1.7). Am văzut mai multe fotografii comparative și diferențele în lumină slabă sunt clar vizibile – noul S7 surprinde mult mai bine detalii în zonele întunecate. Uitați aici niște comparații.

Nu mă îndoiesc că vom asista la un nou hit pe partea foto de la Samsung Mobile. Focalizarea mai rapidă este un alt bonus, la fel și unghiul un pic mai larg decât pe S6.

ARE BATERIE MAI MARE
3000 mAh decât cei 2550 mAh de pe Galaxy S6. Sunt invidios, deși autonomia lui S6 este bună, mă ține aproape întotdeauna o zi și ceva.

ARE SLOT DE CARD MICROSD
Versiunea de bază are oricum 32 GB stocare integrată, dar pe S6 am descoperit că pe termen lung aceasta se umple cu fotografii (are aproximativ 6 MB una) și filme, care sunt ceva mai greu de șters în masă atunci când vrei să începi cu cele mai vechi.

Adaugă niște muzică sau filmează mai multe clipuri și spațiul se va umple rapid, având în vedere că vreo 10 GB sunt ocupați încă din cutie. Slotul microSD, reintrodus pe Galaxy S7, este bine-venit.

ECRANUL ALWAYS ON
Nu sună a ceva crucial, dar vă asigur că este important și, după o vreme, veți spune că-i foarte util. Pleci din cameră și când revii te întrebi dacă a apărut vreo notificare nouă în telefon, așa că aprinzi ecranul.

Probabil că aprinzi ecranul telefonului tău de multe ori pe zi chiar și din automatism. Nu l-ai simțit vibrând, nu l-ai auzit sunând, dar îl scoți din buzunar și îl aprinzi și te uiți oricum că nu e nici o notificare. Uneori vrei doar să vezi cât e ora.

Ecranul Always On ți le arată direct, permanent. Tehnologia abia acum permite asta și pe telefoane, deși vorbim de o funcție ce care o avea orice telefon vechi, dar e binevenită.

De hardware-ul de top și de cât de utili sunt 4 GB pe Android 6, atunci când sistemul de operare nu trebuie să descarce întâi aplicații pentru a face loc alteia. Faptul că-i și rezistent la apă sau că are un buton Home mai mare, deci o recunoaștere mai rapidă de amprente, sunt alte bonusuri.

Experiența omnichannel: așa numește Media Galaxy o experiență premium de cumpărare posibilă pentru că magazinele sunt prezente la nivel național, iar clienții pot vedea marfa expusă acolo și o pot cumpăra pe loc sau o pot comanda online cu ridicare din orice magazin sau cu livrare acasă. Nu uitați și că, după cum scrie sus în pagina dedicată, cei care precomandă telefonul vor primi cadou o pereche de ochelari Samsung Gear VR de realitate virtuală.

 

samsung_galaxy_s7_04

    24 comentarii

  1. Salut Radu,
    Imi poți spune mai multe despre cât te tine bateria la S6 , adică ai 4g pornit non stop , sincronizare , etc … ?
    Merci frumos.

      (Citează)

    • Mă ține o zi și o noapte, în general. 4G sau wifi permanent, o grămadă de sincronizări activate, puține convorbiri, screen time relativ scăzut, că nu mă uit la youtube și nici nu stau cu orele în telefon.

      Totuși, bateria se scalează bine și cu ecranul pornit, nu scade văzând cu ochii.

        (Citează)

  2. tot mai mult ma mira hype-ul asta cu ecranul always on. Samsung S6 are led-ul ala care palpaie, are optiunea sa vibreze cand il ridici si are o notificare noua, are optiunea sa ramana ecranul oprit cand e intuneric gen buzunar + cand treci pana peste ecran se aprinde ecranul.

    Toate astea nu iti mananca 24% din baterie cat iti mananca un ecran always on in 24 ore.

      (Citează)

  3. L-am butonat un pic in Italia saptamana trecuta intr-un magazin. Se misca super bine, camera e dementiala, se simte ok in mana, parca un pic alunecos. imi place tare la el culoarea Champagne sau gold cum se va numi :)

      (Citează)

  4. de aur masiv nu se fac?

      (Citează)

  5. Parca aduce asa un pic a iphone 6 la aspect, sau ma insel?

      (Citează)

    • Arthur Spiel: iPhone 6 aduce la aspect cu Samsung. Debate-ul a fost acum multă vreme pe net. Samsung Ativ S a apărut înaintea iPhone 6 și are margini rotunjite. În orice caz sunt telefoane și toate se aseamănă, nu văd care e importanța cine de la cine copiază atât timp cât eu ca și client sunt mulțumit.

        (Citează)

    • Mai contează? De ani de zile cineva observă asemănările. Asta e forma de telefon acum, dacă-l făceau triunghiular nu-l cumpăra nimeni.

        (Citează)

  6. Asta cu ecranul Always On e un fel de hai sa inventăm roata. Aveam notificările pe ecran, fara sa deschid telefonul, pe un motorola moto x din 2013. De asemenea, iti arăta ora cand te simtea langa el sau când îl scoteai din buzuar. Și nu, asta nu consuma deloc multă baterie. S-au trezit si Samsung cu Always On…
    Da, am Samsung S6, notificarile le vad de la LED, fara sa mai deschid telefonul. Nu stiu daca Always On poate fi trecut ca o noutate in materie de telefoane. Poate in materie de Samsung. Asta trebuia să fie încă de la Samsung S5.

      (Citează)

    • Da, sunt mai multe telefoane care aprind ușor ecranul, de exemplu LG-urile făceau asta când treceai mâna peste ele, parcă și HTC.

      Always on este bun și de ceas, plus că te scutește de un gest în plus. Nu gestul în sine ar fi mare efort, dar trebuie să-ți aduci aminte să-l faci, să vrei să vezi notificările, pe când acum telefonul vine direct în întâmpinarea ta cu acest ecran. Eu abia aștept funcția aceasta.

        (Citează)

  7. Eu mi-am comandat de la Orange și edge cu prelungire de ab, întrucât acum am un 6 Edge ce face figuri încă de când l-am luat deși la service nu ai găsit nimic în neregula. Încă îl pot vinde la preț ok, diferența de preț e rezonabila și vr e bonus. Ma bucura faptul ca s7 e rezistent la apa și are slotul microSD, deși problema spațiului de stocare am rezolvat-o cu un stick de 64 GB cu dublu port. Faza cu always on mi-e neclara. La s6 edge ecranul lateral l-am setat cu un ceas always on ce pare similar cu ceea ce vad acum în prezentările s7. Nu înțeleg unde e noutatea dar sigur nu pot asta îl iau.

      (Citează)

  8. Such hype.
    Amuzant o sa fie cu managementul memoriei RAM care a fost îmbunătățit dar nu destul.

    Dacă ar avea android vanilla poate ca as cumpăra unul dar cu tw Never.

      (Citează)

    • nu mi se pare hype. daca ai detine un s6 de exemplu, ai vedea diferenta uriasa de la s5. este un alt telefon. camera este de nota 20. bateria – pentru 2550mha – tine excelent – eu am un SOT de 4 ore. ai marshmallow pe el. e stabil, e rapid, e frumos.

      serios, inainte sa judeci si/sau sa emiti anumite pareri, poate ar trebui sa il testezi cateva zile.
      daca micile neajunsuri de la s6 au fost rezolvate/implementate in s7, atunci cu siguranta s7 este un telefon genial.

      ps: nu-s fan samsung, dar cand un lucru este facut foarte bine…

        (Citează)

    • TouchWiz-ul este practic de neobservat, au scos multe din el încă de la S6. Nu mai ai bloatware (preinstalate ai Facebook, Instagram, Whatsapp, ceva Office – bănuiesc că le folosești pe toate, și nici măcar nu sunt preinstalate, ci un fel de linkuri de instalare). Doar două aplicații Samsung rămân, S Planner și încă una pe care am uitat-o.

      Sigur, Android-ul pur are avantajele firmware-ului ușor de actualizat, dar nu mai e un criteriu atât de important.

        (Citează)

  9. O intrebare de om mai de la tara asa.
    Ieri am pus si eu mina pe un S7 Edge ceva. Misto telefon. Lucios, alea alea, ecran cu margini rotunjite alea alea.

    Dar doar pentru simplul fapt ca tineam telefonul in mina mereu se activa nus ce rahat de pe lateral. Probabil trebuia sa am doua ace la mine si sa-l tine cu alea altfel orice as fi facut mereu apasam pe ecran.
    Si intrebarea e: sint singurul?

      (Citează)

    • Zona aia de margine se activează la anumite gesturi, probabil le făceai fără să-ți dai seama. Te obișnuiești rapid, eu am folosit un Edge Plus vreo două luni și m-am simțit tare bine cu el.

        (Citează)

  10. Vrei sa spui Galaxy S 6.1 daca tinem cont de diferente :))

      (Citează)

  11. Ecranul always on nu e o chestie prea desteapta. Uite-te la telefoanele aflate pe stand, de ruleaza reclame cate 18 ore pe zi. dupa 4 luni am vazut niste ecrane arse pe s6 si note 4 de toata frumusetea…

    Ma intreb cum va fi camera astuia fata de un Meizu MX5. Lasa ce s-a vazut pe stand, ca acolo si un allview pare parea OZN. Iar după 2 zile de testat observi ce janghină e.

      (Citează)

    • Nu e comparabil. Always On aprinde doar anumiți subpixeli, la intensitate mică, probabil îi mai și schimbă pentru a evita burn-in-ul.

        (Citează)

  12. 3200 e prea mult. Serios acum. Iti iei laptop sau camera foto sau bicicleta. Bicicleta chiar e si benefica! Lasati copii sa iasa afara, sa se joace, sa se murdareasca, sa socializeze!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus